Hoe lang accepteert NL nog de Coronakolder?

Deze krankzinnige episode in de vaderlandse geschiedenis moet voor het nageslacht worden vastgelegd, ongecensureerd en vrij van overheids- of WHO-bemoeienis. Op dit moment stapelen de kolderieke maatregelen zich in snel tempo op. Iedere dag begint met een nieuwe maatregel die nog onzinniger is dan de vorige. We hebben beelden verzameld tot 11 mei 2020 van situaties die de meesten van ons (nog steeds) als abnormaal beschouwen, maar die Rutte het ‘nieuwe normaal’ noemt.

Mondkapje

Per 1 juni heeft Rutte mondkapjes verplicht gesteld in het openbaar vervoer. Deze kapjes mogen niet medisch zijn, maar mensen mogen hiervoor ook geen sjaal of zakdoek gebruiken. Hoeveel mensen zien de hilariteit van deze maatregel nog in? Ook dit is onderdeel van het nieuwe normaal geworden.

De logica is zoek, maar de massa gehoorzaamt. Ik heb persoonlijk in het openbaar vervoer al de eerste mondkapjes voorbij zien komen, terwijl dit nog geen verplichting is. Deze volledig gebrainwashte mensen zijn de voorlopers van de rest van de kudde van Rutte.

Dit is een voorbeeld van een tekst voor een mondkapje.

School

De basisscholen gaan met ingang van 11 mei weer open. De kinderen moeten allerlei regeltjes volgen zodat de 1,5 meter afstand in stand kan blijven tot in het absurde toe. Lees onderstaand een deel van de instructie voor ouders en hun kinderen, op welke manier zij naar school behoren te komen.
Het contact tussen ouders en leerkrachten kan voortaan alleen nog digitaal of per telefoon. Zij mogen fysiek de school niet meer in, uit veiligheidsoverwegingen.

Relaties

Tja, dat is een hele lastige opgave in het corona tijdperk. Mensen die niet uit hetzelfde gezin komen, moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dit is wel een van de meest kolderieke gevolgen van de maatregelen. Feitelijk kunnen dus uitsluitend platonische relaties ontstaan, dat is op afstand en zonder lichamelijk contact. Waarschijnlijk moet hier een nieuw soort politiedienst voor opgericht worden die toezicht gaat houden op overtredingen. Als iemand dit een aantal jaar geleden gemeld zou hebben, dat zo de wereld er in 2020 zou uitzien, zou hij voor gek zijn verklaard. Nu is dat ‘nieuw normaal’ en over een tijdje ‘normaal’.

Het massamedium RTL denkt gelukkig met de arme medemens mee. Mensen met een LAT-relatie mogen wel bij elkaar op bezoek, maar dan moeten zij op 1,5 meter afstand blijven.

Eenrichtingsverkeer / crowdcontrol

Kan het allemaal nog gekker, zeker, let maar eens op.

De gemeentebesturen, geen een uitgezonderd, gaan in de hysterie mee en volgen braaf de orders uit Den Haag op. Sommige maken het wel heel bont, zoals Den Bosch en Tilburg. Maar wat te denken van Amsterdam.

Je vraagt je als gezond kritisch mens toch af of er binnen deze gemeentebesturen dan geen mensen meer te vinden zijn die durven zeggen dat deze hyper volgzame besturen niet goed bij hun hoofd zijn. Berichten hierover hebben mij in ieder geval niet bereikt. Het nieuwe normaal is al ingedaald en onderdeel van denken en doen geworden.

1,5 meter regel

De 1,5 meter regel die de veiligheid tussen mensen moet garanderen zodat ze elkaar niet kunnen besmetten leidt tot de meest hilarische situaties.

Het Parool, een krant die zichzelf zeer serieus neemt, schrijft met droge ogen dat die 1,5 meter zelfs ‘Nu sociale distantie de norm is.’ Geen enkele vorm van tegenwind, nee alles wordt braaf aanvaard en gevolgd.

Er is zelfs een kliklijn voor wie geen afstand wil houden! Een oproep aan de NSB-ers, die zich nog steeds schuilhouden in onze samenleving, om anderen aan te geven. Eigenlijk niet lachwekkend, maar eerder huiveringwekkend.

Een dergelijke kliklijn maakt de afstand tussen mensen nog vele malen groter dan 1,5 meter!

