Miljoenen gemanipuleerd met Flattening the curve door Von der Leyen

De persconferentie over de energiecrisis van Von der Leyen, president van de EU, is er eentje met een hoog gehalte aan gaslighting. Dankzij het gebruik van de term ‘flattening the curve’ zijn miljoenen psychologisch beïnvloed en gemanipuleerd. Kijk maar hoe simpel dit eigenlijk werkt.

Mainstreammedia

Laten we allereerst even kijken naar de manier waarop de Nederlandse overheidstrouwe massamedia hierover berichtten in de voorbije jaren. ‘Flattening the curve’ is in het Nederlands vertaald ‘de allesbepalende lijn’, maar ook de Engelse omschrijving is vaak gebruikt. Bijvoorbeeld door onderstaande media.

2 juni 2020, RTL Z:”Missie ‘flattening the curve’ geslaagd, maar voor hoelang?
13 oktober 2020, de Volkskrant:”Flattening the curve’ moet nu met een hamer en een dans
27 april 2020, NL Times:”Flatten the curve
17 maart 2020, NOS:”De uitzending van 17 maart: Noodpakket / Hulp voor ondernemers / Groepsimmuniteit: de gevolgen? / WHO zegt testen!

Flattening the curve

Met ‘Flattening the curve’ wordt bedoeld een manier om de publieke gezondheid te verbeteren door de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Met de curve werden het aantal mensen dat besmet was met het virus visueel getoond.

Door de curve te laten dalen kon de ‘piek’ worden opgevangen van het aantal mensen dat tegelijkertijd medische zorg nodig had. Manieren die hiervoor verplicht gesteld werden waren handen wassen, gebruik van mondkapjes en de 1,5 meterafstandregel.

In Nederlands verband werd ook heel vaak het woord ‘piek’ aangehaald om naar de curve te verwijzen.

Met andere woorden Flattening the curve of de piek heeft een enorme gevoelswaarde voor tal van mensen.

Persconferentie

Gisteren tijdens de persconferentie van Von der Leyen heeft ze moedwillig toehoorders gemanipuleerd, eenvoudig door de term ‘flattening the curve’ te gebruiken. Echter nu niet in verband met corona, maar met die andere crisis waar we middenin zitten, de energiecrisis.

Hele persconferentie van EU-president Von der Leyen.


EU maatregelen

Samenvatting persco

Von der Leyen kondigde aan vijf maatregelen te gaan voorstellen aanstaande vrijdag aan de ministers van Energie van de Unie, die direct moeten ingaan.

Eerst gaf ze echter nog even de schuld aan de Russen voor de torenhoge gasprijs, die zegt ze, de elektriciteitsmarkt op zijn beurt beïnvloedt.
(zie daarover ook ons artikel Hoe kan gas- en elektriciteitsprijs stijgen zonder dat er boycot op gas is?)

Zij zouden de gasprijs manipuleren. Gelukkig geeft ze toe dat er ook nog andere factoren van invloed op de prijs zijn. Bijvoorbeeld, climate change, droogte waardoor de waterkracht met 26 procent in de EU is afgenomen en er is minder nucleaire energie.

Zo moeten de lidstaten de extreme winsten afromen van oliemaatschappijen en van elektriciteitsmaatschappijen die tegen een lage prijs produceren. De opbrengsten kunnen dan geïnvesteerd worden in huishoudens en kwetsbare bedrijven, maar ook in schone duurzame energiebronnen.

Landen moeten de liquide middelenpositie van energiebedrijven gaan verbeteren, bijvoorbeeld door garanties af te geven.

De EU wil een maximumprijs voor Russisch gas. Ook in de wetenschap dat Poetin dit direct heeft afgewezen door te zeggen dat de EU dan helemaal geen gas meer krijgt.

Tot slot de vijfde maatregel, die Von der Leyen noemt ‘het slimme sparen van energie’.

Psychologie

Hier bespeelt, manipuleert, de EU-president bewust de bevolking. Ze zegt, we moeten een ‘piek’ in de vraag naar stroom voorkomen en daarvoor is het ‘flatten the curve’ noodzakelijk. De EU wil een verplichte doelstelling van de lidstaten, zij moeten het elektriciteitsverbruik tijdens piekuren gaan verminderen.

Bij heel veel mensen roept ‘flatten the curve’ of ‘flattening the curve’ het gevoel terug dat ze hadden tijdens de afgelopen twee coronajaren. Het is een soort flash back die mensen dan krijgen. Ze keren even in een flits terug naar het coronaregime en de krankzinnige maatregelen, terwijl de persconferentie juist gaat over energie.

