Dictatuur van de Bende van Rutte houdt al 6 maanden stand

De geslaagde greep naar de macht vond in maart 2020 plaats, toen de regering Rutte de eerste lock down afkondigde op basis van een noodverordening. De Volksgezondheid zou door de uitbraak van het verschrikkelijke corona virus ernstig in gevaar zijn. Rutte gooide toen Nederland op slot onder de dreiging van de ziekte. Helaas ziet de gemiddelde Nederlander uitsluitend een bezorgd kijkende premier op de propagandakanalen die zijn landgenoten wil beschermen. Dit is het recept wat Rutte gebruikt.

Hypnotische toestand

De burger die geleerd heeft dat de overheid het beste met hem of haar voor heeft, gelooft niet zonder meer dat hun intenties slecht zijn. Voeg aan deze goedgelovigheid een lading angst toe en je hebt de juiste cocktail die de burgers nu al 6 maanden onder hypnose houdt. Tijdens deze hypnotische toestand is het Parlement aan de kant gezet en worden grondrechten dagelijks overtreden. Dit zien echter alleen de mensen die zich hebben kunnen losmaken van het beeld van de betrouwbare overheid. Dat zijn de wakkeren, die hunkeren naar de ontwaking van de rest. Vrijheidsstrijders zijn zij zich beginnen te noemen en ondertussen demonstreren zij bijna wekelijks. (Zie lijst vanaf juli)

Kenmerken van Ruttes greep naar de macht

 1. Het kabinet regeert sinds de eerste lock down in maart op basis van een noodverordening. De besluiten die zij nemen op het gebied van gezondheid passeren niet meer het Parlement. Deze leden hebben daarop geen inspraak meer. Hoogstens en puur voor de vorm praten de leden hier nog wel over, maar zonder bevoegdheid. Noodverordeningen dienen tijdelijk om een noodsituatie, zoals bijvoorbeeld het binnenvallen van een buitenlands leger in ons land, het hoofd te bieden. Corona is door dit kabinet bestempeld als een dergelijke situatie. Zes maanden is echter al lang niet tijdelijk meer.
 2. Het propaganda-apparaat van de regering (NPO, gevolgd door de commerciële tv zenders) voert een maandenlange campagne met als enig doel de angst voor het virus bij de bevolking op peil te houden.
 3. De eerste lock down geldt voor het hele land, de tweede (naar Australisch voorbeeld) per regio.
 4. Werken met voortdurende dreiging. Tijdens de eerste lock down was er volgens de regering de dreiging van onvoldoende IC capaciteit om alle corona-zieken te kunnen opvangen. De tweede lock down (die zojuist voor Noord- en Zuid-Holland is afgekondigd, zonder het overigens die naam te geven) is ontstaan doordat dreigt dat het aantal besmettingen niet in de hand kan worden gehouden.
 5. Onderdrukking door Rutte van kritische tegengeluiden van artsen en bezorgde burgers. Hiervoor krijgen sociale media zoals Linkedin, Facebook en YouTube signalen van de overheid om bepaalde uitingen te verwijderen. Artsen kunnen hun baan verliezen (luister onder ander naar huisarts De Klerk ) en demonstranten een strafblad krijgen omdat zij de noodverordening overtreden.

Eerste Lockdown

Markt in coronatijd – Foto R. Vellekoop

De regering veinst dat de gezondheid van de bevolking op het spel staat. Hiervoor gebruiken zij de cijfers van het RIVM (zie onder andere De Hond) om aan te geven dat hoeveel doden er vallen en dat de IC capaciteit ontoereikend is om de piek aan te kunnen.

Artikel van DLM van 8 april:

“Rutte heeft als doel gesteld dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen en vooral de  intensive care-afdelingen niet overbelast raken. Er moet steeds voldoende capaciteit zijn de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn. Om de piek op te vangen is het pakket vrijheidsbeperkende maatregelen nodig.”

Bij het uitblijven van deze echte piek, verzinnen ze de dreiging van een tweede piek die daarna onderweg zou zijn (maar nooit kwam).

Dankzij deze voortdurende angstcampagne, dat wil zeggen door iedere dag te wijzen op sterfgevallen met corona (zonder deugdelijk bewijs overigens) en een piek in het aantal IC opnames slaagden ze erin de meeste Nederlanders de stuipen op het lijf te jagen.

