Hoe kan je de aarde redden zonder ermee een spirituele band te hebben?

Een bijdrage van Anastha Aurora*

Tips om een (spirituele) verbinding te maken met moeder Aarde en de natuur.
° Ga onder een boom zitten en word bewust van die boom. Stel jezelf aan hem voor. Stel je open voor zijn energie.
° Ga wandelen bij een rivier of kreek. Ga een tijdje zitten en kijk naar de natuur.
° Zwem in de oceaan. Laat het water je fysiek, emotioneel en energetisch reinigen en revitaliseren.
° Verzamel wat interessante stenen die je tijdens wandelingen vindt. Misschien ben je ook gezegend met een veer of een mooi blad. Leg ze ergens in huis of op de werkplek waar ze je kunnen herinneren aan de natuur.
Foto R. Vellekoop
° Zet wat snijbloemen in huis. Bloemen genezen en voeden ons met hun kleur, geur en energie.
° Speel met kristallen – draag ze, zet ze naast bed of op de vensterbank, en houd ze vast.
° Ga bij een uitkijkpost op een heuvel of berg zitten. Laat de vrede over je heen spoelen. Voel hoe de aarde in- en uitademt.
° Plant een tuin, al zijn het maar een paar kruiden in een pot. Verzorg die planten. Laat hun verzorging een meditatie zijn op mindfulness en de natuur.
Foto R. Vellekoop
° Dans in de regen.
° Speel met een huisdier. Dieren zijn wijze, liefdevolle zielen die altijd in het hier en nu zijn.
° Vier elk seizoen. Geniet van de hitte van de zomer, eet watermeloen en zwem. Geniet van de herfst en de vallende bladeren – de verfrissende verandering in de lucht. Geniet van de winter en het langzame tempo, de korte dagen en de koude nachten. En vier dan de lente, wanneer nieuw leven opkomt, bladeren en bloemen uitbarsten en de zon weer warmer begint te schijnen.
° Let op de cyclus van de maan en hoe je je daarbij voelt.
° Neem een picknick mee naar een favoriet park of een natuurplek. Neem ook wat vrienden, een huisdier of een boek mee, maar laat de telefoon, laptop en zorgen thuis.
° Bezoek een boerenmarkt en koop wat verse, seizoensgebonden biologische producten als gezonde voedselbron. Onderzoek waar jouw voedsel vandaan komt en hoe het je kan genezen.
° Mediteer en maak bewust contact met de aardende, helende en stabiliserende energieën van moeder Aarde.
° Ga ‘s nachts naar buiten en kijk naar de sterren en de maan. Als je ze niet kunt zien van waar je woont, overweeg dan een weekend weg te gaan naar de natuur om je opnieuw te verbinden met de nachtelijke hemel.
° Ga bij een kampvuur zitten en luister naar het geknetter en gedans van de vlammen.
° Kijk naar een insect, vogel of klein dier dat zijn gang gaat. Sta jezelf toe rustig en kalm te worden en open te staan voor de lessen die het dier met je deelt.
° Bezoek een wilde plek. Een plek waar alleen ongerepte natuur is. Kom tot rust en voel de vrede en het leven.
° Ga in de zon zitten en laat de warme stralen van de zon je lichaam binnenkomen met hun helende licht. Voel jezelf ontspannen en tot rust komen.
° Start een familiedomein.
Then I was standing on the highest mountain of them all, and round about beneath me was the whole hoop of the world. And while I stood there I saw more than I can tell and I understood more than I saw; for I was seeing in a sacred manner the shapes of all things in the spirit, and the shape of all shapes as they must live together like one being. And I say the sacred hoop of my people was one of the many hoops that made one circle, wide as daylight and as starlight, and in the center grew one mighty flowering tree to shelter all the children of one mother and one father. And I saw that it was holy…
But anywhere is the center of the world.
(Black Elk, Holy Man of the Sioux Nation)
Dit artikel verscheen ook op Anastha Aurora.

1 Comment

 1. De Bilderberg Groep Sloper,
  De Sloper,

  Tja het klimaat,de natuur,het milieu,…het zijn zo van die geweldige uit spraken van hoog opgeleide mensen die alle denken het voor het zeggen te hebben….maar niets is waar!!!!

  Recentelijk….RWE kolen boer die half Duitsland heeft omgeploegd voor een elektrische centrale doen stroom opwekken voor alle elektrische auto’s te kunnen laten rijden.
  Waar is nou die Nederlandse klimaat man uit Brussel met zijn grote mond als het gaat over het klimaat die beschermt moet worden..en er over waakt met zijn leven dat de temperatuur niet verder stijgt dan 1 1/2 graad?

  In de Moerdijk zijn ze o zo blij met de vondst van die speciale erts uit Zweden om dat hier te doen opslaan en ook als door voer plaats te fungeren…maar wat de Nederlandse MEDIA kanalen NIET vertellen is dat er BOVEN die ertsen inheemse bevolking wonen,en die MOETEN OP ROTTE van het groot kapitaal!!!

  Hebben we nog oog voor het —-klimaat—milieu—de natuur,die zogenaamd gered moet worden????

  Over 10jaar liggen we niet meer onder/voor de kerst boom maar liggen we te puffen van de hitte aan het strand!

  Het Klimaat/het milieu/de natuur wordt misbruikt door de elitaire kakkers(stoep schijters) van Nederland(in zo verre dat Nederland nog bestaat,want dat is ook niet meer ivm dat Brussel de dienst uit maakt) om hun geweldige luxe leventje voort te kunnen zetten.

  Je hebt een ijstijd en een warme tijd…en dat laatste is nu aan de orde.
  Laat je niet gek maken,want dat ben je al van nature al en daar is helemaal niks mis mee!!!

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.