Nieuwe actie tegen #5G bij Milieudefensie omdat bestuur niets doet

Dankzij een succesvolle actie van een groep leden van Milieudefensie is tijdens de ledenvergadering op 7 december 2019 een motie aangenomen tegen 5G. In de motie wordt het bestuur gevraagd zo spoedig  mogelijk een kort geding tegen de staat aan te spannen tegen de uitrol van 5G. Zij weigeren echter stilzwijgend de motie uit te voeren. Het rommelt hevig binnen Milieudefensie en het laatste woord over 5G is daar nog niet gesproken.

Site van Milieudefensie

Opvallend is dat op de site van Milieudefensie met geen woord gerept wordt over 5G. Alsof de tsunami van straling die met de invoering van een 5G netwerk het milieu niet ernstig zal gaan belasten. Ook vindt de buitenstaander niets terug van de interne strijd van de initiatiefnemers van de motie tegen 5G met het bestuur.

Vlak voor de Algemene Ledenvergadering op 7 december weten 5G activisten niet alleen een motie in te dienen, maar deze ook te laten aannemen. Het bestuur blijkt daarmee erg ongelukkig. Want sindsdien is het stil, zo stil dat de initiatiefnemers van de aangenomen motie er genoeg van hebben.

Er is zelfs een bemiddelaar ingeschakeld, maar deze heeft het opgegeven, want bemiddeling bleek echter onmogelijk voordat het dagelijks bestuur én het algemeen bestuur op 19 maart hebben vergaderd.

Inmiddels zijn er bijna drie maanden verstreken. De indiener van de motie en diverse andere betrokken leden hebben ook herhaaldelijk hun assistentie aangeboden, ze hebben het bestuur stukken toegezonden en om overleg en informatie gevraagd over de uitvoering van de motie.

De betrokken leden zijn teleurgesteld dat het bestuur niet bereid is tot overleg. Zij vinden dat het kostbare tijd verloren laat gaan. Milieudefensie is voor hen bij uitstek de organisatie die de belangen van het milieu behoort te behartigen. De tijd dringt omdat de motie voor een kort geding haast heeft. Zij begrijpen niet dat het bestuur ‘nalatig is en in gebreke blijft met zowel het uitvoeren van de motie als het informeren van de leden’.

Extra ledenvergadering

Vandaar dat de initiatiefnemers zwaardere middelen inzetten. Zij proberen voldoende steun bij elkaar te krijgen om met een extra ledenvergadering alsnog de motie te laten uitvoeren.

Om deze vergadering door te laten gaan, zijn minimaal 250 steunbetuigingen nodig. Om dit voor elkaar te krijgen nodigen zij ook sympathisanten uit lid te worden.

Voor 3 euro per maand kan iedereen lid worden van Milieudefensie, klik hier.

Stuur een email naar: extraalv@protonmail.com  

Kopieer in uw email de onderstaande tekst en vul uw gegevens in 

Ja, ik ben lid van Vereniging Milieudefensie en ik ondersteun de oproep tot een extra algemene ledenvergadering om: 

 • ervoor te zorgen dat de motie 5G Weg ermee! wordt uitgevoerd, waarin het bestuur van Milieudefensie wordt opgeroepen om zo spoedig mogelijk een kort geding tegen de staat te starten om de uitrol van 5G in Nederland te stoppen, en daartoe: 

 • het bestuur ter verantwoording te roepen omdat zij geen uitvoering hebben gegeven aan de motie; 

 • het bestuur te ontslaan omdat zij geen uitvoering hebben gegeven aan de motie; en 

 • een nieuw (interim) bestuur te benoemen zodat de motie wordt uitgevoerd, 

Ik ben lid van Vereniging Milieudefensie

achternaam: 

voorletters: 

woonplaats: 

emailadres: 

Voorgeschiedenis

 

Lid Ysabelle Rademakers meldt dat de motie een lange voorgeschiedenis heeft. “Het bestuur weigert al heel lang om 5G op de agenda te zetten. Marina heeft al eerder (vorig jaar zomer) een extra Algemene Ledenvergadering willen inlassen om haar motie te behandelen, maar het bestuur lag toen dwars en daarom is het niet gelukt. Dat proberen we nu te voorkomen door de oproep niet afhankelijk te maken van de medewerking van het bestuur. Marina had er zelf de moed niet meer voor.