Uiteindelijk schrijven ze op 1 juni het niet medische mondmasker voor en starten ze met tienduizenden testen per week. Ook roept de Bende van Rutte dat de 1,5 meter samenleving onontkoombaar is en blijvens zal moeten zijn. Ook dat een vaccin noodzakelijk is. Hiervoor sluit Minister van Volksgezondheid een staatsgeheime overeenkomst met Astra Zeneca voor 300 miljoen voor de levering van een vaccin.

Tweede Lockdown

De tweede Lockdown wordt al maandenlang aangekondigd. Dankzij het gebruik van de onbetrouwbare PCR test per 1 juni worden duizenden mensen getest. Hiervan is een deel positief, wat niet veel betekent. Het vertelt namelijk niet of iemand geïnfecteerd, ziek, besmettelijk of ziek zal worden. Toch gebruikt Rutte dit om zijn macht in stand te houden en de bevolking opnieuw verder de duimschroeven aan te draaien.

In een eerste stap moeten horeca gelegenheden rond middernacht sluiten in Noord- en Zuid-Holland. Dit is de start van de tweede Lockdown, op dezelfde manier begon ook de eerste. Ook de verspreiding van het bericht dat jongeren tussen 20 en 30 jaar de groep met de meeste besmettingen zijn leidt in die richting.

Rutte ontmaskerd

Een groep mensen (het kabinet Rutte) dat het Parlement buiten spel zet met een noodverordening waaraan geen einde lijkt te komen pleegt vestigt een dictatuur. Dankzij het propaganda-apparaat zijn de kabinetsleden bezig met het redden van het land voor het gevreesde corona virus. De nadruk ligt voortdurend op de vermeende besmettingen waardoor Rutte niet anders kan dan strenge maatregelen nemen, daarbij aangemoedigd door Tweede Kamerleden. Hij is voor hen een redder des vaderlands. Hij doet zijn plicht.

De grap is echter dat de Noodwet in de steigers staat en het een kwestie van tijd is voordat de Bende van Rutte kan regeren op basis van een wet in plaats van een noodverordening. Vanaf dat moment is de dictatuur definitief van kracht en kan Volksgezondheidsminister De Jonge bijvoorbeeld de verkiezingen voortdurend blijven uitstellen vanwege de dreiging van het oplaaien van het virus.

Regeringen in een dictatuur regeren zonder democratisch mandaat en vaak gaat hun regeringswijze ook in tegen de Grondwet. De meeste dictaturen zijn gevestigd in landen waar eerder nooit een democratische traditie aanwezig was. Deze trend lijkt nu in de meeste westelijke landen te worden doorbroken. Achteloos zet regering Rutte de democratie opzij en sluit het parlement buiten, maar hij blijft wel de schijn ophouden dat het allemaal normaal is, zeg maar het nieuwe normaal.

Rob Vellekoop, 19 september 2020

12 Comments

 1. Geld en mooie (dat zijn dik-betaalde) baantjes…
  De kartel-politici die ons terroriseren kunnen dat alleen maar doen omdat ze zich aan het belastinggeld hebben opgehangen. Dus aan dat deel van de bevolking dat door arbeid een wezenlijke bijdrage levert aan de landseconomie en dat belastinggeld genereert. Het is beslist noodzakelijk om massaal te gaan staken want daarmee treffen we het politieke tuig van de richel dat nog steeds weigert in te zien dat ze aan hun eigen leugens bezweken zijn recht in het hart. Er is trouwens geen andere (vreedzame) manier om ons van hen te ontdoen. Bewustwording -“Aufklärung”- is echt niet genoeg!

  WAAR ZIJN ONZE VAKBONDSLEIDERS TOCH?
  ONDERGEDOKEN NET ALS FRAU DR. MERKEL?
  BESTAAN DE VAKBONDEN EIGENLIJK NOG WEL?

 2. En er is nog iets. Wie nu nog denkt om met de komende verkiezingen te moeten gaan stemmen op Baudet, Wilders, mw. Marijnissen of Wybren (wie noemt zijn kind nou Wybren!) van Haga die heeft niets van politiek begrepen en nog een lange weg te gaan.

