Audiokrant van Niels Lunsing

Niels Lunsings Audiokrant is al weer toe aan de derde editie. Niels verzamelt hierin onafhankelijk nieuws van de afgelopen week. Het is met name interessant omdat hij daarin de alternatieve media het woord geeft. Deze luisterkrant is een prachtig medium naast de geschreven en beeldmedia. Mensen schijnen steeds meer verslingerd te raken aan deze manier van nieuwsvoorziening.

Editie 3

De Audiokrant is een wekelijkse bundeling van onafhankelijk nieuws. Naast de reguliere media bestaan er ook alternatieve media waar veel mensen in Nederland zich met passie inzetten voor eerlijke en onafhankelijke nieuwsvoorziening. Dit geluid is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil graag meer samenwerking.

Om dit geluid te versterken maakt Niels regelmatig een overzicht van verschillende kanalen (websites, YouTubekanalen, podcasters en schrijvers) die bestaan naast de reguliere media. Zo krijg je een mooi overzicht van onafhankelijk nieuws in Nederland. In de derde editie praat hij met Rob Vellekoop van Dlmplus, Patricia Mensink van Alwareness TV en Jeroen Arents van OPN. Veel luisterplezier!

DLM Plus

Dit overzicht start Lunsing met Rob Vellekoop van De Lange Mars plus (Dlmplus). Met Rob praat ik over de geheime politie die actief is in opdracht van premier Mark Rutte. Op de website van Rob is er een duidelijke video te zien waar politieagenten in burger stormachtig het busje uitkomen tijdens de laatste demonstratie in Den Haag. Rob weet al langer van de zogeheten Romeo’s en geeft zijn visie op de laatste ontwikkelingen.

Alwareness

Patricia Mensink presenteert elke dinsdagavond Alwareness TV live bij SALTO in Amsterdam. Met de uitzendingen probeert ze meer bewustzijn te genereren bij de kijkers. In de Audiokrant deelde ze haar zorgen over de economische situatie op dit moment en de machten die aan de touwtjes trekken achter de schermen. Onlangs was schrijver Pieter Stuurman te gast in haar live uitzending. Patricia geeft al een tipje van de sluier weg van haar eerstvolgende gast in Alwareness TV.

OPN

Tot slot praat Niels met journalist Jeroen Arents van OPN. Jeroen doet verslag voor ‘De Onafhankelijke Pers Nederland’ en is regelmatig aanwezig bij demonstraties in Nederland. OPN bestaat nog niet zo lang maar ze maken een flinke groei door. Er is zelfs al een krant gemaakt in samenwerking met De Andere Krant. En ze willen graag OPN radio opzetten waar programma’s gemaakt kunnen worden. Jeroen praat ons bij over de spoedwet en deelt zijn observaties tijdens de demonstraties in Den Haag.

Niels Lunsing presenteert de Audiokrant op zijn website Blik op de maatschappij

6 Comments

 1. Het vreemde is dat mensen over het algemeen weten wat en hoe de aanloop was naar de 2e wereldoorlog en hoe afkeurenswaardig het fascisme over het algemeen was en is maar wanneer zich een soortgelijke ontwikkeling plaatsvindt dan reageert men alsof dit iets totaal nieuws is.

 2. lieve mensen,
  dit is de stand van zaken van de wereld maar dan omgedraaid
  crazy

 3. ik heb een paar vragen aan de maker van deze website:
  vindt u dat het optreden van politie de huidige agressie bij demonstraties veroorzaakt?
  Zo ja, hoe dan?
  Zou het ook kunnen zijn dat de demonstranten regels overtreden waardoor de politie wel in actie MOETEN komen?
  Denkt u dat er ECHTE activisten zijn die gewoon thuis zitten en hun mogelijkheden benutten en toch geen vernielingen aanrichten?
  Dit aangezien men toch vanuit huis (via communicatiemiddelen) veel mogelijkheden heeft om onrecht te bestrijden.
  Begrijpt u wat de taken van de politie zijn en bent u het daarmee eens?
  Zou u liever in een corrupte staat leven waar geen controle is over het gedrag van de burger, zoals in sommige narco-staten?
  En dit omdat de politie eenvoudigweg niet in staat is om burgers te beschermen.

  Op mij maakt die hele hatelijke houding naar gezagsdragers of politiemensen
  een totaal verkeerde indruk en u neemt persoonlijk de verantwoordelijkheid om mensen op te jutten zonder ze goed te informeren.
  Uw website hangt aan elkaar van roddels en verhalen van trollen en dit in een tijd waarin de mensen juist graag een eerlijk beeld zouden krijgen zodat ze gezamenlijk actie kunnen ondernemen en dan tegen de politie maar juist zij aan zij
  Bent u zich bewust dat een politieagent zich geen a-sociaal gedrag kan permitteren omdat dit in Nederland onmiddelijk afgestraft wordt of dat er in Nederland maar erg weinig mensen onterecht door justitie gestraft worden?

  ben benieuwd of u de kracht kunt opbrengen antwoorden te geven op deze wat mij betreft, relevante vragen mbt deze roerige tijden

  ik verwacht eigenlijk een antwoord als: als je de artikelen op mijn site leest weet je genoeg maar wie weet
  groet

  lieden die gaan schelden en vloeken worden door mij gelezen

 4. Inderdaad, als je de artikelen leest op deze site ken je het antwoord. Ik hoef enkel te verwijzen naar de artikelen over de geheime politie van Rutte en het brute optreden van de politie tijdens talrijke demonstraties, die je allemaal rustig kunt nalezen op DLM PLus.
  Jij vat het schrijven over de diverse politie-optredens die je dus blijkbaar al gelezen hebt, dus het antwoord op je vraag ook al kent, als hatelijk op. Ik zie het persoonlijk als mijn taak om kritisch naar het optreden van de overheid te kijken en dat doe ik dan ook.

 5. Rutte praat liever met Blm dan met de coronacomplotters?
  Mogelijk kunnen deze dienen de protesten van coronavirus in te dammen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.