Gearresteerde Engel: ‘Zouden we dan nu over moeten gaan tot een burgerarrest van deze agenten?’

Op 16 maart 2022 licht Mordechai Krispijn de arrestatie van Willem Engel toe met een video op FB. Nog geen tien minuten later is zijn filmpje verwijderd. Willem is die dag in Rotterdam aangehouden op basis van de aanklacht tot opruiing. Op vrijdag wordt zijn voorarrest verlengd met 14 dagen. De parallel met de aanhouding Irhuia is minstens opmerkelijk. Het woord ‘tribunaal’ wordt taboe.

Openbaar Ministerie

Het openbaar ministerie schrijft: “De politie heeft vanmorgen een 45-jarige Rotterdammer buiten heterdaad aangehouden op verdenking van opruiing. De verdachte zou gedurende een lange periode opruiende corona gerelateerde berichten hebben geplaatst op social media. De verdachte wordt komende vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Naar aanleiding van meerdere aangiftes startte de politie Rotterdam onder leiding van het Openbaar Ministerie een oriënterend onderzoek. Op basis van de eerste uitkomsten van dit onderzoek naar het handelen van de verdachte is besloten tot aanhouding over te gaan. De rechter-commissaris besluit vrijdag of de man nog langer vast blijft zitten. Omdat het onderzoek nog loopt worden er geen verdere mededelingen gedaan.”

Gebeurtenissen

Mordechai doet verslag van de gebeurtenissen zoals die volgens hem rondom de persoon van Engel zijn plaatsgevonden. We geven deze onderstaand letterlijk weer. De censoren vinden de inhoud dermate ‘hot’ dat zij de boodschap van Krispijn al binnen tien minuten van het internet halen.

10 oktober 2020 – Willem Engel wordt aangehouden tijdens een demonstratie in Den Haag waar hij de vraag stelt ‘Zouden we dan nu over moeten gaan tot een burgerarrest van deze agenten?’.

December 2021 – N.D. doet aangifte met 20.500 mede aangevers. Dit doet hij nadat hij uitvoerig overleg heeft gepleegd binnen zijn netwerk. Uiteindelijk krijgt hij het voor elkaar om de handen binnen Politie en Justitie op elkaar te krijgen.

6 januari 2022 – Officier van Justitie Michiel Zwinkels zegt bij EenVandaag dat het gebruik van het woord tribunalen ‘gevaarlijk’ kan zijn.
Zie Eenvandaag : Hoofdofficier van Justitie waarschuwde al eerder voor dreiging zoals bij voordeur Sigrid Kaag

21 januari 2022 – N. D. breidt zijn aangifte uit tegen Willem Engel. Dit doet hij naar aanleiding van de uitspraken van Zwinkels d.d. 6-1-2022.

16 maart 2022 – Willem Engel wordt gearresteerd voor opruiing. Mijn vermoeden is dat deze aanhouding gebaseerd is op de uitspraken van Willem over tribunalen.

Tribunalen zijn speciaal ingestelde rechtbanken die worden ingesteld nadat er oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid zijn gepleegd. Het oproepen tot tribunalen laat naar mijn mening juist zien dat je nog altijd gelooft in het recht.
Tribunalen zijn natuurlijk wel gevaarlijk voor diegenen die strafbare feiten hebben gepleegd.

Tot zover Mordechai Krispijn.
(zie Telegram)

Reactie Jeroen Pols

Volgens Pols overschrijdt de Nederlandse overheid een nieuwe grens in haar oorlog tegen ongewenste meningen en uitingen met de arrestatie van Willem.

Hij schrijft:”De aanhouding vond plaats op de beschuldiging van opruiing, het oproepen tot het plegen van strafbare feiten tegen het openbare gezag. Een opmerkelijke aanklacht die ingaat tegen de afgelopen twee jaar door Willem onvermoeibaar uitgedragen kernboodschap van liefde, geduld, verbinding, respect en geweldloosheid.”

“Het recht om zonder angst voor vervolging een mening te kunnen uiten is expliciet opgenomen in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Europese Verdrag ter Bescherming van de Rechten van de Mens. Een recht dat onlosmakelijk verbonden is aan de menselijke waardigheid. Niet voor niets schreef de veel geciteerde verlichtingsfilosoof Voltaire in 1770 “Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen.”.

Hij hoopt zondag voor- en tegenstanders op het Museumplein in Amsterdam een stem laten horen voor de vrijlating van Willem.

Parallel

Eind december werd Irhuia ook al aangehouden op grond van ‘opruiing’.

De verslaggever Irhuia Debbie Beekwielder (ReVrouwLutie) kreeg in de vroege ochtend van 23 december bezoek van een peloton politie (6 stuks). Ze komt in de cel omdat de overheid een voorbeeld wil stellen en laat zien hoe zij met kritische mensen omgaat. Zij is veroordeeld voor twee feiten waarvoor normaliter niemand celstraf zou krijgen. Op woensdag 29 december diende de zaak. Zij wordt veroordeeld voor “bedreigen van de politie” en het bezit van “pepperspray”.

