Vrijheidsdemonstraties slaan nieuwe weg in tijdens derde Pleindemo

Met dank aan Revrouwlutie, Irhuia

Tijdens de derde Pleindemo op rij van de initiatiefnemers Mordechai Krispijn en Frank Ruesink gebeurt er iets opmerkelijks. De beide voorgaande edities van deze demoreeks tegen de Spoedwet en de corona-maatregelen werden al in een vroeg stadium verziekt door al dan niet gewelddadig politie-optreden. De nieuwe aanpak van deze avond biedt meer perspectief.

19.00 uur

Start demo 8 oktober, Plein, Den Haag

Even voor 19.00 uur op donderdagavond verzamelen zich enkele honderden bezorgde burgers op het Plein rond het monument voor Willem I. De politie waarschuwt met een luidspreker de mensen te zullen aanhouden die weigeren het Plein te verlaten. Hierop besluiten de demonstranten te gaan zitten aan de voet van het standbeeld. De Zweedse vlag wordt aan het standbeeld gebonden als teken dat corona maatregelen helemaal niet nodig en zelfs zinloos zijn. Enkelen houden vanaf het standbeeld toespraken waaronder Frank Ruesink. Ook Abe Dijkstra, oud-politieagent, spreekt zijn voormalige collega’s toe.

Dit is de tweede dag dat de Tweede Kamer debatteert over de Spoedwet, die in feite al in de beruchte achterkamertjes van de Kamer al beklonken is. Een ruime meerderheid zal aanstaande dinsdag tijdens de stemming kiezen voor de dictatuur van de Minister van Gezondheid.

Irhuia van Revrouwlutie (alternatieve vrije verslaggever) heeft ook plaats genomen tussen de vrijheidslievende mensen bij het monument.
Kijk op ReVrouwlutie

Foto Plein, monument Willem I. Met dank aan Revrouwlutie, Irhuia

20.00 uur

De politie heeft, getooid met mondkapjes en wapenuitrusting, het Plein volledig omsingeld. Ook politie te paard en met honden staan of lopen op het Plein. Het Binnenhof was uit voorzorg voor deze vredelievende demonstranten al eerder hermetisch afgesloten.

Ook verslaggevers van de massa media verschijnen op het toneel. Zij mogen zich, in tegenstelling tot de alternatieve vrije media, wel mengen tussen de in slagorde opgestelde ME.

De ME omcirkelt ook het monument en de betogers.

Om 1 over acht klinkt het door de politie-luidspreker: “U bent aangehouden.”
De mensen op het monument blijven rustig zitten, een vredeslied weerklinkt van onder Willem I. Arrestantenbussen rijden het Plein op. De vreedzame demonstranten geven geen krimp. Zij ondergaan hun lot, namelijk dat in Nederland de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vergadering bij het groot vuil is gezet.

Opnieuw richt Abe Dijkstra zich tot zijn oud-collega’s. Tevergeefs, deze mannen en vrouwen zijn zodanig afgericht dat ze ieder bevel, ook die strijdig met de Grondwet, uitvoeren.

De arrestanten worden een voor een afgevoerd. Bij de arrestantenbus verschijnen de persmuskieten van de massamedia. Ook bij een arrestant die zich enigszins tegen zijn aanhouding verzet. Vol energie storten zij zich op mogelijk nieuws om deze vreedzame actie te kunnen framen. Het lijkt alsof de main stream media bij de politie hoort, als je naar hun samenwerking kijkt.

De verslaggeefster van Revrouwlutie is een van de eerste die wordt afgevoerd naar de bus.

Foto Plein, monument Willem I, met dank aan Revrouwlutie

21.10 uur

Buiten de mensen op het monument staan nog een paar honderd mensen op de grens van het Plein. Zij klappen iedere keer vol bewondering voor de vrijheidsstrijders die een voor in de bussen worden gezet.

Dan vormen zij een kring en dreigen de politie die het monument omcirkeld heeft in te sluiten. Snel springen een aantal politie te paard te voorschijn. Vervolgens wordt deze groep eveneens aangehouden en afgevoerd.

