Waarom blijft Zweden overeind en kiezen de lockdown landen voor de economische afgrond?

Zweden blijft de gemoederen van met name de massa media en gezagsgetrouwe lieden bezighouden. Hoe kan het dat landen zichzelf naar de economisch ondergang helpen met winkelsluitingen, 1,5 meter afstand, mondkapjes en censuur en desondanks even veel of zelfs meer (vermeende) covid-19 patiënten hebben? Het Scandinavische land bewijst voortdurend dat je van je land geen krankzinnigengesticht hoeft te maken om zowel lichamelijk, psychologisch als financieel gezond te blijven. Dit tot irritatie van regeringen met een medische dictatuur, zoals ons land, en van de volgzame bevolking die eenvoudigweg ontkent dat het noordelijke land zijn eigen plan trekt.

Zweden blijft overeind

Nog even kort de handelwijze van de Zweden. Aangezien hun grondwet ernstige beperkingen van de bewegingsvrijheden van de bevolking verbiedt kon de regering niet veel anders dan ze nu hebben gedaan. Een algemene lockdown is verboden bij wet.

In tegenstelling tot andere landen zaten de main stream media en de regering niet op dezelfde lijn. Ook hier zien we dat de massa media een ware angst campagne voerde, deze werd echter niet ondersteund door de Zweedse regering! De bevoegdheid van de regering is echter enorm beperkt. De staatsagentschapppen, zoals het agentschap voor openbare gezondheid, voeren een min of meer autonoom beleid. Vandaar dat het corona beleid in dit land afkomstig is van het hoofd van dit agentschap Anders Tegnell. Hij begon met een omgekeerde lockdown. In plaats van het hele land af te sluiten, adviseerde hij dat de kwetsbaren op afstand bleven. (lees meer hier)

Zweedse situatie

Rekenmeester Ad Broere volgt de ontwikkelingen op de voet en vergelijkt de situatie van Nederland met die van Zweden na 45 weken. In ons land is er een afwijking naar boven wat betreft de sterfte, in Zweden zien we dat niet. Hij toont hier de grafiek er meteen bij. Blijkbaar hebben de anti coronamaatregelen van Rutte eerder een negatief dan een positief effect op de gezondheid.

Volgens een recent bericht van Rens Koedam is dit de situatie in Zweden.

“Zweden, geen grote evenementen, wél café’s en restaurants open. Geen mondkapjesplicht, een boetesysteem maar adviezen, geen contactonderzoek maar vragen aan de burgers om bij ziekte hun vrienden en kennissen te waarschuwen. Openbaar vervoer wordt ongemoeid gelaten. Ook daar geen mondkapjesplicht. Sociale afstand wordt aangeraden maar – zoals ik kortgeleden met eigen ogen heb kunnen zien – in de spits normale drukte in bussen, treinen en metro. Zónder mondkapjes. Nogmaals: GÉÉN boetes en boa’s. Gewoon een land waar 85 procent in steden woont en waar het gewoon druk is. Dat Zweden dus, waar velen op hebben neergekeken als totaal onverantwoordelijk.”

Meeste regeringen kiezen doelbewust voor de economische ondergang?

De verklaring van professor Capel tegenover de BPOC werpt een sinister licht op het beleid van de coronamaatregelen die westerse landen aan het verwoesten zijn op met name economisch gebied. De cijfers over de eerste periode van de covid-19 epidemie/pandemie liegen er niet om. Volgens de oud-hoogleraar doet de overheid echter niets met de informatie.

Capel vindt dat al tijdens het verloop van de epidemie in het voorjaar van 2020 duidelijk werd dat de genoemde maatregelen geen effect hadden op het verloop van de ziekte.

” Daarover zijn duizenden grafieken en tabellen gepubliceerd. Met al die gegevens heeft de Nederlandse overheid niets gedaan.”

De regering is op de hoogte en kiest doelbewust voor voortzetting van de anti-coronamaatregelen. Met andere woorden zij kiezen doelbewust voor de sloop van de economie. En datzelfde geldt voor bijna alle buren op het Europese continent. Wie heeft iets aan een dergelijke oorlog tegen de mensheid? Wie wordt hier beter van?

