De tien beste zelfzorgmiddelen

Een bijdrage van Hilda Heyman

Door de omstandigheden gedwongen moeten we steeds meer voor onszelf gaan zorgen, en misschien is dat nu juist de manier waarop we weer voldoende zelfvertrouwen krijgen om verder te gaan. In deze top 10 van Hilda Heyman geeft ze middelen waarmee we onszelf kunnen redden.

De reguliere zorg staat sterk onder druk. Dit uit zich onder meer in wachtlijsten. Het gevolg daarvan is dat we meer en meer zijn aangewezen op zelfzorg. Het is heel belangrijk dat je de goede spullen daarvoor in huis hebt.

Mijn Top-10 van zelfzorgmiddelen:

1. Pleisters en verbandmiddelen en een ontsmettingsproduct.

2. Een extra voorraad van je eigen medicatie en/of supplementen (tekorten hiervan worden nu ook al gesignaleerd). Denk hierbij ook aan Vitamine C, D3 en zink.

3. Schüssler zouten (met name nummer 3, in te zetten bij een beginnende infectie en/of koorts). Op internet is meer informatie te vinden over de overige nummers.

4. Een anti-pijnmiddel, bijvoorbeeld natuurlijke wiet, met een hoog CBD-gehalte en een wat lager THC-gehalte (de laatste stof heeft een hallucinerende werking).

5. Baking soda (natriumbicarbonaat), waarmee je niet alleen jezelf goed kunt reinigen, maar ook je huis en waarin je groenten en fruit kunt wassen.
Het is een veelzijdig en heel goedkoop wondermiddel, dat onder meer werkt tegen gif en schadelijke stoffen, om je bloedvaten soepel te houden en om de zuurgraad van je bloed naar beneden te brengen. Indirect helpt het zo tegen kanker.
Voor een uitgebreide uitleg kan ik je echt het boek Natriumbicarbonaat van Mark Sircus aanraden.

6. Colloïdaal zilver als ‘natuurlijk antibioticum’. Vraag hiervoor advies omtrent het gebruik ervan. Overdaad schaadt hierbij!

7. Tea Trea olie voor ontsmetting en tegen bacteriën.

8. Kamillethee, te drinken bij ontstekingen en verkoudheden. Neem hiervoor de echte losse kruiden en geen kant en klaar zakje, want daar zijn de werkzame stoffen vrijwel uit.

9. Bach-Bloesem remedies en dan met name de Bach Rescue Remedy, die helpt bij mentale noodsituaties bij mens en dier; tegen de gevolgen van een schok, angst, ergens tegenop zien en voor trauma verwerking. Deze remedie is in vele varianten te verkrijgen. De druppels bevatten altijd alcohol, dus ze zijn minder geschikt voor kinderen en dieren.

10. EFT (Emotional Freedom Techniek). Deze methode helpt je op een simpele en snelle wijze bij het transformeren van negatieve emoties. Instructies kun je vinden op het internet.

11. Als bonustip: denk eens aan helende stenen/ kristallen. Shungite bijvoorbeeld is een heel actuele steen en werkt tegen straling, bij stress en verdriet.
Laat je goed adviseren welke steen je het beste kunt gebruiken.

Ik hoop dat ik je hiermee een goed inzicht heb gegeven in de belangrijkste middelen voor zelfzorg.

Zorg altijd dat je voldoende (liefst zuiver) water drinkt en vermijd zoveel mogelijk onnodige straling, om te beginnen door je wifi ’s nachts uit te zetten.

Op jouw gezondheid en geniet van mooie herfstmomenten. De natuur is een feest van kleuren en geuren op het moment!

2 Comments

 1. Mijn complimenten voor het m.i.nuttige artikel.

  Even inhakend op punt 5, herinner ik mij dat al meer dan 50 jaar geleden in amerikaanse literatuur werd aangegeven dat kanker was gerelateerd aan teleurstellingen en met name tegenover zichzelf ontkende en niet verwerkte teleurstellingen.
  In de volksmond wordt al eeuwen naar dit soort situaties verwezen als “dit is zuur voor hem/haar” of “wat een zure tante is dat”. Psychologische verzuring, dus.

  Dit als toevoeging aan zuur-gerelateerde voedingsmiddelen als bron van ziekten, waaronder kanker. In de praktijk merk ik al jaren dat het bijzonder lastig is om via voedsel verzuring te voorkomen, zodat ik preventief iedere dag een mespuntjes natriumbicarbonaat neem. Een naast familielid heeft overigens daarmee (plus vit. D en curcuma) na 15 jaar en drie chemokuren hardnekkig terugkomende darmkanker weten te stoppen, nu al meer dan 5 jaar geleden.

  Kankercellen worden al sinds jaar en dag bijna leterlijk te vuur en te zwaard verdelgd door onze medici, of samen met een hoop gezonde cellen vergiftigd.
  Nu een “brutale” vraag: is het denkbaar dat kankercellen een (constructieve) reactie van het lichaam zijn om een fatale verzuring van het lichaam misschien niet helemaal te verhelpen, maar wel uit te stellen ?
  En zijn genezingen die spontaan zijn of worden toegeschreven aan de reguliere, vrij barbaarse, middelen, mogelijk veranderingen van de mindset door de ziekte, waarmee ik weer inhaak op mijn eerste opmerking over de psychologische verzuring.

 2. Onze belangrijkste zelfzorg machine is onze tegelkachel. Een imposant gevaarte van naar schatting drie ton aan vuurvaste stenen kanalen en opgevuld met chamotte klei. Even opstoken met wat aanmaakhout, een paar keer navullen met grote blokken en daarna gaat de klep dicht. Hij straalt dan een heel etmaal lang een heerlijke warmte uit. Geen stroom, geen gas, geen techniek. Gaat een mensenleven mee en prachtig om te zien. Ik kan jullie niet vertellen hoe blij we daar mee zijn. Kinderachtig zeiken over buren die op hout stoken komt hier niet voor want bijna iedereen hier stookt op hout. Dus ‘s winters op windstille dagen een vette bruin-gele laag van smog die steeds uitzakt en het Hongaarse land zeer vruchtbaar maakt. Hier werd al op hout gestookt toen Nederland nog nauwelijks bestond. Nederland was nog maar een eiland (de huidige Veluwe) in de zee toen zich daar de eerste jagende NSB-ers gingen vestigen. Hun nazaten zouden vele jaren later de klik-telefoon uitvinden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.