Vanaf de terrassen klinkt:”Sluit je aan. Sluit je aan.” En inderdaad enkele mensen sluiten zich alsnog aan bij de demonstranten rond Willem I.

21.29 uur

Rond dit tijdstip verschijnt Tweede Kamerlid Van Haga op het Plein. Hij komt polshoogte nemen, maar wordt door de ME weggestuurd.

21.52 uur

Even voor tien uur is het monument leeg. Er staat nog even een cordon politie omheen. De derde demo voor de vrijheid van ons land is ten einde. Deze keer hebben de vrijheidslievende mensen zich niet door politie laten wegjagen. Nederland is niet van enkele politici die na de verkiezingen het waanidee gekregen hebben dat zij alles met ons land kunnen doen wat zij willen. Dit land behoort toe aan zijn volk. Dat hebben ze vanavond, vreedzaam maar wel heel duidelijk laten weten!

 

Rob Vellekoop 9 oktober 2020

6 Comments

 1. Goede actie, niemand wil die wo2 laars in zijn nek.
  In Spanje is trouwens met succes een lockdown aangevochten:
  tijd.be/dossiers/coronavirus/justitie-vernietigt-nieuwe-lockdown-in-madrid/10256655.html

 2. Diep , diep , Onder de indruk.

  In me, zwijgt een beseffende wetende stilte, die vanuit het hart zeer nabij jullie kracht aanwezig is. Jullie zijn de knoppen , aan alle takken al zichtbaar, nog omgeven met alle vertoon van wat aanwezig lijkt, maar evenals de herfst hen verkleurend , nog even, opbrandend in het spektakel van tinten voordat de verrotting schimmelend, neervalt, de ongeziene knoppen , buiten beeld houd , voordat de werkelijke werkelijkheid , dat ze over enkele maanden geen enkele tak meer ter beschikking hebben Om hun ‘laatste lied ‘ , te zingen.

  Winter zal licht werpen op wat niet langer te suggereren is. En, de lente, koestert zich onder schutbladen , verborgen en besloten , maar onontkoombaar , in wording , in zicht aan de kale takken , die nergens nog enig houvast bieden , aan de totale val , van in feite hun laatste vertoon, waarvan het stuiptrekken en het blind ijlen steeds het onontkoombaarst , hun val , onder ogen bracht. Nimmer , geborgen en gevoed door andere bronnen, dan het eraan gaan. De stille kracht van de geboorte van wat tot op heden genegeerd en vertekent en gevreesd werd, is simpelweg een feit, dat in het komende half jaar aan hen geen enkele grond nog zal laten. Hoeft de lente zich daarvoor anders in te spannen dan gevoed te worden door de stilte en het licht, en is de val van al hetgeen nu aan het laatste licht , nog schaduw geeft , iets anders dan wat de komende maanden , ieder volume verliest, en verrottend de mest is, van wat komende is.

 3. Een studie betreffende wetenschapsfraude:

  SARS-CoV-2 Is an Unrestricted Bioweapon: A Truth Revealed through Uncovering a Large-Scale, Organized Scientific Fraud
  Li-Meng Yan (MD, PhD) 1 , Shu Kang (PhD) 1 , Jie Guan (PhD) 1 , Shanchang Hu (PhD) 1

  Rule of Law Society & Rule of Law Foundation, New York, NY, USA.
  Correspondence: team.lmyan@gmail.com

  Samenvatting:

  De onderzoekers van deze studie bevestigen dat SARS-CoV-2 volgens hen bestaat, dat het kunstmatig is en inderdaad deels de oorzaak is van het COVID-19-project, zoals vermeld door The World Bank.