Regeringen blijven toch buiten schot

In Nieuw-Zeeland heeft de regeringspartij die de coronamaatregelen streng heeft doorgevoerd de verkiezingen gewonnen in oktober. Daar heeft de bevolking blijkbaar gedacht dat er geen alternatief was en dat de ‘strijd tegen corona’ op een dergelijke manier gevoerd moest worden. Als we deze lijn doortrekken naar Rutte dan zou hij best eveneens de verkiezingen van maart 2021 kunnen winnen, hoe ongelofelijk dit ook voor zijn tegenstanders mag klinken.

Met andere woorden, net als tijdens een oorlog met veel geweld waarbij de burgerbevolking de prijs van de narigheid betaalt, zou weleens hetzelfde kunnen gelden voor deze corona-oorlog. De burgers hebben het idee dat er geen andere oplossing is en dat zij nu eenmaal ‘een prijs  moeten betalen’ voordat er weer vrede kan zijn. Precies zoals volkeren duizenden jaren al gewend zijn. Het lijkt wel een soort collectief bewustzijn: we moeten eerst lijden voordat we weer bevrijd worden. Waarbij deze keer de bevrijding als vaccin uit de injectienaald moet komen.

Het verhaal waarmee een volgzame bevolking voortdurend wordt gebombardeerd is dat de overheid niets anders kan doen dan strenge maatregelen nemen. De bevolking vraagt ook niet voor niets om de maatregelen zelfs stringenter te maken! Dus wie krijgt straks de schuld van de economische malaise? Het virus of misschien wel de mensen die niet goed naar de wijze overheid hebben geluisterd. In ieder geval blijft de regering buiten schot, daarom is het ook niet vreemd is dat de Nieuw-Zeelandse premier de verkiezingen heeft gewonnen.

Wie heeft voordeel van WO III tegen de mensheid?

Dezelfde personen die voordeel hebben bij een wereldoorlog in de gebruikelijke zin, zien ook nu hun vermogens toenemen. Want wie verdient er aan de covid ellende?

Juist, het bankwezen (in eigendom van de elite) door het verstrekken van leningen aan landen wiens economieën op instorten staan. De winst zal bestaan uit gigantische rente-opbrengsten die de bevolking zal moeten ophoesten en waardoor nog meer vermogen naar de hyperrijken zal vloeien en de bevolking zal doen verpauperen.

De multinationals, en dan met name de geneesmiddelenindustrie, zal exorbitante winsten kunnen incasseren, dankzij de massa vaccinaties die de regeringen voor ogen hebben.

En tot slot de werkelijke machthebbers van deze wereld. Zij zullen via hun belangen in bankwezen en geneesmiddelenindustrie hun vermogens enorm zien groeien.

Ook hun controle op de wereldbevolking zal via de dictatoriale regeringen toenemen. Zij hebben via de WHO de wereld gestort in een quasi gezondheidscrisis, zeg maar in een conflict als een wereldoorlog op dezelfde schaal. Bij ieder conflict neemt hun macht en rijkdom toe. (lees de verschillende boeken hierover Coronacrisis van De Ruiter of De macht van de onzichtbare bankiers) of lees De Reuzen die wereld besturen kijken niet op 30.000 doden per dag.

Wanneer we weten wie er belang bij heeft, weten we ook wie de regeringen aanstuurt. Uiteindelijk hoeven deze regeringen door slimme mediacampagnes ook geen angst te hebben dat zij als schuldigen worden aangewezen voor de malaise. Dat hebben we hiervoor al gezien. Ze kunnen er zelfs beter van worden ten koste van de goedgelovige bevolking.

