Positief bericht uit de gevangenis en van de rechter

Vroeger maakten we ons druk over politieke gevangenen in de landen achter het IJzeren Gordijn, je weet wel het Warschau Pact tegen over de NAVO. Het gordijn dat dwars door Berlijn en Duitsland liep tot aan de Zwarte Zee. Nu Nederland zelf mensen met een andere mening dan het regime in de cel gooit wordt hierover in alle talen gezwegen (Amnesty International). Daarom laten we Willem Engel graag aan het woord, de man verguisd door de massamedia, maar geliefd bij het meer bewustere deel van de bevolking, de politieke gevangene bij uitstek, met een krachtig en positief signaal vanuit de bajes.

Engel zegt te genieten van de ‘mooie lieve berichten’. Hij maakt het goed met zowel medegevangenen als bewakers, die ‘hardstikke wakker’ schijnen te zijn. Hij hoopt dat ieder ermee doorgaat. Ondertussen ziet hij grote paniek bij het Openbaar Ministerie, maar gelooft niet dat hij eerder vrijkomt. Willem spreekt het vertrouwen uit dat het ‘goed gaat komen’.

Willem Engel moet woensdag 30 maart 2022 om 13.30 uur voor de rechtbank verschijnen in Den Haag vanwege de aanhouding van 10 oktober 2020.

Mensen houden in de stijl van Willem Engel die dag een liefdevolle actie. Ze leggen een witte roos (of meerdere rozen) bij de Rechtbank in Den Haag met eventueel een briefje erbij ‘Wij zijn de nette mensen’. Waarom een witte roos? De Weiße Rose, Witte Roos, was een Duitse verzetsgroep tijdens de Tweede Wereldoorlog. Die groep riep op tot geweldloos verzet tegen het naziregime.

Uitspraak

De uitspraak over het voorarrest is dat Engel op dezelfde dag vrijgelaten wordt.

Hem wacht een warm welkom.

Hij komt na twee weken vrij, maar mag van de rechter niet langer zijn mening uiten op sociale media. Dat is een van de voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating. Wanneer het proces tegen hem door de staat wordt aangespannen is nog niet bekend. Daardoor is hij niet langer als politieke gevangene opgesloten, maar wel als dissident de mond gesnoerd op de sociale platforms. (Lees hier de volledige uitspraak)

Willem zal komende zondag 3 april spreken in Nijmegen op de Samen voor Nederland manifestatie.

>Lees ook: Gearresteerde Engel: zouden we dan nu over moeten gaan tot een burgerarrest van deze agenten

Rob Vellekoop, 30 maart 2022

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.