 3. Goedemiddag,alle artikelen ten spijt worden deze wel meer gelezen,maar bereiken niet hun doel.Zoals jullie weten,leest het merendeel der bevolking de alternatieve media niet op internet. Dit komt deels door de gemiddelde leeftijd van onze bevolking. Zelf de jongeren zijn niet op de hoogte. Rest ons de groep van hardwerkende ploeteraars die geen tijd hebben.Blijft de groep van mensen die getroffen zijn door de maatregelen over,samen met werklozen. Die groep is te klein om een vuist te maken.
  Extra protest kranten en flyers worden vaak direct weggegooid of vluchtig gelezen met als conclusie dat die gekkies weer bezig zijn met onzin verspreiden.
  Zo wordt er ook gepraat over de demoos. Stelletje raddraaiers en werkelozen die protesteren om vrijer te zijn.
  Tja,wat kan je wel doen?
  Er is gelukkig een begin gemaakt met een nieuwe politieke partij. VSO http://www.vrijensociaal.nl . Die zouden via reclame op tv en radio de mensen wakker kunnen schudden. Ze moeten dan wel een paar bekende kopstukken zien te charteren uit diezelfde media. Dus geld zullen ze nodig hebben. Je kan lid worden en/of doneren.
  Ik heb het idee dat dit de enige weg te gaan is naar wat resultaat.

 4. Hij krijgt gezien de 60jaren de powerflower heerste kan hij nog veel angstzweet wegvegen?

 5. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Mark Rutte….is de sinterklaas van dit land voor Holland BV.
  Allemaal gestolen belastingen van de afgelopen jaren.
  cadeautjes uit delen nu hij dat nog kan doen.

  Mensen die onterecht bestolen zijn van hun toeslagen Moeten er nog jaren opwachten..mensen die hun drink water NIET meer kunnen betalen worden afgesloten.
  Mensen die met (scheur)huis en haard de grond in verdwijnen moeten het zelf maar uitzoeken.
  Mensen die diep in de schulden zitten door toedoen van valse verkooppraatjes moeten het zelf maar uitzoeken.
  De Nederlandse kinderen groeien met grotere getallen op in armoede in dit zogenaamde welvaart staatje.
  Menselijk????
  Democratie???

  Mensen die op een weg/kruispunt bij DE-Zuid-AS demonstreren worden als vee/slaven verwijderd door het legertje van Mark Rutte en de zijne….die o zo corrupt zijn als de pest…
  Corruptie viert hoogtij in dit maffia Nederland en dat is al jaren zo….
  HOE HOGER IN DE MAATSCHAPPIJ—-HOE CORRUPTER MEN IS.
  Alles is letterlijk en figuurlijk kapot geprivatiseerd door al die graai kapitalisten die zeggen dat zij o zo democratisch zijn.

  Minister Blok gaat als kleine jonge President Bashar Hafiz al-Assad naar het Den Haag tribunaal halen…..sterke vent toch…Mister Blok in spee???
  Alleen heb ik ook een vraagje……wie is er op dit moment aangeklaagd bij de VN/NATO voor het stelen en verkopen van de olie van Syrië??
  Wie en wel land is er op dez\e dag nog bommen aan het gooien in Syrië waar door er onschuldige mensen de dood vinden???

  Welk land/en pleegt/plegen er genocide in Jemen??

  Nederland,het kleinste landje waar de meeste witte boord criminaliteit uit voort komt….fraude-corrupte-chantage-een 2de kamer wat een slangen kuil is.

  Sinds kort is Meneer Wilders er ook achter gekomen dat het hoe een corrupte boeven bende is en dat wij als Nederlandse werk-slaven in een bannen republiek wonen.

  Nou dat wist ik als tig jaren geleden al,wat voor vieze miezerige stompzinnige mensjes hier bivakkeren en die het dan ook nog eens voor het zeggen hebben….of te wel de dienst uit maken wat U wel en niet mag doen of waar u wel of niet mag komen.

  Men heeft het hier over corrupte Suriname…kunnen beter hier bij zich zelf te raden gaan wat en hoe zij gezien worden in het buiten land.

  Panama pares!!!
  Dubai papers!!!

  Het Volk..ik spreek tot U.

  Kom in opstand tijd voor een revolutie net als wat de Wit-Russen doen.

