Russische minister Lavrov waarschuwt Europa

Een bijdrage van Fred Teunissen

Door de wapenleveranties aan Oekraïne speelt de Nederlandse regering met vuur. Gisteren kwam er een niet mis te verstane waarschuwing van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov aan het adres van de Europese landen die bijdragen aan de bijna openlijke oorlog van de NAVO tegen Rusland.

Lavrov

Ik geef de waarschuwing hieronder weer en plaats de analyse van vlogger Alex Christoforou (vanaf 05:30) er direct onder. Op 23:53 gaat hij in op de opstelling van premier Rutte.

 

Levensgevaarlijke plannen

Er is deze week ook sprake van de levering van langeafstandswapens waarmee Oekraïne (lees: de NAVO) diep in Rusland kan toeslaan. In dat verband wordt onder meer de Krim genoemd. Het zijn levensgevaarlijke plannen van politici die de lessen van de Tweede Wereldoorlog zijn vergeten.

Wie zei dat ook alweer? De les uit de geschiedenis is dat de lessen uit de geschiedenis worden vergeten. Goethe?
Dat zal de reden zijn dat minister Lavrov de geschiedenis nog eens in zulke, voor een diplomaat ongebruikelijk scherpe bewoordingen, onder de aandacht brengt.

Hoe weinig historisch besef en verantwoordelijkheidsgevoel de Nederlandse regering heeft, blijkt wel uit de vergelijking die premier Rutte tijdens een bijeenkomst van de Atlantic Council op 17 januari maakte met de situatie in 1938. Daarmee schildert hij Rusland af als een soort nazi-Duitsland. Een idiote en voor Russen (en niet alleen voor Russen) diep beledigende opmerking.

Medvedev

Vandaag kwam er opnieuw een waarschuwing, nu van voormalig president Medvedev:

 

Zie verder

De overeenkomst met president Gorbatsjov over het niet uitbreiden van de NAVO in oostelijke richting:

Dit artikel verscheen ook op Transitieweb.nl

3 Comments

 1. Wie Rusland aanvalt is niet wel. De geschiedenis laat dat keer op keer zien: zelfs al zou het lukken de Russen militair te verslaan dan nog is het land veel te groot om te kunnen bezetten en bezet te houden. Terwijl de mainstream ons overspoeld met enthousiaste berichten over de prachtige successen van het Oekraïense leger is de Russische sloophamer zijn werk begonnen: op elke gesneuvelde Russische militair sterven op dit moment 9 sufferds. Het “democratische” westen gaat deze oorlog verliezen en de heilige Zelensky kan de geschiedenis in als de rijkste bedelaar ter wereld. Ikzelf denk dat deze hele oorlog een game is uit de koker van het WEF. Ook van Russische kant want ook Putin is een “Young Global Leader” uit het klasje van Klaus Schwab. Nagenoeg alles in de wereld draait om geld en er zijn een groot aantal bedrijven flink beter aan deze oorlog geworden. Investeringsbank Black Rock (WEF) laat ook geen wind door de hekken waaien en heeft al contact opgenomen met de Oekraïense regering om de wederopbouw te financieren. Oorlog is een verdienmodel. Zelfs onze vrijheid gaat binnenkort een verdienmodel worden.

 2. Probleem is dat NAVO/EU?VS niet meer terug kunnen zonder gezichtsverlies.
  Maar dat gaat het sowieso worden.
  En waarom dan zovelen slachtoffers.

  Ach dat zagen we ook bij Joegoslavië Irak, Libië, Afghanistan, Syrië etc. Het is een consortium, van destructie en dood.

  EN nog nooit hebben ze iets opgelost, dan alleen veel geld naar de wapenindustrie.

  Verdere analyse is niet nodig, zeker niet, omdat de VS haar hegemonie allang kwijt is.

  En Rutte, tsja Rutte, voor hem is 1 tribunaal niet genoeg zelfs niet 3

 3. De BildeRberg-Groep Sloper.
  De Sloper,
  Er is nog een Oekraïne’ – oppositieleider in ballingschap
  Vladimir Zelensky voert het conflictplan van het Westen met Rusland uit, zegt Viktor Medvedchuk
  De verbannen voormalige leider van de grootste oppositiepartij van Oekraïne beschouwt zichzelf nog steeds als een Oekraïens staatsburger en wetgever,en bouwt een team van gelijkgestemde mensen op om degenen te vertegenwoordigen die volgens hem door de huidige regering in Kiev worden onderdrukt.
  In een gesprek met RT beweerde Viktor Medvedchuk dat president Vladimir Zelensky een dictator is die het land opoffert namens westerse mogendheden.

  Wanneer Zelensky beweert dat Oekraïne verenigd is,laat hij na dat deze eenheid onder schot werd afgedwongen,beweerde Medvedchuk.
  Hij leidde voorheen de, nu verboden, Opposition Platform – For Life-partij,die het op een na grootste aantal parlementszetels won bij de verkiezingen van 2019 in Oekraïne.
  Het pleitte voor nauwere banden met Rusland en verwierp het pro-NAVO-standpunt van Kiev.

