Corona, de pandemie die niet meer stopt?

Markt in coronatijd - Foto R. Vellekoop

Met exponentieel groeiende verbazing zie ik hoe miljoenen, nee miljarden mensen, zich vrijwillig laten opsluiten in hun huizen. Talrijke bedrijven sluiten gehoorzaam hun poorten en winkels. Zonder morren laten zij zich contactverboden opleggen en mogen niet meer naar school of universiteit. Angstig wachten zij op de volgende persconferentie van Leider Rutte of diens ministers. Niemand weet wanneer de lock down stopt.

Zullen zij een onvoldoende krijgen omdat zij zich te veel in het openbaar onder hun medemensen hebben begeven? Zal na 21 april de lock down nog strikter worden? Moeten ze straks als kleine kinderen met zijn allen in de hoek gaan staan?

Hebben ze te frivool park, strand of bos bezocht om even een frisse neus te halen? Overschreden zij massaal de ander halve meter voorgeschreven afstand? Op 21 april houdt Nederland opnieuw de adem in en zal de grote roerganger ons meedelen of het volledige huisarrest wordt of niet. Of wanneer Nederland van het slot af kan.

Kenmerkend

Het is kenmerkend voor deze periode, waarvan we nooit mogen vergeten hoe deze is begonnen. Met massamedia die nog roomser zijn dan de paus. Die bedekt politici aanzetten of oproepen tot nog strakkere maatregelen. Zoals de Gelderlander die kopt:”Motorrijders gaan massaal de weg op.” Met daaronder een foto van motorrijders die met meer dan anderhalve meter tussenafstand over een met paardenbloemen bedekt dijkje rijden.

Wat met SARS en MERS niet gelukt is, werkt nu wel. Iedere dag pompen massamedia, sinds de corona-uitbraak in China, de bevolking vol met een eenduidig verhaal. Volgens deze media moet zo snel mogelijk gehandeld worden. Anders is het te laat. Deze zwarte arm van de macht slaagt erin de mensheid zoveel angst te bezorgen voor een griepvirus, dat zij massaal regeringen smeken om hun vrijheid te mogen inleveren. Dit als een soort offer om het virus gunstig te stemmen.

Wie had ooit gedacht dat vrijheid zo gemakkelijk en onnadenkend wordt ingeleverd?

Rutte heeft zich als doel gesteld dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen en vooral de  intensive care-afdelingen niet overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn. Om de piek op te vangen is het pakket vrijheidsbeperkende maatregelen nodig. Deze week lijkt opnieuw deze piek, de reden voor de paniek, uit te blijven. Maar de maatregelen trekt liberaal Rutte niet in.

De intelligente lock down zegt alles. Een economie die je op slot zet is natuurlijk niet intelligent. Het is het domste wat je kunt doen. Maar voor Leider Rutte en zijn ploeg is dit de beste oplossing en het zijn per slot van rekening de ‘deskundigen’ die dit hebben aangegeven.

Blijft het virus weg?

Volgens Dr Wodarg zijn er ongeveer 100 verschillende type virussen, die voortdurend veranderen. “Tot nu toe maakte het ons niet uit welke virussen griep veroorzaakten of ziekte of hoe je het ook wil noemen. Er is verschillende jaren onderzoek gedaan in Glasgow.
Ze bekeken misschien 8 a 10 verschillende virussen en het coronavirus zat daar altijd bij.
Van 2005-2013 checkten ze virussen die voorkomen bij ademhalingsziekten. Bij acute ademhalingsziekten zijn normaal 7 tot 15% coronavirussen betrokken. Een groot aandeel van deze virussen is normaal.”

Met andere woorden een variant van COVID-19 zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar de kop weer opsteken. Reageert de wereld dan opnieuw met een lock down?


(Lees ook Arts over #corona virus, niemand durft nog te zeggen: Stop, er is niets aan de hand)

In België zijn ze al bezig met een onderzoek op welke manier ze de lock down moeten terugdraaien. In mijn eenvoud denk ik, hef je krankzinnige maatregelen gewoon meteen op. Ze werden van de ene op de andere dag ingevoerd, waarom moet de afschaffing dan geleidelijk gaan? Iedereen heeft nu toch zijn les wel geleerd?

Alleen een goed werkend immuunsysteem kan een mens beschermen.

Niet eindigende pandemie?

