Zelfzorg: natriumbicarbonaat genezend middel?

Weinig mensen kunnen geloven dat iets wat zó goedkoop en simpel is als Baking Soda, oftewel natriumbicarbonaat, onder andere in staat kan zijn om de werkzaamheid van de meest kostbare farmaceutisch-chemische medicijnen te evenaren. Twee artsen wagen zich hieraan, want big pharma is niet blij met ze. We nemen natriumbicarbonaat als zelfzorgmiddel onder de loep.

Algemene gezondheid

Natriumbicarbonaat is een natuurlijk materiaal dat ons geen kwaad kan doen, noch onze kinderen of het milieu omdat het geen chemische stof is die negatieve gevolgen voor de natuur heeft, schrijft Dr Sircus. In zijn boek Natriumbicarbonaat staat dat het mensen met een aantal aandoeningen kan helpen, zoals nieraandoening, schimmelinfectie, griep, verhoogde bloeddruk en zelfs kanker.

Volgens hem redt baking soda iedere dag ontelbare levens. De soda kom je overal in de natuur tegen, in de oceanen, in de grond, in ons voedsel en in onze lichamen. Het neutraliseert vele andere stoffen, waardoor het buitengewoon nuttig is als medicijn in het tijdperk van vergiften, waar we tegenwoordig middenin zitten.

Hij zegt ook dat je het kan inzetten tegen kanker. Daarin staat hij niet alleen.

Overweeg je natriumbicarbonaat als hulpmiddel te gaan gebruiken dan is dit boek een absolute aanrader.

‘Natriumbicarbonaat’ heeft als ondertitel ‘De helende werking van Baking Soda. het unieke natuurlijke eerste hulpmiddel.’


Verkrijgbaar bij Academy of Happiness

Kanker

De Italiaanse Oncoloog stelt dat de oorsprong van kanker niet genetisch is, maar het gevolg van de agressieve schimmel Candida Albicans. Daarom behandelt hij zijn kankerpatiënten met natriumbicarbonaat of baking soda dat een van de sterkste vijanden van schimmels in de natuur is. Simoncini ziet de schimmel in het lichaam als een epidemische vervuiling. Chemotherapie verzwakt het immuunsysteem waardoor de schimmel zich nog verder kan verspreiden, omdat deze medicatie lukraak zowel kanker- als gezonde cellen doodt. Meer lezen

Al heel lang wordt natriumbicarbonaat gebruikt om kanker te bestrijden. Toch is deze behandeling door de autoriteiten niet toegestaan. Simoncini is geschorst als arts omdat hij natriumbicarbonaat aan zijn patiënten heeft voorgeschreven in plaats van chemo. Door de Italiaanse media is hij weggezet en belachelijk gemaakt als charlatan en oplichter. In een zaak is hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Deze relatief eenvoudige en goedkope methode stuit blijkbaar op veel weerstand in het medische circuit.

De implicaties van mijn hypothese, schrijft Simoncini, dat kanker een schimmel is die met natriumbicarbonaat kan worden vernietigd, zijn dat:

  • tachtig jaar aan genetische studie en toepassing voor niets is geweest, vooral aangezien de genetische theorie van kanker nog nooit is aangetoond/bewezen.
  • het verlies van miljoenen, zo niet miljarden levens met al het lijden, voor niets is geweest.
  • de miljarden die besteed zijn aan onnodig destructieve therapieën (chemotherapie, radiotherapie, chirurgie, medicamenten) enzovoort voor niets  is geweest.
  • de erkenning en prijzen die aan prominente onderzoekers en professoren toegekend zijn, voor niets is geweest.
  • de oncoloog door de huisarts vervangen zou kunnen worden.
  • de farmaceutische industrie zich kolossale, financiële verliezen op de hals zal halen, terwijl natrium bicarbonaat heel goedkoop is en onmogelijk om te patenteren.

Meer over deze kankertherapie vind je hier.

Zuur

Het lichaam maakt natriumbicarbonaat aan via de nieren. Ze produceren ongeveer een half pond van deze stof per dag om zuur te neutraliseren in het lichaam. De nieren beheersen de zuurtegraad van het bloed. Als het bloed te zuur is, maken ze daarom bicarbonaat aan. De overmaat aan zuur of acidose, wordt gezien als oorzaak van veel ziekten. Het kan het verouderingsproces versnellen.

Een belangrijke oorzaak, waardoor we zuur worden is de overconsumptie van eiwitten. Dat zit vooral in vlees en zuivelproducten. De afbraak in ons lichaam van eiwitten levert sterke zuren op.

Bicarbonaat neutraliseert zure condities die chronische ontstekingsreacties veroorzaken. Daarom kan natriumbicarbonaat nuttig zijn in de behandeling van diverse chronische ontstekingsziekten en auto-immuunziekten. De stof is ook effectief bij de behandeling van vergiftiging of bij overdoses van chemische en farmaceutische geneesmiddelen.

Naamsverwarring

Let op dat er nogal gegoocheld wordt met de naamgeving. Je hebt baking soda of natriumbicarbonaat en er is soda of natriumcarbonaat.

Soda is ook bekend onder de namen huishoudsoda, sodakristallen of schoonmaaksoda. Het zijn de korrels voor de schoonmaak en niet geschikt voor consumptie.

Baking soda of natriumbicarbonaat kent nog veel meer benamingen, zoals zuiveringszout, dubbelkoolzure soda, baksoda en wordt aangeduid als E500.

Verwar baking soda niet met bakpoeder. Bakpoeder is namelijk een samengesteld poeder; de ingrediënten zijn carbonaat, een zuur en wat zetmeel als vulmiddel/stabilisator. Het zorgt tijdens het bakken, in combinatie met vocht uit het deeg of beslag en het zuur, voor de vorming van koolzuurgas. Dat maakt dat je deeg of beslag rijst.

 

Rob Vellekoop, 30 oktober 2022

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.