Gezamenlijke demonstratie tegen 1,5 meter maatschappij in Den Haag op 6 juni

Verschillende groepen die vorige week zaterdag nog apart een demonstratie hielden tegen de coronamaatregelen doen dit nu samen. Op 6 juni organiseren zij samen het protest tegen de 1,5 meter samenleving in Den Haag.

Verdeel en heers

Aangemoedigd door het succes van de demonstratie in Amsterdam tegen rassendiscriminatie gaan de groepen er nu vol voor. Dit zijn Nederland in opstand, Demonstratie van het volk, Nederland slaap lekker verder, Verzet tegen dit kabinet en Verzet westland.
De organisatoren gaan ervan uit dat na Amsterdam de 30-mensen-regel, het maximale aantal demonstranten, niet meer geldt. Anders zou er sprake zijn van ongelijke behandeling tussen de veiligheidsregio’s.

Eisen

 • De 1,5 meter samenleving is een ramp voor de gezondheid waarvan de gevolgen niet zijn te overzien. Hiermee moet direct worden gestopt.
 • Ouderen en zwakkere zitten nu feitelijk gevangen in (verzorgings)tehuizen.
 • Veel bedrijven, voornamelijk kleine zelfstandiggen en het MKB, gaan failliet door de draconische maatregelen. Terwijl de grote (veelal internationale) bedrijven buiten schot blijven.

De demonstranten eisen het “oude normaal” terug. Ook dat de spoedwet per direct wordt gestaakt.
Verder stellen zij de overheid verantwoordelijk voor de schade die ze heeft aangericht aan het land, de economie en de bevolking.

Noodverordening

Zij vinden dat de noodverordening geen enkel houvast heeft in de grondwet, terwijl de regering de maatschappij wel in de richting van een 1,5 meter maatschappij stuurt. Ook treffen zij de economie hard. Er zullen vele midden en klein bedrijven failliet gaan op korte termijn. Dit moet stoppen, schrijven ze. Ze willen terug naar het “Normale Normaal”.

De maatregelen zijn er om de zwakkeren en ouderen te beschermen. Echter is bij het maken van deze maatregelen geen rekening gehouden met het economische belang en de gezondheid van de bevolking.

In de huidige situatie is het niet nodig om noodverordeningen in stand te houden. Deze zijn voor de korte duur en niet voor de lange termijn. Met een nieuwe spoedwet willen ze de noodverordening wettelijk vastleggen. Daarmee omzeilen ze straks de grondwet, vinden de organisatoren.

1,5 meter

Toch vragen de organisatoren iedereen zich aan de 1,5 meter afstand te houden.

Tijdstip en plaats

Zaterdag 6 juni
Malieveld, Den Haag

Start 12.00 uur.
Sprekers beginnen om 15.00 uur

 

Rob Vellekoop, 4 juni 2020

21 Comments

 1. Fantastisch. Helden, ik wacht er al weken op dat Nederland in verzet komt en zich niet als makke schapen naar de slachtbank laat leiden.ik hoop op heel veel deelname ,weg met Ruttedie is niet voor de nederlanders,die wordt gestuurd,het is een marionet,weg met de 1,5 meter Nederland moet weer VRIJ.Heel veel sterkte mensenjullie zijn geweldig

 2. Beste mensen,
  Gezien de omvang van deze schandaal lijkt mij verstandig een rechtszaak aan te spannen tegen deze regering.

  Met protesten worden we niet gehoord. Alle bewijsmateriaal verzamelen en naar de rechter stappen.

  Anders blijven deze geldwolven doordrukken voor een VACCIN.

  Ik ben voorstander van een rechtszaak.

  Groet,

  Ray

 3. Op de website http://www.viruswaanzin.nl kun je lezen, dat inmiddels een kort geding is aangespannen in Nederland en België. Datum is nog niet bekend, maar komende week wordt die bekend gemaakt. Lees en huiver m.b.t. de dagvaarding, een zeer doorwrocht werkstuk van dr.Willem Engel en Jeroen Pols.

 4. Kunnen jullie mij aangeven wanneer de volgende demonstratuie gaat plaatsvinden (en waar)

 5. Voor Ray en iedereen die dit leest:
  naast het demonstreren, kan je ook als collectief de overheid aanpakken door Rutte, de Jong en van Dissel aansprakelijk te stellen. Via de rechtsgang dus waar wij particulieren voor een klein bedrag aan kunnen meedoen.
  Zie bondoverheidszaken.nl/Corona-openheid-en-aansprakelijkheid.html

 6. de WHO met Bill Gates voorop, de grootste farmaceutische multinationals,
  het kabinet en het RIVM dienen verantwoordelijkheid af te leggen en streng gestraft te worden voor het destructieve wanbeleid, terwijl ze werbare alternatieven bewust genegeerd hebben.

