Alerte leden voorkomen coup bij Vrij en Sociaal NL

De leden van Vrij en Sociaal Nederland (VSN) hebben een coup voorkomen. Op donderdag dient er een beroep bij de Kiesraad en volgt nog een zaak tegen de Kamer van Koophandel. VSN is de partij die in drie maanden een ongekende groei doormaakte en nu door een politieke zelfmoordpoging van de secretaris de verkiezingen op voorhand dreigt te verliezen. Er is echter nog hoop voor de tegenstanders van de 1,5 meter maatschappij.

Bestuurscrisis

Aan de op zaterdag 6 februari gehouden eerste Algemene Ledenvergadering van Vrij en Sociaal Nederland is een roerige en onstuimige tijd vooraf gegaan.

Toen de oprichters van de partij op 10 september 2020 de vereniging VSN registreerden bij de Kamer van Koophandel was alles in orde. Bas Filippini en Anna Zeven kunnen het uitstekend met elkaar vinden. In drie maanden groeit er een partij met 4.000 leden en een uiterst actieve groep vrijwilligers.

Eind december starten ze de verkiezingscampagne voor deelname in maart. Vanwege de te grote onbekendheid besluiten ze om Willem Engel van Viruswaarheid erbij te betrekken. Op deze manier zouden zowel Bas als Anna meer zichtbaar kunnen worden. Engel krijgt plaats drie op de kieslijst. Ze komen ook met zijn drieën naar buiten op 4 januari 2021.

Wat volgt was te verwachten, de overheidstrouwe mainstreammedia kraken VSN tot op het bot af. Voor aanhangers van Viruswaarheid en VSN een belangrijke aanwijzing dat de politieke elite hem knijpt en terecht want Engel kan door zijn populariteit bij het deel van Nederland dat tegen de coronamaatregelen is op heel veel steun en stemmen rekenen. Er circuleren aantallen van 250.000 tot 500.000 stemmen. En dat zijn flink wat zetels.

Einde samenwerking

De samenwerking krijgt echter een abrupt einde. Filippini laat zich waarschijnlijk door het MSM offensief afschrikken. In de wandelgangen wordt zelfs beweerd dat de AIVD hem tot deze keuze heeft gedwongen. Op vrijdag 8 januari eist hij het opstappen van Willem Engel, omdat zijn deelname een negatief effect zou hebben.

Daar blijft het echter niet bij. Anna Zeven wordt bij de Kamer van Koophandel door iemand uitgeschreven als bestuurslid. Een nieuw bestuur laten ze inschrijven met als leden:
Bas Filippini, Henk Diepbrink en Carina Braams. Overbodig te melden dat de leden bij deze bestuurswisseling volledig buiten spel staan.

Op 17 januari verstuurt het bestuur een persbericht met daarin de mededeling dat Willem Engel van de kieslijst gehaald is.

Kieslijsten

De coupplegers laten het hier echter niet bij. Als plaatsvervangend gemachtigde voor de kieslijst wordt Anna Zeven geschrapt en in plaats van haar komt Carina Braams. De Kiesraad informeert Anna hierover niet. Ook worden er honderden ondersteuningsverklaringen ongeldig verklaard omdat Bas dezelfde ondersteuningsverklaringen (in de vorm van een kopie) dubbel heeft ingeleverd.

Het gevolg van deze zet is dat er uiteindelijk twee lijsten bij de Kiesraad worden ingeschreven.
Lijst 30 van Anna Zeven, dit is een blanco lijst die geldig is in 12 van de 20 kieskringen en lijst 33 van het Vrij en Sociaal Nederland van de coupplegers. Deze lijst doet mee in slechts 6 kieskringen.
De Kiesraad heeft namelijk bepaald dat er twee lijsten vanuit VSN mogen meedoen!

Als deze situatie voortduurt zullen er dus twee verkiezingscampagnes en twee lijsten vanuit VSN meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Anna Zeven gaat deze week in beroep gaan bij de Raad van State met het verzoek de lijsten van Filippini en Zeven alsnog als één geheel te behandelen. Donderdag 12 februari wordt duidelijk hoe ze uiteindelijk de verkiezingen ingaan.