  Er zijn veel mensen die het niet eens zijn met de huidige regering in Kiev,die “een ander Oekraïne vertegenwoordigt, niet dat van [WO II nazi-collaborateur Stepan] Bandera,een die niets te maken heeft met de uitspraken en het beleid van neonazisme dat door Zelensky wordt nagestreefd”,hij voegde toe.
  Het huidige Oekraïne schendt elke bepaling van zijn eigen grondwet, betoogde Medvedchuk,en “hield op onafhankelijk en soeverein te zijn”na de staatsgreep van februari 2014,toen het “volledig onder externe controle van het Westen kwam”.

  Zelensky plaatste Medvedchuk eerst onder huisarrest en stuurde hem vervolgens naar een “kerker”die werd gerund door de Oekraïense SBU-veiligheidsdienst,waar de oppositiepoliticus zei dat hij werd blootgesteld aan “constante psychologische druk en vernedering”. In september 2022 werd hij overgevlogen naar Polen en vervolgens naar Türkije,waar hij werd overgedragen aan de Russische autoriteiten.

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zei hij, werd hij niet ingeruild voor de leiders van het neonazistische “Azov” -regiment dat zich overgaf in Marioepol.
  Ze werden geruild voor gevangengenomen Russische soldaten,legde Medvedchuk uit,terwijl hij werd geruild voor “tien buitenlandse huurlingen die vochten in de strijdkrachten van Oekraïne.”
  Kiev beschuldigt Medvedchuk van verraad en het in het geheim verkrijgen van het Russische staatsburgerschap.
  Hij verwerpt beide beweringen als vals en zegt dat de “vervalste beschuldigingen” verband houden met zijn legitieme bemiddeling namens de Oekraïense regering met de afgescheiden Donbass-regio’s en Moskou in 2014-2015. Ongeveer 1.500 Oekraïense krijgsgevangenen kwamen naar huis als resultaat van zijn inspanningen,merkte hij op.

  “Ik blijf een burger van Oekraïne”, benadrukte Medvedchuk,eraan toevoegend dat Zelensky niet het recht had om zijn paspoort in te trekken,een zet die hij afwees als “volkomen roekeloos en ik zou zeggen krankzinnig”.
  Als hij een Russisch paspoort had willen krijgen of naar Rusland wilde verhuizen, zei de politicus,had hij dat jaren geleden al gedaan. “Maar ik ben niet weggegaan. En ik heb me niet overgegeven.”

  “Zelensky is het soort man dat vooral aan PR denkt als het om staatszaken gaat”,zei Medvedchuk. “Deze regering probeert de realiteit voor de mensen te verbergen en haar acties te verhullen,die niet in het belang zijn van Oekraïne of het Oekraïense volk.”

  Het is Groot-Brittannië dat Zelensky en Kiev controleert,veel meer dan de VS, beweerde Medvedchuk,eraan toevoegend dat Londen het voortouw neemt in de druk van het collectieve Westen om van Oekraïne een springplank tegen Rusland te maken.
  Het doel van het Westen is om “een soort confrontatie binnen Rusland aan te wakkeren, processen die het Russische leiderschap kunnen verzwakken”,wat Zelensky probeert te doen, vertelde Medvedchuk,” Het is echter duidelijk dat Oekraïne Rusland niet kan verslaan vanwege bekende feitelijke omstandigheden.”

  Vladimir Zelensky de psychopaat van het westen….opa krijg ik stelt b2 bommenwerpers///opa krijg ik een paar honderd tanks….opa krijg ik wat dollars….opa krijg ik 100 F-35 toestellen…opa krijg ik meer helikopters….opa krijg ik nog meer langeafstandsraketten die diep in Rusland kunnen geraken…opa krijg ik nog een paar vliegdekschepen….opa krijg ik een paar duikboten…..opa krijg ik ook een atoom bom????

  EN MET OPA BEDOEL IK ….DIE RANZIGE BIDEN VAN DE USA!!!!

  Ziet U de kranten koppen al voor U verschijnen….

  We hebben gewonnen van Rusland!!!!!
  Wat U niet weet is dat de westerse dictators het nog steeds NIET hebben kunnen verkroppen dat zij hebben verloren met de oorlog in het midden-oosten,met namen Syrië waar Bashar Hafiz al-Assad nog steeds aan de macht is!
  Dit is puur de vergelding tegen Rusland wat in het keurslijf moet gaan lopen van de EU/USA/Dictators.

  DE grote ellende moet nog gaan gebeuren hier waar het voetvolk erg hard onder gaat lijden.

  Tevens doe ik een beroep op de bevolking —het klootjesvolk—gepeupel—schorriemorrie….stuur NIET Uw zonen naar deze brandhaard om vervolgens kapot geschoten te worden door alle VVD mensen hier die dit of liever gezegd deze oorlog zelf hebben gecreëerd….dat al die VVD mensjes HUN eigen zonen maar opruimen!!!

  DE grote aanstichters was Van Balen van de VVD op het beruchte Maidan muurtje!!

  Ik dank U!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.