Audiokrant nr 11 – vrije mening onder druk, volledige lockdown en achtergronden Gezond Verstand

Dit is alweer de 11e editie van De Audiokrant. Hierin gaat Niels Lunsing in gesprek met schrijver Pieter Stuurman, Rob Vellekoop van DLMPlus & Fred Teunissen van Transitieweb.

Audiokrant

Niels interviewt in zijn luisterkrant mensen van vrije nieuwssites over de afgelopen week. Hij zoekt daarvoor alternatieve vrije media op en daagt hen uit met dwarse vragen.

Fred Teunissen (Transitieweb) komt in de Audiokrant met een verhaal over een Canadese klokkenluider. Het is nog onduidelijk of het verhaal helemaal op waarheid is berust, maar Fred denkt dat het om een plausibel verhaal gaat. Er zou een document zijn gelekt waarin de routekaart te lezen is van een wereldwijd COVID-19 complot. De komende maanden zal er worden toegewerkt naar een volledige lockdown die in december definitief zal worden. Fred maakt zich ernstig zorgen over de toekomst en ziet ook de connectie met 5G.

Rob Vellekoop (DLM Plus) praat ons bij over zijn ervaringen op LinkedIn wanneer hij spreekt van een dictatuur. Volgens Rob krijgt hij veel negatieve reacties en gaat het nooit over de inhoud van zijn artikel. De reacties gaan erg ver en dat is een vervelende situatie. Rob ziet ook met veel verontrusting de aantijgingen die gedaan worden jegens het nieuwe blad Gezond Verstand. Tot slot roept Rob alle mensen op die zich met hart en ziel inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening om hiermee door te gaan.

Schrijver Pieter Stuurman is sinds kort betrokken bij het nieuwe blad Gezond Verstand. Hij praat ons bij over wat er in het nieuwe blad staat en vooral ook de aandacht die het gekregen heeft in NRC en zelfs de politiek. In een column van Maxim Februari wordt er beweerd dat het blad pro-Russisch zou zijn en ook Russische belangen zou behartigen, namelijk: gas. Pieter is nauw betrokken bij het nieuwe blad en weet hoe Gezond Verstand wordt gefinancierd. Volgens Pieter wordt Gezond Verstand neergezet als complot-blad, maar is juist NRC met beweringen over Rusland bezig om een complot de wereld in te helpen.

Luister zelf

10 Comments

 1. Zie het als een verzetsblad, vanuit onrecht en verdrukking geboren op weg naar de vrije stem van de waarheid.
  Gek hè, dat het mogelijk is om in iets meer dan een half jaar in een vergelijkbare tijd uit te komen als in 1942.

 2. Maskers voor de mond, op anderhalve meter langs elkaar sluipen, geen samenkomsten en vooral de cafés en restaurants moeten kapot. Kortom:

  WE MOGEN NIET MEER MET ELKAAR PRATEN.

  De indoctrinatie-instellingen van de regering, de scholen, blijven natuurlijk open. Want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met mensen wijsmaken dat ze in een democratie leven en invloed op het beleid kunnen uitoefenen door te gaan stemmen. Zal ik het eens zeggen?

  HET POLITIEKE TUIG IS IN PANIEK EN DOODSBANG VOOR ONS.

 3. Onze volksvertegenwoordigers (ik krijg van dit woord altijd een bijzonder vieze smaak in de mond) geloven hun eigen idiote corona-verhaaltje niet. En juist daarom lopen hun monden er van over. We horen ALLES over corona maar waar we helemaal NIETS over horen…dàt is natuurlijk het echte nieuws:

  Ons financiële systeem is door beschaafd plunderen tegen de betonnen muur geknald. We krijgen nieuw geld maar daarvoor moet eerst de economie vernietigd worden. Nieuw geld met rente heeft namelijk onbeperkte economische groei nodig. Vandaar.

  Het corona-virus krijgt straks de schuld van de crash en daarmee hebben de werkelijke daders -de bankiers en hun handlangers in de politiek- hun nek uit de strop. Zó eenvoudig is het!

 4. Ghadaffi introduceerde de goud-dinar (er zit geen rente op goud!) in zijn land. Hij wilde dat zijn volk kon delen in de welvaart van zijn land. En dan krijg je bezoek.