Ook voor mensen die het weekend lekker naar buiten willen, naar het water, het strand, enzovoort, valt er niets meer te lachen.
Afgelopen zaterdag houdt de politie mensen tegen die met de trein naar het strand willen, omdat dit er in hun ogen te veel zijn. Tal van parkeerplaatsen bij strand, water en bos zijn afgezet om te voorkomen dat te veel mensen op het idee komen daar van het mooie weer te gaan genieten.

In veel gemeenten zijn zitbanken afgeplakt als teken dat mensen hier niet mogen zitten, want de grote Roerganger Rutte heeft immers bevolen dat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, dat wil zeggen binnen zitten. In Noord-Holland zetten overijverige ambtenaren drones in om te checken of zelfs op het strand de mensen de heilige regels in acht nemen.

Iedere dag, iedere straathoek, op ieder station zijn er symbolen of aanwijzingen die mensen herinneren aan de 1,5 meter kolder. Voortdurend en overal.
Tot nu toe zijn meer dan 8000 boetes uitgedeeld voor overtreding van deze regel. Blijkbaar zijn er nog afvalligen die met gezonde tegenzin de 1,5 meter onzin niet zien zitten. Hoera!

Nog wat kolder in beeld

Foto R. Vellekoop

Foto R. Vellekoop

Foto R. Vellekoop

Foto R. Vellekoop

Foto R. Vellekoop

 

Rob Vellekoop, 12 mei 2020

14 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Het zijn de ambtenaren die het kudde schapen volkje commanderen en dirigeren..zo niet heb je een heb je een boete aan je broekje hangen
  Dat is nou DE VERKAPTE VRIJHEID….weet U het nog??..een paar dagen geleden??

  Die anderhalve lul meter is gebaseerd op…gebakken lucht!!!
  Hele maal niet onderbouwd!

  Je wordt hier letterlijk en figuurlijk gebrainwasht.
  Ik dank U!

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Oproep aan iedereen: kom in opstand! Handhavers: stop uw onmenselijke ongrondrechtelijke gedrag!

  Twee vragen? Wilt u dat u of uw kinderen in een digitale gevangenis komen te leven? Wilt u dat u of uw kinderen een vaccin opgedrongen gaan krijgen waarvan u niet weet wat er in zit anders dan wat “de experts” u vertellen? Zo niet? Dan is nu de tijd om in opstand te komen!

  Dat mag u, dat kunt u, dat moet u! Alle lockdown maatregelen zijn ongrondwettig. De anderhalve meter maatregelen zijn complete idiotie! De overheid is druk bezig de grondwet te omzeilen door het snel schrijven van nieuwe wetten. Illegaal! Het wordt tijd dat u zich gaat realiseren wat u over u en uw kinderen afroept als u dit blind accepteert.
  Verdiep u erin nu het nog kan!

  Rechters, politie, handhavers,controleurs:stop met het afdwingen van ongrondwettige maatregelen! U heeft geen autoriteit.
  De grondwet hoeven we er niet eens bij te halen.
  We halen de menselijkheid erbij!

  Verscheur uw bekeuringen, stop met belasting betalen, stop met buigen voor een totalitair regiem!

  Het idee dat het coronavirus covid-19 levensgevaarlijk is wordt ons verkocht door politici en media. Zij hebben alle middelen beschikbaar om een Hollywood illusie te scheppen. Miljardair John de Mol en zijn ANP heeft alle geld en middelen.

  Ook al is het coronavirus nog zo gevaarlijk: het is beter dat duizenden mensen een natuurlijke dood sterven dan dat een geheel volk straks in een totalitair fascistisch regiem leeft en geen enkele vrijheid meer heeft als het geen vaccin neemt of niet alle technocratische middelen omarmt. Iedereen die dat ontkent is een egoïst die zijn eigen belang boven dat van de grondrechtelijke vrijheid stelt. Dat ze het voor de ouderen doen is een slap excuus!
  Mark Rutte, Fred Grapperhaus, Hugo de Jonge: GA WEG! Gladde praatjesmakers! We moeten de regering en het koningshuis uit hun bastions verjagen! Weg ermee! Zij luisteren naar de invloed van het grote geld. Bill Gates en Big Pharma: GA WEG! Zij leggen zaken aan het volk op die pure horror zijn. Of wilt u in een anderhalve meter samenleving leven en uw lijf vol laten spuiten met een goedje dat uw DNA op afstand kan herprogrammeren? Levensgevaarlijk en levensbedreigend!