Daarom is Zweden zo belangrijk

De Zweedse variant van de covid-19 aanpak staat haaks op die van Nederland. Dat betekent voor Rutte en dergelijken dat hij ervoor moet zorgen dat de bevolking angstig blijft voor corona en ervan overtuigd dat zijn maatregelen de enige weg zijn uit de epidemie. O wee, als de bevolking de Zweedse optie serieus gaat nemen en overwegen, dan zou het weleens snel gebeurd kunnen zijn met de aanhankelijkheid van het publiek aan Rutte. Vandaar dat het Zweedse verhaal op alle manieren moet worden ontkend, weggelachen en genegeerd. De overheidstrouwe massamedia doen in eider geval hun best de vaderlandse angst op peil te houden, waardoor de mensen niet snel zullen geloven dat alle ellende van de corona-maatregelen helemaal niet nodig zijn.

 

Rob Vellekoop, 14 november 2020

5 Comments

 1. Nog vier maanden te gaan voor de verkiezingen, er is nog hoop dat binnen die tijd een groot deel van de bevolking wakker geschud kan worden. NVVJ, Gezond Verstand en De Andere Krant zijn gereedschappen om dat voor elkaar te krijgen en dankzij heftige reacties in de politiek en MSM hebben zij al een redelijke naamsbekendheid.
  Er zijn ook de nodige rechtszaken in voorbereiding.
  Mocht de muilkorfjesplicht erdoor komen schrijf er dan wat op, zoiets als:
  Virus doorlatend,
  Niet werkend mondkapje,
  Muilkorf,
  Monddood,
  Hersencellen dodend,
  Bacteriën broeinest,
  Als je aangesproken wordt kun je uitleg geven over de volstrekte onzinnigheid van dat vod voor je mond. Muggen proberen tegen te houden met kippengaas, eigen CO2 uitstoot opnieuw inademen, zuurstof gebrek, jezelf infecteren met bacteriën en virusrestjes uit dat mondkapje.
  Wellicht dat er een paar gaan nadenken en wakker worden.

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Zweden is in staat van paraatheid van 100%,ivm met dat ..na hun zeggen…Rusland op het punt staat om Zweden binnen te vallen met militair offensief.

  Dat is een maand of 2 geleden naar buiten gebracht door die regering daar.

  Nou woon ik letterlijk en figuurlijk op al heel wat Russische site’s…maar ik ben van uit Rusland dat nog niets tegen gekomen…..kortom de Zweedse bevolking wordt daar ook letterlijk en geestelijk mishandeld….net als wij hier.

  Nog even dit…..

  Verenigde StatenHeadline NewsInterview
  Bewijs dat Dominion Systems 2,7 MILJOEN Trump-stemmen in het hele land heeft verwijderd.

  Op 12 november om 11:34 uur tweette president Trump:
  “RAPPORT: DOMINION HEEFT 2,7 MILJOEN TRUMPSTEMMEN NATIONAAL VERWIJDERD. GEGEVENSANALYSE VINDT 221.000 PENNSYLVANIA STEMMEN VERANDERD VAN PRESIDENT TRUMP NAAR BIDEN. 941.000 TRUMP-STEMMEN VERWIJDERD. STATEN DIE DOMINION-STEMMIDDELEN GEBRUIKEN, HEBBEN 435.000 STEMMEN VERANDERD VAN TRUMP NAAR BIDEN.

  “RAPPORT: DOMINION HEEFT 2,7 MILJOEN TRUMPSTEMMEN NATIONAAL VERWIJDERD. GEGEVENSANALYSE VINDT 221.000 PENNSYLVANIA STEMMEN VERANDERD VAN PRESIDENT TRUMP NAAR BIDEN. 941.000 TRUMP-STEMMEN VERWIJDERD. STATEN DIE DOMINION-STEMMEN GEBRUIKEN, HEBBEN 435.000 STEMMEN VERANDERD VAN TROEF NAAR BIDEN. ” @ChanelRion @OANN

  – Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 12 november 2020

  Als dit wordt bevestigd,dan is deze onthulling een grote doorbraak bij het nastreven van een rechtvaardige herbeoordeling van de omvang van de fraude bij de verkiezingen en impliceert niet alleen de Dominion-stemsystemen,maar ook de hogere controleur van Dominion: ****Lord Mark Malloch Brown en zijn baasje George Soros****…. op meer manieren dan je je misschien kunt voorstellen….
  RevContent InArticle SOLO
  Dit materiaal werd begin 12 november voor het eerst gepubliceerd door Gateway Pundit en een overzicht van de data-analyse en andere bevindingen werd openbaar gemaakt door Joe Hoft (hoofdredacteur van GP).

