Zweden: bedrijven, scholen en terrasjes open en minder coronadoden

Zweden is het land dat geen noodtoestand heeft uitgeroepen vanwege het coronavirus, dat op een intelligente manier met het besmettingsgevaar omgaat, dat de economie niet kapot maakt met een lock down en waar de centrale bank meldt dat het virus zich niet via cash geld verspreidt. De Nederlandse aanpak leidt tot een economische ramp met meer doden dan de Zweedse.

Cash verspreidt geen corona

In een verklaring schrijft de Riksbank, de centrale bank van Zweden, op de website dat er geen enkele aanwijzing is dat bankbiljetten of munten het coronavirus doorgeven. Het virus dat covid-19 verspreidt doet dit via hoesten of niezen of via direct contact met iemand die al geïnfecteerd is.

Dit bevestigt de Zweedse gezondheidsdienst, die stelt dat het virus zich voornamelijk verspreidt via menselijk contact of via druppels van hoesten en niezen.

Niet alleen de centrale bank onderscheidt zich in opvattingen van de rest van de wereld, maar ook de openbare gezondheidsdienst van Zweden. Het Scandinavische land heeft een totaal andere corona-aanpak.

Zweedse aanpak

De Zweed Dr Anders Tegnell is als overheids-epidemioloog verbonden aan Openbare Gezondheidsbureau sinds 2013. Hij stuurt zijn land op een hele andere manier door de coronacrisis heen dan de rest van de wereld. Hier is geen lock down.

Hij pakt de zaak precies omgekeerd aan:

 • Geen isolatie van de gehele bevolking.
 • Alleen ouderen en mensen met gezondheidsproblemen worden zoveel mogelijk geïsoleerd.
 • Iedereen met symptomen moet thuis blijven.

Daarnaast gaat Zweden ervan uit dat het coronavirus alleen gecontroleerd kan worden, niet onderdrukt. En dat de mensen geen strenge lock down accepteren die langer dan een maand of twee duurt, aangezien verveling,  isolatie, en economische achteruitgang gigantisch zullen zijn.

Coronamaatregelen in detail

Als je je niet goed voelt met symptomen van een koud, hoest of koorts moet je in Zweden contacten met anderen vermijden. Ga net als bij ons niet naar je werk of school. Blijf dan zo lang thuis totdat je je weer goed voelt.

Verder mogen ouderen niet bezocht worden in een verzorgingstehuis en zieken niet in het ziekenhuis.

Horeca

Horeca blijft gewoon open. Hier geen sloop van een hele bedrijfstak zoals in Nederland.
Het gezondheidsbureau adviseert dat rijen aan tafels of langs buffetten en bars vermeden moet worden. Bezoekers moeten afstand van elkaar kunnen houden. Het risico van ziekte-verspreiding moet minimaal zijn.

De Zweden leggen de verantwoordelijkheid bij de uitbaters van de horeca-gelegenheden. Wel geeft het bureau aan dat de klanten op een armlengte van de andere gasten moeten zitten.

Naast restaurants en bars kunnen nachtclubs ook gewoon open blijven. Het enige belangrijke aandachtspunt is het voorkomen van mogelijke besmetting doordat ze de onderlinge afstand niet respecteren.

Scholen & universiteiten

De scholen blijven geopend. Voor universiteiten en hoge scholen beveelt het overheidsbureau aan over te gaan op leren op afstand.

Gezinnen

Wanneer een persoon binnen een gezin ziek is hoeft niet het hele gezin binnen te blijven. Zolang zij geen symptomen vertonen kunnen zij naar school of werk blijven gaan.

Festivals, sport

Bijeenkomsten, concerten, theater en festivals met meer dan 50 personen zijn niet toegestaan. Hieronder vallen geen scholen, openbaar vervoer, bezoeken aan supermarkten, werknemers in bedrijven.

Begrafenissen en bruiloften met minder dan 50 personen zijn akkoord.

Sporten kan onder voorwaarden gewoon doorgaan.

Lees alle maatregelen hier.

Resultaat NL versus Zweden

Nederland komt met een ‘intelligente’ lock down op 250,31 doden op iedere miljoen inwoners.
Zweden heeft zonder lock down en economische recessie 213,08 doden per miljoen inwoners.

Rob Vellekoop, 26 april 2020

10 Comments

 1. Ja vind veel dingen raar gaan in Nederland momenteel gister kwam ik een kennis tegen die vertelde dat ze vorige maand caronavirus had ze zei ik ben 3 weken goed ziek geweest ik vroeg en je vriendin dan is die niet ziek geworden nee zei ze dus ik vroeg heb ze je dan met handschoenen en mondkapjes verzorgd thuis nee zei ze ik zei oh’en ze is niet eens ziek geworden nee zei ze dus vraag me af hoe dat mogelijk is aangezien er overal gezegd word dat caronavirus zeer besmettelijk is beetje raar en nee ik geloof niet dat deze kennis liegt absoluut niet

