Coronawet opnieuw verlengd en nieuwe versie komt met celstraf

In alle stilte is per 1 juni de Wet Tijdelijke maatregelen covid-19 verlengd. Terwijl ieder even ontspannen in het zonnetje ligt, circuleert een strengere versie van de Spoedwet als ‘consultatieversie’. Het demissionaire kabinet kan er geen genoeg van krijgen. De Nederlandse burger riskeert, naar Duits voorbeeld, hoge boetes tot gevangenisstraf als hij zich niet aan Rutte’s regeltjes houdt. We zetten het dieptepunt van onze bananenrepubliek op een rijtje.

Verlenging

De Wet Tijdelijke maatregelen covid-19 is ingegaan op 1 december 2020, omdat volgens de Rijksoverheid het niet goed ging met de besmettingen van het COVID-19-virus in Nederland. Zij wilden hiermee het virus indammen. Begin december ging deze wet voor drie maanden in. (Bron)

Op 17 mei is het parlementaire besluit gevallen om de spoedwet opnieuw met drie maanden te verlengen tot 1 september 2021. Deze wet kreeg al eerder per 1 maart een verlenging. Rutte en Co kunnen moeilijk beweren dat het nog steeds om een tijdelijke wet gaat.
Minister De Jonge van Volksgezondheid wist al in april dat de algehele situatie er niet beter op zou worden. Dit is namelijk de toelichting die hij schrijft bij het verlengingsbesluit. Let op de nieuwe Tweede Kamer volgde hem hierin. Hij schrijft:

“Over de te nemen maatregelen wordt het kabinet geadviseerd door het Outbreak Management Team (OMT). In het advies naar aanleiding van het 109e OMT van 19 april geeft het OMT aan dat in de week van 8 tot 15 april het aantal meldingen van SARS-CoV-2-positieve personen met 9% is toegenomen, in vergelijking met de week ervoor. Deze toename is te verklaren door een tijdelijke dip in het aantal testen. Het gemiddeld percentage positieve testen van door de GGD geteste personen is met 9.9% echter nog steeds hoog. Op basis van het aantal meldingen constateert het OMT dat de epidemie zich op een plateau of nabij de piek bevindt. Ook het aantal ziekenhuis-en IC-opnames lijken op een plateau te zijn beland. Op basis van de huidige getallen is het onduidelijk of de piek al bereikt is. Alle indicatoren wijzen er echter nog steeds op dat de huidige situatie past bij het risiconiveau «zeer ernstig».”

Zoals de lezer ziet, ontdekt het OMT een piek of iets in de buurt daarvan in het aantal positieve testen (zoals bekend hoeft ‘positief getest’ niet besmet te betekenen). Op basis daarvan vinden zij echter wel dat er sprake van een ‘zeer ernstig’ risico is.

Consultatie

Zoals ondertussen nationaal bekend kan dit kabinet, demissionair of niet, er maar geen genoeg van krijgen de bevolking hun vrijheden af te nemen. De smoes, die breeduit door de oude media wordt uitgedragen, dat het ieders verantwoordelijkheid is om ‘het virus te overwinnen’ wordt nog steeds geloofd en gevolgd. Het succes van de vaccinatiecampagne, waarbij iedere gevaccineerde er 1 te veel is, is niet genoeg of is misschien niet het werkelijke doel.

De demissionaire regering wil meer macht en dat kan alleen als de bevolking nog meer vrijheden in gaat leveren. Welnu daar hebben ze het volgende op gevonden. Frau Merkel heeft forse boetes op overtredingen van de coronamaatregelen gezet, dus doet Rutte dat ook. *zie bron twm_covid-19_consultatieversie

 • Straffen gaan van 435 euro of 1 maand gevangenisstraf tot 4.350 euro of 3 maanden celstraf.
 • Een hand of knuffel van een familielid dat niet thuis woont of van een ander wordt strafbaar
 • Feestjes of andere gezellige dingen samen, 4.350 euro boete of drie maanden gevangenisstraf
 • Overtreden van handen wassen buiten, straf of boete
 • Houden van een evenement idem als voorgaand

Straf- en boetematrix (deel)

Overtreding Straf
verbod op niet houden van veilige afstand (art. 58f lid 1 Wpg) hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)
verbod op niet houden van veilige afstand (art. 58f lid 1 Wpg)……..besloten plaats hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)
groepsvormingsverbod (art. 58g lid 1 Wpg) hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)
groepsvormingsverbod (art. 58g lid 1 Wpg)………………………………..besloten plaats hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)
openstellingsverbod winkel, café, restaurant,
theater, of andere publieke plaats (art. 58h lid 1 Wpg)
hechtenis max 3 maanden of geldboete max € 4.350 (art. 68bis lid 2 Wpg)
aanwezigheidsverbod gesloten winkel, café,
restaurant, theater, of andere publieke plaats (art. 58h lid 2 Wpg)
hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)
deelnemen aan verboden evenement (art. 58i lid 2 Wpg) hechtenis max 1 maand of geldboete max € 435 (art. 68bis lid 1 Wpg)

 

Verlenging Spoedwet

Tijdelijke Wet Maatregelen_covid-19_consultatieversie

 

Rob Vellekoop, 3 juni 2021

20 Comments

 1. Tip voor hersenloze bestuurders en andere kneuzen om het virus te stoppen: een verbod op ademhalen, succes is absoluut gegarandeerd!

 2. Dat wordt interessant als het volk straks tot bewustwoording komt en zich afvraagt: waarom heb ik in godsnaam die spuit laten zetten, terwijl de
  regels alleen maar strenger worden?

  De staatsoplossing is er al: je krijgt straks een eigen “apartheidsbewijs zwart-wit / jodenster” marketingtechnisch genoemd het corona paspoort.

