Terwijl Zweden leven in vrijheid, stemt Eerste Kamer voor dictatuur

De meerderheid van de Eerste Kamer heeft vandaag gestemd voor de dictatuur van Hugo de Jonge. Terwijl we in ons land wachten op de eerste politieke gevangenen dankzij het einde van de democratie, viert Zweden de vrijheid nog iedere dag in zowel lichamelijke als economische gezondheid.

Eerste Kamer

De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel voor de Spoed- of Noodwet op 27 oktober 2020 na met 48 stemmen voor aangenomen. De partijen die kozen voor het einde van de democratie zijn Groen Links, PvdA, SGP, 50Plus, D66, VVD, CDA en CU. Van dezelfde partijen gingen de Tweede Kamerleden hen hierin al voor.

Tijdens het debat zijn vier moties ingediend.

Een daarvan (van Janssen e.d.) bepaalt dat in de wet grondrechten beperkende maatregelen worden mogelijk gemaakt. De leden geven dus toe dat deze wet indruist tegen de grondrechten. Daarnaast stelt de aangenomen motie dat bij verlenging van de geldigheid van de wet de Staten-Generaal het laatste woord zal hebben. Een schrale troost, waarbij op het allerlaatste moment toch het Parlement zijn bevoegdheid niet volledig heeft weggegeven. Die bevoegdheid kunnen zij echter slechts eens in de paar maanden uitoefenen.

Andere koers

Toen in de meeste landen de eerste lockdown van start ging, weigerde Zweden al in de viruswaan mee te gaan. Zo pakten zij het in maart en april aan.

De Zweed Dr Anders Tegnell is als overheids-epidemioloog verbonden aan Openbare Gezondheidsbureau sinds 2013. Hij stuurt zijn land op een hele andere manier door de corona crisis heen dan de rest van de wereld. Hier was geen lock down.

Hij pakte de zaak precies omgekeerd aan.
(Lees meer over de periode maart – april in Zweden)

 • Geen isolatie van de gehele bevolking.
 • Alleen ouderen en mensen met gezondheidsproblemen worden zoveel mogelijk geïsoleerd.
 • Iedereen met symptomen moet thuis blijven.

Daarnaast gaat Zweden ervan uit dat het coronavirus alleen gecontroleerd kan worden, niet onderdrukt.

Met de volgende beelden uit Stockholm van september als zichtbaar resultaat

De beelden spreken voor zich

en laat ze maar goed op je inwerken. Hier geen mondmaskers, geen 1,5 meter afstand, geen corona kolder…..

Ook de cijfers

Rekenmeester Ad Broere volgt in zijn uitstekend Blog de Zweden op de voet. Hij komt daarom tot de volgende conclusies over hun beleid.
“De gezondheidsautoriteit FOHM heeft een draaiboek gemaakt, waarin striktere maatregelen worden beschreven, die regionaal kunnen worden genomen ALS er een nieuwe uitbraak zou komen. Dit om de ouderen en kwetsbaren in de samenleving beter te beschermen dan in het voorjaar het geval is geweest. Echter, zonder de samenleving en de economie plat te leggen. Dit is nu echter niet aan de orde, want er is geen sprake van een nieuwe uitbraak. Zolang het voor de tijd van het jaar normale sterftepatroon niet significant wordt verstoord, is er geen reden tot ongerustheid.”

Met andere woorden de Zweden gooien helemaal de economie niet plat, want zij zien daar geen heil in. Bij de Zweden is de epidemie voorbij, schrijft Ad Broere.

Hier nog lang niet.

Naar de afgrond

Wat ons in Nederland resteert is een spannende tijd. Hoe ver zal De Jonge gaan met het opleggen van corona maatregelen. Zal hij werkelijk de covid vaccinaties verplicht stellen? Zal hij nog meer bedrijven naar de afgrond helpen in hetzelfde spoor als de horeca? Gaat hij mensen met een andere mening over corona vervolgen?

De meerderheid van het Parlement geeft hem in ieder geval carte blanche op deze overlijdensdag van de vaderlandse democratie.

Meer over de aanstormende dictatuur vind je hier

Rob Vellekoop, 27 oktober 2020

 

9 Comments

 1. THE PARASITIC MIND
  Copyright © 2020 by professor Gad Saad, evolutionary behavioral scientist

  “Wanneer we aan een pandemie denken, komen daar vaak allerlei beelden bij omhoog van dodelijke, besmettelijke ziekten die razendsnel worden verspreid en die onvoorstelbaar menselijk leed teweegbrengen (denk maar aan de Zwarte Dood, de Spaanse “Griep”, AIDS of de huidige COVID-19-“pandemie”).

  Het Westen lijdt momenteel onder een echt vernietigende pandemie, namelijk een soort massawaanzin die het mensen onmogelijk maakt om nog rationeel na te denken. In tegenstelling tot pandemieën waarbij biologische pathogenen de schuld krijgen, is de schuldige van de huidige “pandemie” een samensmelting van een groep incorrecte ideeën die ontstaan zijn op universitaire campussen en die het fundament van de rede onder onze voeten vandaan knagen. Ze tasten vrijheid en individuele waardigheid aan. Dit boek identificeert deze ideologische pathogenen, bespreekt hoe ze via universiteiten worden verspreid naar alle maatschappelijke lagen zoals politiek, commercie en populaire cultuur. Dit boek biedt een manier om onszelf in te enten tegen de vernietigende effecten ervan.”

