De levensgevaarlijke consequenties van de nieuwe BRICS-munt

DLM Plus volgt op de voet de ontwikkelingen naar de digitale dwangmunt, de digitale dollar, euro of welke dan ook. Het conflict tussen Rusland (BRICS) en de NAVO in Oekraïne lijkt meer op een afleidingsmanoeuvre voor de invoering van de CBDC wereldwijd. Kijk maar.

Digitale munt of centrale bank direct currency (CBDC)

Nog even kort, wat is het en wat doet het?

“Ook vindt er overleg plaats tussen het World Economic Forum (WEF) en centrale banken met het oog op de implementatie van een zogenaamd Central Bank Digital Currency (CBDC)-netwerk. Volgens David Scripac “Een wereldwijd digitaal ID-systeem is in de maak. … Het doel van het WEF – en van alle centrale banken [is] om een ​​wereldwijd systeem te implementeren waarin de persoonlijke gegevens van iedereen zullen worden opgenomen in het Central Bank Digital Currency (CBDC)-netwerk.” (Zie artikel Wat wij van de bazen van Twitter niet mogen lezen)

Slim geld (smart digital money) betekent dat al jouw geld op afstand programmeerbaar is. Men kan het ‘aan en uit’ zetten naar believen, traceren en controleren, koppelen aan voorwaarden (CO2 normen) en overheden of bedrijven (zoals banken) kunnen het met een vingerknip in beslag nemen. Nadat het cash geld helemaal uit roulatie is genomen en ‘illegaal’ wordt verklaard (nog voor 2030 volgens het plan), dan rollen de burgers automatisch in het sociaal en CO2 krediet slavensysteem, dat vele malen erger is dan het Chinese model. (Zie artikel Slim geld (CBDC): burger verliest zeggenschap over zijn geld)

BRICS

We nemen de nieuwe munt van het BRICS-blok onder de loep. En schrikken ons rot. De BRICS alliantie bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China, en Zuid-Afrika. Het laatste land sloot als laatste aan in 2010. Het blok heeft 40 procent van de wereldbevolking en is goed voor bijna 25 procent van het BNP van de wereld.

Het is opgericht in 2006, waarbij ieder jaar een top wordt georganiseerd door een wisselend lid. De top van 2023 wordt in en door Zuid-Afrika georganiseerd in augustus.

Het idee achter BRICS is om de afhankelijkheid te verminderen van de Amerikaanse dollar en het door het Westen gedomineerde financiële systeem. Met een nieuwe valuta willen de BRICS-landen dit bereiken.

Als er over een digitale munt in BRICS-verband wordt gesproken komt steeds de Chinese munt naar voren. Dat is niet zo vreemd, want de Chinezen hebben al langer ervaring met een CBDC en liggen ver op de andere landen voor.

China

In 2014 starten zij met de digitale renminbi, zoals de valuta heet. Je kunt als Chinese ingezetene dit digitale speelgoed ‘krijgen’ of beter gezegd je mag eraan meedoen nadat je je ID-nummer, telefoonnummer en pasfoto (voor gezichtsherkenning) hebt ingediend.

Meer dan 80 procent van alle betalingen zijn nu al digitaal. Peking heeft laten weten betaaldata te beschouwen als cruciale kennis van de economie en van nationaal veiligheidsbelang. Vooral de laatste toevoeging is van belang. Het land heeft pilots met de digitale munt in vijf grote steden, zoals Shanghai en Shenzhen.

China’s Central Bank Digital Currency (CBDC) e-CNY is een van de snelst groeiende apps van het land geworden. Volgens het hoofd Financiële Markten van de People’s Bank of China (PBOC) zijn er meer dan 260 miljoen gebruikers (dat is een vijfde van de totale bevolking) van de app. De app kan voorlopig slechts voor een beperkt aantal transacties gebruikt worden.

India

Sinds de aftrap in december 2022 heeft het e-rupee initiatief van de Indiase centrale bank (RBI, Reserve Bank of India) 100.000 deelnemers. Zij denken in juli zelfs al naar de 500.000 te gaan, er wordt zelfs gesproken over 1 miljoen gebruikers. De RBI heeft pilots in 15 Indiase steden en er doen 13 banken aan mee.

