36 miljoenste van een graad minder opwarming kost belastingbetaler 28 miljard – update –

Jetten glimlacht wanneer hij vertelt in de Tweede Kamer de Nederlanders te veroordelen tot het betalen van 28 miljard euro voor 36 miljoenste van een graad minder opwarming. En hij beargumenteert de zoveelste aderlating van de bevolking voor deze geringst mogelijke afkoeling van de aarde met een zwetsverhaal. De bevolking laat zich voor 28 miljard uitknijpen zonder 1 enkele zinnige reden en zonder protest? Ook in Vlaanderen boeken ze een soortgelijk resultaat.

Pakket

Op 20 juni 2023 bespreekt de Tweede Kamer het aanvullende klimaatpakket van minister Jetten. Het doel voor Nederland is om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn. ‘Met het huidige beleid’, meldt de regering, ‘stoten we in 2030 tussen de 39% en 50% minder broeikasgassen uit dan in 1990’. ‘We willen toe naar ten minste 55% minder uitstoot.’ ‘Om dit doel met zekerheid te halen, mikken we op circa 60% reductie in 2030.’

Het kabinet heeft in april een aanvullend klimaatpakket gepresenteerd, met in totaal 122 maatregelen. Volgens SP-lid in de Kamer Leijten is dit pakket slechts voor 5% klimaatrechtvaardig en betalen de mensen de boetebelasting, omdat zij straks de schuld krijgen van de klimaatverandering.

Enkele van de maatregelen:
– mensen moeten aan de warmtepomp
– batterijverplichting voor zonneparken
– meer windturbines
– benzine wordt langzaam duurder
– bij een gasverbruik van minder dan 800 kubieke meter betaal je minder en bij meer wordt het duurder
– in 2035 moet de voorziening van elektriciteit CO2-vrij zijn

Onwaarschijnlijkst

De zaak is al pijnlijk omdat CO2 de aarde niet doet opwarmen (lees de oorsprong van het broeikasverhaal), maar wordt nog gênanter door deze vraag van Kamerlid namens de PVV Alexander Kops:
‘Ik vraag heel concreet aan de minister tot hoeveel minder opwarming van de aarde dat in de praktijk leidt. Heeft de minister daar gewoon een berekening van?’

Dan gebeurt het onwaarschijnlijkst. Het is niet zozeer het bizarre antwoord van Jetten, maar het volledig uitblijven van de reactie van de totale bevolking.

Jetten zegt letterlijk (citaat uit het Plenaire Verslag):

“Aanvullend op wat we allemaal al doen, levert dit klimaatpakket cumulatief een extra reductie van 80 megaton CO2 op richting 2030. Dat is 0,000036°C.”

Kops vat dit nog even voor de belastingbetaler samen. De Nederlanders hoesten 28 miljard zuur verdiende euro’s op zodat wij 22 megaton minder CO2 uitstoten. Terwijl China alleen al 27 megaton per dag CO2-uitstoot heeft. Dus stelt hij terecht, dat dit pakket van 122 maatregelen en de aderlating van de bevolking, door China in een enkele dag teniet wordt gedaan. (China stoot 10.081 megaton per jaar uit).

Argumenten

Maar let op, de waanzin houdt nog niet op. Jetten heeft voor de aderlating de volgende argumenten.

Schijnbaar fanatiek vertelt de milieuman dat als alle landen niets doen, de 3 graden opwarming zal worden overschreden. Waarna hij helemaal losgaat met het narratief.
De extreme weersomstandigheden die we nu zien, komen dan op grote schaal. Hij waarschuwt voor onleefbare gebieden over de hele wereld. Ook zullen miljoenen mensen op de vlucht slaan. De aarde dreigt een onleefbare planeet te worden voor toekomstige generaties. Er zal een verlies zijn aan biodiversiteit en een zware druk op ons economisch model en niet te vergeten de welvaart.

Vervolgens gaat hij naar zijn verkoopverhaal. Nederland, zegt hij, zal zijn steentje moeten bijdragen, want wereldwijd wordt meer geïnvesteerd in duurzame energie dan in fossiele technieken. Sterker nog, volgens de jonge minister is het een verdienmodel van de toekomst, de energietransitie. ‘We kunnen ons niet veroorloven, niets te doen.’ Nu moet Nederland doorpakken om grote kosten dan te voorkomen.