 5. Wie oh wie begint er een dus maar weer eens een nieuwe partij? Ik stem niet op de christenen omdat die gestoord zijn en iedereen tot chrislamiet willen laten bekeren; ik stem niet op de liberalen omdat dat zooitje geldharkers nooit aan iets anders denkt dan enkel hun portemonnee; ik stem niet op de PVV omdat ik als democraat niet ga stemmen op een ondemocratische beweging die eigenlijk een soort bedrijf is, de firma Wilders; ik stem niet meer op de Dierenpartij omdat die partij helemaal niet diervriendelijk is; ik stem niet op de Ouderen Partij vanwege al het gerommel daar veroorzaakt door twee zeer dubieuze types en ik stem niet op de PvdA omdat die partij wordt geleid door een neefje van voormalig leider Cohen die indertijd als burgemeester dat neefje samen met nog een ander neefje, Oudkerk in de Amsterdamse politiek heeft binnengehaald, dus met andere woorden een corrupte zooi is, eenzelfde corrupte zooi waarom ik ook niet stem op de SP dat ook een ordinaire dynastie is. Tot voor kort kon ik stemmen op dat Forum maar dat is nu ook een gepasseerd station nadat een windvaan en baantjesjager eerste klas daar is binnengehaald, een man van de vele partijen: CDA, LPF, Rotterdam Anders, Een NL en dus nu Forum van Dombocratie. Nee dank u, wat denkt u dat ik als kiezer ben heer Olie B. Baudet? Een idioot? Dus wat is er dan nog? GroenLinks, een partij die uit onrealistische idioten bestaat, nee eveneens dank u. Wat dan nog? Oh ja de partij van die advocaat doet die nog mee, met zijn vrouw en zoons die zich ook eens willen verrijken, iets dat als partij veel lijkt op de ‘schrijvers’ firma Chabot en Zonen. Mijn god wat een corrupte bende is het hier toch in dat ‘keurige’ Nederland, ik zou bijna hardop roepen ‘Allah kom en bestraf hen met een keiharde theocratie!’ Dus stem ik misschien wel uit protest DENK, of toch ook maar niet, maar wel bijna, zo ver is het al dankzij de miserabele politieke ellende die heerst in dat Haagse Kakelhuis dat nu ook nog eens een dictatuur blijkt te zijn.

 6. Heer Bosman, u klinkt nogal cynisch. Ik ben echter bang dat u elke spijker recht op de kop slaat.
  De weg die we nu volgen voert ons regelrecht naar een dystopische hel. Een wereld met mond en neusloze mensen met angstige ogen boven de muilkorf, elkaar schichtig, op afstand, passerend.
  Om mij heen kijkend zakt de moed mij regelmatig in de schoenen, de muilkorven nemen in aantal toe, zelfs op de fiets en bij jonge mensen. Toppunt zijn wel die doorzichtige plastic kin-schermpjes! Om een virus tegen te houden?? Of gewoon omdat je wat voor je mond moet hebben? Wat zit er nog aan werkende hersencellen in de hoofden van de mensen met zo’n ding?

  Een probleem is dat je niet kunt zien wie in ‘het verzet’ zitten, dat zijn er denk ik nog redelijk wat. Velen houden zich (enigszins) aan de regels omdat ze geen gezeur willen. Mooi zou zijn als die mensen herkenbaar zouden zijn. Een bandje om de bovenarm in de Nederlandse vlag kleuren, maar dan op z’n kop?

 7. Iraq wilde zich loskoppelen van het corrupte oliedollarsysteem / corrupte centrale bankensysteem … ook bezoek. De geschiedenis van / over Iraq en zelfs zijn leider zijn wellicht wel eens heel anders …. hij had zelfs woestijnvergroenende projecten.

 8. We zijn allemaal complotdenkers, ook de angstig dapperen die Gezond Verstand als een complotblad neerzetten.

  We weten allemaal dat we tijdens feestdagen of in de vakantie wat meer moeten betalen aan de pomp. Het ligt dan voor de hand dat mensen gaan denken dat de verschillende aanbieders heimelijk prijsafspraken hebben gemaakt. Maar…er is geen bewijs. En zo wordt dan een echte complottheorie geboren waar we allemaal in geloven.

 9. Volgens Pieter wordt Gezond Verstand neergezet als complot-blad, maar is juist NRC met beweringen over Rusland bezig om een complot de wereld in te helpen.
  Een dbbel ontkennings probleem|?
  Volgens Pieter wordt NIET Gezond Verstand ….

 10. Hans Bosman je hebt het goed gezegd.vraag me af hoelang het duurt wanneer mensen hun ogen en oren eens openen maar vrees het ergste.wat zal de klap toch gigantisch aankomen bij al deze mensen.ik probeer me voor te bereiden op wat er komen gaat want ik heb mijn ogen en oren open.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.