Dit is een foto van het waterbombardement (zie foto) op 12 november.

Ze zou op 12 november gezegd hebben dat de mensen die deze politie-actie (waterbombardement in de vrieskou op vreedzame demonstranten) uitvoeren wat haar betreft voor een tribunaal de doodstraf verdienen. Juridisch gezien is dit echter geen bedreiging omdat hij niet gericht is tegen een bepaalde persoon.

Het tweede feit waarvoor ze is veroordeeld gaat over een vondst van een flesje tijdens een huiszoeking bij Irhuia. De politie vond een flesje waarvan beweerd wordt dat er pepperspray in zat zonder dat dit echter onderzocht is op de inhoud. De rechter veroordeelt haar tot tien weken gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.

Tribunaal

Het woord ‘tribunaal’, waar ook de Tweede Kamerleden mee worstelen als dit door leden van Forum voor Democratie aangehaald wordt, schijnt slecht te vallen bij de autoriteiten. Hoofdofficieren vinden het ‘gevaarlijk’. En politie-agenten voelen zich erdoor ernstig bedreigd.

Toch heeft het er veel van weg dat dit alles slechts excuses zijn van het regime R. om mensen die het oneens zijn met de koers van de regering te intimideren en op te sluiten in de gevangenis. De snelheid waarmee de toelichting van Mordechai van FB verdween spreekt boekdelen: ‘We houden jullie scherp in de gaten en als je dingen doet die ons, de overheid, niet bevalt, dan pakken we je aan.’

Willem Engel

Willem Engel en Jeroen Pols leggen voortdurend de activiteiten van het regime onder een vergrootglas en maken het publiek duidelijk welke agenda achter de maatregelen schuil gaat.

DLM Plus ruimde eind 2020 nog een Ereplaats in de Eregalerij der Moedigen in voor het duo Engel – Pols.

‘Het duo Engel en Pols zijn iets langer dan acht maanden bezig, eerst in de stichting Viruswaanzin die later omgedoopt werd in Viruswaarheid. Na het interview dat Willem Engel gaf bij Café Weltschmerz ging het duo pas echt los tegen de Nederlandse staat. En niet zonder gevolgen. Zij staan aan de basis van demonstraties en tal van rechtszaken. Ondanks felle kritiek en tegenwerking uit de kringen van overheidsvolgers zetten zij hun nuttige werkzaamheden voort tegen coronamaatregelen en 1,5 meter maatschappij. Vandaar dat ze deze plek in de galerij hebben verdiend!’

En ook in 2021 en dit jaar gaan zij door. Het is dan ook geen wonder dat de overheid dit duo op misstappen probeert te betrappen.

Pols en Engel winnen op 16 februari 2021 nog het kort geding aangespannen door de stichting Viruswaarheid tegen de overheid. Zij eisen dat Rutte zijn avondklok per direct inslikt en de kortgedingrechter gaat daarin mee!

Rob Vellekoop, 16 maart 2022

 

3 Comments

 1. Elke agressieveling wordt links gelaten, je zou er iets van oplopen?
  De makke schapen zijn makkelijker in een hok te stoppen!

 2. Uit de vele comments met betrekking tot de arrestatie van Engel blijkt dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders onverholen blij is met deze arrestatie. Met Johan Derksen voorop. “Eindelijk!” The great reset van Klaus Schwab is nu al een groot succes in Nederland:

  “ALLEEN SAMEN KRIJGEN WE ONZE VRIJHEID ER ONDER!”

 3. De stuitende stupiditeit van de massa… is van een verregaande naïviteit… hoewel… je kunt natuurlijk wijzen op het 24/7 massa-indoctrinatie bombardement-dement-dement dat de overheid loslaat op het stemvee…
  Ergens kan je het de goegemeente niet eens kwalijk nemen dat zij zo kwalijk denken en handelen.
  Ware het niet dat je van een volwassen mens mag verwachten dat zijn belangstelling breder is dan het NOS journaal en heel Holland bakt…en nog zo wat van die hoogintelligente kant en klaar maaltijden…hap slik weg…
  Maar de feiten zijn de feiten en die laten dus zien dat het Nederlandse volk massaal het Hedonisme aanhangen en gaan voor ledigheid,gemak en genot, ook al gaan zij er langzamerhand aan kapot….
  Hun leefstijl kun je vertaald zien in de welvaartziektenstatistieken en hun intelligentie niveau aan hun stemgedrag…
  Het is hard maar waar; de leugen regeert!
  Barabas vrij, Barabas vrij… sommige mensen weten nog wat de keuze van het volk was toe zij destijds…. moesten kiezen tussen het goed en het Kwaad…en het kan metaforisch bedoeld zijn…maar telkens weer
  Herhaalt de geschiedenis zich talloze malen, simpelweg omdat de mens (heid) weigert verder te kijken dan wat de televisie en MEAN!!! STREAM MEDIA hen in de afgestompt hersenen pompen… en men láát zich pompen… en zullen daardoor eens verzuipen…het erge is dat zoals altijd de goeden onder de kwaden zullen lijden.
  De tijd zal het ons leren. ( mannetje!)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.