Rutte pleegt coup, NOS zwijgt

De regering Rutte heeft op klaarlichte dag een coup gepleegd zonder dat iemand ermee lijkt te zitten. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om het Parlement aan de kant te zetten en je eigen gang te gaan. We verwachten dat de coalitie als reactie hierop, zoals gebruikelijk, weer een traantje zal wegpinken voor de camera’s en erachter hun schouders zullen ophalen.

Wat is een coup

Voordat we het verhaal van de heuse coup verder vertellen moeten we eerst even kijken wat een coup nu werkelijk betekent. Al is het alleen maar om de goedgelovige burgers ervan te overtuigen dat Rutte c.s. niet zo heilig zijn als zij denken.

We hebben hier te maken met een variant, namelijk een zogenaamde autocoup, dat is een actie waarbij een zittende regering zijn macht uitbreidt tegen de grondwet of de politieke gebruiken van een land in. Dit is ook een staatsgreep. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht houdt een staatsgreep niet per definitie een regimewissel in. Aldus de definitie van Wikipedia.

Ga nu niet denken, het zal allemaal wel meevallen, want dat doet het niet. Dat is echter wel hoe het gespeeld wordt. Alleen als het NOS journaal hierover ophef zou maken, dan zou NL massaal uit de sofa komen. Denk ik. Nu is het stil buiten.

De aanloop naar de coup

Leijten (SP) verzoekt de regering niet in te stemmen met het compromis voor de Europese digitale identiteit, omdat de Kamer twijfels heeft over opslag van de data en het gebruik van betrouwbare technologieën.

Staatssecretaris Van Huffelen raadt de Kamer aan niet met Leijten’s motie in te stemmen, omdat ‘op dit moment zou niet instemmen met de Raadspositie betekenen dat we als enige land tegenstemmen en onszelf daarmee buiten de onderhandelingen zetten. Ook een aanhangsel ontraad ik.’

Toch is ze het, volgens eigen zeggen, wel eens met Leijten.

Het gaat er namelijk volgens Leijten om iemand te informeren over wie een geautomatiseerd  besluit genomen wordt, en dat niet over te laten aan de EU.

Van Huffelen beweert dat ze dit in Nederland in elk geval gaan doen!

Dan volgt de stemming.

Hierdoor krijgt op 30 november 2022 de regering Rutte dus de opdracht van de Tweede Kamer om niet in te stemmen met het compromis over de Europese digitale identificatie. De regeringspartijen, maar zonder Christen Unie, stemmen zoals blijkt tegen. Hierdoor is de motie aangenomen.

Verslag plenair debat

De coup

Op vrijdag 2 december meldt staatssecretaris Van Huffelen doodleuk dat ze de motie namens de regering niet zal uitvoeren. Later stemt Nederland toch in met het Europese compromis.

Leijten reageert verbolgen en vraagt een interpellatiedebat aan.

Er vallen harde woorden (voor Nederlands, parlementair gesproken), Omtzigt noemt de tegen de interpellatie stemmende coalitiepartners ‘coalitieslaven’ en tandenloos. Hij zegt echter ook dat de regering een motie niet zou hoeven uitvoeren! Ik vermoed dat het grootste deel van de Kamer het daarmee oneens is, de coalitieslaven inbegrepen, deze durven hier echter niet voor uit te komen.

Ondanks alles nemen de gepasseerde parlementariërs het rustig op en laten zich nog steeds door Kamervoorzitter Bergkamp de mond snoeren. Zou een Kamer met voldoende krachtige leden ook zo gedwee en rustig zich tot een theatervoorstelling laten omtoveren? Want voorlopig spelen ze nog steeds het spelletje met Rutte als spelleider, die keer op keer de regeltjes naar zijn hand zet.

Leijten dringt er bij de voorzitter op aan de behandeling van het interpellatiedebat met Van Huffelen, staatssecretaris van Digitale Zaken, in ieder geval in de eerste of tweede week van 2023 te laten plaatsvinden.

Ondertussen is de coup gepleegd, maar worden de coupplegers niet vervolgd, laat staan aangesproken op hun overtreding. Zo zwak is onze democratie.

Rob Vellekoop, 7 december 2022

8 Comments

 1. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,

  Aan alle…..blijf tot nader orde afwezig!

  Ik dank U!

 2. De Upapadaka / Verlosser van het kruis is niet zomaaar op aarde… > Mahapralaya …> Sinds ± 1886 wordt de vrede en democratie wederom ondermijnd door de Jezuïeten (‘sociëteit van jezus’) die intussen vrijwel ALLE MEDIA, Politieke leiders, invloedRIJKE families, Geheime diensten, koningshuizen, Centrale Banken, IMF, Farmacie, Onderwijs, Multinationals, Wetenschap, VN, WEF kortom het gehele industrieel militair- complex beheert en regeert.