 2. Het is een feit dat lockdowns de verkeerde aanpak zijn. Belarus, Wit Rusland, heeft een nog veel soepeler beleid gevoerd en heeft nog minder slachtoffers dan Zweden. Daar gaat alles gewoon door ook grote evenementen en bijeenkomsten. Ook wil ik vermelden day social distancing en mondkapjes lariekoek zijn want die voorkomen niets. Daarnaast is er tot op heden niet officieel wtenschappelijk aangetoond dat er een covid-19 virus rondgaat. Wat niet verteld wordt is dat het overgrote gedeelte van ons al jaren verschillende versies van corona virussen bij ons dragen zonder dat er epedimien ontstaan. Corona virus id dus niets nieuws. Als er al wordt getest dan wordt er getest op de aanwezigheid van corona virussen en ja die zijn er maar die zijn net zo schadelijk of onschadelijk als normale groepvirussen. Waar mensen aan sterven zijn niet het virus maar een verlaagd imuun systeen waardoor een virus zich zodanig kan vermenigvuldigen dat de host ziek wordt maar met een juiste aanpak is het niet dodelijk alleen voir mensen die een ernstig verzwakt luchaam hebben door andere aandoeningen. De hele benadering en aanpak zijn dus gewoon een fabeltje en het virus en de vermeende dodelijke bestaat voornamelijk in de geest van de mensheid daar proffesioneel opzettelijk geplaatst door de media om als een rook gordijn van de werkelijke agenda die door gevord wordt. Het is niets anders dan een totale deceptie en de harde cijfers tonen dat ook aan. Wordt dus wakker mensen graaf dieper en kijk verder dan uw neus langer is. Twee hints onderzoek alles wat er te weten is over electro magnetische microgolven en ib het byzonder 5G en alke wat u kunt ontdekjen over de geschiedenis effecten en (de illysie mbt tot de) noodzaak van vaccinaties. Onderzoek naar de bewezen schade achter deze wetenschappelijke vooruitgangen. Doe uw eigen onderzoek als u het niet voor u zelf doet, doe het voor uw kinderen en kleinkinderen. Met vriendelijke groet, Uw Medemens!

 3. Zweden volgt duidelijk een ander scenario dan andere landen. Dat kan weleens mooi vergelijkingsmateriaal gaan opleveren. Maar bij beide scenario’s moeten we vooralsnog nog even constateren dat we het niet weten. En op basis van niet-weten is niets uit te sluiten.

 4. Excellente post Rob. Het bewijst dat het ‘Corona-virus COVID-19’ anders werkt dan de media ons doet laten denken, en dat ze ons liever een verhaallijn laten volgen die hun opleggingen van nieuwe regels accepptabel voor het volk doen laten lijken dan de waarheid aan te houden. Ook Nederlandse leiders liggen onder de duim van de alheersende elite, anders zouden ze geen leiders zijn. De elite hebben een volle bak aan expert specialisten professoren waarmee ze hun plannen ondersteunen, there is no escape, en de waarheid blijven ze belachelijk maken en onderdrukken. De enige waarheid ligt in onszelf, de rest is vergankelijk.

  Hoe ontsnap je fysiek uit deze opkomende tirannie tegen de mensheid? Verhuis naar een verweggiestan gebied en wordt zelfvoorzienend? Get off the grid? Wordt kompleet oninteressant voor de elite en regelgevers om je zelfs nog op te zoeken? Hoe lang kan je leven onder tirannie?

 5. Ben ik de enige waarbij de maag zich om begint te draaien bij het lezen van NU.NL’s propaganda?

 6. Volgens het kaartje doet Zweden het slechter dan de buurlanden Noorwegen en Finland. Verschillen in aantallen ziektegevallen kunnen ook veroorzaakt worden door de intensiteit van testen,bevolkingsdichtheid en startmoment van maatregelen tov epidemieverloop.

 7. Dit is toch wel appels met peren vergelijken. Zweden behoort tot de dunbevolkste gebieden ter wereld. Nederland tot de dichtsbevolkte gebieden. Als je dan toch wil vergelijken heeft Zweden ten opzichte van andere Scandinavische landen bijvoorbeeld Finland veel meer besmettingen en vooral veel (tot 10x ) meer doden. Het aantal besmettingen zit vooral in Stockholm met een dichtheid van 215 pp per km2.

  populationpyramid.net/nl/bevolkingsdichtheid/zweden/2019/

 8. Vandaar dat het aantal doden per 1 miljoen inwoners is aangegeven.

 9. Dat is niet raar Katje. Ook als iets heel besmettelijk is kunnen mensen er immuun voor zijn. VACCinaties zijn uitgevonden/ontdekt toen bleek dat mensen die met koeien werkten ( vacca is latijn voor koe) nauwelijks last van pokken hadden. Kennelijk maken mensen die met koeiepokken in contact zijn geweest antistoffen aan die ook goed tegen mensen-pokken werken. Er lopen mensen rond die immuun zijn voor andere ziekten, hetzij door blootstelling aan iets wat op de ziektekiem lijkt, hetzij door genetische mazzel

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.