Voer gemakkelijk actie tegen #5G met aansprakelijkstelling

Stel collectief de directeuren van de telecomproviders en politici aansprakelijk en biedt hen een verbintenis aan met een maximale dagvergoeding aan jou van € 2.000,- per dag per overtreding. Dit kan zonder dat de deelnemers hiervoor juridische en invorderingskosten moeten betalen. Dat kan tot en met 31 oktober 2019.

Via NBO

Doe dit in samenwerking met de Nationale Bond tegen Overheidszaken (NBO) & Act 4 Freedom Foundation. Eerst worden de directeuren van telecombedrijven op de vingers getikt. Deze actie loopt van 27 september t/m 31 oktober. Daarna gaat de NBO de politici aanpakken.

Het blijkt dat zonder jouw toestemming (wilsverklaring (Art 3.33 BW) een persoonlijke dienstbaarheid, zoals de aanleg van het 5G netwerk, niet acceptabel (Art. 1.1 lid 2 BW) is. Met andere woorden zonder jouw toestemming mag de activering van 5G niet. Dit feit maak je juridisch ‘hard’ door een verbintenis aan te gaan met de directeuren van de telecomproviders, voordat het netwerk geactiveerd wordt.

Als dit daarna toch gebeurt is er sprake van een onrechtmatige daad tegen jou en dat geeft je het recht op een schadevergoeding (Art. 6.162 BW).

Hoe werkt het?

De Nationale Bond tegen Overheidszaken draagt de verantwoording om de verbintenissen van alle deelnemers aan deze actie door een deurwaarder te laten afleveren bij de aansprakelijke directeuren van de telecomproviders.

De Bond stuurt namens alle deelnemers nota’s aan de aansprakelijke partijen.

Als deze nota’s niet worden betaald, dan gaat de Bond via de Wet massaschadeclaim deze aansprakelijke partijen dagvaarden. De advocaat en de gerechtelijke kosten komen voor rekening van de Bond.

Wat doet deelnemer?

Iedere deelnemer betaalt aan de Bond een eenmalige bijdrage van € 29,- en staat een gage van 5% af als de Bond de rechtszaak wint en jij een vergoedingssom ontvangt.

Mensen die willen meedoen moeten het aanmeldformulier op deze pagina invullen.

Ieder kan het ook op eigen initiatief doen. Daarvoor kan je de door de Bond ontwikkelde contracten ook zelf invullen en opsturen naar de telecomproviders. Je moet dan wel op eigen kosten drie aangetekende brieven versturen, waarvan de kosten € 25,50 (3 x € 8,50) bedragen. Doe je ook mee aan de actie tegen de politici, dan komen de kosten uit op € 68,- (8 x € 8,50). Het zelf versturen van de contracten betekent ook dat je zelf voor bezorging van de nota’s bij de aansprakelijke partijen moet zorgen en dat de advocaat- en gerechtskosten voor eigen rekening zijn. Het risico ligt dan ook bij jou.

Wat is NBO?

Met de financiële middelen die de NBO uit de 5% gage verkrijgt, willen ze de Nationale Bond tegen Overheidszaken laten uitgroeien tot een grootse volksbeweging die de rechten beschermt van mensen tegen de onrechtmatige wanpraktijken van de overheid en organisaties die daarmee samenwerken.

Jordy Zwarts heeft de Nederlandse Bond tegen Overheidszaken opgericht. Hij wil collectief gerechtelijke procedures starten. De bond heeft zo’n 8.000 leden.

 

Rob Vellekoop

13 Comments

 1. Prachtig initiatief waar we heel blij mee moeten zijn. 5G eenmaal overal uitgerold, is het einde van ons mensen. De technologie is er om van ons robots te maken. Transgender, geen eigen wil meer. En…. als voorbereiding zitten de nano deeltjes al in je lichaam. Deze kunnen geactiveerd worden middels 5 G. Je weet dat ze momenteel ook bezig zijn om 20.000 satellieten om de aarde aan het installeren zijn. Allen voor 5G en heel enge zaken. Doe zelf onderzoek en geloof mij niet.

 2. als we deze kans met voldoende grote aantallen aanvatten, dan stopt 5g in NL

  dan wordt NL een podium voor hoe mensen hun bijgeloof kunnen afleren

  drive.google.com/open?id=1MlQtVQp_PK8BFl4giNlqlVusFVaIh7mgTdiEp-6Bhj4

 3. Als je wifi uitzet, dan kun je kilometers ver nog internet volgen?
  Toch niet dat 5G direkt nog je vergezeld?

 4. Inmiddels hebben ook 25 gemeentes hun grote zorgen geuit in brieven naar de overheid. letstalkabouttech.nl/2019/09/alle-gemeenten-per-brief-geinformeerd-over-kritiek-van-20-tal-gemeenten-op-wetsvoorstel-verplichte-medewerking-uitrol-5g/

  Wat zijn een aantal van deze zorgen?