  Ik danke U noch mal.

 6. Een nieuwe partij wordt altijd opgericht om de regering te veranderen. Maar op de weg omhoog is het altijd de regering die de nieuwe partij heeft veranderd. Ook is een politieke partij altijd gedwongen om de belangen van een deel van de bevolking te dienen en kan dus nooit het grootste belang (dat is het algemene) dienen.

  Waar het métier van politicus vandaan komt? Niemand?

  Welnu, als er geen rente op ons geld zou zitten zou dat voor alle bankiers en politici een uiterst onaangename verrassing zijn. Want ze zouden op slag werkloos zijn en een echte baan moeten gaan zoeken….misschien iets om even over na te denken!

  Een land kan oneindig veel beter worden bestuurd door een gekozen forum van vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Door mensen die we kunnen aanstellen maar waar we -bij malversaties of in gebreke blijven- ook weer meteen vanaf kunnen komen.

  De politiek heeft versaagd. Het is een gepasseerd station en een aantal Duitse economen verwacht zelfs dat de komende crisis zó ernstig en diep zal zijn dat dit hele systeem van bankieren en politiek bedrijven de klap ook niet meer zal overleven. Ik hoop het van harte!

 7. Weet je wat het is Rob,
  ik begrijp gewoon helemaal niet wat jij hiertegen zou hebben?

  Dit is toch precies de gewenste eindbestemming van Jouw Lange Mars!?

  De rode dictatuur waarin iedereen gelijkstrekkend weggecijferd wordt?

  Doe dit bericht en voorgaande ook maar niet plaatsen hoor, is gewoon bericht voor jou.
  Roodzak!

 8. Ik begrijp werkelijk niet waar dit commentaar op slaat. Dat bewijst dat je geen enkel artikel leest op DLM PLus en dat je mij alleen probeert op de kast te jagen.
  Jammer, dat lukt je dus niet. Ik voel me in het geheel niet aangesproken en dat zou je kunnen weten nadat je mijn artikelen wel had gelezen.

 9. Nog even dit: zo een site als Valse nieuwssites – http://www.hoax-wijzer.be/valse-nieuwssites kan ook roet in het eten gooien. De meeste alternatieve nieuwssites krijgen het stempel “vals”. Zij vertellen de waarheid niet.
  Maar daarom zijn de bronnen ook zo belangrijk om uiteindelijk tot een goede conclusie te komen wat waar en niet waar is.
  De massa media gilt maar wat,en vaak zijn de berichten niet onderbouwd. Maar in de volksmond spreken zij de waarheid.Zou het?
  Hmmm,ga eens wat verder kijken dan je neus lang is.

 10. Heerlijk om te zien en dank aan Rutte & Co, Soros en heel de elite bende want de massa wordt wakker en dit wil uiteindelijk maar 1 ding betekenen…staat een leuke tijd voor ons want we gaan ze heerlijk buiten zetten en dan eens zien hoe een echte duurzame & gezonde maatschappij eruit gaat zien en dan is er ook geen politiek meer nodig 🙂 Hebben jullie de popcorn al klaar staan?

 11. Een mooi en duidelijk geschreven samenvatting, Rob!

  Wat alleen wel ontbreekt is het inzicht dat deze zetbazen orders volgen van bovenaf.

  De aandacht moet ook gericht worden op de commando structuur.

  De wetten worden maar door 1 persoon bekrachtigt en daar ligt tegelijkertijd het probleem.

  Zolang er volop gezogen kan worden uit de belastingopbrengsten, zal het ze worst
  wezen hoe de achtertuin en fauna wordt beheerd.
  Zolang het maar goed overkomt in de media en ten alle tijde de reputatie wordt beschermd.

  Hoe de bende van Rutte de belastingopbrengsten verder verdeeld zal ze nogmaals worst zijn.

  De Fake Democracy wat de Nederlanden altijd zijn geweest dient te worden ontmanteld.

  De leugens druipen er vanaf en is voor iedereen waar te nemen die niet horende en ziende blind is.

  Een nieuw financieel systeem is onvermijdbaar en kan alleen worden bereikt door massale bewustwording
  en inzicht in de verwerking van de wetenschap dat er een leven lang tegen je is gelogen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.