Dit is een typisch staaltje van ‘gaslighting’. Met deze psychologische manipulatietechniek schept de misbruiker (Von der Leyen) verwarring in het hoofd van het slachtoffer (Europese bevolking). Gaslighters (EU-commissie) proberen macht en controle te krijgen door de realiteit te deformeren en het dwingt de slachtoffers hun eigen oordeel en intuïtie in twijfel te trekken. Kortom het schept verwarring.

Je zou het kunnen vergelijken met iemand die met de bus naar Den Haag reist en wanneer hij op zijn bestemming denkt uit te stappen in Groningen blijkt te zijn terechtgekomen.

Door van deze verwarring gebruik te maken, die je creëert in miljoenen hoofden, zorg je ervoor dat ze zich dit voorval gemakkelijk herinneren en je geeft een extra lading mee aan de energiecrisis. Het zou, zo denk je, weleens een herhaling kunnen worden van de crisis a la corona, met lock downs en sluitingen inbegrepen. Het schept daarmee direct een sfeer van angst!!

En zoals we ondertussen weten, is angst het echte virus waarvan de machthebbers gebruikmaken om hun controlestaat in te voeren (agenda 2030).

Rob Vellekoop, 8 september 2022

5 Comments

 1. Moest natuurlijk zijn: ‘Alles wat men aandacht geeft, groeit.

  Mijn buurman werkt voor het EDF, en vertelde mij het volgende;
  Het Franse electriciteitsbedrijf heeft in Frankrijk 58 kerncentrales en enkele in Belgïe.
  EDF produceert daarnaast 0,2% duurzame energie, vandaar dat het land thans volgebouwd wordt met windmolens, voor het geval dat het waait….
  Van alle energie die door de kerncentrales wordt opgewekt, blijft constant 40%
  over en wordt terug naar de Aarde geleid, deze stroom wordt dus NIET gebruikt.
  EDF voorziet alle omringende landen van stroom, inclusief Groot Bretagne.

  Hij vertelde ook dat al het personeel van EDF een cursus dient te volgen voor het geval van een totale black out in de stroomvoorziening.

  Inmiddels zijn er enkele kerncentrales stilgelegd door gebrek aan geschikt personeel.
  Volgens hem komt dit doordat China het personeel opkoopt om kerncentrales in eigen land op te zetten.

  De prijs van rode diesel, wat o.a. gebruikt wordt door de landbouwsector is onlangs in één dag gestegen van €0,90 naar €1,85.(!)
  Vandaar de stijging van de voedsel prijzen en andere goederen.

  Ondertussen worden hier de bossen met bulldozers platgelegd en ter plekke wordt al dat hout versnipperd om als biomassa te worden gebruikt.

  Wel-licht wordt het tijd de stekker uit de EU te trekken en ons eigen leven weer in de hand te gaan nemen.

  Vrede, Jos.

  En dat is dus allemaal de schuld van de Russen hé?

 2. Ook al maken ze het gas nog tien keer zo duur: daarmee gaat de gaskraan in Rusland nog niet open.

  Bij elke crisis worden we grof bestolen en wordt onze economie verder vernietigd. Zijn er eenmaal genoeg werklozen (Duitsland zal er nog voor deze jaarwisseling weer 5 miljoen bij hebben) dan worden we “gered” met een basisinkomen bestaande uit digitaal geld (dáár gaat het uiteindelijk om!) en is de stompe horde zijn laatste schamele restje aan vrijheid voorgoed kwijt. Ook alle mainstream-journalisten wacht dit lot.

 3. De komende winter wordt hard. En het blijft niet bij één harde winter. En ook hier: het is de schuld van de Russen.

  Het is in ieder geval niet de schuld van het Nederlandse stemvee dat keer op keer na eerst zorgvuldig te hebben nagedacht bij de stembus de carrière van misdadigers heeft gefinancierd en de eigen stem steeds weer opnieuw voor vier jaren heeft begraven. Nee, zó dom kunnen mensen echt niet worden…

  Slap hangen de manen van de Nederlandse leeuw naar beneden. Geel de tanden en stinkend de adem.

 4. Als stemmen enige zin had, was het reeds lang geleden afgeschaft en verboden…

  Josef Stalin bezigde de woorden: Het maakt niet uit op wie U stemt, U stemt steevast op ons.
  En bij die ‘ons’ behoren jij en ik niet toe.
  Je geeft dus werkelijk je stem weg, die je nodig hebt om jouw Zelf te uiten.
  Vandaar dat je na het stemmen niets meer te zeggen hebt, je hebt jouw stem immers weggegeven…

  1165 post views, 3 dagen na plaatsing van dit artikel, en 2 die reageren, tsja.

  Vrede, Jos.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.