  Zo gaat dat in een democratie!!!!????Tjs Arme Trupie!

  Ik dank U.!

 3. Rob. Ik hoop dat jouw feiten ook in het eerstvolgende nummer van Gezond Verstand komen. En dat de cover ook ogenblikkelijk helder toont , wat hier onder ogen is.
  Ook , het nieuws over de NVJJ, breed onder de aandacht in Gezond Verstand.
  Wat daar al evenmin kan misstaan is , over enige tijd, onze zogenaamde volksvertegenwoordigers , aan het woord, over deze onontkoombare feiten. Hen onder ogen in ontmoeting met het onlochenbare!

 4. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Zweden kondigt strengste corona maatregelen tot nu toe af.
  16/11/2020 | Florian Callens | 3 min leestijd.

  Zweden heeft strengere maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf volgende week zijn publieke bijeenkomsten met meer dan acht mensen verboden. Het is de eerste keer sinds het begin van de uitbraak dat het Scandinavische land zo’n strenge regels invoert.

  Dit is een heel duidelijk en krachtig signaal naar iedereen in dit land en naar de hele samenleving over wat de regels gaan zijn,zei de Zweedse premier Stefan Lofven op een persconferentie.
  Daarin werden de nieuwe coronaregels bekendgemaakt die vanaf dinsdag 24 november zullen gelden in het land. Lofven noemde het een ‘ongekende’ ingreep die nodig was om de verspreiding van het virus in Zweden te beperken.

  We leven in moeilijke tijden en het zal erger worden,zei Lofven.
  Ga niet naar sportscholen,ga niet naar bibliotheken.
  Hou geen etentjes,organiseer geen feesten.
  Annuleer alles.

  Het is de eerste keer sinds de uitbraak van de coronapandemie dat Zweden zo’n strenge regels afgekondigd. Aanvankelijk waren zij het buitenbeentje in Europa door als quasi enige land een lockdown te vermijden. Zweden rekende in de strijd tegen het coronavirus op de goodwill van zijn bevolking.
  Omstreden strategie

  Die strategie was van bij het begin omstreden.
  Zweden kende een minder zware eerste golf dan veel Europese landen,maar werd wel veel zwaarder getroffen dan andere Scandinavische landen.
  De bedoeling van die strategie was om op lange termijn de economie te sparen en de heropbouw te versneller.
  Daarnaast hoopte Zweden ook een tweede golf te vermijden door geleidelijk groepsimmuniteit op te bouwen.

  Beide doelen lijken echter niet bereikt. Door de wereldwijde crisis incasseerde Zweedse economie namelijk ook zware klappen.
  Bovendien wordt Zweden nu ook getroffen door een tweede golf,al komt die iets later dan in andere Europese landen.
  Het aantal besmettingen stijgt de laatste tijd echter steeds sneller en ook het aantal coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg neemt toe.

  Bijeenkomsten,
  Daarom ziet de Zweedse regering zich genoodzaakt in te grijpen.
  Een onderdeel van de Zweedse strategie is altijd geweest om niet enkel dingen te verbieden,maar ook met aanbevelingen te werken,zei Lofven.
  Nu zien we dat die minder gevolgd worden.
  Dat is op een bepaalde manier begrijpelijk,omdat veel mensen deze situatie beu zijn.

  Vanaf 24 november en voor minstens vier weken zijn openbare bijeenkomsten met meer dan acht personen verboden. Vorig week besliste de Zweedse regering ook al om de verkoop van alcohol na 22 uur te verbieden.

  Ik dank U voor het lezen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.