Poëziebus met 20 dichters trekt door 7 steden in 2 landen

Homepage Poeziebus

Poëziebus is gaat dit jaar voor de vijfde keer op tournee met twintig podiumdichters uit Nederland en België. Zij rijden van 5 tot en met 11 augustus 2019 in een rode oldtimerbus om onderweg op te treden en workshops te verzorgen. De bus stopt in vijf Nederlandse en twee Belgische steden. Dichters, rappers, spoken word artiesten en slammers (dichters die meedoen aan een poëzie wedstrijd) vertegenwoordigen alle genres en stijlen die ons taalgebied rijk is. De bus begint de toer in Rotterdam op 5 augustus en reist door via allerlei steden naar eindhalte Mechelen. In elke stad werken ze een breed programma uit.

Podiumpoëzie is ontzettend divers, daarom gaan dichters mee met verschillende achtergronden en vanuit alle hoeken van het taalgebied. Dit zijn de deelnemende dichters

Volgens de initiatiefnemers heeft Poëziebus een hoop vrienden gemaakt, die blij verrast zijn door de innovatieve, interactieve optredens: zowel verstokte poëzieliefhebbers als woordkunst-leken zien zij terug bij de optredens. Ook veel dichters, organisatoren, uitbaters, vrijwilligers & toevallige voorbijgangers hebben hen omarmd. Vandaar dat iedereen vriend kan worden. Deze vriendschap kan je officieel maken. Je kunt Vriend, Vriend van de familie of Suikeroom / Suikertante worden. (Vriend worden) De Poëziebus hoopt op deze manier een vaste basis voor de activiteiten te kunnen leggen.

Dit is de route van de bus 2019:

Maandag 5 augustus, Rotterdam vanaf 14 uur
Dinsdag 6 augustus, Amsterdam vanaf 15 uur
Woensdag 7 augustus: Zwolle vanaf 14 uur
Donderdag 8 augustus: Groningen op 2 locaties
Vrijdag 9 augustus: Eindhoven vanaf 13.30 uur
Zaterdag 10 augustus: Gent op drie locaties
Zondag 11 augustus: Mechelen vanaf 14 uur

Alle informatie is terug te vinden op poëziebus.nl

 

Rob Vellekoop, 3 augustus 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.