  Feitelijk is er nog géén onderzoek gedaan naar langdurige blootstelling aan 5G op mens, dier en plant, en al helemaal niet met de hoeveelheid zendmasten die zij willen gaan plaatsen.

  De gemeente Amsterdam maakt zich o.a zorgen over de minimaal 10.000 extra zendmasten die in de stad gaan komen.

  Gemeentes worden gedwongen en buitengesloten door de overheid. De gemeente Maastricht en haar burgers waren NIET op de hoogte gesteld, dat daar een 5G testlocatie zou komen.

  Vanuit de ruimte, waar nu 1800 satellieten zijn, komen er 20.000 extra bij die 24/7 5G naar de aarde stralen.

  Er is dan geen plek meer op aarde die stralingsvrij zal zijn en niemand weet nog wat voor gevolgen dit zal hebben. Wie zal hier verantwoordelijkheid voor dragen als het fout gaat?

  Machtsverschuiving tussen gemeenten en Telecombedrijven?

  Met de voorgenomen wetgeving hebben gemeenten GEEN zeggenschap meer over de plaatsing van 5G-antennes. Telecombedrijven krijgen het recht om overal waar zij willen antennes op te hangen. Gevolg, gemeentes kunnen niet voldoen aan de publieke taak, het borgen van de veiligheid en gezondheid van de inwoners, waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn.

  Wat gebeurt er met onze privacy en vrijheid?

  Met de uitrol van 5G komt ook de uitrol van The Internet of things. Dit gaat inhouden dat letterlijk alles wordt gechipt en aangesloten aan het Internet. Met letterlijk alles bedoel ik ook echt letterlijk alles, koelkasten, luiers, kleding, apparatuur in je huis, de watersproeier in je tuin, je fitmeter, auto’s, etc.

  Deze microchips verzenden 24/7 gigantische hoeveelheden data van ons door, maar naar wie? Overheid en Telecombedrijven? Wie beveiligt al deze data van ons? Wat wordt er mee gedaan? Vroeger mocht je niet eens een brief van iemand openen, en dan zal letterlijk alles van ons gezien, gehoord, geregistreerd en doorgegeven worden.

  Overheden kunnen met deze technologie al hun burgers 24/7 surveilleren. Aangezien zij dit z.s.m. wereldwijd willen gaan uitrollen, kan letterlijk de hele planeet 24/7 gesurveilleerd worden. Wat gaan overheden met al deze kennis van hun burgers doen?

  Wat zal dit gaan betekenen voor onze vrijheid en democratie?

 5. Fantastisch initiatief!!! Ik heb al 8 x jullie aanmeldingsformulier ingevuld tegen 5G maar het wordt daarna niet naar jullie doorgestuurd, heel vreemd! Wat doe ik fout??? Of hebben meer mensen dit???
  Bedankt alvast voor jullie reactie!

 6. Wij hebben de initiatiefnemers een email gestuurd en wachten op antwoord.

 7. Wie kan ons helpen om een telecomoperator tegen te houden die nieuwe apparatuur wenst te plaatsen op ons gebouw (o.a. 5G en meer…)?

  De oude installatie dient vervangen te worden en er werd reeds voor de rechtbank uitgesproken dat dit op kosten van de operator moet gebeuren. Er moet ook een nieuw contract opgesteld worden en we dienen er aan mee te werken.

  Dat een contract met deze telecomoperator een wurgcontract is dien ik je niet te vertellen, maar dat ze de apparatuur nog wensen te verdubbelen tot 3x toe, en 5G,… dat lijkt me toch wel een beetje overdreven.

  Welke organisatie of serieuze adviezen kunnen dit voorkomen? Is héél dringend.

 8. SUPERGOED WERK GEDAAN TOT NU TOE
  protest op straat heeft geen enkele zin
  dit geeft de BURGERS moed!!!!!!!!!!!
  de politici zijn willoze
  marionetten in het spel
  van de ondernemers geworden
  Nelleke

 9. indigorevolution.nl/2019/10/03/had-ik-maar-geen-geweten-dan-was-ik-nu-rijk-geweest-column/
  Hoe integer is dit initiatief?

 10. Lees dit even voordat je €29,- aan Jordy Zwarts overmaakt.

  indigorevolution.nl/2019/10/07/even-over-5g/#comment-55462

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.