  De onderzoekers noemen SARS-CoV-2 een ongelimiteerd biowapen omdat de asymptomatische verspreiding ervan zeer hoog is, terwijl – anderzijds – de uitwerking ervan bij mensen zeer variabel is. Het virion is nagenoeg temperatuurongevoelig, doorstaat zelfs 4°C en blijft zeer lang werkzaam op diverse oppervlakken. De onderzoekers concluderen dat SARS-CoV-2 eerst is vrijgelaten in Wuhan als testgebied en daarna in de rest van de wereld. Het begrip ‘pandemie’ is zodoende niet vreemd, wel als je kijkt naar een overlevingskans van inmiddels 99,98% (aldus recente cijfers van het CDC). Volgens hen kan het zijn dat het resulterende biowapen qua uitwerking toch anders is dan verwacht in verband met onbedoelde verstoringen van de virale activiteit als gevolg van menselijke manipulatie. Mensen die wel degelijk symptomen ervaren, zullen echter langdurige gevolgen ondervinden (dat is bij griep heel anders).

  In een vorig rapport bewijzen de onderzoekers dat SARS-CoV-2 een laboratoriumproduct is op basis van het ZC45/ZXC21-virus als sjabloon, in het bezit van militaire laboratoria van de Chinese Communistische Partij. Het Wuhan Institute of Virology (WIV) beschikt over de nodige materialen en expertise om SARS-CoV-2 in goed 6 maanden tijd aan te maken.

  Er bestaan inmiddels andere, nieuwe coronavirussen die voor meer dan 90% genetisch identiek zijn aan SARS-CoV-2. Vóór 2020 bestonden zulke virussen niet in de natuur. Het gaat dan om RmYN02 en RaTG13, waarvan het genoom voor 96.2% identiek is aan SARS-CoV-2.

  De bepaling van een viraal genoom vindt plaats met behulp van de RT-PCR-methode om het materiaal van het oorspronkelijke monster te versterken zodat het meetbaar wordt. Dit levert gaten op die later worden ingevuld (“gap filling”) zodat een compleet genoom wordt verkregen. Daar kan – al dan niet bewust – van alles misgaan. Zo ontdekten de genoemde onderzoekers een discrepantie in relatie tot de gebruikelijke gang van zaken: eerst werd een compleet genoom geregistreerd van RaTG13 op 27 januari 2020, waarna alsnog de informatie voor “gap filling” werd ingediend op 19 mei 2020.

  Bedenkingen:

  1. De term “project” blijft fascinerend.

  2. De gebruikelijke test, waarvan het patent al in 2015 is aangevraagd door Richard Rothschild, is bewezen onbetrouwbaar (zoals ook bevestigd door Jaap van Dissel). Hebben de genoemde onderzoekers dan een veel betrouwbaardere detectiemethode en zo ja: waarom wordt die dan niet algemeen toegepast nu men druk aan het testen is?

  3. De studie vermijdt de vraag: indien straks iedereen is besmet en nauwelijks symptomen vertoont, wat dan? Een mislukt biowapen of staat er nog iets anders te gebeuren?

  Menselijk DNA bestaat voor 45% uit viraal DNA. In die zin worden virussen niet zozeer gezien als te vermijden ziekteverwekkers, maar eerder als evolutionaire helpers die mens en dier ondersteunen tijdens snel optredende veranderingen in de omgeving. Wat als een kunstmatige DNA-sequentie wordt toegevoegd aan het menselijke DNA?

 4. Hans,
  Goed stukje.
  Punt 3 van jouw bedenkingen:
  Zo mislukt is het biowapen niet als je bekijkt dat zowat de hele wereld in angst leeft voor dit ‘oh zo dodelijk’ virus en de meeste mensen uit pure angst zowat alle basisvrijheden opofferen hiervoor. Zelfs het recht op demonstreren is verdwenen, met als smoes die totaal nutteloze 1.5m.die enkel bedoeld is om mensen uit mekaar te houden zodat ze geen te grote groepen kunnen vormen en op die manier wel eens te sterk zouden kunnen worden.
  Nee, als dit het doel is, het volk onderdrukken, zijn ze 100% geslaagd!
  Welkom in Nederland politiestaat, geleid door 2 dictators,die het klaarspelen het parlement buitenspel te zetten.
  En ze zijn pas begonnen, straks komen er nog zwaardere maatregelingen want ‘de cijfers stijgen schrikbarend’ daarbij gemakshalve vergetend dat de normale seizoensgriep die nu in opmars is, spontaan verdwenen is.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.