Immunoloog: overheid weet dat corona maatregelen niet helpen, gaat toch door

Immunoloog Capel heeft zich bij de BPOC zeer kritisch uitgelaten over het regeringsbeleid tegen corona. Op een heldere manier legt hij uit waarom de lockdown, de 1,5 meter afstand en het mondkapje virussen niet tegen kunnen houden. De overheid weet dit al sinds voorjaar 2020, maar gaat toch gewoon door met deze maatregelen.

Onderzoek BPOC

De Buiten Parlementaire Onderzoeks Commissie BPOC 2020 doet onderzoek naar de door de overheid genomen maatregelen vanwege Covid-19, het coronavirus.

De commissie neemt hiervoor verklaringen af van deskundigen zoals artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren met de centrale vraag:

“Waarom zijn sinds 15 maart 2020 vanwege Covid19 beperkende maatregelen in ons land opgelegd, zijn deze maatregelen effectief en staan de opgelegde maatregelen in verhouding tot de ziekte die veroorzaakt wordt door het door het SARS-CoV-2 virus?”

De verhoren zijn openbaar, worden gefilmd en gestreamd. De commissie maakt van de verhoren een proces-verbaal waarmee een eindrapport met bevindingen en conclusies opgesteld wordt. Dit zullen ze aanbieden aan de Tweede Kamer. Ondertussen zijn onder anderen gehoord Prof. Michaéla Schippers, Dr. Bettina van Steenis, Drs. Mario Ortiz Martinez, Renate Tillema, Psychiater, Jan Vosters, Karin Pijper, Sheila Neijman en Monique de Veth.

1,5 meter afstand

Pierre Capel, emeritus Hoogleraar in de Experimentele Immunologie (Geregistreerd immunoloog) legt uit wat er mis is met de 1,5 meter afstand regel. Wanneer we uitademen produceren we aerosolen (zowel grote als kleine druppels). De kleine druppels blijven uren zweven in de lucht. Men gaat ervan uit dat deze druppeltjes, waarin het virus zit, en die we uitademen en niezen binnen 150 cm op de grond vallen.

De grote druppels vallen binnen 5 tot 10 meter op de grond.

“Dus de 1,5 meter geeft geen bescherming, noch tegen de grote en noch tegen de kleine druppels.”

Volgens Capel is dit al bekend sinds 1955!

Lockdowns

Hij vervolgt dat het effect van lockdowns evenmin positief is.

Het coronavirus vermenigvuldigt zich namelijk heel snel. Doordat je met een lockdown nooit het virus volledig kunt uitbannen kan je slechts het besmettingsproces vertragen.

“Stel dat je met een lockdown 90% van het virus kunt uitbannen, dan blijft er nog altijd 10% over. Die 10% vermeerdert zich razendsnel en na 4 of 5 dagen is dat virus weer op het oude niveau van 100%.”

Mondkapjes

Ook het inzetten van mondkapjes helpt volgens de immunoloog niet.

“Het dragen van mondkapjes is gebaseerd op de gedachte dat je je mechanisch kunt beschermen tegen een virus en dat is onzin, een kinderlijke gedachte.”

Pierre Capel legt uit dat mondmaskers 95% van de aerosolen doorlaten en bieden dus geen bescherming. Ze houden 5% van de aerosolen vast, bij het in- en uitademen, waardoor ze dus zelfs een bron van infectie worden!

Overheid doet niets met info

Capel vindt dat al tijdens het verloop van de epidemie in het voorjaar van 2020 duidelijk werd dat de genoemde maatregelen geen effect hadden op het verloop van de ziekte.

” Daarover zijn duizenden grafieken en tabellen gepubliceerd. Met al die gegevens heeft de Nederlandse overheid niets gedaan.”

Hij vindt dat zeer ernstig.

Vaccin

Ook heeft hij ernstige kritiek op de overheid omdat ze een vaccin als enige oplossing zien voor corona.

En tot overmaat van ramp meldt hij dat er ook nog een vaccin wordt ontwikkeld op basis van een eiwit dat er door de snelle mutatie van het coronavirus straks misschien niet meer zal zijn. Het vaccin baseren ze namelijk op een specifiek eiwit. Terwijl sinds de uitbraak er al honderden variaties van het coronavirus zijn ontstaan!

Besmettingen

Tot slot vindt de emeritus hoogleraar het onbegrijpelijk dat toen aan het einde van het voorjaar van 2020 de pandemie voorbij was men het aantal besmettingen ging rapporteren.

Hierbij spreekt hij grote twijfel uit of positief getesten bij een PCR test ook daadwerkelijk besmet zijn.

Hier is zijn getuigenverklaring terug te lezen en te zien.

Rob Vellekoop, 12 november 2020

lid van de

9 Comments

 1. De constatering dat de maatregelen niet werken klopt, maar er is meer: de maatregelen zorgen juist voor het extra verzwakken en ziek maken van de bevolking.

  Denk aan landen als België, met extra strenge maatregelen en bijna de meeste “besmettingen”, duidelijk meer dan in Nederland met minder strenge maatregelen.
  Omgekeerd een land als Zweden, met minder strenge en minder maatregelen dan Nederland en dus met minder besmettingen.

