Amerikaans politieman: Bloed zal vloeien als we burgerrechten blijven vertrappen

In deze video vertelt een Amerikaanse agent dat hij ziet hoe door coronamaatregelen de politie iedere dag de rechten van burgers vertrapt. Hij waarschuwt dat dit niet ongestraft kan doorgaan, omdat anders een stille reus gewekt wordt waardoor er bloed zal vloeien in de straten van de VS.

Tirannieke orders

De agent doet in acht minuten een opmerkelijke oproep aan zijn collega’s, als een man die bezorgd is over de toekomst van zijn land.

De politieman zegt dat hij in het hele land agenten tirannieke orders ziet uitvoeren. Hij hoopt dat het de minderheid is van zijn collega’s, maar is daarvan niet meer zo zeker. Steeds ziet hij op tv en internet hoe zij mensen arresteren  omdat ze naar de kerk gaan, reizen, surfen, hun winkels openen, naar het park gaan met hun gezinnen.

Ook zijn er undercover agenten die daar naar toe gaan en deze mensen arresteren onder ten laste legging van een misdrijf.

Hij roept zijn collega’s op naar zichzelf te gaan kijken en zich af te vragen ‘Klopt het wel wat ik doe?’

“Ik wil je eraan herinneren ongeacht hoe je over het coronavirus denkt, dat we niet het gezag hebben om de mensen dit soort dingen aan te doen, alleen maar omdat een burgemeester of gouverneur dat zegt.”

Grondwet

Alle mensen zijn geschapen als elkaars gelijken, ze hebben het recht op leven, vrijheid en het zoeken naar geluk, staat te lezen in de Amerikaanse Grondwet. Om deze rechten te garanderen, moeten regeringen hun macht ontlenen aan de toestemming van het volk. Dus de macht van de politie en die van de regering komt van het volk. De agent zegt:”We hebben geen macht over de burgers.” Dat staat haaks op alles waar dit land voor staat.

De volgende schendingen ziet hij.
Het eerste grondwetsartikel, vrijheid van geloof, wordt geschonden door tegen mensen te zeggen dat ze niet naar de kerk mogen gaan. Mensen verbieden te protesteren is in strijd met de vrijheid van vergadering.
En het vierde amendement verbiedt onredelijke huiszoekingen en inbeslagnemingen, dus verkeerscontroles ter controle van papieren zijn illegaal.

“Wat zijn jullie? De gestapo? Is dit nazi Duitsland van 1930?”

Je houdt mensen niet tegen, tenzij je een verdenking of aanwijzing hebt dat ze een misdrijf hebben begaan. De agent kent mensen die aangehouden zijn, omdat de politie hun papieren wilde zien om aan te tonen dat ze ‘essential’ zijn.

Façade

“Onze macht als politie is niets meer dan een façade. Het is een badge en een geweer. Ik ben bang dat deze acties een slapende reus wakker zullen maken, namelijk het Amerikaanse volk. Ze komen op deze manier in een situatie waarin ze hun rechten niet meer laten vertrappen. Als dit zo doorgaat zal er bloed vloeien in de straten.”

Hij moedigt zijn collega’s aan op te komen voor wat goed is. Als je meerderen je vragen inbreuk te maken op de rechten van het volk, dan moet je ‘nee’ zeggen vindt de politieman. Het gaat namelijk in tegen zijn eed.

Een politieman kan niet zeggen dat hij dit doet omdat het hem is opgedragen. Of omdat hij orders alleen maar opvolgt. “Mijn persoonlijke omstandigheden geven mij geen toestemming om de rechten van het volk te vertrappen.”

“En als dit je baan kost, dan moet het maar. Dan kan je tenminste ‘s avonds nog in de spiegel kijken.”

 

Rob Vellekoop, 14 mei 2020

4 Comments

 1. Iemand moet mij eens vertellen wat de logica is van het feit dat na de 9-11 aanslag, wat een verklaring van oorlog was met de vs, direct werd gekoppeld aan een nooit bewezen vijand. Dat naar aanleiding daarvan een leugen werd op gezet zoals, ‘weppensof masdiestruksjen’ en een vaag mannetje in Afghanistan alles zou weten en de kwaje genius zou zijn. Dat naar aanleiding daarvan een aanvalsoorlog werd geopend in Irak en daarna de leugenachtige invasie van Libië en meer van dat soort wandaden. Tot aan een permanente patriot law, en enz.
  Aan de andere kant staat in deze tijd de wandaden van Gates en de corrupte who met vouwsjie en lieberman die de uitvinders zijn van het strijdmiddel. Met de centen van geets. Waarbij China blijkelijk ten onrechte de oerverspreider zou zijn.
  De misdaad is ten Hemel schrijdend.
  Maar het stuk stront, geets krijgt het voordeel van iedere ‘twijfel’.
  Wat is hier aan de hand of zie ik nou beren op de weg?