Maar dan stuiten we op een andere knellende vraag. Deze pandemie is door de Wereldgezondheidsorganisatie uitgeroepen op 12 maart 2020, omdat er meer dan 20.000 bevestigde COVID-19 gevallen zijn met bijna 1000 doden in Europa. En het aantal mensen dat hiervan slachtoffer wordt zal verder toenemen. (Een pandemie kan volgens het WHO maanden of zelfs jaren duren)

In principe kan deze pandemie dus heel lang duren. Net zoals de in 2002 gestarte War on Terror nog steeds voortduurt.

Of er komt ieder jaar een andere virusvariant terug waaraan de media ook full time aandacht besteden, waardoor we jaarlijks een pandemie hebben.

Ook voor de ‘oorlog tegen de terreur’ geldt dat het aantal slachtoffers van terroristische aanslagen te verwaarlozen is, maar dat we wel voortdurend alert moeten blijven. Bovendien zijn er mensen speciaal voor aangenomen om de dreiging in kaart te brengen en mogelijk gevaar te elimineren. Over het terugdraaien hiervan wordt zelfs niet nagedacht.

Dus welke garantie hebben wij, volgzame wereldburgers, dat aan deze ‘intelligente’ staat van beleg ooit een einde komt?

Rutte spreekt al van een nieuwe samenleving, de ander-halve-meter-samenleving.

In Wuhan is de lock down zojuist opgeheven na 10 weken. Maar denk niet dat de situatie van voor de corona-uitbraak is hersteld. Mensen mogen reizen nadat ze aan de autoriteiten een app hebben getoond. Deze app laat hun recente reizen zien en de medische gegevens om te bepalen of ze een besmettingsgevaar opleveren.

Dus ook Wuhan lijkt voorlopig niet af te zijn van COVID-19.

 

Rob Vellekoop, 8 april 2020

8 Comments

 1. Ze WILLEN van ons ( wereld wijd ) makke schapen maken want zodra wij onze entingen en app hebben kunnen ze ALLES met ons doen doormiddel van 5G , hij of zij die niet mee werkt wordt als paria beoordeeld en in het dagelijks leven geboycot bv winkels, ziekenhuis enz.

 2. Beter dat iedereen zijn smartphone bij de recycling brengt zodat de overheid niks aan de app of 5g heeft. Dan gaan we weer gewoon bellen.

 3. De nieuwe wereld orde. Die vaak word afgedaan als complottheorie door de goedgelovigen.

 4. Het gaat hier om totale controle. Er zijn veel mensen ziek en sommigen overlijden, maar dat is met griep ook zo. Deze Corona vorm is iets agressiever, meer doelgericht!. Het doel van deze pandemie is duidelijk, alle mensen (sheeple in “vaktermen”) onder volledige controle, Vaccineren, chips (connectie met 5G)implanteren en zo zorgen dat we minder mensen (sheeple) op de planeet hebben. De planeet is geschikt voor een half miljard mensen (volgens “experts”) Dus wat doen we met de rest? Nou ja, dat wordt zo langzamerhand wel duidelijk voor een ieder. Fijne Paasdagen 🙂

 5. Het bekende agenda 2030 wordt steeds sneller uitgerold. Het echte gevaar is dat we ons laten misleiden door angst. Dat kan pas echt dodelijk worden.

 6. Ze willen van ons zwakke schapen maken.
  Nou dat is toch ook aardig gelukt toch.
  Uitzonderingen daargelaten, als je ergens over denkt te kunnen discussiëren, dan is dat al gauw te veel.

 7. Het plan is simple:

  1. Verstoring van de economie waardoor een noodzaak wordt gecreëerd voor een nieuwe vorm van economie en de daarbij functionerende maatschappij.
  2. Economie zal van productie over moeten stappen naar dienstverlening.
  3. Herinrichting van de maatschappij en politiek, verschuivingen van macht.
  4. Zet de toon voor de intreding van het vaccinatie paspoort, zonder dit zal je niet Mogen reizen en andere opgelegde beperkingen.
  5. Een gehele overstap naar digitaal geld.

  Mocht dit niet makkelijk gaan dan zal er nog een uitbraak gecreëerd worden, en de poppenkast speelt zich dan weer opnieuw af, met nog meer Ernst en meldingen van doden.

 8. Vaccineren heeft 0,0% zin want tot nu toe heeft het virus zich al meer dan 4300x gemuteerd. De ‘uitkomst brengende vaccins doen dus ook geen zak.
  Net als de jaarlijkse griepprik is deze veilig noch effectief!
  Heeft dus geen zin Bill Gates te spekken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.