Kiest NL voor de rode of de blauwe pil

De film The Matrix uit 1999 vertelt dat mensen steeds een keuze hebben en dat nadat ze eenmaal gekozen hebben er geen terugweg meer is. Nu staat de wereld eveneens voor een soortgelijke principiële keuze. Gaan we voor de rode of voor de blauwe pil?

In de film komt Neo na wat omwegen terecht bij Morpheus. Het volgende gesprek ontspint zich. Een conversatie die bedoelt lijkt voor ons allemaal in deze rampzalige periode.

“Je voelt je nu vast zoals Alice zich voelde toen ze in het konijnenhol viel.”, zegt Morpheus tegen de ontsnapte Neo en vervolgt:”Je kijkt alsof je alles accepteert wat je ziet, omdat je verwacht zo meteen wakker te worden.”

Op de vraag aan Neo of hij in het noodlot gelooft, antwoordt hij van niet, omdat hij zijn leven zelf wil blijven beheersen.

Dan informeert Morpheus hem over dat waarnaar hij, zonder het zelf te weten, op zoek is en wat talloze mensen eveneens proberen te vinden.

“Je hebt altijd gevoeld dat er iets mis is met de wereld.
Je weet niet wat het is, maar het is net een splinter in je hersens, die je gek maakt.”

“Dit gevoel heeft je bij me gebracht. Weet je waarover ik het heb?”

“De Matrix.”

“De Matrix is overal om ons heen. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of naar de tv. Je kunt het voelen op je werk, in de kerk en bij het betalen van belasting. Het bedekt je ogen zodat je de waarheid niet ziet.”

Met andere woorden die andere realiteit, dat web is er altijd al geweest, maar heel veel mensen zien het niet, terwijl het zich recht voor hun ogen afspeelt, als een film. Net zoals nu iedere dag mensen verplicht zijn niet-medische mondkapjes te dragen. Dat betekent dat deze per definitie niet goed werken. Dus mensen luisteren naar het gezag, dat hen oplegt het ding in het openbaar vervoer te dragen terwijl ze weten dat het geen virus tegen kan houden.

De waarheid zien ze niet. Mijnheer Rutte zegt dat het moet gedragen worden, dus dat doe je dan maar. Hij heeft immers het beste met iedereen voor. Bovendien zal hij het toch wel weten, trouwens daarvoor wordt hij betaald.

Maar welke waarheid zie je niet, vraagt Morpheus.

“Dat je een slaaf bent.”

“Je bent net als iedereen in een gevangenis geboren, die je niet kunt ruiken, proeven of aanraken. De gevangenis van je geest.”

Dit laatste wordt o zo duidelijk door de reacties van tv-kijkend Nederland te vergelijken met die van de tv-ontwijkers. De eerste groep vergaat werkelijk van de angst en vraagt zelfs zich te laten injecteren, met een vaccin dat nog niet klaar is tegen een virus dat nog steeds niet geïsoleerd is. Dit zolang zij maar het idee hebben hun vrijheid hierdoor (weer) terug te krijgen, alsof zij die ooit gehad hebben. Zij zien geen andere ontsnappingsmogelijkheid doordat ze alleen nog maar de werkelijkheid van een onontkoombaar virus zien, die in de geest is ingeprent.

Morpheus vervolgt, dat ze helaas niet kunnen vertellen wat de Matrix is, omdat Neo dat zelf moet zien.

De conspiracy-denkers, de wappies, de gekkies, de hoax of nepnieuwssites kunnen hun medemensen en lezers alleen maar waarschuwen voor het gevaar dat zij wel zien binnen het nieuwe normaal.

Dan stelt hij Neo voor de meest cruciale keuze in zijn leven.

Net zoals straks De Jonge NL dwingt zich te laten vaccineren tegen covid-19, waarbij een groot deel ervoor kiest om de medische minister te gehoorzamen en een ander deel dit zal weigeren.

Morpheus waarschuwt Neo nog. Dit is je laatste kans. Hierna kun je niet meer terug.

Wie waarschuwt ons straks? Rutte die zegt dat je alles kan verliezen als je geen injectie neemt?

Neo krijgt de volgende keuze.
“Als je de blauwe pil neemt, word je wakker en geloof je wat je maar wilt.”

“Met de rode pil blijf je in Wonderland en laat ik je zien hoe diep het konijnenhol is.”

Neo neemt de rode pil.

De rode pillenslikkers van 2020/2021 zullen kennismaken met de ware aard van de corona dictatuur, door niet te gehoorzamen aan de voorschriften van de WHO, gekopieerd en nagevolgd door het kabinet Rutte. Terwijl de blauwe pillenslikkers zullen geloven dat ze het enige juiste hebben gedaan, omdat hen dat door de premier en zijn trouwe volgelingen van de reguliere media is verteld. Zij zullen zelfs een corona-dictatuur niet herkennen, ook al zitten zij er middenin.

