Amerikanen houden rekening met waslijst aan bijwerkingen covid-19 vaccin

Bijdrage van Käthie Schene*

FDA publiceerde eind oktober van dit jaar een lijst met bijwerkingen die kunnen optreden na vaccinatie. In een document van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) staat een lijst van mogelijke ernstige ziekten en nadelige lichamelijke reacties die kunnen optreden na injectie met Covid-19 vaccins.

Naast de dood worden onder andere een hartaanval, een hersenbloeding, hersen- en ruggenmergontstekingen, narcolepsie en kataplexie, gevolgen voor zwangerschappen en geboorten, en tal van andere (auto-immuun) ziektes genoemd.

Op pagina 16 van de ‘CBER-plans for monitoring vaccine safety and effectiveness‘ van het Vaccines and Related Biological Products Advisory Committee, gepresenteerd op 22 oktober 2020 in de Meeting Presentation COVID19, staat de volgende voorlopige lijst van verwachte mogelijke tegenreacties op Covid-19 vaccins.

Tegenreacties op Covid-19 vaccins

 • Guillain-Barré syndroom, een auto-immuunreactie en aandoening van het zenuwstelsel, dat mensen kunnen oplopen na bijvoorbeeld de griepprik. Verschijnselen: tintelingen en gevoelsverlies, moeite met lopen, slikproblemen, snel toenemende spierzwakte, ademhalingsproblemen, verlies van reflexen, spierverlamming, en in zeldzame gevallen coma. Het syndroom gaat meestal na een tijdje vanzelf over, maar soms is het chronisch. In Nederland krijgen jaarlijks 1,3 op de 100.000 mensen GBS.
 • Acute uitgezaaide encefalomyelitis (ADEM), een ontsteking aan het ruggenmerg en de hersenen. Oorzaken: een virus of een vaccin (in 5% van alle gevallen is een gewone griepprik of het vaccin tegen H1N1 (Mexicaanse griep) de oorzaak). Komt bij slechts 8 op de 1 miljoen mensen voor. Tussen 2006 en 2014 kregen 60 Amerikanen ADEM na een griepprik, en 12 na gevaccineerd te zijn tegen H1N1.
 • Transverse myelitis is een zeldzame neurologische aandoening waarbij het ruggenmerg ontstoken raakt, en waar 2 personen in de testfasen door werden getroffen. Dit is een zeer zeldzame aandoening die normaal gesproken wereldwijd bij slechts 4,6 op de 1 miljoen mensen optreedt. Dat 2 personen van slechts enkele duizenden deze aandoening opliepen door een Covid-19 vaccin, zal velen dan ook bepaald niet gerust stellen. Deze twee vaccin slachtoffers zullen de rest van hun leven niet of nauwelijks meer kunnen lopen.
 • Encephalitis/ myelitis/ encephalomyelitis/ meningoencephalitis/ meningitis/ encefalopathie zijn door het comité voor het gemak maar samengevoegd, omdat het allemaal ontstekingen aan of om de hersenen betreft. Er is een waslijst symptomen van, zoals hoofdpijn, koorts, nekpijn, toevallen, afwijkend gedrag, problemen met denken, persoonlijkheidsveranderingen, zintuiglijke verstoringen, ernstige vermoeidheid, slaapstoornissen, coördinatiestoornissen, stemmingsstoornissen, epileptische aanvallen, tremoren, desoriëntatie, angsten, verminderd bewustzijn, en coma.

Hersenbloeding

 • Stuiptrekkingen / toevallen.
 • Hersenbloeding.
 • Narcolepsie (de ‘slaapziekte’ waar enkele duizenden mensen aan lijden door het Mexicaanse griepvaccin in 2009. De Nederlandse staat heeft hier een schadevergoeding van tientallen miljoenen euro’s voor moeten uitkeren.)
 • Kataplexie. Aanvallen die seconden tot uren kunnen duren, en waarbij de spieren van het skelet acuut verslappen, soms tot een volledige lichaamsinstorting leidend. De persoon blijft de hele tijd bij bewustzijn.
 • Anafylaxis, oftewel een anafylactische shock, een ernstige, soms levensbedreigende allergische reactie, die na ieder vaccin kan optreden. In de VS overlijden er jaarlijks zo’n 500 tot 1000 personen door. De schatting is dat tot 100 per 100.000 mensen per jaar anafylaxis krijgt, ongeveer 5 x zoveel als in 1980. Zou dat misschien iets met het fors toegenomen aantal vaccinaties te maken kunnen hebben?
 • Acuut myocardiaal infarct, oftewel een hartinfarct.
 • Myocarditis/ Pericarditis. Myocarditis is een ontsteking van de hartspier, dat hartfalen kan veroorzaken. Pericarditis is een ontsteking van het hartzakje.
 • Auto-immuun ziekte.