  De oorspronkelijke Vrijmetselarij is in de 16e eeuw door hen geïnfiltreerd en verkracht.

  Dat is mede de reden dat een van de vele Goden/begeleiders der Upapadaka (Foto’s) in 1979 erop aandrong de uitnodiging van Grootmeester Jan de Koning – om als erelid in zijn Loge zitting te nemen – te weigeren. – Cosmic-orbs.com

  Als ‘religieuze’ vrijmetselaars zijn de Jezuïeten eerder in de geschiedenis uit vele landen verjaagd en weggehoond wegens hun misdaden tegen de mensheid… Zoals het veroorzaken van oorlogen, het herinvoeren van de Inquisitie… Het vervalsen van nieuwfeiten en de geschiedenis.

  Portugal en de Nederlanden ontdeden zich van hen in 1578, Frankrijk in 1594, Venetië in 1606, Napels in 1622. In 1816 werden ze uit St. Petersburg verdreven. En in 1820 uit heel Rusland. De Jezuïeten hebben deze wereld meer ethische schade toegebracht dan alle helse legers van de mythische Satan…
  Door van Europa en de rest van de Westerse samenleving een Islamitische staat te maken willen zij het proces van de reset versnellen.

  Islamieten kennen n.l. geen cultuur en mogen als zodanig enkel hun geloof als cultuur belijden en vooral geen kritiek te hebben. (Behalve de Perzen; doch die worden niet als volwaardig Islamiet gezien. // Omvolking middels het creëren van oorlogen en vluchtelingen) … > Zij zijn ook verantwoordelijk voor alle wereldoorlogen en Jodenvervolging.

  Als Pre-Jezuïeten hebben ze tijdens het concilie van Nicea in ± 324 na de moderne jaartelling de 1e Bijbel gepresenteerd. Daarbij de originele goddelijke informatie uit de Kiu-te – via de Veda’s/Upanishads > Chaldeeën > Avesta van Zarathustra; waar de Joden tijdens Babylonische ballingschap de ‘Tora’ uit hebben samengesteld – met nog meer leugens en bedrog herschreven/vervalst >
  Waardoor de vele Gnostici boos wegliepen… Hierdoor zagen de 1e kerkvaders een buitenkans om ± 300 jaar later – onder het pseudoniem van Mohammed – met de Koran hun ‘tegen-geloof’ Islam te creëren. Om nog meer tegenstrijdigheden en oorlogen met hun Verdeel en Heers politiek te genereren.

  De massamoorden op de vele duizenden Russische sprekende inwoners van de Donbass door neonazi’s Zelinsky, is één van de redenen waarom de Russische strijdkrachten buurland Oekraïne binnen gevallen zijn…

  De Russen noemen Azov en Aidar de fascistische stoottroepen van de Oekraïense regering…
  Voor Jezuïeten in het Westen zijn ze de helden van de natie die door hen met alle Westers middelen ondersteund worden.

  Rusland wil NIET meedoen aan het leugenachtige systeem van de NWO waar wij dagelijks via de Media mee geconfronteerd worden… En houdt daarom opruiming door de misdadige Westerse belangen zoals o.a. Biolabs van Hunter Biden te vernietigen. Welke nieuwe ziekten ontwikkelen en vaccins produceren die besmettingen erger maken.

  Dankzij westerse wapenleveranties is er al vele jaren onnodige oorlog in Oost-Oekraïne. Dat daar burgerslachtoffers bij vallen is dus de schuld van ‘het vrije Westen’ zelf…

  De Azov & Aidar bataljons van Jezuïetenpoppetje Zelenski zijn Khazariaanse ‘militaire’ eenheden die al acht jaar lang de ‘opstandige’ Russische inwoners van de Donbass-regio bombarderen en beschieten…. Waarbij naar officiële schatting al meer dan 50.000 mensen om het leven zijn gekomen, zonder dat het Westen president van Oekraïne; acteur Volodymyr Zelinsky, ter verantwoording riep.

  De Jezuïeten willen met alle geweld Putin de schuld hun eigen daden geven om de NWO middels krankzinnige maatregelen als verzonnen STIKSTOF beleid, EU pas met QR code voor de nieuwe Coronagolf die medio okt/nov gelanceerd wordt etc. Paniek, Chaos, Ontreddering, Ziekte + dood veroorzaken en met leugens verergeren

  Zodra de Russische militairen zich terugtrekken vermoorden Zelenski’s bataljons – omwille van ‘het heil der leugen’ – direct massaal hun eigen ongewapende Russisch sprekende burgers. Velen hebben witte banden om hun bovenarm … Een teken van overgave en goodwill voor de Russische bevrijders –
  Direct na hun misdaad filmen zij vanuit hun voertuigen hun dode slachtoffers. Waardoor het Westen de indruk moet krijgen dat de Russen deze misdaad gepleegd hebben. En dat met wapens die het Westen levert

