Vrijheidsdemo 20 maart 2021 onterecht verboden

De politierechter heeft vastgesteld dat er 20 maart 2021 geen sprake was van een oproerige beweging, andere ernstige wanordelijkheden of van rampen dan wel ernstige vrees voor het ontstaan daarvan zoals bedoeld in artikel 175 van de Gemeentewet. Ook dat er “niet voldoende grond” was om “over te gaan tot de afgifte van het noodbevel”. Burgemeester Halsema zat duidelijk verkeerd.

Terug in de tijd

Het is een heugelijke dag. Zaterdag 20 maart gebeurt er iets zeer ongewoons in ons extreem individualistische land. De wereld wijde mars voor vrijheid vindt ook hier plaats. Als antwoord op het ongebreidelde politiegeweld van vorige week zondag op het Malieveld in Den Haag hebben allerlei groepen de koppen bij elkaar gestoken. Zij besluiten elkaar te gaan beschermen! De eerste echte stap naar bevrijding van het juk van het demissionaire regime Rutte is een feit. Geniet mee hoe deze dag zich verder ontvouwt.

Van tevoren was er onduidelijkheid over het aanvangstijdstip, maar ook over de plaats waar deze dag zou worden gedemonstreerd. De gemeente Amsterdam wilde vooraf al niet meewerken aan een demo. Sterker nog burgemeester Femke Halsema had op vrijdag 19 maart 2021 de organisator van de demonstratie verteld dat niet op het Museumplein gedemonstreerd mocht worden. Ze was bang voor wanordelijkheden en de gezondheid. De verkiezingsuitslag doet zich hier al gelden. Of de verkiezingen nu zijn vervalst of niet het resultaat is in ieder geval dat de demissionaire machthebbers het opvatten als een steun in de rug voor nog meer repressie.

Om half twaalf die ochtend, hebben zich desondanks een paar duizend mensen zich op het Museumplein verzameld. Eerst staat er een groep oudgediende militairen strak in de houding voor het oog van de gemuilkorfde ME, daarachter staan verplegers en artsen. Ook al probeert de oude media onder leiding van de NOS de leugen de wereld in te sturen dat dit geen verzorgenden maar  ‘verklede mensen’ mensen zijn. Een verse leugen in een lange rij van bedrog.

Impasse

Rond 12.00 uur wordt door Halsema de demonstratie met een noodbevel ontbonden verklaard.

Achter de geneeskundigen zitten en staan de demonstranten. Even is er een impasse. De Mobiele Eenheid, die klaar staat om op de weerloze moedigen in te hakken, schijnt te weifelen. Toch staan ze opnieuw klaar om volstrekt geweldloze en weerloze mensen neer te slaan.

Na een kwartier van wapenstilstand, begint een waterkanon aan een waterballet. Het spuit de veteranen en de doktoren zeiknat, met daar vlak achter de demonstrerende burgers die achter hun zeiltjes en regenpakken schuilen.

 

Opeens dringt tot de voorste gelederen door dat achter op het plein, daar waar geen bescherming door de oud-militairen is, de eerste mensen worden gearresteerd. Dan besluiten ze opeens allemaal aan de mars door de stad te beginnen. Een mars voor liefde, vrijheid en geen dictatuur.

Stoet

De enorme stoet die in gang komt vanaf het Museumplein wordt al snel in tweeën geknipt. Het voorste deel wordt door de politie ingesloten en het achterste deel jaagt de ME uit elkaar. Dat is zo rond 14 uur. Gelukkig schijnt de zon. De stemming is opperbest bij de ingesloten vrijheidsstrijders. Zij laten zich niet van hun stuk brengen door het zoveelste staaltje van onderdrukking door Rutte.

Op de Leidsekade tegenover de 1500 ingesloten mensen, staan talloze demonstranten met hartjesborden, te zingen en te roepen. Zij tonen opnieuw de solidariteit waar deze dag bol van staat. Even later grijpt de ‘moedige’ ME in en jaagt hen weg met veel agressie en geweld. We weten dankzij de verklaringen van agenten bij de BPOC waarom ze op deze manier reageren op medelanders. Zij geven een mening die het regime Rutte verbiedt. Wie tegen de coronamaatregelen is moet met geweld onderdrukt worden.

In de loop van uren dunt de opgesloten mensenmassa langzaam uit. Steeds worden er mensen afgevoerd met bussen naar een onbekende bestemming. Niemand weet waar ze gedropt zullen worden.

Een deel van deze mensen moet vijf uur lang hier staan. Gelukkig houden zij zichzelf warm met muziek, dans en gezang. Er zijn omstanders die hen stiekem, totdat de ME het ziet, eten brengen. Ook krijgen ze flesjes warm water van omwonenden waaraan ze zich kunnen warmen.

https://open.tube/videos/watch/471e8671-6ffd-4681-b4b5-d662cd7bc4fe

Als het erop aankomt zorgen Nederlanders goed voor elkaar. Maar blijkbaar moeten ze daarvoor wel eerst het meest essentiële na eten en zuurstof verliezen, namelijk hun vrijheid.

Geen leiders

Zo tegen 7 uur ‘s avonds laadt de ME de laatste betogers in gereedstaande bussen en deelt mondkapjes aan hen uit. Die met veel gegrinnik al dan niet worden aangenomen. Al vroeg in de middag hebben mensen vervoer geregeld voor de her en der uit de bus gezette mensen, om hen weer terug naar huis of naar hun auto in Amsterdam te brengen. Geweldig. Daar is geen leider voor nodig. Evenmin dat leiders nodig zijn om allerlei groepen burgers bij elkaar te brengen die besluiten voor elkaar op te komen tegenover de knokploegen van het regime.

Dat moet junta Rutte ongerust maken. Duizenden mensen komen bij elkaar zonder dat er leiders of organisatoren aan te wijzen zijn. Als het erop aan komt nemen zij elk hun verantwoordelijkheid om voor elkaar te zorgen. Mooier kan een dag voor vrijheid en liefde niet eindigen!

Rob Vellekoop, 21 maart 2021 en 1 augustus 2023

 

1 Comment

 1. Propaganda is deadly. We have to stop it.

  The Plan’s execution started in January 2020. First with a fake disease called Covid-19 – the mortality of which is about the same or less than that of the common flu, some 0.03% to 0.07%. And unbelievably – the Covid-19 pandemic, or rather the Plandemic – hit all 193 UN member countries at once, on the same day. The vast majority of the people believed it.

  However, an intense media-driven fear-campaign, with strictly totalitarian-enforced mandates of lockdowns and face masking, distancing people from each other, lowering their moral even further.

  Genocide is a word that doesn’t meet the extent of the atrocity that’s behind what we are living through.

  The UN Agenda 2030, alias Klaus Schwab’s (WEF) Great Reset and the nefarious, all-digitizing 4th Industrial Revolution, also includes an asset-stripping plan never seen and experienced before in human history. Assets of covid mandates-caused bankruptcies are sucked upwards into the vaults of the financial oligarchs and the Dark Invisible Financial Cabal – which is funding and orchestrating the WEF and which is in control of over 90% of the world’s mainstream media.

  Propaganda is deadly. Sheep Wake Up!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.