Waar ben jij op 21 juni 2020?

Foto R. Vellekoop

De afschuwelijke situatie waarin we nu met zijn allen zitten, overkomt je maximaal eens in je leven. Dit is het moment dat je er moet staan. Het komt er nu op aan. Nu moet je bewijzen dat je wakker bent. Red jezelf en je medemens. Als je wakker bent, dan mag je je niet meer verbergen of verschuilen. Je bewust zijn van de politiestaat die de club van Rutte uitrolt, betekent dat je medeplichtig bent als je er niets tegen onderneemt. Eind juni zullen we worden afgerekend op onze moed of lafhartigheid.

Je bent het aan je eigen lichaam, je ziel en zaligheid verplicht op te komen voor jezelf en voor je medemens.

Miljoenen Nederlanders weten niet wat hen boven het hoofd hangt. Zij zitten gevangen in een web van angst en onwetendheid.

Je verzetten kan je op vele manieren doen. Het doel is gelijk. Zoveel mogelijk medemensen wakker schudden, motiveren, laten zien wat er echt aan de gang is, hen helpen hun corona-angst te overwinnen. Dit is allemaal nodig om te voorkomen dat het Parlement meegaat in het landverraad door de Spoedwet goed te keuren eind juni.

Juist nu er bijna geen mensen meer in leven zijn die het fascisme van de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, steekt het zijn gruwelijke kop weer op.

Rutte wil met zijn Spoedwet maar een ding. Hij wil nog meer macht en controle over de inwoners van ons land. Onder het mom van ‘virusrisico’ en ‘onveiligheid’ pakt hij veel van onze grondrechten af, in zijn honger naar meer gehoorzaamheid. Hij houdt ons voor dat we al die maatregelen moeten slikken totdat er een vaccin tegen covid-19 is. Dat betekent niet dat wij onze rechten automatisch terugkrijgen nadat het vaccin is ingevoerd. Trouwens met de introductie van een vaccin staat ons een volgend probleem te wachten.

Dit legt Rutte ons met de Spoedwet op:

 • 1,5 meter afstand tot elkaar houden

 • Minister bepaalt hoe groot de groep voor samenzijn mag zijn

 • Minister bepaalt welke publieke plaatsen we mogen bezoeken

 • Minister maakt uit welk evenement of bezoek is toegestaan

 • Minister kan extra maatregelen opleggen over hygiëne, of voor contactberoepen

 • Bedrijven of de eigenaar van een publieke plaats moet zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden

 • Bij positief testen zijn dwangmaatregelen mogelijk, vervoersverbod, dwang vaccinatie en medicatie in quarantaine

 • Handhavers of politie mogen woningen/bedrijven binnenvallen bij vermeend virusrisico en mensen verwijderen die niet tot huishouden behoren

 • Regels gelden niet voor boa’s, politie en brandweer

 • Boete is 435,- euro of 21.750,-

 • 1 – 6 maanden gevangenisstraf en een strafblad

   

Zondag 21 juni

Zondag 21 juni van 13 tot 17 uur
Malieveld, Den Haag
Demonstratie Samen terug naar normaal
Dit schrijft de organisatie van de demonstratie van 21 juni, waarvoor zich al duizenden mensen hebben aangemeld om te zullen komen.
Op zondag 21 juni komen we, hopelijk ook met jou, bij elkaar op het Malieveld in Den Haag om de overheid te laten weten dat we de wetswijziging en het ‘nieuwe normaal’ NIET accepteren. In plaats daarvan gaan we SAMEN TERUG NAAR NORMAAL. Niet alleen omdat we dit willen, ook omdat er geen onderbouwde reden is om dit niet te doen.
Het nieuwe normaal = NIET normaal
Hoe serieus het virus ook genomen dient te worden; aan onze grondrechten mag en kan niet getornd worden. Deze mogen NIET structureel worden aangetast. Bovendien is er niets normaals aan ‘het nieuwe normaal’ en ‘de 1,5 meter samenleving’. Het druist volledig in tegen de menselijke natuur.
Geweldloos en met liefde
Tijdens de demonstratie komen we geweldloos en met liefde samen om onze stemmen te laten horen. Wetenschappers, medici, juristen, ondernemers, artiesten, topsporters, journalisten en inmiddels al duizenden Nederlanders hebben laten weten van de partij te zijn.
Ben jij er ook bij?
We hopen dat jij er ook bij bent en een positieve bijdrage komt leveren aan dit belangrijke geluid. En, dat je niet alleen komt, maar ook je vrienden en familie meeneemt. Kan je niet, maar wil je wel laten zien dat je dit initiatief steunt? Hang dan de vlag uit voor onze vrijheid.”
Lees hier meer over de Spoedwet.
Rob Vellekoop, 16 juni 2020

7 Comments

 1. Op het geboortekaartje van elk mensenkind ter wereld staat: ‘Born free.’ Dat is het adagium en de morele zuurstof van elke humane samenleving. Ik maak een diepe buiging voor jullie.

 2. Wat een belachelijke onzin! Ga eens wat Corona patiënten bezoeken of 1van die mensen die aan Corona hun geliefde hebben verloren. Stop met deze zielige vertoning!

 3. Dus omdat jij een corona patiënt hebt gezien, verbied jij andere mensen op te komen voor hun vrijheidsrechten en om zich te verzetten tegen de 1,5 meter samenleving. Je lijdt aan corona kolder. Ik heb medelijden met je. Hopelijk komt het ooit goed. Maar jij mag rustig je mening geven. Dat doen de mensen die wel doorhebben wat speelt namelijk ook, ondanks dat de overheid hen het wel moeilijk maakt en zelfs verbiedt.

 4. Marcel, kom uit die belachelijke smetvrees, angststoornis, psychose. Doordat jij je geestesziek hebt laten maken, doordat jij met angsten leeft, wil nog niet zeggen dat je mij hierin mee mag sleuren, mij martelingen oplegt en mijn vrijheid mag beroven. Nood breekt wet, maar breekt NOOIT de grondwet.

 5. In 2018 is mijn oma overleden aan griep. Het is de schuld van iedereen die op de planeet rond liep. Want door jullie kreeg zij griep. Dus jullie zijn moordenaars.

 6. Ook in deze moeite volle tijd mogen we weten dat de Schepper van hemel en aarde alles in Zijn machtige hand vast houdt Hij wil troosten en bemoedigen die nu veel moeite ervaren. Hen die zich inzetten voor de medemens die in het ziekenhuis of zorgcentra zijn door Zijn liefde bemoedigen ook de artsen, verpleegkundigen, zorgteam en onze regering.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.