Absurditeit

Ik kan niet geloven dat een zinnig mens ook maar enigszins geïmponeerd raakt door dit zwetsverhaal van Jetten. Zelfs al geloof je het opwarmingsverhaal, dan kan ik me evenmin voorstellen dat miljoenen mensen tevreden zijn met een 36 miljoenste deel van een graad minder opwarming en hiervoor financieel moeten kromliggen.

Toch blijft het akelig rustig. De mensen geloven ‘het allemaal wel’. Het lijkt dat naarmate de maatregelen waanzinniger worden, en verkocht alsof het de normaalste zaak van de wereld is, bijna niemand in actie komt.

Absurditeit (28 miljard euro betalen voor 0,000036 graden Celsius minder opwarming) wordt door mensen als normaal aanvaard.
Terwijl normale zaken, zoals bijvoorbeeld een redelijke verhouding tussen inspanning (28 miljard euro) en opbrengst (0,000036 graden Celsius), niet meer serieus worden genomen.

Bronnen

Plenaire Verslag en verder

Vlaanderen

Meer over klimaatmythes vind je hier

Rob Vellekoop, 28 juni 2023

3 Comments

 1. Jemig, het lijkt wel de bedoeling dat je moet geloven dat het niet anders kan dan dat je knettergek bent als je niet braaf gehoorzaam al dat klimaatgezwam herhaalt en je daarbij ook nog schuldig gaat voelen (zo van: sorry dat ik besta) …

  Zou het kunnen dat mensen ook totaal geen benul meer hebben van schaalgrootte? Van het schoolsysteem kan je uiteraard niet veel meer verwachten en autodidactische vaardigheden zullen onderhand ook al wel staatsgevaarlijk zijn of zo.

  Het lijkt er ook op dat mensen bijna niets meer weten dat ècht ergens over gaat. Zelf iets uitpluizen, is ook al een soort taboe, uit angst dan “wappie” te worden genoemd of zo (oh-oh, wat erg?) …

  Ooit was het hier tropisch en evengoed leeft de mensheid nog steeds want ze hobbelen maar rond met onderhand zo’n 8 miljard van die soort (zelfs ondanks alle oorlogen en pogingen tot vergiftiging, enz.). De natuur en de Schepping werken kennelijk toch wat beter dan gedacht :-).

 2. De BildeRberg-Groep Sloper,
  De Sloper,
  Uit bodemonderzoek en opgeslagen grondmonsters die over de gehele wereld zijn gedaan blijkt dat er tig jaren geleden—toen er nog geen mensen op deze planeet rondstruinden–DAT HET TOEN VELE MALEN WARME IS GEWEEST DAN NU!

  En zie daar…het kapitalistische verdienmodel is geboren voor al die rijkeluislui!

  De klimaat goeroe’s die dom in het wilde weg lopen te bleren….
  even simpel….in Canada heerst een grote bosbrand…..wat voor een effect heeft dat in de atmosfeer….als die wouden er niet meer zijn dan krijg je een andere straalstroming waardoor je ander weer krijgt,als de ijsbergjes weg zijn krijg je weer een andere straalstroming…en zo gaat dat door.
  Tig jaren lang hebben de ambtenaren het ene vinexwijkje na het andere uit de grond gestampt,hele bossen moesten daarvoor omgelegd worden…en nu heb je geen co2-opname meer omdat er geen bomen/bossen meer zijn…uit gekkigheid gaat het mensje c02 in de grond stoppen….je lacht je kapot om al die onzin.

  Poetin dit—Poetin dat—Poetin zo…..je kan beter Poetin hebben dan Mark Rutte Minister President die het klootjesvolk/gepeupel gebruikt en misbruikt!
  De benzine gaat duurder worden…dus de rijken gaan er weer lekker tegenaan met hun o zo geweldige kapitalistisch systeem.
  jullie wilden allemaal meer loon omdat alles duurder was geworden….nu gaan de prijzen ook weer omhoog vanwege DE BENZINE PRIJS…uiteindelijk betalen jullie de rekening!
  De ondernemers berekenen die verhoging allemaal door naar de consument/klant….en zo is de cirkel weer rond!
  Lang leve het kapitalistisch systeem!!!!…3x hoera…!

  ZO DAT WAS HET VOOR EVEN.
  Ik dank U.

 3. Die waanzin heeft NIETS met “kapitalisme” te maken, maar ALLES met CENTRALISME.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.