  Alle wetten zijn opgesteld door pionnen van de macht die u de schijn van democratie voor hebben geschilderd via hun vazal media. Die wetten worden getekend door de kroon; die familie waar u zo graag vlaggetjes voor wappert. Die kroon regeert bij de gratie God’s. Die gratie is een wassen neus! Aftreden en ophoepelen!

  Rechters, politie, militairen, advocaten, BOA’s, ambtenaren, handhavers: allen zweren zij trouw aan de kroon! Het wordt tijd dat we een nieuwe regering installeren die trouw zweert aan het volk! Het wordt tijd dat alle ambtenaren trouw gaan zweren aan het volk! Het wordt tijd voor een directe decentrale democratie te regelen via een onhackbare blockchain (zonder samensmelting met AI en zonder Big Data, Microsoft, Google en Facebook), beheert door vertegenwoordigers van het volk! Kom uit uw huizen en zet uw regering af! Verbreek de slavernij! Laat u niet een worst voor uw neus houden met schijnverruimingen van het wijzende vingertje van Rutte! Naar buiten! Massaal!

  Gooi uw angst en Calimero syndroom over boord!
  U bent machtig en krachtig.
  We zijn met velen! 17 miljoen keer delen!

  Ik dank U!!

 3. Dus nu kan je alleen een romantische relatie hebben als je die al had voor de Corona BS, nou dan hebben ze gelijk het probleem voor
  Het terugdringen van de wereldbevolking aangepakt, maar even serieus: dit gaat toch niemand pikken? Ik in ieder geval niet

 4. Het is inderdaad superwaanzin aan het worden!
  Ik heb eerlijk gezegd een hekel gekregen aan boodschappen doen, wandelen,praten met anderen over dat “vreselijk gevaarlijke”virus!
  Ik krijg er echt een kunstkop van!??
  Ik zou me bijna vrijwillig opsluiten in huis!

 5. Bij mijn weten is de 1,5m regel gebaseerd op het idee dat als iemand hoest of niest (besmette) druppeltjes die afstand kunnen afleggen. Dus zolang je maar niet onbeschermd hoest of niest vorm je geen gevaar voor de ander. Als dit de enige reden voor die 1,5m is, zijn we in een compleet paranoïde psychose beland.
  Is er nog een andere onderbouwing voor die 1,5m?
  Een week of 6 geleden las je hier en daar nog dat corona eigenlijk alleen gevaarlijk was voor mensen die al min of meer ernstige gezondheidsproblemen hadden. Ik hoor/lees daar niets meer over (in de MSM), het wordt nu gepresenteerd als een voor iedereen gevaarlijk, zelfs dodelijk virus waaruit alleen een levensreddende vaccinatie van weldoener en mensenvriend Bill Gates ons nog kan redden.
  Goebbels had gelijk: “Geef mij controle over de media en ik verander het volk in een kudde varkens.”

 6. Om misselijk van de mens te worden .Dit is een pure greep om de mens werkelijk uit elkaar te drijven .verzet je in hemels naam mensen . .denk hier goed over na .klopt voor geen meter wat zich voor ons ogen afspeelt .vieze nazie praktijken zijn dit . Walgelijk

 7. De huidige waanzin rond Corona beschouw ik als psychotisch. Ik heb vele jaren in de psychiatrie gewerkt en vele psychotische mensen ontmoet, die ‘veilig’ weggeborgen werden. Al vanaf mijn jeugd heb ik het gevoel in een waanzinnige wereld te leven, waarin de gevaarlijkste gestoorden vrij rondlopen en op goed betaalde posities hun eigen waanzin dwingend aan de maatschappij opdringen.

  Nu is dat gevoel nog vele malen sterker. We zien nu een massa-psychose, met een soort van publieke paranoïde hallucinatie, waarin men bang is voor een niet bestaande vijand. Het is heel erg bizar. Met name omdat de zogenaamde binnen de medische wetenschap alom erkende ontdekker van micro-organismen, Louis Pasteur, op zijn sterfbed zijn theoretische aannames betreffende micro-organismen heeft herroepen. Zie de volgende links:

  susandoreydesigns.com/insights/pasteur-recant.html

  http://whale.to/a/b/pearson.html

  Vanzelfsprekend is het van belang om er de humor van in te blijven zien. Dit wordt echter wel steeds moeilijker. Met name omdat er een sfeer aan het ontstaan is, geheel naar communistisch concept, waarin niemand meer een ander kan vertrouwen. Klikken is eigenlijk heel kinderachtig, maar schijnt nu gestimuleerd te worden. Te triest voor woorden. Van belang blijft dus op en in jezelf te blijven vertrouwen en gewoon je authentieke zelf te ZIJN!