 7. Het wordt tijd dat we de vrijheid waar onze voorouders voor gevochten hebben terugkrijgen! Nederland is geen democratie meer, dit moeten we met zn allen terugdraaien.

 8. Normaal ben ik niet zo’n demonstreerder, maar ik wil toch graag komen,
  omdat dit zo belangrijk is.
  Zonder vrijheid, kun je net zo goed alvast in je kist gaan liggen.
  Ik hoop wel dat alle deelnemers zich toch goed aan de op dit moment nog
  geldende regels van 1,5 meter en mondkapje houden.
  Niet omdat ik het daar mee eens ben, maar om geen aanleiding te
  geven aan de BOA’s om ons protest te verhinderen of neer te slaan.
  Ik denk dat we alles moeten filmen en streamen, om de BOA’s en politie
  in het gareel te houden.
  Als het uit de hand loopt, drukken ze de wet er alleen maar nog sneller doorheen.
  Dit zijn mijn zorgen; maar ik kom toch.
  Volgens een uitspraak van de man waartegen wij protesteren: “Leven is risoco nemen”
  Normale burgers moeten weer normaal kunnen handenschudden, omhelzen, kussen en liefhebben.
  Onderteken alle petities die onze vrijheid verdedigen:
  https://petities.nl/petitions/stop-de-corona-noodwet
  https://petities.nl/petitions/stop-de-noodwet-laat-u-uw-rechten-niet-afnemen
  https://petities.nl/petitions/nee-tegen-de-spoedwet
  https://petities.nl/petitions/stop-de-spoedwet-laat-onze-wettelijke-grondrechten-in-stand

 9. Ik vertrok 24 jaar geleden naar het buitenland vanwege toenemende frustratie met de regelziekte en controledrang van de overheid.
  Na mijn terugkeer in februari 2019 heb ik vastgesteld dat bovengenoemd
  verschijnsel is verworden tot wat ik noem ‘administatief terrorisme’.
  De ergst denkbare vorm daarvan beleven we nu gedurende de laatste 4 maanden. Meneer Rutte en zijn medebendeleden hebben zich ontpopt tot ruggegraadloze en beginselloze despoten die geen grijntje respect tonen voor de Nederlandse Grondwet en die met hun immorele en verradelijke beslissingen de waardigheid van iedere Nederlandse burger en inwoner onmetelijke en langdurige schade hebben berokkend.

  Een ieder die zich beijvert om de huidige leiders voor een toepasselijk tribunaal tot verantwoording te roepen krijgt mijn steun.
  Nederland is hard toe aan een nieuwe bestuursstijl, waarbij het accent ligt op de persoonlijke integriteit, medemenselijkheid en transparantie van de bestuurders.

 10. Totdat jullie of vader en moeder Met Corona in het zhs komen te liggen. Beter de oudere even gevangen dan ze te begraven.

 11. Dacht het niet. Mijn moeder zit toevallig gevangen in een verzorgingshuis!! Het is afschuwelijk dat anderen voor haar bepalen of en hoe zij contact wil. Ze is geen kind wat onder curatele staat. Ze is een mens van vlees en bloed met verstand. Of wou je beweren dat ouderen niet meer mogen beslissen over hoe hun leven er uit ziet.En wie ben jij of Rutte dan wel om dit voor haar te bepalen.

 12. Ik ben blij dat jullie er zijn en steun jullie volledig deze situatie is mens onwaardig ik ben. van België hier wordt vrij weinig gedaan wat betreft betogingen ik,ben blij jullie pagina ontdekken zodat ik ook men ei kwijt kan omtrentr deze belachelijke opgezette pademie zelf heb ik al veel onderzoek. gedaan naar deze situatie en waar het vandaan komt.
  Caball heeft hier alles mee te maken de bevolking. Ik-tijdperk slaafs maar de echte kritische denkeees weten dwars er. Meer aan de hand is schandalen corruptie pedofilie. Een protest aangaan is goed maar we zullen moeten verder gaan mét advocaten onder. De arm die het rechtssysteem heel,goed kennen want alleen zijn we niks, Vele steunen. Jullie maar durven. Niks te zwegen denk ik ga door met bertogen mijn Steun heb je welzijn niet zozeer. Bang van het virus maar wat er komen gaat en. Hier gaan we. Moeten vechten en wakker worden. Blijven doordien aub ook voor België. Dank je

 13. Kan iemand mij helpen aan aankondiging van deze demo?
  Was toch proces met Yourie Plate.
  Ben WOB verzoek aan het doen.

  Dank

 14. Deze demo zou volgens OM nooit hebben plaatsgevonden.
  Wob werd om die reden afgewezen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.