Daarnaast speelt de al aangenomen motie om transparantie van het bestuur van Rob Bleijeveld en het gebrek aan transparante, democratische besluitvorming en uitvoering van besluiten dat Marina voor juni op de agenda heeft gezet. Er blijken al jaren moties niet uitgevoerd te worden. Dus de wens van de leden wordt bij Milieudefensie structureel niet gerespecteerd.

Het bestuur gaat haar eigen gang. Terwijl in een vereniging de ledenvergadering het hoogste orgaan is en het bestuur de besluiten van de leden hoort uit te voeren. Dat komt natuurlijk, omdat zij in feite een politiek orgaan zijn, dat de politieke agenda volgt. Dat proberen wij nu te veranderen, met deze actie, zodat ze bij Milieudefensie eindelijk gaan doen waar ze voor bedoeld zijn.”

 

Rob Vellekoop, 14 maart 2020

9 Comments

 1. Milieudefensie, heb daar wel eens geprobeerd Chemtrails onder de aandacht te krijgen maar als antwoord krijg je dat ze daar niet mee bezig zijn en dat ze die vieze vrachtwagens met hun uitstoot willen bestrijden.
  En natuurlijk of ik geen lid wilde worden.
  Milieudefensie is nogal selectief met het milieu en wil niet ingaan op een naar mijns inzien ernstige aandoening van ons milieu zoals 5G en chemtrails

 2. Fransje hangbuikzwijntje vind 1 biljoen investeren in illusies schijnbaar beter?

 3. Tja, defensie zegt genoeg over waar het grote geld naartoe gaat, ook bij deze …oorlogskliek…sorry, t’zijn ook mensen die daar werken en aktief doen, en toch is deze mijn uitspraak over wat zij ..doen…

 4. Zou het kunnen dat het bestuur van Milieudefensie net als veel andere organisaties, waaronder goede doelen, onder druk staat /chantabel is gemaakt door de cabal /illuminati en naar hun pijpen danst?

 5. Denk ook dat Manja er niet ver naast zit met wat zij denkt! Zo ook heel de politiek! Frappant hoe stilzwijgend en kortzichtig die zich gedragen over zoveel zaken waar de bevolking zich wel mee bezig houdt! Zoals de afbraak op alle fronten van NL! Je hoort ze niet als het over dump vergunningen gaat? Ook grote stilte m.b.t het toelaten van duizenden nieuwkomers en de stilstand van de huizenbouw! Het is net als met een ballon opblazen!! En dan??? geen woord daarover, regeren is vooruit zien toch? Maar wel hebben zij ineens allemaal last van staar of zo?? Wordt wakker mensen en STA OP! EN DUWEN TEGEN DAT DEKSEL VÓÓR WE ALLEMAAL GESMOORD ZIJN! en NEXIT??? JA GRÁÁG!!!

 6. ben het eens met Ton
  Milieudefensie is selectieve club
  en eigenlijk is dat niet zo vreemd
  in alle alternatieve en idealistische
  verenigingen stuit je op grenzen
  en prioriteiten

  het tegengaan van plaatsing 5G moet nieuwe aanhangers,
  die bereid zijn hun nek uit te steken, zoeken

  echte activisten die voorkomen dat de installatie
  plaats vindt

  hoop dat Rob via deze site groep mensen
  omgeving Amersfoort bij elkaar kan krijgen
  die eerstens proberen uit te vinden
  wat waar en hoe zal gaan gebeuren

  om de uitrol daarna zoveel mogelijk te voorkomen
  geef je op als je in omgeving Amersfoort/Leusden
  hier mee bezig wil zijn

 7. Logisch dat ze zo reageren, of eigenlijk bepaalde onderwerpen niet willen behandelen, kijk door wie ze gesubsidieerd worden. Wiens brood men eet,diens woord men spreek.

 8. Ik heb begrepen dat nu scholen gesloten zijn,er onder het mom onderhoudspleging de scholen in NL allemaal snel voorzien worden van 5 g.Dit is verschrikkelijk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.