  IK wens ieder dan ook de moed om het hoofd koel en het hart warm te houden.

 8. Vuistregel bij alle complete waanzin van vandaag de dag; follow the (big) money !!! ;

  Niet alleen Amerikanen moeten begrijpen hoe geld alles heeft bedorven !!! ;

  paulcraigroberts.org/2020/05/10/the-cost-of-big-pharmas-covid-19-vaccine-will-be-paid-in-lives-and-in-billions-of-dollars/

 9. Ik vind het absurd dat de mensen volgen als schapen. Door veel tv kijken kunnen ze niet meer helder denken. Ik doe er niet aan mee en ik zal protesteren tegen deze gekte

 10. De 666chip komt eraan(vacc.). De grote schifting gaat zich aandienen. De bokken worden van de schapen gescheiden. De eindstrijd dient zich aan. Zware tijden. Echter van relatief korte duur.
  Aan het einde gloort de horizon van een nieuwe wereld.
  Houd stand!!

 11. Op de sites van zowel de WHO en het ECDC vind je in hun rapporten over epidemie en pandemie maatregelen dat zaken als social distancing, mondkapjes, grenssluitingen etc. niet of nauwelijks affectief zijn om het verloop of de ernst van een epidemie te veranderen. Ze worden dan ook in hun documentatie NIET aanbevolen.

  Waar zijn we dan nu in godsnaam mee bezig?
  Ophouden met deze onzin, nabijheid en contact zijn gezond, ze stimuleren en versterken het immuunsysteem. Dit is gewoon aangetoond in vele onderzoeken.
  Angst en eenzaamheid, gedwongen contactloosheid en binnenzitten zijn aantoonbaar slecht voor het immuunsysteem en maken je juist vatbaarder voor ziekte.
  Rutte’s “intelligente” lockdown is nog steeds HEEL DOM! alleen iets minder dom dan een full lockdown zoals in sommige andere landen.

 12. Wat ik mis in veel, ook kritische, beschouwingen over de strijd tegen covid-19 is het enorm grote belang van een goed functionerend immuunsysteem. Als dat gezond is kun je vrijwel elke virus of bacteriologische aanval aan. Ik ben ervan overtuigd dat alle corona sterfgevallen te herleiden zijn tot een slecht of zwak immuunsysteem. Gezonde voeding is misschien wel de belangrijkste basis voor een goede werking van je afweer, daarnaast ook voldoende slaap, niet teveel stress, afwezigheid van luchtvervuiling en misschien ook wel electro-smog.
  Dat onze ‘onafhankelijke, goed geïnformeerde’ nieuwsmedia daar niets over zeggen verbaast mij niet zo. Als zij dat wel zouden doen en de mensen aansporen om uit levensbelang uitsluitend gezond eten in huis te halen, moeten de supermarkten zo’n 80% van hun schappen gaan leeghalen. Dat zou natuurlijk rampzalig zijn voor deze bedrijfstak. Ook gaat de farmacie grote klappen krijgen omdat gezonde mensen geen pillen of andere giftige troep meer nodig hebben.
  Ik vermoed al een hele tijd dat er een kwaadaardige vorm van samenwerking is tussen de voedselindustrie en de pillen makers. Grof betaalde uitgekookte marketing jongens/meisjes zorgen er wel voor dat het gehersenspoelde koopvee hun winkelwagentjes blijven volplempen met ziekmakende troep, die vervolgens zichzelf in blind vertrouwen aan het medische circus overdragen om daar eindeloos in behandeling te gaan. De artsen weten niets over goede voeding en zorgen daarmee dat de ‘cliënt’ eindeloos in de cirkel van slecht (vr)eten en medische behandeling blijven.

 13. Ik heb net en brief, mail geschreven aan de NS, die ik hier ook graag deel:

  Beste mensen,

  We zijn goed geholpen om mijn keuzedag te kunnen gebruiken. Maar zagen tot onze schrik dat de samenreiskorting is afgeschaft. Mijn huisgenote reist altijd mee en was zo in de war dat de automaat het samenreizen niet aangaf, dat we bijna onze trien nog misten. Ik zei dat ze maar door moest gaan en betalen. Onderweg rennend naar de trein zag ik een NS medewerker dus vroeg ik nog even hoe het zat. ja het is afgeschaft, oké dank je riepen we en haalden nog net de trein.