Rob Vellekoop, 26 september 2020

10 Comments

 1. Goede vergelijking Rob. Laatst de matrix nog gekeken op dvd. Ook de parallel met de maatschappij in de film ‘V for Vendetta’ is treffend en ook met ‘Enemy of the state’

 2. Bizar: de cassette van The Matrix ligt een meter van me af op tafel en de CD zit nog in het toestel!

 3. een mooie film hoor “the matrix” 🙂 en er is altijd een weg terug , ook al zou je “verkeerd” kiezen …..kijk maar naar IJsland , en hun (toendertijd) nieuwe regering …. maar dat we nog even verder cq dieper moeten gaan qua chaos etc …..dat zou zomaar kunnen…. er moeten zoveel als mogelijk ogen worden geopend en “ze” zijn op de goede weg …. 😉

 4. De msm zitten constant positieve berichten geforceerd te creëren om het beleid te kunnen vasthouden
  ?

 5. In het allerberoerdste scenario wordt de tweedeling in de samenleving tot in het extreme doorgezet en komen we in zaken terecht die het best, als je het dan toch over films wil hebben, beschreven in de film, Children of Man. De oorlog en deprivatie zal niet ophouden en alles wat niet gevaccineerd is, moet dood.
  Dat gebeurt ook.
  Maar daarmee heeft de Schepper precies gezien wie trouw is aan een weg zonder collaboratie met Satan de 666 van de inenting met chip en langzame assimilatie tot willoze robot onder regie van 5G.
  Het grote juichen verstomt op het moment dat alle resterende gevacc. zielen verdampen en alles van hun signatuur verdwijnt alsof het er nooit was.
  Dan ontwaken de getrouwen en beërven de nieuwe wereld!!!

  Als ik mij verplaats in God of in Satan, dan deed ik het zo.

 6. Als je de waarheid niet wil zien, wordt je met de leugen opgescheept. Kennis van mij belde net, ze moet van haar werkgever een pcr test doen ivm verkoudheidsklachten (ze had zich netjes ziekgemeld zodat ze anderen niet kan aansteken). Ze werkt in de ouderenzorg, ze weet dat ze geen corona heeft, want dat bezorgt ook benauwdheid en hoofdpijn en ze heeft een goede afstemming op haar innerlijk weten. Ze wordt gedreigd dat er naar de directie wordt gestapt als ze het niet doet, ontslag dus? Dit is de waarheid; je eigen innerlijk weten. Wil jij geen wattenstaaf in je hersens? doe het niet, zo simpel is het, het is jouw lichaam. Het universum zorgt voor degene die trouw zijn aan hun Goddelijke essenstie, dus het komt wel goed met je inkomen.

 7. Laten we tot de orde van de dag komen en de zaken tav deze twee polariteiten evalueren en tot een compromis komen?

 8. Nathalie Augustina, schrijfster van het boek ‘Nathalie, Bekentenissen van een topmodel’, over het afschuwelijk misbruik van zichzelf als kind en andere kinderen en als topmodel door beroemde acteurs, politici, zakenmensen en leden van koningshuizen. Ze noemt ook Keanu Reeves, de hoofdrolspeler Neo van de Matrix, of hij meegedaan heeft weten we niet, we hebben het boek niet gelezen. Maar de filmindustrie blijkt een verschrikkelijke wereld.
  En Angelique, naast haar boek in Bol.com staat het boek de hack van de Matrix, bizar

