Ook Duitsland wil #klimaat als melkkoe gebruiken

Foto 123rf

De Duitse aanpak is iets anders volgens de plannen, maar de uitwerking is gelijk aan die van Nederland. Het klimaat wordt door beide landen als melkkoe gebruikt en om verdeel en heers te spelen. Duitsland heeft specifieke belastingplannen, terwijl Rutte het over de boeg van energieheffingen gooit. Hoe het ook zij, de burger betaalt en levert in aan invloed.

Duitsland

De Duitse sociaal-democraten van SPD en de Groenen hebben voorgesteld om de BTW op vlees te verhogen van 7% naar het hoge tarief van 19%. Dit voor klimaat bescherming en zoals de woordvoerder van de Groenen zegt:”Ik ben voor het afschaffen van een BTW reductie voor vlees en het brandmerken voor het dierenwelzijn.”

De consequentie is dat vlees als luxe artikel duur wordt en alleen nog bereikbaar voor de rijkere medemens. Dat lijkt de linkse partijen wonderlijk genoeg niet te deren.

Het CDU kan zich wel vinden in dit voorstel, omdat dit belastinggeld gebruikt kan worden om de boeren steun te geven voor de hersturcturering van hun kuddes.

Op deze manier gebruiken de machthebbers het klimaat als een soort splijtzwam. Als je rijk bent heb je de keuze om je niets van eventuele klimaat consequenties aan te trekken, de minder rijken zullen zich minder zaken kunnen veroorloven die duurder gaan worden.

Nederland

In ons land zijn de gevolgen van de klimaatzwam veel duidelijker zichtbaar.
Hier heeft iedere burger een hogere energieheffing te verstouwen gekregen op 1 januari van dit jaar, voor jawel het klimaat.

Daarnaast wil Rutte volgens het klimaatakkoord 7 miljoen woningen aanpassen en 1 miljoen gebouwen. Hierbij zal volgens afspraak vooropstaan dat de financiering van de verduurzamingsmaatregelen zich via een besparing op de energierekening moeten kunnen terugbetalen.

Het plan zal met name voor banken een aardige winstbron zijn door miljarden uit te lenen om de verduurzaming te financieren. Als Nederland er werkelijk armer van wordt, dan zullen dat de miljoenen zijn die hun woning moeten aanpassen en zich daarvoor (extra) in de schulden moeten steken.

Consequentie van het onmogelijke doel

Volgens Berkhout zijn zon en wind ontoereikend om ons land van voldoende energie te kunnen voorzien. Biomassa verbranden is veel slechter dan steenkool. En om waterstof te maken is goedkope groene energie nodig die we niet hebben. Daarnaast schrijft hij dat nieuwe wetenschappelijke resultaten laten zien dat de invloed van CO2 op de temperatuur veel kleiner is dan geschat. Is het medicijn, de voorgenomen klimaatmaatregelen, niet erger dan de kwaal?

Met andere woorden Rutte streeft een doel na met zijn klimaatakkoord dat niet te verwezenlijken valt. Hij zadelt vervolgkabinetten op met deze erfenis. Kosten noch moeite worden gespaard om iets na te jagen dat er nooit zal komen. Het aparte van deze benadering is dat handige politici altijd de bevolking als schuldige van het niet halen van de klimaatdoelstellingen kunnen aanwijzen. Hierdoor krijgt de politiek mensen in een stalen greep, te vergelijken met de War on Terror. (Er zal altijd terreur zijn en de dreiging nooit meer weggaan. Hierdoor kan de oorlog tegen de terreur nooit meer stoppen.)

Verdeel en heers

Dankzij de inzet van de massamedia is het klimaat een thema met een gevoelige lading, zodanig zelfs dat mensen die durven te twijfelen als outcasts, als gekkies bestempeld worden. Er is 1 versie, namelijk dat het klimaat verandert door te veel CO2, die iedereen moet aanvaarden. Er is geen ruimte voor twijfel aan dit regeringstandpunt. Zelfs de middelbare scholieren zijn vakkundig bewerkt zodat zij dit standpunt hardvochtig verdedigen met keurige demonstraties.

Naast deze schifting tussen klimaattwijfelaars en ‘klimaatkenners’ wordt het klimaat een dure zaak. Het is een ideaal thema om bevolkingsgroepen te verdelen. De rijkeren staan tegenover de armeren, want de laatsten kunnen de waterpompen niet betalen zonder zware leningen.

Dit zal de ongelijkheid in inkomens vergroten, waardoor de armen en de rijken nog verder uit elkaar groeien.

De staat blijft over als lachende derde die het klimaatgeloof vakkundig gebruikt om overwicht en vooral de macht te behouden. Want het gaat per slot van rekening niet om CO2 maar om ordinaire zeggenschap.

 

Rob Vellekoop, 21 augustus 2019

2 Comments

  1. En Facebook wil flink cashen op klimaatneutralisatie, hopelijk krijgen ze deze gelegenheid en wordt het tijd een europese concurrent te gedogen waardoor het een meer gezond karakter krijgt
    Duitsland moet een reëel beeld scheppen omtrent dit onderwerp, Merkel heeft atoomenergie centrales gesloten, maar de kolensteencentrales draaien volop?

  2. je kan de mens uitmelken tot op het bot.
    je kan de mens laten grazen als een schaap.
    je kan de mens vernederen.
    wat je niet kan is de mens vernietigen en dan zijn de rapen gaar en is de revolutie geschapen en o,wee hooghartige elite.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.