  Is de overheid dan zo dom of zo onervaren ? Nee, de enige verklaring is dat het DE BEDOELING van de maatregelen is dat de bevolking wordt verzwakt, lichamelijk en/of geestelijk extra ziek wordt gemaakt en naar een vroegtijdig einde wordt geleid dan wel wordt “gered” met een vaccinatie, met alle kwaadwillende gevolgen van dien. Een trieste, maar helaas onmiskenbare constatering.

 2. @Rafael. Dat is jammer genoeg zo….
  Eindigend met een hoop ontmoedigde moedeloze mensen die moe zijn en uitgemaatregeld. En dan komt er vaccin na vaccin als oplossing. Probleem chaos oplossing is een oorlogsstrategie om zoals in orwells 1984 tot mind control te komen..van een hele bevolking.
  Ik wil er zelfs niet teveel bij stilstaan hoe beangstigend deze evolutie voor een bevolking wel is.
  https://www.knack.be/nieuws/wetenschap/in-de-coronacrisis-is-de-publieke-opinie-in-de-greep-van-absurde-oordelen/article-opinion-1634377.html

 3. De BildeRberg Groep Sloper,
  De Sloper,

  Wat een debacle het vuurwerk verbod.

  Sinds wanneer mag je geen vuurwerk in je bezit hebben?
  Staat daar de dood straf op??
  Wat geeft het de lieden het recht om zomaar met een lul verhaal iemand het vuurwerk te verbieden en daar ook nog eens een boete op teleggen een dan ook nog eens een strafblad aan te smeren.

  Meneer Grapperhaus….even onder ons…U mag dan wel lijk op 1 van toen uit de tijdperk van Het Derde Rijk,maar de nazi tijdperk is allang verleden tijd.ik weet niet of U dat misschien vergeten bent vrolijke vriend!

  Een volwassen vent mag van Grapperhaus alleen maar trek touwtjes gebruiken en sterretjes aansteken….
  JE WORDT GEWOON BEHANDELD ALS EEN KLEIN KIND DOOR DIE LUI!!!!!!!!!!

  Meneer Grapperhaus bent U misschien met oud en nieuw thuis,komen we toch gewoon MASSAAL bij U VUURWERK AF STEKEN…LEKKER GEZELLIG TOCH ..ZO SAMEN????

  Voor de rest van het volk doe gewoon waar je zin in hebt,leef je eigen leven en laat U zich niet bang maken door een stelletje dictators…..vroeger hadden wij een lied….daar komt een smeris(boa’tje) om de hoek,we trappen z’n balle uit zijn broek!!!

  Of wat nog leuker kan worden,gewoon vast binden met een touw aan een straat lantaarn.

  Duistland en Belgie zijn niet ver om daar gezellig oud en nieuw te gaan vieren…..daaaaggggg Grappigehausie!!!!….DIKKE MIDDEL VINGER!!!!!!!!!!!!

  Ik dank U.

 4. De corona fake-pandemie heeft niets met de volksgezondheid te maken maar alles met het doelbewust vernietigen van de economie teneinde een herstart van het in 2008 tegen de betonnen muur gereden financiële systeem mogelijk te maken. Maar laten we eens kijken waarin we terecht zijn gekomen: fake-nieuws van de “kwaliteitsmedia”, liegende en/of verzwijgende politieke charlatans, een tot op het bot verrot justitieapparaat, knuppelpolitie en terreur-BOA’s…zoals de zaken nu liggen kunnen we natuurlijk ook niet verder. De economische crash wordt door de fake-pandemie opzettelijk kunstmatig versneld en eerlijk gezegd kan het mij niet snel genoeg gaan. Bereid je zo goed mogelijk voor om de komende jaren het hoofd te bieden, meer kun je niet doen. De weg terug is afgesneden en dat is prima zo. Voor onze toekomst zal zeer veel afhangen van de manier waarop ons nieuwe geld in elkaar wordt gezet.

 5. Dat er iets tegen het voorkomen van deze besmettelijke ziekte gedaan wordt is taak van volksgezondheid maar in de mate waarin, dat wijst naar een zeer kwalijke agenda mn plan 21 van de nwo. Die twee rutte en de Jonge moeten subiet onder curatele gesteld worden.

 6. Als burger die nog is opgegroeid in een tijd waarin kritisch denken een eis was in onderwijs, ben ik erg blij dat jullie dit onderzoek zijn gestart. We hebben een eeuw achter ons waarin we een democratie hebben gevestigd en deze wordt nu ondermijnd en is in ernstig gevaar gebracht door machts en middelen (geld) misbruik, de criminaliteit is al langere tijd doorgedrongen in de toplaag waarvan de overheid pook deel van uitmaakt en dat is zeer ernstig lees ook Bart De Koning Vriendjespolitiek”. Het gevaar is een totale anarchie en oorlog en dat is wat elk verstandig mens niet wil. Dankzij een dergelijk buitenparlementair onderzoek commissie waarin het democratisch vehikel wordt gebruikt om mistanden in huidige maatschappelijke en politieke top aan de kaak wordt gesteld en uiteindelijk terecht gesteld. Dit zodat onze democratie weer in ere wordt hersteld en biljoenen doden en zinloos bloedvergieten voorkomen kan worden. Deze wereld is van alle burgers, en niet van clubjes. Bedankt voor jullie fantastische werk!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.