Revolutie door schuld (aan de bankiers)

Volgens Rein de Vries loopt er een lange rode draad door onze geschiedenis en dat is die van de bankiers die met hun gouden banktruc de wereld langzaam maar zeker volledig onder controle lijken te krijgen. In zijn geweldige boek laat hij dit zien aan de hand van de historie van verschillende westerse landen. Het bijzondere aan deze draad is dat deze weggemoffeld wordt. Grote staatsmannen en vrouwen lijken de touwtjes in handen te hebben, maar niets is wat het lijkt.

Monopolyspel

Als je het verhaal van de geldschepping op je in laat werken dan kan het niet anders dan dat de consequenties hiervan gigantisch zijn. De geldschepping plus de rente die voor dit particuliere bankprivilege gevraagd wordt, zorgen consequent voor een chronisch tekort aan geld. Immers er wordt alleen geld gecreëerd als er een schuld wordt uitbetaald door de bank. Deze moet daarna door de schuldenaar met rente worden terugbetaald. En deze rente is niet gecreëerd, met andere woorden dit tekort aan geld moet in de toekomst weer worden aangevuld met, je raadt het al een nieuwe lening bij de bank. Op deze manier komt ieder steeds weer terug bij de bank. Dat is de onzichtbare spil in het mensenlevenspel.

Ook overheden lenen bij particuliere banken. Dus ook zij creëren geen geld, maar laten dit stilzwijgend aan de machthebbers van de wereld en zijn dus van hen afhankelijk. De verdere gevolgen van dit sadistische monopolyspel kan je teruglezen in het boek Revolutie door schuld.

Voorproefje

Ik geef even een voorproefje aan de hand van de inhoudsopgave van het boek Revolutie door schuld.
Onder het kopje Groot-Brittannië komt onder andere naar voren, geldwisselaars, opkomst Bank of England, Rothschilds en het Britse Rijk, Suezkanaal, WO I en II.
Bij Frankrijk lezen we over en de Franse revolutie, Napoleon en de Rotschilds. De Federal Reserve samen met Rockefeller-Rotschild, WOI en II, Bank for International Settlement (BIS), en dergelijke.

Vandaar gaan we naar het Russische Rijk en de Socjet-Unie met hun verrassende financiers. Op het pad ligt ook Duitsland met de beide wereldoorlogen, de Reichsbank, Weimarrepubliek, Hitler en IG Farben, Standard Oil en Ford en andere connecties met de VS. Een groot hoofdstuk is gewijd aan de VS na WOII waarin tal van presidenten en hun daden onder de loep worden gelegd samen met allerlei affaires zoals de Iran-Contra affaire, de CIA, 9/11, Bin Laden. Daarna komt Europa na WOII aan de orde met hierin opgenomen onder andere MI6 en de KGB, Bilderberg, opkomst EU, Joegoslavië, bankencrisis, goud en ESM. Ook voor de ontwikkelingen in Oekraïne is aandacht in een addendum.

Namiddag

Kortom dit is niet een boek dat je even op een regenachtige namiddag uitleest, maar waarvan je regelmatig een hoofdstuk leest en dan weer weet waar de echte macht ligt en al het andere slechts afleidingsmanoeuvres zijn en rook, heel veel rook. Het is een absolute aanrader, juist nu we in een periode zitten van oorlog en financiële crisis.

In Revolutie door schuld laat de schrijver de invloed zien van de westerse financiële elite. Deze elite blijkt veel belangrijker voor de wereldgeschiedenis dan in het algemeen wordt aangenomen.

Stap voor stap maakt het de lezer duidelijk hoe geraffineerd deze elite onze maatschappij is gaan domineren. Voor hen betekent een vreedzame wereld minder leningen, minder wapenverkopen en minder bescherming van grondstoffenconcessies. Vragen die naar voren komen zijn, wat zijn hun doelen, hoe passen de huidige ontwikkelingen in de historie en wat brengt de toekomst ons verder.

De Vries geeft aan dat hij ‘de andere kant van de algemeen geaccepteerde versie van de geschiedenis’ wil laten zien. Hij stelt dat normaliter de overwinnende machtsfactor onbeschreven blijft en dat hij juist dit naar buiten brengt. Hij laat zien dat de aristocratische machtselite het financiële systeem onder controle wist te krijgen en liefst in de schaduw blijft.

Rein de Vries (1976) is econoom en raakte in de ban van de moderne geschiedenis na het ontdekken van een aantal onmogelijkheden in de versie van de historie die ons geleerd is. Het onderzoek naar de werkelijke gebeurtenissen duurde jaren omdat steeds nieuwe feiten aan het licht kwamen.

Boekspecificatie

Revolutie door schuld, auteur Rein de Vries.
Ondertitel De radicale geschiedenis van de eenwording van de aarde
Dit boek is verkrijgbaar bij onze sponsor Academy of Happiness.

 

Rob Vellekoop, 7 mei 2023

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.