Adam en Eva en de matrix

Bericht vanuit de Matrix

Michelangelo God s touch Close up of human hands touching with fingers

David Icke’s inzichten slaan niet bij iedereen aan omdat ze ronduit revolutionair en schokkend kunnen zijn. In deze video vertelt hij over het verrassende verband tussen het Bijbelse paradijs met de matrix en stapt ook nog even naar de gnostici.

Schepping

Icke ziet overal ter wereld een steeds terugkerend thema, iets wat op verschillende manieren wordt beschreven, maar precies hetzelfde thema is. Hij verwijst naar de scheppingsverhalen. Steeds komt er volgens David Icke een of andere reptiel- of slangachtige entiteit in de verhalen voor.

In de Bijbelse versie komen Adam en Eva en de tuin van Eden voor. Adam en Eva staan symbool voor de mens voor de val. David ziet dit als volgt. Ooit was er niet zoiets als ‘mens’, maar een staat van bewustzijn dat een wereld ervoer, net zoals we die nu ervaren maar dan op een hoger niveau van bewustzijn. Met andere woorden dingen gebeurden niet in een omgeving met een hoge dichtheid met lage langzame frequenties, maar juist in een hoge frequentie! De dingen waren volgens hem meer etherisch.

Dat Adam en Eva uit het paradijs werden gezet, betekent voor Icke dat zij dat niveau van frequentie verlieten. Die wereld van liefde, vreugde en geluk. Dit zijn zaken die bij een hogere frequentie horen, waar zo veel meer mogelijk is.

Ze kwamen na de zondeval (Eva die de appel at) dus terecht in een dichtere materie. De slechterik in de tuin van het paradijs was de slang.

Symboliek

Volgens David moeten mensen meer in symbolen gaan denken. Hij bedoelt dat er geen slang was waarmee gepraat kon worden, nee deze staat symbool voor deze reptiliaanse groep.

Adam en Eva staan symbool voor wat nu de mensheid is, doordat zij kennis kregen over goed en kwaad. Goed en kwaad staat voor polariteit. Deze polariteit zien we in onze realiteit. Het niveau waar we vanaf vielen was het Eenzijn en we kwamen terecht in de kennis van goed en kwaad, de kennis hiervan die van onze wereld is.

In Icke’s visie beschrijft het Bijbelboek Genesis de overname van de menselijke perceptie door deze reptiliaanse macht. (Meer over perceptie, lees Hoe stoppen we de monsters?)

Genesis

Genesis beschrijft de schepping van de wereld. Icke beschouwt dit echter niet als de creatie van de wereld, maar die van de simulatie, van de matrix.

Wat deze simulatie feitelijk is, legt Icke uit. Volgens hem is bijvoorbeeld de snelheid van het licht niet de grootst mogelijke snelheid. Het is echter wel de snelheid van de matrix, de simulatie. Dit legt hij uit aan de hand van computergames, waar ook de schepper beslist. Hij zegt, je kunt dus wetten maken binnen je spel, maar je blijft beperkt door de verwerkingssnelheid waarmee je te maken krijgt.

Daarom, zegt hij, is de lichtsnelheid de grootste snelheid. Dat is de reden dat mensen bijna doodervaringen hebben. Ze verlaten het lichaam, dat ons normaliter opsluit binnen de beperkingen van de vijf zintuigen. Ze ervaren dan echter een totaal andere versie van de natuurkunde, waar verleden, heden en toekomst tegelijkertijd gebeuren, met elkaar samenvallen.

Echter binnen de simulatie, de matrix, hebben we tijd en al die andere illusies die de schepping zijn van de simulatie.

Gnosis

Alsof dit niet genoeg is, neemt Icke ons ook nog even mee naar de gnostici, want ook zij hebben een andere kijk op onze wereld.

In 1945 zijn rollen met gnostische geschriften gevonden bij Naq Hammadi in Egypte. David Icke zegt dat een vijfde hiervan gaan over archons, wat leiders betekent. Deze manipuleerden de menselijke samenleving. De gnostici zeggen ook dat de wereld een nepwereld is gecreëerd door deze archontische macht om de mensheid tot slaaf te maken binnen een illusie.

De video van David Icke.

Dit is de site van David Icke

Hier een van zijn boeken, vertaald in het Nederlands en te verkrijgen via onze sponsor Academy of Happiness.

Rob Vellekoop, 18 december 2021

2 Comments

  1. Zie ook het gesprek van Jorn Luka met David Icke. Op de site van Jorn: The Truman show.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.