Ons levenslange conflict en de invloed op ons spirituele leven

Levenslang zijn we in conflict met onszelf en onze omgeving. Dat conflict is gemakkelijk te herkennen. We reageren hierop met een negatieve emotie: boosheid, angst, verdriet, wantrouwen. Helaas produceren we op dat moment zelf ook negatieve energie. En juist de productie van deze negatieve emotie schijnt het doel te zijn, volgens sommigen, waarmee we spiritueel gemanipuleerd kunnen worden.

Leven met conflicten

Laten we eerst even kijken wat er gebeurt met ons als we een conflict hebben. Op dat moment overkomt ons iets dat we niet willen. Iemand doet lelijk tegen ons, of zoekt ruzie, iemand doet het tegenovergestelde van wat we van hem of haar verwachten, iemand scheldt, liegt, of verdwijnt uit ons leven. Of we worden geconfronteerd met omstandigheden waarmee we het oneens zijn. Denk aan slecht weer als je moet gaan autorijden, of storm, hittegolven, enzovoort.

Die onenigheid die we hebben met een ander, loopt meestal parallel met het conflict dat we dan met onszelf hebben. Vaak zijn we bijvoorbeeld niet alleen boos op de buurman die herrie maakt, maar tegelijkertijd ook boos op onszelf omdat we er niets tegen ondernemen. Daarnaast zijn er talloze dingen waarover we het maar niet eens kunnen worden met onszelf. We zijn bijvoorbeeld heel ontevreden (chagrijnig) met de auto die we hebben gekocht, maar weten ergens diep in ons hart dat we blij moeten zijn dat we hem hebben kunnen kopen.

Als we reageren met een negatieve emotie dan kunnen we direct weten dat we uit evenwicht zijn. Dat betekent dat we nog iets (af) te leren hebben. In zo’n situatie voelen we ons namelijk niet goed en zijn even onszelf kwijt. Daarom kunnen mensen vaak met boosheid of verdriet op een manier reageren die zij niet van zichzelf verwachten. Steeds zullen we zo reageren in een dergelijke situatie totdat we die verandering geaccepteerd hebben, daarna zal er bijvoorbeeld geen boosheid meer zijn als iemand ons uitscheldt.

Reageren we hierop zonder dat het ons emotioneel van stuk brengt, dan aanvaarden we wat er gebeurt voor dat moment. Pas als we zonder negatieve emoties op een verandering  reageren, blijven we in balans. Dat wil niet zeggen, dat we er niets tegen doen en het laten zoals het is. Nee, maar er is geen negatieve emotie bij ons. Je kunt bijvoorbeeld kalm blijven als iemand iets van jou steelt, maar dat houdt niet in dat je daarna niet naar de politie gaat of iets anders tegen de diefstal onderneemt. Alleen boosheid is overbodig, dat besef je dan. Deze brengt je namelijk niets verder, dan een onbezonnen actie van jouw kant.

Conflicten als verhaal

Ik heb met DLM Plus een periode geprobeerd alleen positief nieuws te brengen. De lezers bleken hierin echter geen interesse te hebben. Lang heb ik me afgevraagd wat er toch zo verkeerd is aan positief nieuws. Als je kijkt naar het conflict, dan kan het je in een klap duidelijk worden.

Ieder mens is bekend met conflicten, we zwemmen er letterlijk in. Het nieuws is over het algemeen negatief en gaat over conflicten. Positief nieuws mist het conflict, het is overwegend positief, er is niets mis mee. Blijkbaar vinden we dat niet interessant of spannend genoeg.

Na een avondje ‘Netflix’ viel bij mij ineens het kwartje. Iedere film staat bol van conflicten tussen mensen, het ene nog gewelddadiger dan het andere. In een mooi verhaal, met daarin zaken die alleen maar goed gaan, herkennen we onszelf niet.

Zo ver zijn we dus nog verwijderd van een wereld vol liefde waarover mensen weleens praten.

We zitten nog te diep in het conflict, we kunnen ons eigenlijk geen leven voorstellen zonder.

Geboden

Afhankelijk van de manier waarop we in het leven staan, zien we uitingen van deze emoties als overtredingen van de 10 geboden (zonden), het aantrekken van negatieve entiteiten die onze energieboost absorberen archontische krachten die ons op die manier kunnen manipuleren. De meeste mensen vinden negatieve emoties onwenselijk, maar we kunnen ze ook gebruiken om ons inzicht te verschaffen in onszelf.

Daarnaast is angst een probaat middel om bevolkingsgroepen volgzaam te maken, zij zullen geobsedeerd raken door zorgen en geen oog meer hebben voor wat de machthebbers doen of zich juist door hen laten leiden uit een gevoel van zwakte (onder het mom van ‘ik weet het ook niet meer’).

Ook zorgen negatieve emoties voor negatieve stemmingen waardoor we geneigd zijn op een minder positieve manier naar onszelf te kijken en naar onze omgeving. Dit veroorzaakt een soort kettingreactie. Anderen kunnen zich storen aan deze onprettige emoties en daarop weer negatieve emoties ontwikkelen, enzovoort.

Verzwakking

Negatieve emoties zorgen niet alleen ervoor dat we de zaken niet meer zo scherp zien, maar ook dat onze reacties daarop zijn meestal niet meer verstandig. Sterker nog, het verzwakt ons, want je voelt je niet goed, niet op je gemak, gespannen, nerveus, faalangstig, onzeker, enzovoort.