Leden

Om een einde te maken aan de crisis in de partij hebben de leden een Algemene Vergadering bijeengeroepen op zaterdag 6 februari. De leden wordt gevraagd over allerlei kwesties online te stemmen. Die dag doen er 543 leden mee. Bas Filippini maakt geen gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven of op vragen van de leden in te gaan. Anna Zeven is aanwezig en doet dit wel.

Van de kandidaat-bestuursleden krijgen Chantal Drieënhuizen, Pasqual Verhagen, Roel van Bommel, Maartje Nierop en Arno Eigenraam de meeste ja-stemmen.

Een ruime meerderheid van de aanwezige leden (73%) besluit dat Bas Filippini dient te worden geroyeerd als lid en hetzelfde geldt voor Henk Diepbrink (71%) en Carina Braams (66%). Daarmee sturen ze het (interim)bestuur naar huis en kiezen een compleet nieuwe.

Programma

VSN spreekt niet over een partijprogramma maar over een themawijzer. Hierin staan onder andere drie opvallende prioriteiten die in ieder geval een einde maken aan de 1,5 meter maatschappij.
Vrijheid betekent voor de partij stoppen met het Coronabeleid, de vaccinatiedwang en het in ere herstellen van de rechtstaat met het afschaffen van de noodspoedwet.

Zij willen een echte democratie dat wil zeggen directe democratie met transparante media zonder censuur en de onafhankelijkheid van instituties wordt gecheckt met het follow-the-money principe. Ondernemrschap is hun derde prioriteit. De economie moet direct weer open en de twee miljoen slachtoffers van het Coronabeleid willen ze helpen.

 

Rob Vellekoop, 8 februari 2021

 

17 Comments

 1. Wil Angel en co,
  Dan heb je bij voorbaat al verloren.
  Meer hoef er niet over gezegd te worden, want zodra er ook maar 1 tegenwoord, in de vorm van komt, dan is het kartel, en hun baasjes er als de kippen bij om even de grasmaaier er over heen te gooien.

  Als er iets moet gaan gebeuren, komt het heus niet op internet.
  Ieder even vertellen wat je van plan bent is net als op FB zeggen dat je 3 weken op vakantie gaat.

 2. Helaas was het een nietige stemming: het bestuur van VSN wordt niet benoemd of geroyeerd door de algemene ledenvergadering maar door de partijraad. Lees de statuten!

 3. VSN de partij van o.a. Liefde, Waarheid, Democratie en Transparantie.
  Ongelooflijk dat als de leden Willem Engel gekozen hebben en zodoende op de 3e plaatst komt, dat Bas Filipini Willem van de kieslijst af wil hebben. Werkt voor Bas de term democratisch niet meer?
  Nog een zeer ondemocratisch handeling is Anna Zeven zo maar even uit de kamer van koophandel uitschrijven. Bas, Filipini, ik ben hier behoorlijk van geschrokken.
  Liefde overwint altijd, dus Anna, Mordechai en Willem ik heb alle vertrouwen dat dat goed komt.

 4. Bij deze wil ik mijn vertrouwen uitspreken in het nieuwe bestuur dat zaterdag door de leden is gekozen

 5. We zitten in een machtsovername van een aantal non- governemental organisations. Lukt deze coup niet dan krijgen Rutte en zijn kontkruipers wat zij verdienen: de kogel. Niet om ze te straffen maar om voorgoed van deze criminele viespeuken verlost te zijn.

 6. Maar…ook als deze machtsovername wèl lukt krijgen Rutte en zijn trawanten de kogel. Want dan hebben ze zichzelf overbodig gemaakt en weten “te veel”. We gaan zeer interessante tijden tegemoet en ik kan de tijd haast niet afwachten om voorgoed afscheid van Rutte en zijn kliek te mogen nemen. Mark Rutte is oneindig veel gevaarlijker en schadelijker voor de Nederlandse samenleving dan Anton Mussert ooit was. En Mussert heeft na de oorlog de kogel gekregen.

