De vloek van Louis Pasteur of de onzin van vaccinaties

Foto 123rf

In haar boek The Curse of Louis Pasteur doet Dr Appleton uit de doeken hoe het kan dat de geneeskunde al meer dan honderd jaar de verkeerde weg is ingeslagen met vaccins en andere medicijnen. Door de vloek van Pasteur bestrijdt de medische wetenschap symptomen in plaats van oorzaken. De rol van de patiënt zou veel groter zijn en die van de geneesmiddelenindustrie vele malen kleiner als we de oorzaak van ziektes zouden bestrijden in plaats van Pasteurs ideeën klakkeloos volgen. Appleton beschrijft een onwaarschijnlijke medische blunder die ons nog steeds teistert.

Microbe theorie van Pasteur

Tot op de dag van vandaag beheerst de microbe theorie van Pasteur de moderne geneeskunde. Zijn leer was en is simpel: je wordt ziek wanneer microben (of een bacterie of een virus) je lichaam binnenvallen. Wanneer je microbes, virussen en bacteriën kan vermijden blijf je gezond. Mensen zouden weinig controle hebben over de binnenvallende microben, tenzij ze het juiste medicijn kunnen vinden om deze te doden.

Het WHO zegt dan ook niet voor niets over vaccinaties op de website:
‘Een vaccin is een biologisch preparaat dat de immuniteit verbetert van een specifieke ziekte. Een vaccin bevat een ‘agent’ die lijkt op een ziekteverwekkend micro-organisme, en wordt vaak gemaakt van verzwakte of gedode vormen van de microbe, zijn giffen of een van zijn oppervlakte eiwitten. De agent stimuleert het lichaamsimmuun systeem om de agent te herkennen als vreemd, het te vernietigen, en dit te “onthouden”, zodat het immuunsysteem ieder micro-organisme die het later tegenkomt gemakkelijker kan herkennen en vernietigen.’

Vanuit de microbe theorie ontstaat het idee van pasteurisatie, dat wil zeggen het doden van de microben met waardevolle enzymen gevolgd door ultra pasteurisatie (die alle enzymen doodt), antibiotica, antisceptica en vaccins.

Dankzij deze leer is een enorme winstgevende geneesmiddelenindustrie ontstaan met allerlei soorten medicatie. Het is uitgegroeid tot de basis van het medisch denken, waardoor volgens Appleton de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van het individu is verschoven naar de medische professional. Als je gelooft dat medicatie je beter kan maken ga je naar de dokter wanneer je je ziek voelt. Je zal niet kijken naar de reacties van je lichaam die jou vertellen wat er met je aan de hand is. Je bestrijdt de symptomen zonder de oorzaken aan te pakken, waardoor je gemakkelijk de ziekte weer kan krijgen.

Bechamp

Pasteurs tijdgenoot Antoine Bechamp is het helemaal niet met hem eens. Hij komt tot de conclusie dat een ongezond immuunsysteem de reden is voor ziekte en niet het lichaam binnenvallende microben. De bevindingen van Bechamp worden echter nog steeds niet serieus genomen.

Wanneer onze lichaamschemie in evenwicht is dan creëert de mens gezondheid, geen ziekte. Bechamp stelt dat menselijke ziektes ontstaan binnen de cellen van het lichaam zelf. Cellen worden beschadigd. De ‘microzymas’ binnen in de cel reageren op deze schade. Microben ontwikkelen zich vanuit de microzymas binnen de beschadigde cellen. Dit zorgt voor een ontsteking van de cellen en de productie van een ziekte.

Appletons conclusie

In haar boek The Curse of Louis Pasteur verklaart Dr Nancy Appleton waarom mensen verschillend reageren op een virusziekte, terwijl zij toch dezelfde leeftijd en leefomstandigheden kunnen hebben en dezelfde symptomen. Zij sluit zich aan bij de leer van Bechamp. Appleton gaat ervan uit dat niet de microbes ertoe doen, maar de algehele gezondheid en het welbevinden.

De een zal zelfs snel kunnen genezen omdat ze een sterk immuunsysteem heeft. Wat ze eet, denkt, voelt en zegt en doet aan lichaamsbeweging en stress reductie voedt haar lichaamssystemen. Alles hiervan draagt bij aan de reparatie van weefsel. Dankzij haar immuunsysteem is haar lichaam in staat om met een trauma om te gaan, zich te verweren tegen een infectie, degeneratie tegen te gaan en om te keren en zichzelf te helen. (degeneratie betekent allerlei veranderingen in cellen en weefsels waardoor hun normale functies worden aangetast).