 2. Ik ben van gedeeltelijk Joodse komaf, ben van 1954, woonde in de Joodse buurt en kreeg van m’n ouders van jongs af aan mee dat de verrader nooit slaapt… Dat stond in tegenspraak met wat ik op school mee kreeg; De Nederlanders waren heldhaftig, er was veel verzet en hadden zo’n beetje in hun eentje de Joodse gemeenschap gered….
  Ik kan me herinneren dat bij ons thuis de Duitsers vrij mild werden bejegend, het waren de Nederlandse NSB-ers die het moesten ontgelden.
  Elk volk krijgt de leiding die het verdient, Nederland heeft het kabinet Rutte. Een gladde prater die in staat is vrijwel alles recht te praten wat krom is en een bewezen politicus die er mee weg kan komen. Dat ‘ons volk’ nu schijnbaar met deze man wegloopt zegt mij genoeg.
  Dat wij nu een politie apparaat hebben opgetuigd die zijn of haar orders opvolgt, hoe tegenstrijdig ook met de grondwet, geeft duidelijkheid over waar we staan als natie.
  Het gevaarlijke van deze situatie is dat we het nu zelf doen en niet zoals voorheen ons kunnen verschuilen achter een bezettingsmacht.
  Denk aan Hannah Arendt die onderzoek deed naar de Nazi beul Adolf Eichmann. Hij gaf aan niets fout te hebben gedaan en oprecht geloofde dat hij alleen maar orders op te volgen….
  Weet u nog, het nieuwe normaal?
  De geschiedenis herhaalt zich.
  Het mondkapje en de sociale afstand is de nieuwe jodenster, alleen dan andersom. Je bent herkenbaar als een gutmensch en als je dat niet doet ben je een door ieder te herkennen en dus te verraden paria…
  Al die schijnheilige herdenkingen van de bevrijding ten spijt, Nederland lijkt geen spat te zijn verandert in haar grond houding.
  Het lijkt nu Duitsland te zijn die het goede voorbeeld geeft in haar verzet tegen deze aanval op onze grondrechten. Het geeft te denken.
  Ik wens allen veel wijsheid bij de komende periode.

 3. Beste John,
  Ik weet zeker als het ‘we’ in jouw betoog weglaat, dat ook ik mij minder beledigd zal voelen, naast al die anderen die zich ook niet zo makkelijk laten belazeren door zo’n schobbejak als prutte.
  Helemaal gelijk krijg je als je de fictie doorbreekt wanneer je zegt dat ‘het vernederlandse volk’ in de verste verte niet de heldenstatus verdiend die ze zichzelf hebben toegekend. Slechts 5à6 % nma actief
  deel aan het verzet wat méér was dan op afstand spugen naar een rotmof. De meesten verzoenden zich met het lot en hadden zichzelf een mantraatje ingesproken dat het best wel te doen was met die moffen als je maar geen opstandige dingen deed en er ook niog aan verdienen kon ook! Stiekum gluren vanachter de gordijntjes en wegduiken als iemand aankwam. Dàt is de ware vernederlandse mentaliteit en vooral hard juichen als de volksverradelijke koningin weer de zoveelste staandsgreep komt plegen op Walcheren. Laf en ruggegraatloos, dàt is de ware aard des volks. Dat zie je nu exact weer terug en zijn niet in staat helder en analytisch te denken, kop in’t zand, niets aan de hand en meelopen tot op het bot.
  Maar zijn ook gelukkig andere mensen die zien hoe ze gepiepeld worden en verzet plegen. Zie zien hoe de ‘getergde Joden’ met de Palestijnen omgaan. Die snappen dat er als decennia lang propaganda wordt gevoerd om de publiek opinie daar te krijgen waar de onvolprezen overheid de bevolking wil hebben.
  Ik vermoed dat het uiteindelijk wéér slechts 5à6% zijn die actief verzet plegen. Òf het zijn er wezenlijk méér dan 6%. Dàn krijg ik toch nog hoop voor deze bevolking en is er toch wat geleerd en is er een andere WE!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.