Sinds 9/11 is er steeds meer angst

Foto 123rf
Ik schrik nog altijd van politie of marechaussee die quasi nonchalant met hun mitrailleurs rondlopen.

Tot ik me realiseer dat dit bedacht is door terreurdreigingsspecialisten. Want sinds 11 september 2001 zijn we in het westen in een constante oorlog met terreur verwikkeld.

En daarom moeten op specifieke plaatsen zwaarbewapende mensen rondlopen. Niemand snapt waarom, want dan slaan terroristen juist op andere plekken toe. Zou je als niet-expert denken.

Iedere moordaanslag met ieder denkbaar wapen wordt door de reguliere media steeds als terreuraanslag betiteld of om onduidelijke redenen soms juist niet. In ieder geval is het volk daarna weer doordrongen van de constante staat van terreur waarin we leven.

Dit houdt de angst op peil om mensen te motiveren voor meer veiligheid te gaan.

Buiten het westen doen ze daaraan niet mee. Alleen de vazallen van het Amerikaanse Rijk nemen deze staat (verplicht)  serieus.

Op Schiphol heerst een constante staat van terreur. De marechaussee waakt hier met uzi in de aanslag. Blijkbaar is de dreigingskans voor terreur hier 100%. De angst voor terrorisme wordt ook hier kunstmatig op peil gehouden.

Datzelfde geldt in het centrum van Porto. Ook daar staat de politie in het drukke gebied rond station Sao Bento met mitrailleur. Dat wil zeggen, opeens staan er een paar agenten, die een half uur later in rook zijn opgegaan. Genoeg om mij te herinneren aan de Oorlog met Terreur die de VS ooit heeft uitgeroepen en nog steeds aan de gang is.

Zo moeten er meer steden zijn.

Eeuwen voor 11 september was er natuurlijk al dreiging voor  terreuraanslagen. Niks bijzonders zolang mensen geweld blijven verheerlijken. Toen stonden er, zeker in ons land, geen politie agenten met mitrailleurs om ons zogenaamd tegen terreur te beschermen. Er heerste toen ook minder angst hiervoor.

En dit is op zijn zachtst gezegd vreemd. Pas nadat een Amerikaanse president officieel de terreur een oorlogsverklaring deed is het begonnen. Hij deed dit naar aanleiding van de terreuraanslag op de WTC torens in New York van 11 september.

Hij wist dat een oorlog tegen terreur nooit stopt zolang de mens gewelddadig is. Slimme zet dus, de wereld constant angstig laten zijn voor terreuraanslagen. Wat ook helpt is dat de reguliere media meedoen aan deze oorlog. Zij verslaan namelijk iedere aanslag,  want zonder mediadekking van zo’n terreuractie is deze niet effectief. Iedere aanslag krijgt pas lading als de media hieraan aandacht besteden.

In ons land heeft de politiek daar nog een schepje opgedaan. Ze huren mensen in om de terreurdreiging in te schatten. Deze mensen produceren dreigingsrapporten. En tot niemands verbazing hebben zij ieder kwartaal iets te melden. Dat houdt het volk alert en angstig. Missie geslaagd.

Dit alles heeft onze samenleving zeker niet veiliger gemaakt. Wel staan er steeds meer camera’s opgesteld om het volk te monitoren. Ook het openbaar vervoer is ermee uitgerust.

Je kunt je afvragen of al die camera’s misschien nog een functie hebben naast ‘meer veiligheid”.

Het antwoord hierop komt uit China. Het grootste communistische land dat kapitalistisch is.

China is de natie die niet meedoet aan de Amerikaanse oorlog tegen terreur, maat het zet ook het land vol met camera’s. Zij gebruiken het om staatsteurreur uit te oefenen. Zij bouwen aan een totalitaire staat dat iedere burger in de gaten houdt en daarna punten geeft voor gedrag. Ongewenst gedrag zorgt voor minder vrijheden en rechten.

Demonstranten in Hong Kong halen bij wijze van statement daarom een camerapaal neer die werkt met gezichtsherkenning ontwikkeld in…de VS.

Dan is de cirkel weer rond.

Rob Vellekoop, 5 september 2019

3 Comments

 1. doe het onderhand van in mijn broek als de regering meegaat met de wensen van dit oorlogsgeweld.

 2. angst is een slechte raadgever
  en leidt slechts tot meer geweld
  tegelijkertijd heb ik geen begrip
  voor de strijders in Hong Kong
  zij hebben hun punt gemaakt en gelijk gekregen
  en schijnen dit toch niet te weten
  wat mij betreft nu tegen hen werkt

  petronella
  de wereld kan niet worden veranderd in één dag

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.