  “Read this book, strengthen your resolve, and help us all return to reason. There’s a war against truth… and if we don’t win it, intellectual freedom will be a casualty.” —JORDAN PETERSON, PH.D., clinical psychologist, professor of psychology at the University of Toronto, and author of 12 Rules for Life: An Antidote to Chaos

 2. Ik dacht dat we al in lockdown gingen, aangezien alle domme berichten en angst dat ze zaaien.. nu laten ze iedereen (schaapjes dan) in angst afwachten tot volgende week en we weten wat angst inmiddels doet met je energie immuumsysteem, zorgt dat je vatbaar bent voor verkoudheid, griep, ziekte enz..

  En Zweden ja ik denk dat daar ook een smerig spel word gespeeld, de overheid daar wekt de vertrouwen van de mens, denkend dat die vrij is zonder al de regels en maatregelen, hierdoor zullen mensen vertrouwen hebben in hun overheid waarbij ze de chip en vaccinatie vrijwillig willen nemen..

  Wederom bedankt voor al je inzet Rob,

 3. Slap hangen de manen van de Nederlandse leeuw, geel de tanden en stinkend de asem, naar beneden.

  Kom op Nederlanders, allemaal de rechter arm omhoog: RUTTE BEFEHL!

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  En zo gaat het slaven volkje letterlijk en figuurlijk naar HET KAMP.

  Alvast maar even dit…waar gaat u vooral niet op stemmen—mits de Kamerverkiezingen nog doorgaan natuurlijk want ook daar heeft Dictator Mark Rutte een dikke vinger in die pap….Groen Links, PvdA, SGP, 50Plus, D66, VVD, CDA en CU.

  Waar gaat u wel massaal op stemmen—–PARTY VAN DE —DIEREN—wij als kudde vee hebben een ander soort leider nodig,in ieder geval niet dat kapitalistisch graai tuig die keer op keer zeggen dat zij democratisch zijn,dat is nou 1 groot leugen!

  Nederland 1 klein landje maar staat wel op de 3de plaats wat betreft corruptie en mensen handel….hoe is Amsterdam groot geworden??????? en dat vindt nog steeds plaats zeker bij die geweldige nep werk-gevers….een echte werk-gever die kan je nog op 1 hand tellen!!!!

  Tot zo ver maar weer…ik ben woest!!!!!!!!!!!!!!!!…..zo wordt ik een terrorist gemaakt!!!!!!!!

  Ik dank U!!!!!!!

 5. @jeffo.Goed gedacht over Zweden. Uiteindelijk komen alle koppen bij elkaar. Het hele plan loopt in EU verband. Dus iedereen doet daar op zijn manier aan mee.

  Dat Nederland een dictatuur wordt lijkt me niet logisch. Dat Nederlanders zich laten vaccineren geloof ik niks van. Alle klanten,de afgelopen 5 maanden,die ik dat heb gevraagd reageren negatief. Eveneens op de mondkapjes reageren ze negatief. Ze dragen ze alleen als het toevallig moet in gebouwen. Dus een Nederlander dwing je echt niet om iets te doen tegen haar/zijn zin,behalve in openbare gebouwen waar roken ook niet mag.

 6. Er is jarenlang onderzoek voor nodig in de financiële en daarmee economische wereld om te begrijpen waar we in terecht zijn gekomen. Ik heb dat onderzoek 10 jaar lang vanuit een diepe geïnteresseerdheid gedaan en zou er een lijvig boek over kunnen schrijven. Ik hou het kort:

  Dit vieze corona-zaakje heeft NIETS te maken met de volksgezondheid. We zijn met z’n allen het slachtoffer van de geperverteerde en misdadige aspecten van ons “wettige” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel. Dàt is de kern, méér is er niet.

  Democratie, journalistiek, politieke partijen, stemmen…het is een sprookje. Politici zijn er niet voor de mensen en zijn dat ook nooit geweest. Het zijn de handlangers van hun bovenbazen bij de banken die de wereldbevolking permanent van een misdadig wettig betaalmiddel moeten voorzien.

  Met alle gevolgen van dien. “Was uw handen dan wassen wij uw hersens”.

  Wat ik hierboven geschreven heb daar is geen speld tussen te krijgen. Ik hoop dat veel mensen dit lezen en goed onthouden want we moeten toch echt eens ophouden met stemmen op misdadigers van de ergste soort. Kijk eens goed om je heen wat stemmen van je leven gemaakt heeft.

 7. JEFFO heeft het natuurlijk volkomen juist. De financiële maffia opereert wereldwijd dus de Zweedse kroon is ook geperverteerd. De Zweden zitten net zo goed in de stront. Men moet zich ook eindelijk eens gaan afvragen wat het te betekenen heeft als Van Haga, Wilders of Baudet op een demonstratie verschijnen. Doen ze dat nou omdat ze iets voor de mensen willen betekenen of verschijnen ze alleen maar om de mensen wijs te maken dat er langs politieke weg iet te veranderen valt.

  Ga voor de spiegel staan. Zie je die knobbel op je nek? Dat is je hoofd. Gebruik het!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.