Er zijn nog wel enkele technische verbeteringen nodig, waaronder de mogelijkheid om off line transacties te kunnen doen.

Ook Rusland en Brazilië hebben pilots, maar die verlopen wat rustiger.

Verdringen van de dollar als wereldhandelsvaluta

In publicaties over de BRICS-landen ligt er de nadruk op dat ze met hun munt waarschijnlijk de Amerikaanse dollar als handelsvaluta gaan verdringen. Dat is minder leuk voor de machthebbers van de VS, maar voor de wereldburgers zal het weinig verschil uitmaken. Het is veel belangrijker te weten waartoe de nieuwe BRICS-munt in staat is en daardoor veel gevaarlijker voor de mens zal zijn dan verwacht!

Het ligt immers voor de hand dat als de Chinese munt de dollar gaat vervangen dit grote consequenties zal hebben voor het betalingsverkeer. China is immers al heel ver met de digitale Huan. Met andere woorden de wereldbevolking is helemaal niet zo ver verwijderd van de introductie van de digitale munt CBDC als gedacht.

Er zal niet in een keer 1 CBDC komen, maar het zullen er verschillende zijn, met allemaal als kenmerk dat ze lopen via verschillende centrale banken (zijn overheden). Totdat op een zeker moment 1 e-valuta voor iedere wereldburger zal gelden.

Wat dacht je van het volgende scenario?

  1. Steeds meer landen sluiten contracten met elkaar af in andere valuta dan de dollar, dat gebeurt nu al, maar zal alleen maar toenemen.
  2. Bij de BRICS-top van 2023 in Zuid-Afrika wordt de Huan uitgeroepen tot hun gezamenlijke munt samen met de Rupee van India.
  3. Een jaar later gaat China over tot de invoering van de digitale munt voor haar bevolking, en wordt de niet-digitale munt twee jaar later afgeschaft.
  4. Ondertussen heeft de Amerikaanse FED dankzij hun FedNow programma de digitale dollar kunnen invoeren. (Zie Op deze manier komen rekeninghouders bij de overheid (CBDC)
  5. De digitale euro wordt ingevoerd.

Met andere woorden de oorlog tussen de BRICS-landen en die van de NAVO aan de andere kant lijkt een perfecte dekmantel om ondertussen aan beide zijden van de wereld de digitale dwangmunt in te voeren, terwijl de bevolking druk bezig wordt gehouden met de oorlog in Oekraïne.

Hoezeer deze machtsblokken het ook tegen elkaar opnemen, in hun streven naar absolute macht over de bevolking zijn beide blokken het roerend met elkaar eens. Voeren ze dan stiekem toch allebei Agenda 2030 uit?

> Hier kan je meer lezen over CBDC

Rob Vellekoop, 8 april 2023

3 Comments

  1. Gevangen gezet in je eigen huis, afstandsregels, verplichte vaccinaties, een “onverklaarbare” oversterfte, een gierende inflatie op primaire levensbehoeftes, oorlog met Rusland en het digitale concentratiekamp is aanstaande….en dat alles in drie jaar tijd.

    BEDANKT NEDERLANDERS!

  2. om in aanmerking te kunnen komen voor toetreding in de planetaire federatie,wat een onderdeel van de galactische federatie blijkt te zijn,is het voor de onderdanen van de planeet aarde van belang om deel te nemen aan een totale re-organisatie die onder toezicht van galactisy zal worden uitgevoerd en die tzt tot lidmaatschap van de federatie zal worden geleidt en met wie de aardbewoners in 2122 het kosmische aquarius tijdperk zullen ingaan.de komende 50 jaar zal deze re-set turbulente veranderingen op aarde teweeg brengen maar, zoals u wellicht inmiddels heeft kunnen begrijpen, gebeurd dit alles ‘by design’. met vriendelijke groet, vriend Horatio.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.