  Samenvatting van haar boek:
  Toen het Nederlandse topmodel Karen Mulder in 2001 uit de school klapte over ernstige misstanden in de mode-industrie, waren de reacties onbarmhartig: waandenkbeelden, verzinsels, kwaadsprekerij! Ze belandde in een psychiatrische inrichting. Maar toen kwam #MeToo en ging de beerput volledig open. Zouden de verhalen van Karen dan toch waar zijn? Volgens ex-topmodel Nathalie Augustina, die nu op haar beurt de stilte verbreekt, is het allemaal nog erger dan we misschien denken. Véél erger.
  Dit boek vertelt het verhaal van topmodel Nathalie, gevierd voor haar opvallende fysieke schoonheid. Zij deed mee aan belangrijke mode- en sieradenshows voor Dior, Cartier, Issey Miyake, Chanel, Kenzo, Armani, Comme des Garçon en vele andere beroemde ontwerpers. Ze werd ook geboekt door Diners Club voor luxueuze modecatalogi, die exclusief worden gemaakt en alleen beschikbaar zijn voor de superrijken van deze wereld.
  In 1986 werd zij door de Helmut Kohl, Kanselier van Duitsland uitgekozen en geboekt als de mascotte voor de CDU-campagne van dat jaar.
  Nadat Nathalie als topmodel de aandacht had getrokken van hooggeplaatste politici, magnaten, beroemde acteurs zoals Keanu Reeves en zangers als Julio Iglesias, Jeffrey Epstein, leden van sommige van de rijkste families van deze wereld en leden van koningshuizen, werd ze geregeld gedrogeerd voor seksfeesten van de elite en verkracht door velen van hen.
  Eén van de meest controversiële aspecten van dit boek is dat er namen in genoemd worden van daders. Bekende namen.
  Een verhaal uit de diepste kelders van menselijke verdorvenheid. Een verhaal ook van de veerkracht van een vrouw die de moed had om op te staan. Telkens weer…
  Velen denken dat fotomodellen een leven vol glamour leiden. In dit boek zult u ontdekken dat niet alles glamour en roem is. In de mode-industrie zijn er vele gevaren. Het is erg gevaarlijk voor jonge meisjes en jongens om deel uit te gaan maken van de modewereld. Er is niemand die hen beschermd.
  Na het lezen van dit boek zult u begrijpen dat modellenbureaus niet vertrouwd kunnen worden. Zij zijn de laatste die de modellen in bescherming nemen. De meeste modellenbureaus zijn niets minder dan bordelen, en boekers zijn hun pooiers. Modellen worden geslagen, hun gezichten met een mes bewerkt of ze worden vermoord wanneer ze de waarheid durven te vertellen. Velen van hen sterven door een val van een balkon of onder andere mysterieuze omstandigheden. Andere modellen verdwijnen spoorloos voordat zij de kans krijgen te vertellen wat er achter de schermen plaatsvindt.

 9. Vergeet niet dat AcademyofHappiness.nl het boek levert. Daarmee ondersteun je DLM PLus, in plaats van kopen bij BOL waardoor je een multinational nog rijker maakt.

 10. Dank je voor de tip. Ja Bol.com is niet fijn, heeft ook het boek Vaccinvrij weggehaald, maar toch maar weer in de verkoop genomen vanwege de verontwaardigde reacties, nu staat er een waarschuwing bij en ene hel verhaal om te ontmoedigen, maar als je dolst lees je ook de inhoud van het boek. Maar gelukkig worden mensen steeds meer wakker en zal het op den duur om gaan draaien, mensen gaan begrijpen dat dat juist goede boeken zijn:

  Dit is wat er staat bij bol.com: De inhoud van dit boek kan controversieel zijn en/of mensen kwetsen.
  Samenvatting
  Bol.com verkoopt miljoenen boeken. We erkennen dat dit boek controversieel kan zijn en/of mensen kan kwetsen. We vinden het belangrijk om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan. Echter staan wij nooit achter een vorm van mogelijke misleiding, discriminatie of haatdragende informatie. Daarom hebben wij oproepen gedaan naar meerdere gespecialiseerde partijen, waaronder de overheid, om ons te helpen om dit boek goed te beoordelen. Dit boek blijft online, omdat het inmiddels van aanvullende informatie is voorzien door gespecialiseerde partijen.

  RIVM: Vaccineren is een veelbesproken onderwerp en er is veel tegenstrijdige informatie in omloop. Maar hoe zit het nu echt? Sommige onjuiste informatie zien we vaak langskomen. De voor- en nadelen over vaccineren en antwoord op veel gestelde vragen vind je de site van RIVM.

  Ouders, artsen en wetenschappers over vaccins en vaccinvrij opgroeien

  Ruim vijftien jaar geleden besloot Door Frankema haar kinderen niet te laten vaccineren. Die beslissing stuitte op een muur van onbegrip en vooroordeel. Vaccins zijn er toch om kinderen te bescher men? Het was voor haar het begin van een lang durig onderzoek om de feiten op een rij te krijgen.

  – Er blijken giftige ingrediënten in vaccins te zitten.

  – De voorlichting is uitermate gebrekkig.

  – Er is nauwelijks onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek naar ongewenste reacties op het vaccin.

  – Vrijwel al het beschikbare onderzoek is gefinancierd door de farmaceutische industrie.

  Door Frankema besloot de resultaten van haar zoektocht op de website http://www.vaccinvrij.nl te zetten. Dat leidde tot een lawine aan reacties. Vaccinatieschade bleek een veel voorkomend probleem. Zij werd spreekbuis van een grote groep ouders, artsen en deskundigen. Dat nu het boek Vaccin vrij! verschijnt is niet meer dan een logische volgende stap. Door Frankema schrijft zoals ze spreekt: helder, enthousiast en met kennis van zaken. Ze rekent af met mythes over veiligheid, effectiviteit en onafhankelijk onderzoek.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.