  Maar we waren wel van slag. We hebben nergens iets gelezen of een mail daarover gehad. We zijn steeds minder blij met het reizen per trein. Eerst de wifi waar we niet goed tegen kunnen, dan de aankondiging om mondkajes te gaan dragen en nu dit. We denken niet dat we nog vaak met de trein zullen gaan. Dan gaan we misschien toch liever een auto huren. En zo min mogelijk weg, dat is wel weer fijn van dit gedoe, dat je zo min mogelijk reist. We denken dat we net op tijd van alls nog gedaan hebben en gaan verder met ons leven.

  Als je het leuk vinden, kusje ven kijken op onze website http://www.contactmuziek.nl We hebben een bijzonder leven, kleurrijk, inspirerend, mediteren (3 uur per dag) en bewust. Ik werk aan een boek over mijn moeder die 18 mei 2019 overleden is aan medicijnnvrgiftiging en twee jaar in een verzorgingshuis heeft gezeten. Ik had haar graag in huis verzorgd, maar dat liet mijn vader en broer niet toe. Mijn moeder wilde wel, want ze vond het een hel. Ze heeft gevraagd om wereldkundig te maken wat haar en velen anderen wordt aangedaan door de medicijnen. Ze slikte er steeds meer, 100 per week en opgebouwd in 30 jaar. Heel triest hoe mijn vader, maar niemand maar iets wilde horen dat dat niet goed kan zijn. Ik heb veel gedeeld op onze website bij Leonoor deelt. We zijn dagelijks een jaar lang naar mijn moeder toegegaan en hebben haar elke dag 8 uur geholpen met wat we maar konden doen. Daar was ze heel blij mee. We reisden toen 7 dagen in de week van Utrecht naar Den Haag en terug. We zijn heel dankbaar dat we dat hebben kunnen doen voor mijn moeder en konden reizen. We hebben heel wat contact gehad en af en toe een mooi gesprek met conducteurs en conductrices die ons gingen herkennen als we weer ’s avonds laat naar huis gingen. Helaas werd mijn vader zo kwaad dat wij na een jaar nog maar drie dagen drie mijn moeder mochten zien en ze haar om ons te kunnen weren op de gesloten afdeling hebben gezet, zogenaamd zwaar dement, maar dat was ze helemaal niet. Ze is op tijd overleden want nu zouden we haar niet eens hebben kunnen zien.

  Zo zie ik ook de corona hype als een slechte droom, die niets met de werkelijkheid heeft te maken. We worden bang gemaakt en tegengehouden terwijl er niets aan de hand is, griep zoals altijd. Elke dag weer berichten hoeveel mensen er zijn overleden. Begrafenisondernemers hebben het helemaal niet drukker dan anders, maar daar hoor je niemand over. Er zijn wel chemische experimenten gaande, die afschuwelijk zijn en waar mensen doodziek van kunnen worden. Dat is zo van een andere onnatuurlijke orde, dat dat echt afschuwelijk en verbijsterd is. Maar daar helpt een mondkapje echt niet bij. Logica is ver te zoeken. Ik vind het heel erg voor de NS dat jullie dit moeten doen. Een dochter die haar moeder van 84 niet meer mag bezoeken, moet per 1 juni (denk ik) haar moeder opzoeken met een mondkapje op en 1,5 meter afstand houden. Haar niet meer aanraken. Dat is niet menselijk meer en niet uit te leggen aan die moeder. Maar de verpleging hoeft geen mondkapje te dragen en wast haar moeder en zij mag dat niet meer doen, terwijl die moeder dat natuurlijk heel graag wil. Dat zei mijn moeder ook dat ze natuurlijk liever door haar dochter gewassen en naar bed gebracht wil worden. Dadelijk mag een moeder haar baby niet meer aanraken, hoe ver gaat het allemaal en wat zijn we aan het doen. Dan maar ziek worden, maar ik geloof helemaal niet dat we dan ineens massaal ziek gaan worden. Dat zou allang gebeurd moet zijn er lopen al zoveel mensen vlak langs elkaar op straat of in de winkel. We zijn geen robotten, gelukkig maar.

  Op Facebook ging al een foto rond van kinderhandjes die zo beschadigd waren door het wassen met chemische desinfectiemiddel, maar hij mocht niet alleen met water zijn handjes wassen. Wat een waanzin en erg dat we zo ver van wat natuurlijk is afgedwaald zijn. Maar wel goed dat we dit kunnen delen met elkaar.

  Dit wilde ik even delen

  groeten ook van mijn huisgenote Marthe Pal
  Leonoor van Beuzekom

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.