Dood

 • De dood.
 • Gevolgen voor zwangerschap en geboorte. (In de bijsluiter van het Pfizer vaccin wordt zelfs expliciet gewaarschuwd dat ‘onbekend is of het Covid vacicn van invloed is op de vruchtbaarheid.‘)
 • Multiple Sclerose en andere ‘demyelinisatie ziekten’ (MS is met afstand de bekendste, maar staat niet apart genoemd in het document).
 • Niet-anafylactische allergische reacties.
 • Trombocytopenie, een tekort aan bloedplaatjes, wat stollingsproblemen veroorzaakt. Verschijnselen zijn o.a. onderhuidse bloedingen, neusbloedingen, bloed in je urine, zwarte ontlasting, bloedbraken, bloedingen van slijmvliezen en heftige menstruaties. Wordt meestal behandeld met medicijnen, soms een bloedtransfusie.
 • Uitgezaaide Intravasculaire Coagulopathie (DIC): bloedklonters die in het hele lichaam kunnen optreden. Symptomen: pijn in de borst, kortademigheid, problemen met praten, problemen met bewegen, huidbloedingen, bloed in urine en ontlasting, orgaanfalen.

Trombose

 • Ader trombose (Veneuze trombo-embolie, VTE), waar ook longembolie onder valt.
 • Atritis en artralgie / gewrichtspijn.
 • Ziekte van Kawasaki, ook bekend als MCLS (mucocutaan lymfekliersyndroom), een zeldzame aandoening waarbij de middelgrote bloedvaten ontstoken raken.
 • Multisystemisch Ontstekingssyndroom bij kinderen, of MIC-S (Multisystem Inflammatory Syndrome in Children), een zeldzame, op de ziekte van Kawasaki lijkende ziekte.
 • Door het vaccin versterkte ziekten.

Lees hier het FDA document

Käthie Schene, 16 december 2020

6 Comments

 1. Het nieuwe “vaccin” van Pfizer moet worden bewaard bij -70ºC (!) in verband met het gebruikte dragersysteem en de voorzieningen die nodig zijn voor zo’n soort opslag zijn op veel plaatsen niet beschikbaar.

  De “vaccins” van Pfizer en Moderna (let op de uitgang van die naam: RNA) maken gebruik van een dragersysteem dat is gebaseerd op nanopartikels die PEG bevatten (polyethyleenglycol). Het is bekend dat PEG gevaarlijke bijwerkingen tot stand kan brengen bij directe injectie in de bloedbaan zoals heftige allergische reacties en anafylactische shock met dodelijke afloop.

  Daarnaast gebruikt men lipofiele nanopartikels (LNP’s) die het mRNA-systeem omhullen ter bescherming tegen afbraak en om opname door cellen te bevorderen. Die LNP’s lokken een heftige immuunrespons uit die de symptomen na eventueel contact met een virus alleen maar verergeren. Het Moderna-“vaccin” veroorzaakte ernstige bijwerkingen in 100% van de testgevallen.

  In Groot-Brittannië verwacht men een golf van sterfgevallen na toediening van het nieuwe “vaccin” en David Knight verklaarde dat bij 97% van alle vrouwen onvruchtbaarheid zal optreden. De nieuwe vaccinatiesterfgevallen zullen worden gepresenteerd als slachtoffers van COVID-19. De Britse regering heeft al in oktober een dringend verzoek ingediend voor de ontwikkeling van software op basis van kunstmatige intelligentie om het door hen verwachte grote aantal vaccinatieslachtoffers in kaart te brengen. Hiervoor heeft de Medicines and Healthcare Regulatory Authority (MHRA) £1.5 miljoen beschikbaar gesteld aan Genpact UK:

  https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:506291-2020:TEXT:EN:HTML&tabId=1

  Official name: Medicines and Healthcare Products Agency
  Town: London
  Country: United Kingdom
  Date of dispatch of this notice: 19/10/2020 <–

 2. Terwijl “onze” politici veinzen met de anti-coronamaatregelen vooral de ouderen te willen beschermen laat mw. Lagarde van de EZB zich ontvallen dat er te veel ouderen zijn en dat we daar vanaf moeten zien te komen.

  Ook valt op dat de laffe journalisten van de MSM oorverdovend blijven zwijgen over de inmiddels kapot gemaakte bevolkingen.

 3. Precies Johan Bosman,
  Hoe meer ik te weten kom hoe meer ik de indruk krijg dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk mensen ‘op te ruimen’.
  Vaccinaties te beginnen met de ouderen en zwakkeren, ‘om die als eerste te beschermen’ (!).
  Oudjes nemen immers heel veel schaarse woonruimte in beslag, kosten een hoop geld aan AOW, pensioen en zorg en zijn economisch gezien volstrekt nutteloos voor de maatschappij.
  Misschien ben ik gewoon te achterdochtig maar ik vertrouw het allemaal voor geen meter, zelfs nog geen millimeter.
  het zou mij niets verbazen als ten gevolge van de vaccinaties binnen een jaar of twee de mensen zullen sterven als vliegen.
  En dan: ‘tja, wij zijn niet verantwoordelijk of aansprakelijk, sorry!’

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.