  Op You-tube zijn die video’s verwijderd; omdat ze aantonen dat Rusland het NIET gedaan kan hebben..… Googel op Bitchute en zoek daar onder: Bucha Massacre … In de video’s zijn duidelijk de witte bovenarmlinten bij de slachtoffers te zien…. Sommige lichamen zijn met witte linten geboeid doodgeschoten…

  Putin heeft er bij de terugtrekking van zijn troepen geen enkel belang bij om in zijn ‘satellietstaat’ massamoorden op zijn broedervolk te plegen… Zelesnki als Jezuïeten-poppetje wel. Om Rusland de schuld te kunnen geven.
  De Jezuïeten willen graag extra Islam vluchtelingen, chaos + paniek om tekorten en geldontwaarding te veroorzaken…

  Goedkoop Russisch gas via Nordstream 2 mocht ook al niet.

  Omdat er dan geen reden zou zijn om tekorten en inflatie te organiseren.

  Het Westen moet van de Jezuïeten via de media geloven dat de Russen FAKE nieuws brengen… Terwijl het juist andersom is.

  Het Westen wil een totale wereldoorlog uitlokken. Net zoals de wereld met massahypnose moest geloven dat vaccins ‘helpen’ Terwijl het juist andersom is. Er gaat logisch niets boven het natuurlijk afweersysteem dat vaccins alleen maar kapot maken.

  Daarbij schuiven deze ‘Soldaten van Jezus’ wel vaker met ‘poppetjes’ in de politiek.⁠
  Recent voorbeeld: Hoewel Trump de verkiezingen duidelijk gewonnen had, besloot The Fox Decision Desk van Jezuïet Rupert Mordoch om Biden als winnaar naar voren te schuiven. Jezuïeten draaien de waarheid ALTIJD om.

  Blavatski heeft in ‘Christelijke misdaden en heidense deugden’ in 1877 al gewaarschuwd voor deze duivels achter de schermen van CFR, BlackRock, WHO, VN, DTRA, CDC, NIH, EHRM, etc. – die tegenwoordig zelfs een ‘witte paus’ op de stoel in Rome hebben voortgebracht… Normaal luisteren ze naar de zwarte- De Nederlander Hans Kolvenbach was ooit een ‘zwarte’ paus

  Zie ook onder FB Cosmic Orbs 2e Orbs foto over de waarheid van ‘Sint & Zwarte Piet’ + 9e Orbs foto 1 06 2019 Groot Welsden > ‘De Verlosser is nimmer eerder geboren‘ (over de Kalki, Upapadaka, Mahdi) en nog 11 antwoorden onder de foto > Jezuïeten 1 t/m 4 >
  https://www.facebook.com/CosmicOrbs

 3. Echt die Rutte moeten ze direct een trap onder zijn ballen trappen weg ermee die rotte appel is een nazi die zeer gevaarlijk is. Snap niet dat niemand dit inziet. Deze gek moet zo snel als kan gerust worden word al woest als ik zijn schijnheilige smoel zie

 4. Het is genoeg.
  Zorgen dat het echt openbaar wordt gemaakt.
  Zorgen dat iig deze man aan de kant gezet wordt

 5. Als Klaus Schwab en zijn pin-up boy Mark Rutte de misdadige politiek van de Chinese leider Xi Jinping zo voorbeeldig vinden….waarom rotten ze dan niet op naar China?

 6. in 2009 hebben Rita Verdonk en Mark Rutte gestreden om de partijleiders schap van de vvd
  Rita Verdonk stond op winst toen heeft w.e.f ingegrepen en hebben mark Rutte partijleider gemaakt an vdd en dus in 2010 werd mark Rutte nep president van Nederland toen hebben ze samen met w.e.f en marktje de coupe gepleegd

 7. Albert lichten elk, wat een goed verhaal en duidelijk gesteld met interessante info met namen.
  In grote lijnen weet ik het ook, ik heb ook de ” val van de cabal ” van janet gezien. En het lijkt steeds duidelijker te worden. Ook maxima is een jezuïet die het digitale = gecontroleerde geld promoot. En is ook bij Klaus Schwab geweest.
  Oekraine is altijd altijd een broeinest geweest (khazarians) en in 2014 is een coup ge pleegt door het westen waar putin niet blij mee was.
  Ook door Biden opgerichte biolabs om de wereld te beheersen en in slavernij te houden.
  Op mij blog hou ik het bij: http://bobbie139.blogspot.com

 8. Die autocoup heeft Rutte al een flinke tijd geleden gepleegd.
  Velen zagen het gebeuren maar verder wilde niemand het horen. Je werd als gek weggezet.
  De Nederlanders krijgen wat ze verdienen. Ze zijn de vrijheid niet waard.
  Wel jammer voor de rest.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.