20 gemeenten hebben problemen met uitrol van #5G

Bijdrage van Mazarine Hulskamp*

Inmiddels hebben 20 gemeentes grote zorgen geuit in brieven naar de overheid (kijk onder Bijlage 1 voor hun reacties) over de installatie van 5G op hun grondgebied. Via de gebruikelijke weg lijken de kansen verkeken om er iets tegen te doen. De collectieve aansprakelijkstelling is wel een serieuze optie waaraan iedereen kan meedoen.

Wat zijn een aantal van deze zorgen?

 • Feitelijk is er nog géén onderzoek gedaan naar langdurige blootstelling aan 5G  op mens, dier en plant, en al helemaal niet met de hoeveelheid zendmasten die zij willen gaan plaatsen.
 • De gemeente Amsterdam maakt zich o.a zorgen over de minimaal 10.000 extra zendmasten die in de stad gaan komen.
 • Gemeentes worden gedwongen en buitengesloten door de overheid. De gemeente Maastricht en haar burgers waren NIET op de hoogte gesteld, dat daar een 5G testlocatie zou komen.
 • Vanuit de ruimte, waar nu 1800 satellieten zijn, komen er 20.000 extra bij die 24 uur per etmaal 5G naar de aarde stralen.
 • Er is dan geen plek meer op aarde die stralingsvrij zal zijn en niemand weet nog wat voor gevolgen dit zal hebben. Wie zal hier verantwoordelijkheid voor dragen als het fout gaat?

Machtsverschuiving tussen gemeenten en Telecombedrijven?

Met de voorgenomen wetgeving hebben gemeenten GEEN zeggenschap meer over de plaatsing van 5G-antennes. Telecombedrijven krijgen het recht om overal waar zij willen antennes op te hangen. Gevolg, gemeenten kunnen niet voldoen aan de publieke taak, het borgen van de veiligheid en gezondheid van de inwoners, waar gemeenten verantwoordelijk voor zijn.

Wat gebeurt er met onze privacy en vrijheid?

Met de uitrol van 5G komt ook de uitrol van The Internet of things. Dit gaat inhouden dat letterlijk alles wordt gechipt en aangesloten aan het Internet. Met letterlijk alles bedoel ik ook echt letterlijk alles, koelkasten, luiers, kleding, apparatuur in je huis, de watersproeier in je tuin, je fitmeter, auto’s, etc.

Deze microchips verzenden 24/7 gigantische hoeveelheden data van ons door, maar naar wie? Overheid en Telecombedrijven? Wie beveiligt al deze data van ons? Wat wordt er mee gedaan? Vroeger mocht je niet eens een brief van iemand openen, en dan zal letterlijk alles van ons gezien, gehoord, geregistreerd en doorgegeven worden.

Overheden kunnen met deze technologie al hun burgers 24/7 surveilleren. Aangezien zij dit zo spoedig mogelijk wereldwijd willen gaan uitrollen, kan letterlijk de hele planeet 24/7 gesurveilleerd worden. Wat gaan overheden met al deze kennis van hun burgers doen? Wat zal dit gaan betekenen voor onze vrijheid en democratie?

Oplossing – aansprakelijkstelling

Er is een team van juristen opgestaan en zij hebben de wet erbij hebben gehaald en een plan gemaakt!

“Wilt u ook geen proefkonijn zijn van het nieuwe 5G-netwerk dat u van uw privacy berooft en mogelijk schadelijke effecten heeft op uw lichaam en geest?

De oplossing: Stel de directeuren van de telecomproviders en politici aansprakelijk en biedt hen een verbintenis aan met een maximale dagvergoeding van € 2.000,- per dag, per overtreding.

Mazarine Huiskamp, 3 oktober 2019

Lees verder “Voer gemakkelijk actie tegen 5G” om deel te nemen aan de actie.

5 Comments

 1. ik mis een beetje in de laatste alinea, hoe je samen met die juirsten iets kunt gaan opzetten

 2. kijk op de site van de Bond tegen Overheidszaken en word lid. Dan kun je meedoen.

 3. je kan mee doen met de 5G actie zonder lid te zijn van de Bond Tegen overheidszaken hoor!

 4. hoe meer ik er over nadenk hoe meer ik dichter bij een besluit kom.
  Ik schaf internet af. het zal wel even wennen zijn maar zonder internet communiceerden de mensen toch ook. Ook de verzetsstrijders in de tweede wereld
  oorlog.Wie doet er mee als verzet tegen onder andere de 5G.
  Wij doen niet meer mee.!!!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.