Economische blokkade als middel tegen regimes

Weg uit de Matrix

Op 18 november sluit een groepje havenwerkers de A15 af naar de Maasvlakte in Rotterdam. Zij demonstreren tegen de 2G-samenleving en uitsluiting.

Aankondiging

Eerder kondigen ze zichzelf aan in een videoboodschap.

 

Deze video wordt talloze keren via het internet verspreid. Hierin stellen ze een deal voor met de regering Mark R.: als het kabinet de zorg en IC-capaciteit uitbreidt, dan zullen zij ervoor zorgen dat de haven door blijft draaien.

Ook zeggen ze dat zij nooit een QR-code in de haven zullen accepteren en een splitsing van de samenleving! Evenmin laten ze hun kop hangen naar dictatoriale maatregelen.

Tot slot voegen ze enigszins dreigend toe:”Wij zijn met veel, wij zijn georganiseerd.”

En dat is een terechte waarschuwing, want als twintig mensen een haven kunnen lamleggen, wat kunnen dan honderdduizenden?

Actie

Op donderdag komen ze in actie, vlak voor de spits starten ze met hooguit twintig mensen een blokkade. Ze leggen het verkeer lam dat naar de Tweede Maasterminal rijdt via de A15. Een kilometers lange file is het gevolg. Zij weten met een minimaal aantal mensen het economische hart van ons land vol te raken.

Aan heel Nederland tonen ze de macht van een handjevol. Net zoals slechts een paar mensen van het kabinet het land naar de economische afgrond sturen door de coronamaatregelen iedere keer aan te scherpen.

Reactie

Natuurlijk kan de overheid deze actie niet ongemerkt laten passeren, want dat zou de deur openzetten voor nog meer economische blokkades. Zij reageert dan ook onwaarschijnlijk heftig. Met een enorm machtsvertoon aan tientallen politiebusjes met zwaailicht laten zij van zich horen. Ook zij rijden zich in eerste instantie jammerlijk vast in de aanzwellende file.

Slagader

De dockers weten Nederland te raken op de slagader van de economie. De bovenmatige politie-inzet om een handjevol dokwerkers te verjagen bewijst dit. Ook de volledige mediastilte van de normaliter zo actieve massamedia als het gaat om het ridiculiseren van protestacties zegt genoeg.

Na meer dan 18 maanden koffiedrinkend actievoeren op pleinen en in parken lijkt er een kentering op te treden. Mensen zien dat het spel slechts gespeeld kan worden door je macht te laten zien. Een economische blokkade maakt duizend meer indruk op de overheid.

Verklaring

“DOCKERS UNITED

Vandaag 18-11-2021 hebben de Dockers op de Maasvlakte drie uur lang een vuist gemaakt richting werkgevers en overheid en Nederland.
Dit was slechts een waarschuwing.
Een schot voor de boeg.
Voor ons is de maat vol!
Genoeg is genoeg!
Wij beroepen ons op onze grondrechten, Europese verdragen zoals EVRM en de Neurenberg code.
Wij doen onze burgerplicht en verzetten ons tegen het totalitaire en dictatoriale beleid van de overheid.
Apartheid en uitsluiting zullen we nooit accepteren.
Wij willen de Beweging 🌪️🌊🌍🔥 en iedereen die ons vandaag gesteund heeft op de weg, in de file of door onze berichten te delen bedanken voor jullie support! 💪
Sluit je aan!
Dockers United.

WOII

Ja, daar komen we weer met een vergelijking met de laatste wereldoorlog. De parallellen houden niet op naar voren te komen, ook al willen de meeste Tweede Kamerleden deze niet meer horen en huilen ze daarover krokodillentranen.

Zoals @DeRedacteur1984 terecht schrijft nemen de dockers het vandaag op voor de verdrukten, de ongevaccineerden, net zoals hun moedige collega’s dat tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog ook deden.

Video van Davey Buijs

Rob Vellekoop, 21 november 2021

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.