  Leuker kunnen ze het niet maken, wel meer dictatuur. De totalitaire politiestaat is gearriveerd.

 3. Demissionaire kabinet mag niet met bevoegdheden spelen, waardoor volksbelang gemoeid is.

 4. Schandalig, waarom accepteren we deze onzin nog van de demissionaire dictators. Nederland is geen democratie meer. De leugen regeert. Hij heeft er geen actieve herinnering aan, zegt top leugenaar eerste klasse M Rutte. Hoop dat hij net zo eindigt als Pim.

 5. Demmissionaire criminele kabinet allemaal tegen de muur zetten en direct afschieten is nog het beste wat we kunnen doen , deze schoften dienen gestraft te worden

 6. Ik begreep van een juriste dat al die boetes e.d. al per 1 december 2020 gelden en dat het hier om een oude consultatieversie van juli 2020 gaat.

 7. Benieuwd of wat Annemiek van der Krogt schreef juist is.. Als dat zo is dan hebben ze dat al die tijd toch niet kunnen of durven handhaven..Waarvan akte !! Trek je conclusies !

 8. Het is natuurlijk goed getimed, dat Baudet het lockstep scenario bespreekt en nationaal voor het volk ontluistert op het podium van de toneeldemocratie.

  Helaas is dit mosterd na de maaltijd, want het scenario is allang geimplementeerd onder mondiale regie.

  Voor de beter geinformeerden onder ons is dit oude koek.
  Maar de credits voor het wereldkundig maken van deze mondiale staatsgreep
  in 2014 gaan naar Harry Vox.

  https://www.youtube.com/watch?v=1avsJ5S8S2Y

 9. Echt dit kabinet zijn zware criminele die flink gestraft moeten worden. Opruiming hiervan is het beste resultaat!

 10. Geen zorgen mensen, Neurenberg 2.0 komt er aan!!!
  Er gaan letterlijk koppen rollen, heel veel! en ik heb mij aangemeld als beul.Op genocide staat de doodstraf, en die gaat onherroepelijk geimplementeerd worden. op de trap naar het schavot, zal ik die criminelen nog wat in het oor fluisteren!

 11. Beste Willem, ik heb net de video van Harry Vox gezien…. ik ben verbijsterd! Dacht dat het niet erger kon. Wel dus! Bedankt voor de video.

 12. Ik ben het helemaal eens met de reactie van Brachthuizen hierboven: “Demmissionaire criminele kabinet allemaal tegen de muur zetten en direct afschieten is nog het beste wat we kunnen doen , deze schoften dienen gestraft te worden”

 13. Lees ook : https://delangemars.nl/nwo/afgod-regeert-wereld-bilderberg-cfa-en-trilaterale-commissie/
  En in het geweldig boek Gekochte journalisten van Udo Ulfkotte, hoofdstuk 3, onderdeel 11 : De geest vd Rockefellers – de Trilaterale Commissie. Pagina 164, alwaar we (weer) mogen lezen dat er al erg veel vast besloten en klaar lag qua planning voor een NWO. De Grote Afleidingstheater-stukken, zijnde Corona & Klimaat, zijn gepland om chronische collectieve angst te bewerkstelligen, dat verlamt en een bewustzijnsvernauwing bewerkstelligt, dat dus fatsoenlijk nadenken belemmert. Heel handig om alles door te voeren wat onder normale omstandigheden absoluut misdadig zou zijn bevonden door Internationaal recht, grondrechten, etc.

 14. Beste mensen, kijk eens naar de datum in het pdf-je.

 15. Dit is de versie van vorig jaar, de versie die het niet gehaald heeft. Kom met een recente versie of trek het bericht in.

  Datum staat nl. op de pagina voordat de tabellen beginnen:

  Artikel VII [Inwerkingtreding]
  Het ligt in de bedoeling dat alle bepalingen van dit wetsvoorstel op hetzelfde tijdstip in werking
  treden. Omdat thans nog niet vaststaat of alle noodzakelijke uitvoeringsregelgeving en –
  maatregelen op hetzelfde tijdstip in werking kunnen treden, is zekerheidshalve voorzien in de
  mogelijkheid van gedifferentieerde inwerkingtreding.
  Voorts is het de bedoeling dat het wetsvoorstel zo spoedig mogelijk in werking treedt. In de brief
  van de Minister van Justitie en Veiligheid aan de Eerste Kamer van 18 mei 2020 (Kamerstukken I
  2019/20, 35300 VI, AH) is desgevraagd medegedeeld dat het streven erop is gericht de wet op
  uiterlijk 1 juli 2020 in werking te laten treden. De exacte datum van inwerkingtreding is uiteraard
  afhankelijk van het verloop van de parlementaire behandeling. Aangezien het gaat om
  spoedwetgeving kan bij de vaststelling van de datum van inwerkingtreding, indien deze niet 1 juli
  2020 zal zijn, worden afgeweken van de de zogeheten vaste verandermomenten. Om die reden zal
  in elk geval ook worden afgeweken van de minimuminvoeringstermijn van drie maanden (vgl.
  aanwijzing 4.17, vijfde lid, aanhef en onder b, van de Aanwijzingen voor de regelgeving).

 16. Angstzaaierij. Binnenkort zitten alle satanisten te wachten op het tribunaal. Alles komt goed!

 17. Het is een OUDE, NIET voorgestelde CONSULTATIEVERSIE van een wetsvoorstel. Is dus nooit als wetsvoorste ingediend. De latere versie is iets milder. Onder andere is daarin weggelaten dat je privé-bezoek uit je huis gehaald zou kunnen worden al de burgemeester dacht dat dat noodzakelijk was voor bestrijding van Covid-19.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.