Angstmonitor 26 juni – angstbombardement

Er zijn verschillende manieren om de angst van de bevolking op peil te houden zodat ze plooibaar en gehoorzaam blijven. Een daarvan is intimidatie, maar ook een bevolkingsgroep uitroepen tot zwart schaap, eigenlijk hoofdschuldige van alle ellende werkt ook. Daarnaast wordt het ‘gasalarm’ ingezet en geroepen over een aanstaande burgeroorlog. Deze week konden we zien hoe deze methodes samen zijn toegepast als een heus angstbombardement.

Zomergolf

Het NRC gaat door met de zomergolf, die vorige week al door diverse media gesignaleerd werd. Zij koppen:’Experts zijn bezorgd over het stijgende aantal coronapatiënten. En voegt de krant hier dreigend aan toe „De maatschappij heeft besloten dat Covid-19 niet meer bestaat.” Viroloog Koopmans weet echter niet hoe het zich verder zal ontwikkelen. Het blijft merkwaardig dat deze deskundigen niet over een glazen bol beschikken, maar wel erg goed zijn in het verspreiden van angst door de dreiging die ervan uitgaat naar de goedgelovige medemens uit te spreken.

De ‘kwaliteitskrant’ toont bij het dreigende artikel een foto van een vrolijk zomerfestival.

Wordt het een heuse golf

De NOS slaat alarm.

Zoals we van de omroep gewend zijn, houden de staatsomroepers uit Hilversum de druk op de ketel met hun voortdurende angstinjecties.

Zelfs het rioolwater ontsnapt niet aan de wakkere aandacht van het RIVM. Zij zien in de bruine brei ‘drie keer zoveel coronavirusdeeltjes’ passeren (wat overigens een absolute prestatie genoemd mag worden, lees PCRtest).

Gelukkig meldt het gezondheidsministerie dat de huidige vaccins nog goed genoeg werken, zelfs tegen de nieuwe subvarianten. Maar ondanks deze geruststelling is de toon weer gezet, ja want ook in vakantieland Frankrijk zien ze de besmettingen (Red. correctie: positieve testen) weer oplopen.

Kamerlid Haga spreekt niet voor niets over de angstcampagne van minister Kuipers.

Gasalarm

Volgens het energiecrisiscentrum van Jetten zitten we op niveau 1 van de gascrisis. Er zijn er drie, namelijk het niveau van de vroegtijdige waarschuwing, het alarm en de noodsituatie. De dreiging van een gastekort wordt natuurlijk weer veroorzaakt door, ja je raadt het al, de Russen. Voorlopig wil het crisiskabinet van Rutte inzetten op besparingen, maar er kunnen maatregelen volgen.

Iedereen voelt op zijn klompen het onheilspellende aan van de ‘maatregelen’ waarmee Rutte NL twee jaar lang teisterde onder het mom van ‘corona’. Nu dreigen er dus gasmaatregelen. Tja, als je als elite de mensheid naar 2030 leidt om hen daar volledig te knevelen op geestelijk en lichamelijk vlak dan geef je de mensen geen tijd voor een zorgeloze vakantie. Laat staan een gezellige zomervakantie.

Trouwens volgens RTL is het niet onverstandig om ons voor te bereiden op ‘helemaal geen gas uit Rusland’.

Kaping & gijzeling

Terwijl de boeren massaal naar Barneveld (Stroe) trekken om de NL bevolking duidelijk te maken dat ze in grote nood zijn, vindt een solidariteitsactie plaats van de vissers. Ook zij maken een zorgelijke situatie door. Met een IJsselmeerkotter varen ze naar een brug met het idee deze tijdelijk te blokkeren.

Hierop volgt een kapings- en gijzelingsactie van toegesnelde ME-ers die bij gebrek aan werk toch niets beters te doen hadden. Lees en bekijk hier het relaas.

Wat vertelt een dergelijke inzet van geweld en machtsmisbruik de argeloze burger? Dat hij of zij het niet in zijn hoofd moet halen om actie te voeren, want voordat je het weet staat een peloton ME in de tuin en die mogen blijkbaar alles met je doen wat ze willen. Later zullen ze dan misschien sorry zeggen, maar jij hebt wel in de cel gezeten. Om te voelen wat er gebeurt als je niet gehoorzaamt.

Intimidatie van de bovenste plank, waarin het team van Rutte zich langzaam maar zeker specialiseert. Een bijvangst van intimidatie is angst.

Stikstof

Natuurlijk staat de week bol van berichten over de boeren en de zorgen die de overheid zich zegt te maken over de natuur. Ja, waarover de brave burger zich ook maar beter ongerust kan maken, want het staat er niet goed voor. Het angstige NRC vertelt precies waarom.

Nog even tussendoor. Een bezorgde voorman van de CU waarschuwt zelfs voor een ‘burgeroorlog’. Hoe angstig kan de tijd zijn waarin je leeft? Kan er misschien nog meer angst gepompt worden in de brave burger, of is hij zo langzamerhand immuun geworden voor het angstbombardement?

Onderschat trouwens niet het effect van de dreiging die uitgaat van het brodeloos maken van 1/3e van de boeren. Overheidsgetrouwe bevolkingsgroepen zullen zich ongerust afvragen of zij ook aan de beurt komen omdat ze misschien eveneens een stikstofprobleem zijn.

Rob Vellekoop, 26 juni 2022

4 Comments

 1. Als ze dan toch perse angst willen zaaien dan kunnen ze (de MSM) dat beter richting WW3 doen want al die provocaties richting Rusland gaan op een gegeven moment echt fout lopen en vallen er in onze lage landen (o.a. Volkel Nl en Kleine Brogel B) een paar hete bommen, mede gezien de rechtstreekse oorlogsverklaring van Rutte richting Rusland, en het is echt wel een bekend spreekwoord dat zegt: wie storm zaait zal storm oogsten.
  Daar moet men bang voor zijn en de aanstokers van dit verbaal geweld die deze uiterst sombere toekomst uit lokken op tijd een halt toeroepen, want na de eerste bom is er geen weg meer terug, VOOR NIEMAND!!!

  https://fastly.jwwb.nl/public/u/a/w/temp-vsxsecbolfaualxmckal/eugebouwaangevallen.jpg

 2. hallo Matt,leuk om die uitdrukking ‘storm oogsten’ tegen te komen. In mijn jonge (zestiger flowerpower) jaren vond ik die al zo mooi dat ik het op een rond opbergblik heb geschilderd. Met kleine correctie, het gezegde is: wie wind zaait etc. Het is de nato die bezig is storm aan te wakkeren en ik zie rutte als de muis die tegen de olifant zegt ‘wat stampen we lekker hè’

 3. Hoi Kiensofietje, (Be sure to ware flowers in your hair)
  Heel bewust heb ik dat spreekwoord enigszins verdraaid want wat Rutte uitkraamt is wel wat zwaarder dan ‘met wind’ zaaien om dan storm te oogsten want zijn gebrabbel kwam als een orkaan over ons heen, op zulke schaamteloze manier het (niet meer) vrije westen, wij dus, ons onder een deken van hete bommen te laten verdampen.
  Nu zeggen ze al in Rusland dat Rotterdam op hun kaart staat om met een voor hun klein bommetje meteen in zijn geheel van de kaart te worden geveegd.

  Zie: https://dissident.one/2022/06/27/russische-generaal-dreigt-rotterdamse-haven-te-vernietigen/
  En dat hebben we volgens mij echt wel te danken aan de grootspraak van storm zaaiende Rutte.
  (klik op mijn naam om mijn cartoons te bekijken)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.