Kijk maar naar de coronatijd toen miljoenen mensen in ons land vreselijk bang waren. Er was massale vrees voor het virus. Mensen verscholen zich in hun huizen, wantrouwden andere mensen als mogelijke ziekteverspreiders en velen waren verlamd van schrik. Voor machthebbers is dit een prettige tijd omdat deze mensen veel gehoorzamer zijn, dan degenen zonder angst.

Mensen die ontzettend boos waren toen, omdat ze doorhadden waar de overheid mee bezig was, ook deze mensen voelden zich niet goed.

Alleen zij die de situatie accepteerden bleven rustig, zij keken hoe ze met de maatregelen om zouden gaan. Zij verzetten zich ertegen of stemden er uiteindelijk toch mee in. Dan blijft een mens in zijn kracht.

Wat veroorzaakt negatieve emoties?

Het is een groot misverstand te denken dat een ander ons negatieve emoties kan bezorgen. Een ander mens of omstandigheid veroorzaakt namelijk geen negatieve emotie, want dat doe je namelijk zelf! Hoe gaat dit in zijn werk?

Als iemand jou onredelijk behandelt, kan je boos worden. De vraag is word je dan boos op die ander of op jezelf?

Het lijkt erop dat de onredelijke persoon jou boos maakt, maar toch is dat niet zo. Dat komt omdat jij zelf degene bent die bepaalt of je boos wordt of niet. Jij bepaalt jouw emotionele reactie. Je kunt namelijk ook besluiten niet boos te worden en bijvoorbeeld begrijpen dat die persoon jou best onredelijk kan behandelen. Daarin is die persoon namelijk vrij. Maar ook jij kan hierop reageren zoals je wilt. Boos of niet. Zonder emotionele reactie zal je overigens veel sterker staan.

Spiritualiteit

Het levenslange conflict dat ieder van ons heeft met zichzelf, staat echter niet op zichzelf. Veel mensen geloven dat de negativiteit die daardoor ontstaat, die we produceren, het doel schijnt te zijn waar anderen op uit zijn. Eigenlijk lokken ze conflicten uit om negatieve energie te kunnen oogsten. Denk bijvoorbeeld aan archonten, die zelf niks kunnen scheppen. Zij teren op de energie die mensen afscheiden van negatieve emoties. Lees hierover bijvoorbeeld in het boek ‘Opgesloten in een piramide’ van Peter Toonen.

Daarnaast hebben ook velen het idee dat negativiteit, andere negativiteit aantrekt. Dus iemand die negativiteit uitstraalt, trekt negatieve krachten aan. Denk aan de geesten van onze overleden vijanden, die wraak proberen te nemen op ons. Zij hebben echter alleen dan toegang tot onze zieleroerselen als we voor hun wraak  (lees negativiteit) openstaan. Het omgekeerde geldt overigens voor mensen die positief zijn.
Lees hierover in de boeken van Jozef Rulof.

Met of door negatieve emoties denken mensen dat we de Bijbelse geboden overtreden. Als je uit boosheid en drift iemand wat aandoet, is dit een overtreding, een zonde.

Met andere woorden op het spirituele vlak brengt dit ons geen goeds.

Frequentie

Iedere gedachte en emotie genereert ook een frequentie. Dus als je je in een lage vibrationele staat bevindt, zoals depressie, angst en vrees, dan vibreer je in een lage frequentie. Een lage frequentie trekt personen en dergelijke aan die op een lage frequentie communiceren, denk bijvoorbeeld aan het geweld van de overheid door politie of leger. Zit je in een dergelijke frequentie, dus je bent zeg maar bang, dan kan kan je onbewust beïnvloed worden vanaf het moment dat ze je in een lage frequentie kunnen trekken.

Echter wanneer we in staat zijn ons bewustzijn te laten toenemen dan hebben negatieve krachten geen vat meer op ons. Dit kan je bereiken door jezelf niet langer te identificeren met ‘ik ben maar een mens’ of ‘ik ben een man, of ik ben een vrouw’. Want dan blijf je binnen de grenzen en de beperkingen van je vijf zintuigen. Nee, vanaf het ogenblik dat je je identificeert met ‘Ik ben het bewustzijn, al het oneindige bewustzijn, ik ben eeuwig en meer dan ik ervaar met mijn lichaam’ dan verandert ALLES.

Met andere woorden negatieve emoties / lage frequenties verminderen je gevoel van zelfvertrouwen. Je kunt daardoor het gevoel hebben dat je niets kunt of slecht over jezelf gaan denken. Zo lang je in die frequentie blijft, kom je niet verder. Je kan zeker niet naar een hoger trillingsniveau, of meer bewustzijn. Eigenlijk beperk je jezelf op deze manier.

Lees ook Wat brengt de nabije toekomst en wat kan je ertegen doen?

Wat kan je ertegen doen?

Er zijn talloze technieken om iets te doen tegen negatieve emoties. Een methode, die ik zelf jaren lang heb gepromoot en tot op de dag van vandaag toepas, is de kloptechniek.
Deze kan je teruglezen in het Trainingsboek Zelfvertrouwen.

 

Rob Vellekoop, 14 januari 2023

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.