Het wordt een kwestie van overleven

In de komende periode komt het erop aan te overleven, dat is de conclusie die je kunt trekken uit de analyse van Ab Flipse. Dat is de man die Nederland deed opschrikken na zijn uitspraken dat het geld op de bank niet van de rekeninghouder is. Het vervolg op zijn verhaal is echter nog heftiger zoals hieronder zal blijken, maar een gewaarschuwd mens…

Argwanender

Ab Flipse is onder andere voorzitter van Vereniging Woekerpolis en VZW Arcoclaim.be. Hij is al jaren financieel commentator bij Omroep Flevoland en sinds zijn uitspraak over de Noodwet Financieel Verkeer uit 1978 in het afgelopen najaar is hij een bekende Nederlander geworden.

Over zijn plotselinge bekendheid zegt hij zelf tijdens een interview met De Nieuwe Wereld dat de Nederlander sinds de noodmaatregelen voor corona argwanender is geworden. Immers de meest verregaande noodmaatregelen kan een regering blijkbaar tevoorschijn toveren. Datzelfde schijnt sinds 1978 ook op financieel gebied mogelijk te zijn.

Daarnaast lanceerde Flipse de opmerking tijdens een van zijn periodieke analyses bij Omroep Flevoland dat je geld bij de bank niet meer is dan een vordering op die bank. Heel veel meer Nederlanders hadden dit natuurlijk al langer kunnen weten. De Stichting Ons Geld wist destijds de Tweede Kamer zover te krijgen dat toegegeven werd dat geld door particuliere banken gecreëerd wordt op het moment dat iemand een lening bij hen afsluit.

Financiële noodmaatregelen

Flipse vertelt dat het meest bedreigende van de Noodwet Financieel Verkeer de bijlage is die voor het publiek, de belastingbetaler, geheim gehouden wordt.Slechts 20 parlementsleden mochten de geheime maatregelen inzien.

Hij speculeert dat als maatregel bijvoorbeeld bankrekeningen bevroren kunnen worden, of dat mensen dagelijks nog slechts een heel klein bedrag mogen pinnen. Hij zegt op een gegeven moment in het vraaggesprek, we kunnen denken dat we een enorme pensioenpot van 1400 miljard hebben en voor 400 miljard gespaard, maar het is niet zeker of we hierover kunnen beschikken wanneer we dat willen.

Dan staat hij ook nog even stil bij het Garantiedepositostelsel. Deze regeling garandeert dat iedere bankrekeninghouder per bankrekening als de bank failliet gaat in ieder geval 100.000 aan tegoed overhoudt. Hij wijst er echter op dat dit een prachtige regeling is, waarbij andere banken de schulden overnemen, maar wat gebeurt er als deze banken daartoe niet meer in staat zijn?

Goud

Flipse vindt dat het financiële systeem ‘verrot’ is. De inflatie was er al lang en heeft niets met Oekraïne te maken. Hij zegt dat de bevolking niet wordt geïnformeerd over wat er nu werkelijk mis is. Ab raadt mensen aan voor zichzelf iets te creëren om te kunnen overleven.

Zelf is hij naar eigen zeggen al uit de Euro gestapt, iets wat volgens hem de Nederlandse overheid eerder ook had moeten doen. Koop goud, vindt hij, en stap voor de rest over op sterke valuta, zoals de Zwitserse Franc of de Noorse Kroon.

Contant geld

Volgens Flipse is ons geldstelsel verrot en zou de CBDC (digitale Euro) een oplossing kunnen zijn. Hij plaatst hierbij echter vraagtekens omdat hij de overheid niet vertrouwt. Hij vraagt zich namelijk af wat er gekoppeld gaat worden aan de digitale rekening die mensen dan moeten aanhouden bij de centrale bank. Met de coronamaatregelen nog in het achterhoofd, ben je volgens Flipse met dit kabinet dan gewoon ‘de klos’.

Hij schat in dat het contante geld niet zo maar afgeschaft gaat worden, wel in NL voegt hij hieraan toe. Kijk naar Duitsers en Belgen waar zestig procent nog contant betaalt. Hetzelfde zien we in Oost- en Zuid-Europa.

Grote Depressie

De financieel expert houdt rekening met een nieuwe grote depressie zoals in de dertiger jaren van de vorige eeuw. In de EU zullen mensen hun eten niet meer kunnen betalen. Hij verwacht namelijk massale werkloosheid. Nu al ziet hij dat ondernemers er gewoon mee stoppen.

“Met de sancties tegen Rusland hebben we ons doodsvonnis getekend. We krijgen massale werkloosheid, gevolgd door voedselrellen. Mensen komen in opstand doordat ze hun eten niet meer kunnen kopen. Er komt een clash tussen de massa en de elite.”

Fijntjes wijst hij hierbij op de Franse Revolutie die ontstond doordat Parijse vrouwen de vis niet meer konden betalen.

Bezorgd vraagt de interviewer hoe we dan moeten overleven.

Tips

Ab Flipse sluit zich om te overleven aan bij de tips van het NIBUD uit 2013.

– Zorg voor drie maanden cash geld
– Koop goud
– Neem andere valuta op
– Haal een noodpakket in huis
– Word zoveel mogelijk zelfvoorzienend
– Sla water op

Volgens de expert moeten we ons voorbereiden op een oorlogssituatie. Hij sluit af met:

“Zorg voor jezelf en laat op 15 maart je stem horen, want het kabinet wil onze soevereiniteit overdragen aan Brussel.”

Interview van Ab Flipse bij De Nieuwe Wereld

 

Rob Vellekoop, 7 januari 2023

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.