Galerij der Moedigen: Willem Engel en Jeroen Pols

Het duo Engel en Pols zijn iets langer dan acht maanden bezig, eerst in de stichting Viruswaanzin die later omgedoopt werd in Viruswaarheid. Na het interview dat Willem Engel gaf bij Café Weltschmerz ging het duo pas echt los tegen de Nederlandse staat. En niet zonder gevolgen. Zij staan aan de basis van demonstraties en tal van rechtszaken. Ondanks felle kritiek en tegenwerking uit de kringen van overheidsvolgers zetten zij hun nuttige werkzaamheden voort tegen coronamaatregelen en 1,5 meter maatschappij. Vandaar dat ze deze plek in de galerij hebben verdiend!

Eerste kennismaking bij Weltschmerz

`Een crisis in de wetenschap, lockdown is een schande’ is de titel van de video waarin Willem Engel (1977) in gesprek is met Ramon Bril. Hiermee gaf de voormalige wetenschapper zijn visitekaartje af. We leren hem kennen als een kritische beschouwer van met name de mediahype rond het coronavirus. Maar ook zijn activisme tijdens tal van demo’s voor vrijheid en liefde zoals we hem zo vaak het afgelopen jaar hebben horen zeggen.

“De maatregelen die door onze overheid zijn genomen, zouden op wetenschap gebaseerd zijn. Echter, als we dieper kijken zien we een spel van belangen en zwakten binnen de wetenschap, waardoor fout na fout gemaakt wordt.” Engel windt er geen doekjes om.

De mainstreammedia komen superlatieven te kort om hem genadeloos af te branden. Alles halen ze uit de kast om het imago van de criticaster van Rutte en co te bezoedelen. Krantenkoppen zijn veelzeggend in dit verband: `De rattenvanger van Hamelen’, sekteleider, megamafklapper. Vooral als Willem weer eens door de politie wordt aangehouden staan de mainstreamers vooraan om foto’s te schieten en Engel te demoniseren. Ondanks alle druk blijft hij vooral vriendelijk en beschaafd de onfrisse praktijken van de overheid bestuderen en van commentaar voorzien.

Jeroen Pols

Jurist Pols is de andere helft van het vermaarde duo. Pols drukt zich minder vriendelijk uit dan Engel in zijn kritiek, maar ook hij blijft netjes. Pols is de man van de juridische analyses die wetsvoorstellen en brieven aan de Kamer en dergelijke lectuur beoordeelt en becommentarieert. Op deze manier kan vriend en vijand tijdig op de hoogte blijven van de duistere wegen die Rutte bewandelt. Vaak optredend in weekend en feestdagen of vakantie draaft de christelijk liberale coalitie namelijk door naar meer regels en meer dictatuur.

Viruswaarheid

Terroristische organisatie? Volgens Bredase advocaat Gerben van de Corput (49) die voor Viruswaarheid bij aantal rechtszaken tegen de Staat als advocaat optrad stelt de stichting gewoon vragen. “Maar het RIVM en het OMT reageren niet eens.” Het Advocatenblad noemt Viruswaarheid trouwens ‘complotdenkers’ in het artikel waarin zij Van de Corput interviewen, een label waar met name de reguliere pers zich graag van bedient.

Rechtszaken

De stichting Viruswaarheid voerde tevergeefs talrijke rechtszaken tegen een overheid bij overheidsgetrouwe rechters. De stichting verloor tot nu toe alle zaken. Ze stelden zich kritisch op over de noodmaatregelen vanwege het ontbreken van een wettelijke basis, de noodwet en voerden een rechtszaak over de PCR-test tegen het RIVM, dat toe moest geven dat er geen wettelijke grond is voor de test! Toch blijven ze geloven in het bestrijden van de coronamaatregelen langs juridische weg.

Politiek

De heren hebben bij Café Weltschmerz eind november nog niet aangegeven of ze de politiek in willen. Beiden waren hier vaag over, ze zouden hun keuze eventueel op het laatst bekendmaken. Wel waren ze duidelijk over hun kijk op het politieke gebeuren.

