Geweldig mens

Scheppingskracht van de mens

Al duizenden jaren is ons als onderdeel van de programmering verteld wat we niet kunnen. We leerden dat we heel veel fouten maken en steeds zijn we hierop ook afgerekend.

Door onze tekortkomingen te benadrukken en niet onze capaciteiten en uitzonderlijke vaardigheden zijn we collectief negatief over onszelf gaan denken.

We zijn gaan geloven dat we niet goed genoeg zijn. Zo zouden we bijvoorbeeld niet voor onszelf kunnen zorgen. Steeds is er sturing nodig door een uitzonderlijk leider (of overheid) die het allemaal wel kan.

Door het geloof in ons collectief onvermogen zijn we negatief geworden over onszelf. Maar gelukkig zegt de geschiedschrijving (van het programma) dat er altijd ‘grote’ leiders zijn die ons redden van honger of ons verlossen van onrecht of van een vijand.

Eigenlijk zijn we geprogrammeerd te denken dat een mens niets kan, zonder de hulp van grote geesten, denkers en leiders.

Met dit programma worden we iedere dag geconfronteerd. De massamedia komen met bergen negatief nieuws. Keer op keer zijn het met name ‘gewone’ mensen die fouten maken. En met acties van ‘onze’ leiders die niet altijd even verstandig zijn, maar het toch beter weten de dan de gewone sterveling.

Dat verklaart waarom de meeste mensen slaafs hun regeringen volgen. De mens heeft eindeloos te horen gekregen ‘het’ niet te kunnen en compenseert zijn tekortkoming met de hulp van leiders. Deze zijn ook niet perfect, en mogen blunders maken, maar doen het op onverklaarbare wijze toch altijd beter.

Na duizenden jaren wordt het de hoogste tijd ons bewust te worden van onze machtige vermogens. Op alle mogelijke manieren is ons echter te verstaan gegeven dat alleen bijzondere mensen (misschien komen deze zelfs niet van de aarde) uitzonderlijke dingen kunnen.

De ‘gewone mens’ is zogenaamd niet helderziend, niet heldervoelend en horend. Hij of zij is te gewoon om in staat te zijn tot telepathie of zelfs teleportie. Zichzelf genezen kan hij ook niet. Laat staan zichzelf in leven houden.

Zolang we dit programma niet herkennen en het daardoor slaafs blijven volgen, blijft de geschiedenis zich herhalen. Dan ontdekken we niet waartoe ieder mens afzonderlijk in staat is.

We moeten gaan zien dat we onszelf onterecht niet vertrouwen. Wij zijn onze zelfwaardering en zelfrespect waard! De mens is een geweldig wezen. Degenen die dit niet kunnen zien zitten vast in het programma.

Angst, boosheid en verdriet vervreemden ons van onszelf. Er is angst dat we onverstandige dingen doen. Angstige mensen denken iets buiten zichzelf nodig te hebben, omdat ze niet in zichzelf geloven. Ze hebben geleerd een leider nodig te hebben, een vaccin, een leraar, een goeroe of een buitenaardse ontwikkeling.

Terwijl die ongelofelijke kracht en mogelijkheden in onszelf zitten, klaar om aangesproken te worden. We kunnen ‘wonderen’ op aarde verrichten. We kunnen als we de angst en onzekerheid opzij zetten de aarde omvormen tot een hemel, een paradijs. Dat kunnen we elk. Ieder mens, geen enkele uitgezonderd.

Overwin je angst, vertrouw op jezelf en je ziet langzaam maar zeker wat je als mens allemaal kunt. Je kunt zelf de hemel scheppen. Zet jezelf open voor je waanzinnig grote verbeeldingskracht en eindeloze creativiteit.

Want je bent een geweldig mens!

 

Rob Vellekoop, 11 juli 2021

5 Comments

  1. Dank je wel voor deze geheugensteun of eyeopener.
    Je hebt helemaal gelijk.

  2. Dit is echt heel mooi.
    Plak het ergens en overal diep in de wandelbossen in heel groot formaat.

  3. Helemaal waar Rob. Wij hebben geen sturing nodig. We hebben alleen mensen nodig die alles in goede banen leid.Anders doet iedereen hetzelfde.

  4. Je bent een geweldig mens Rob. Ok, ik ook, maar het is roeien tegen de stroom in, en soms heb ik geen zin meer te trachten de wereld te redden. De wereld is het wel waard wat mij betreft, maar heb toch vaak last van het calimero’syndroom. Bedankt voor je kracht, ik heb er al heel vaak van geprofiteerd, en ga vooral zo door.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.