Terwijl bij de ander haar immuunsysteem de genezende kracht heeft verloren door een ongezonde leefstijl met een slecht dieet, negatieve gedachten, en de onmogelijkheid te kunnen omgaan met stress.

Appleton komt tot de keiharde conclusie dat na meer dan een eeuw de leer van Pasteur te hebben toegepast alle belangrijke degeneratieve en infectie ziektes zijn toegenomen. Ieder jaar, schrijft ze, krijgen oude symptomen nieuwe namen om het te doen lijken alsof ze het werk zijn van nieuwe microben. ‘Tenzij we stoppen met deze onzin zal de lijst in de toekomst alleen maar langer worden.’

In haar introductie stelt zij:
‘Totdat de medische gemeenschap begint te zoeken naar oorzaken in plaats van hun tijd te spenderen aan genezing en totdat we onze verantwoordelijkheid voor onze eigen gezondheid gaan nemen, zitten we in de problemen.’

De gezondheidsconsequenties van vaccinaties

Appleton somt in haar boek vier consequenties op van het gebruik van vaccins.

1. Er is een enorm verschil tussen wat in een test gebruikt wordt en wat er gebeurt in een levend lichaam.

2. De reactie op een vaccin door een dier is een andere dan door een mens.

3. Elk individu is verschillend en zal anders reageren op gelijke veranderingen in leefomgeving, inclusief inentingen.

4. Het inbrengen van vreemd materiaal in een levend organisme veroorzaakt altijd enige reactie, vaak een giftige en soms produceert het ernstige resultaten.

Zij stelt dat een ongezonde omgeving ziekte en epidemieën veroorzaakt en niet de microben.

Ze beschrijft ook dat de geschiedenis laat zien dat voor het gebruik van vaccinaties 90 procent van alle besmettelijke ziekten al waren geëlimineerd. Inclusief kinkhoest, difterie, tetanus, tbc, cholera en tyfus!
Schonere opslag, koeling, schoon vervoer van voedsel hielp om besmettelijke ziekten te bestrijden.

Zelf het heft in handen nemen

Aan het einde van haar boek vertelt Appleton op welke manier een patiënt het lichaam weer in een gezond evenwicht kan brengen. Ieder moet namelijk zijn of haar verantwoordelijkheid hiervoor nemen en ervoor zorgen het juiste voedsel te nemen, aan stress te werken en vooral ook te luisteren naar de signalen van het lichaam. Deze geeft namelijk waarschuwingen en vertelt wanneer het immuunsysteem het niet aankan, namelijk doordat de patiënt zich ziek voelt. In het boek is dan ook een voedselschema en -plan opgenomen.

Bezoek de site van Nancy Appleton

Rob Vellekoop, 7 augustus 2019

4 Comments

 1. De visie van dr. Appleton is samenhangend en goed doordacht. Wetenschappelijke onderbouwing is er meer dan voldoende, maar die moet wel gezocht worden in de stortvloed van artikelen die Pasteur’s visie aanhangen. Dr. Appleton is met haar visie in het zeer goede gezelschap van onder andere Nobelprijswinnaar Geneeskunde 1960 Frank M. Burnet’s boek “The Integrity of the Body” en Robert Becker’s boek “The Body Electric”.

 2. De immuniteitsreacties van het lichaam zelf zijn op zich uniek, makkelijk te verstoren door dit met paardenmiddelen te lijf te gaan?

 3. heel goed artikel met feitelijke verwijzingen
  naar de waarheid van Rob Vellekoop wederom!
  mensen laat je niet gek maken door Big Farma
  zij zijn de grootse misleiders ooit
  geniet van het leven
  en trek je eigen plan

 4. Conclusie: bij goede immuniteit word je niet ziek.
  bij minder goede gezondheid kun je wel ziek worden maar niet van buiten af? (wel door giftige stoffen)
  Voorbeeld: in mijn verleden heeft een klas (50%) tbc gekregen van een docent met open TBC.
  Kunnen jullie dat voor mij verklaren?

  Ik sta achter de gegevens van Bechamp

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.