Ze willen dat degenen die uitvoeren ook daadwerkelijk verantwoordelijk zijn voor hun beslissingen. Zo stelt Engel in dat gesprek dat niet de patiënt en de behandelaar de beslissingen nemen maar de farmaceutische industrie en de zorgverzekeraars. Hij wil deze industrie opknippen of onteigenen en zorgverzekeraars afschaffen.

Pols licht dit nog toe door eraan toe te voegen dat dit geen communistisch gedachtegoed is, maar het leggen van de verantwoording daar waar deze thuishoort. Jeroen Pols beschouwt de media als een van de hoofddaders van de coronacrisis, net als de farmaceutische bedrijven.

Mordechai Krispijn, ook aanvankelijk een van de mededragers van Viruswaarheid heeft wel zijn  keuze gemaakt. Hij heeft zich aangesloten bij Veilig & Sociaal Nederland.

Actievoerend Nederland

De actiegroep Viruswaarheid heeft zich ontwikkeld van een club mensen die rechtszaken voeren, naar een brede actiegroepering. Zeker in de begindagen van het protest tegen de coronamaatregelen was er gebrek aan uniformiteit en samenwerking. In de eerste weken van de eerste lockdown waren er spontane demonstraties, zoals de zaterdag waarop tegelijkertijd drie demonstraties in Den Haag op drie verschillende locaties plaatsvonden (omdat Den Haag slechts bijeenkomsten met een gering aantal mensen toestond).

Wat later zien we onder aanvoering van Viruswaanzin dat er grotere manifestaties met een aantal bekende sprekers worden gehouden die zeer tot de verbeelding spreken. Hierdoor sluiten de verschillende groepen zich bij elkaar aan wat de saamhorigheid bevordert. Ook richten mensen plaatselijke afdelingen op.

De zoomsessies op Facebook, waarin Engel wetenschappers interviewt en met Jeroen Pols de kijkers van informatie voorziet over de coronacrisis van de overheid, zijn een verademing. Ze zijn informatief en kritisch, maar vooral ook heel beschaafd. Engel benadrukt nog steeds dat je niets zonder geduld en liefde moet doen!

Op dit moment vormt Viruswaarheid een toevluchtsoord voor mensen die actief zijn tegen de 1,5 meter samenleving en ook tegen de covid vaccinatie. Voorlopig lijkt er aan de lockdowns en coronakolder geen einde te komen. En blijft Viruswaarheid een rots van steun en hoop voor wakker Nederland.

Kijk ook op viruswaarheid.nl

Rob Vellekoop, 30 december 2020

3 Comments

 1. De overheid lacht zich in het rond,zelf heb ik als zorgverlener deze communistische vorm van individu-beinvloeding nooit geaccepteerd en de zorg de rug toe gekeerd,door de jas aan de wilg te hangen!

 2. Typ eens: wef profiel Femke Halsema
  Respons op https://www.weforum.org/people/femke-halsema

  Zo vindt je het hele demissionaire kabinet terug en vele kamerleden en vaccinmoordenaars en biotoopverbranders.

  Lieve schapekoppen wordt toch eens wakker en jaag het tuig uit je omgeving, schoonmaak in eigen land.

  Nog een voorbeeld van een niet voorbeeldig figuur:
  Feike Sybesma – Agenda Contributor | World Economic Forum
  en nog een:
  Bill Gates – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Sigrid Kaag – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Hugo de Jonge | World Economic Forum
  Lilianne Ploumen | World Economic Forum
  Femke Halsema | World Economic Forum
  Mark Rutte – Agenda Contributor | World Economic Forum
  George Soros – Agenda Contributor | World Economic Forum
  Mark Zuckerberg | World Economic Forum
  Danny Rothschild | World Economic Forum
  Carola Schouten | World Economic Forum
  Ferdinand Grapperhaus | World Economic Forum
  Wopke Hoekstra | World Economic Forum
  Ingrid Van Engelshoven | WEF | Women Economic Forum

  Een andere methode is met wget onder linux de sites van de maffia-organisatie binnen te halen en
  rustig alle data te analyseren.

  Ga ook over op linux en mijdt (gebiedende wijs) de moordenaars van gezondheid en vrijheid in het corrupte
  multinationale

  onno op interessante tijden

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.