 7. Dit zijn niets dan geboortestuipjes van een nieuwe partij. Komt allemaal goed en heb vertrouwen in VSN!!

 8. Tja… Een hoop vertrouwen is weg nu natuurlijk en eerlijk gezegd snap ik nog steeds niet welke emails die mij gestuurd worden, de waarheid bevatten. Ik heb online meegestemd, voor Anna, maar krijg zoveel tegenstrijdige berichten.
  De verschillende domeinnamen maken het er ook niet makkelijker op na het mailtje over de gehackte website…
  Heel verwarrend allemaal en zeker niet bevorderlijk voor een stabiele geloofwaardigheid.

 9. Bij het RIVM hebben ze ontdekt dat het corona killer-virus zich vooral op een hoogte van anderhalve meter ophoudt. Vanaf volgende week maandag moeten we daarom verplicht op handen en voeten gaan lopen en onderzoek heeft uitgewezen dat 87% van de Nederlandse bevolking daar voorstander van is.

 10. @Johan Bosman,deze had je op moeten sturen naar de NOS. Zeker te weten dat het dan ook gebeurt:)
  De drie nieuwelingen zullen nog moeten wennen aan de politiek. Hun tegenstanders zullen alles uit de kast halen om de concurrentie de das om te doen. Bijna Amerikaanse praktijken.
  Rob weet er ook alles van.

 11. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Gaat U ook vooral niet schaatsen..waarom nou weer niet….om DE ZORG te ontlasten..dit is de slogen van..tja jullie weten het onderhand ook wel van wie dat dat nou weer komt.

  Tja…geen sinterklaas–kerst–jaarwisseling/vuurwerk—carnaval–schaatsen…Pasen..
  U bent NIET ziek…nee ook geen covid-19/20 wie wel ziek is is M.Rutte…verlies van zijn naasten….heeft hij nog steeds niet verwerkt vandaar zijn wanbeleid…en rare dingen die hij nu alle mensen op aan het leggen is…
  kortom…stem NIET op de VVD..en schenk die arme drommeltje van M.Rutte een wel verdiende rust na deze regeer periode.
  Ik dank u …en heb vooral medelijden met M.Rutte met zijn verlies van zijn naaste familie.

 12. Eric,
  Amerikaanse praktijken ?
  Bijna ?

  Hier in nddrland leren ze van de fouten van de V.S. en doen ze het net even anders.
  En dat Rob ervan weet was me al een tijdje duidelijk, top analyse baidewee.

 13. Alle besluiten die genomen zijn op de ALV 6 februari 2021 zijn nietig. De juridische reden hiervan kan je terugvinden in artikel 14 Burgerlijk Wetboek 2 Rechtspersonen. De statuten van VSN regelen hoe bestuursleden worden benoemd, geschorst of ontslagen. Dit gaat via de Partijraad. Het congres heeft de rol van een soort ALV. De besluiten kunnen niettemin later alsnog worden bekrachtigd.
  Een opmerking hierover werd helaas verwijderd op de Facebookgroep van Vrij en Sociaal Nederland. Kennelijk omdat die niet welgevallig is voor de factie Zeven?

 14. Tja, waar liefde is gebiedt de Heer zijn zegen, las ik. Hoe dit te vertalen. Wel, als een kat in nood is,….enz.
  Zeker nu de DS op zijn laatste benen doorzakt.
  In liefde verbinden en blijven, dan komt het goed, wanneer de tijd daarvoor rijp is, en het is misschien binnenkort zover, durf ik te schrijven hier. Geduld mensen…………..liefs

 15. maar wie was het bestuurslid die de illegale uitschrijving deed ? waarom maakt de kiesraad de illegale beslissing lopende de het onderzoek van de kvk naar de illegale uischrijving om de partij te splitsen(onthoofden)? En waarom besloot de raad van state het beroep hiertegen te verwerpen en de illegale sabotage van de partij door de kiesraad te bekrachtigen. Dit riekt alleszins naar verkiezinsfraude en schimmige dictatoriale praktijken van mensen die gelieerd zijn aan de huidige machtsmisbruikende machthebbers. En u dacht dat Putin erg was ? hahaha uw stem is een vodje en niets waard u mag niet eens stemmen op de partij van uw keuze als dit vsn betreft. Mensen ga dit onderzoeken en navragen en bespreken en delen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.