Alternatieve kankerbehandeling(5): vitamine C

Foto 123rf

Vitamine C blijkt als het in hoge doses intraveneus wordt toegediend kankercellen te doden. Tweevoudig nobelprijswinnaar Linus Pauling is een van de eersten binnen de wetenschappelijke wereld die de enorme betekenis van vitamine C voor de moderne geneeskunde herkent. Helaas wordt hij door een deel van deze wereld verguisd. Aan vitamine C valt niet genoeg te verdienen.

Linus Pauling

Pauling was degene die met 1000 mg ver over de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van vitamine C gaat van 40 tot 60 mg per dag. Hij zei zelf 12.000 mg per dag te nemen. Het viel hem op dat veeartsen voor primaten een veel hogere doses aanbevolen dan voor mensen werd aangeraden. Vandaar dat hij aanvankelijk op 6.000 mg (6 gram) per dag komt voor de mens.

Biochemist Linus Pauling, werkt eind vorige eeuw (60-er jaren) aan Oregon State University. Hij komt erachter dat vitamine C via een infuus rechtstreeks in de bloedbaan toegediend veel sterker werkt dan via de mond. Pauling en zijn collega’s passen dit toe bij 1000 kanker patiënten met een ongelofelijk succes.

Ondanks de vijandige reacties van zijn minder vooruitstrevende collega’s gaat hij onverminderd door. Zij leggen de basis voor een standaardbehandeling met hoge doses vitamine C van chronische en degeneratieve ziektes.

Hij doet verslag van zijn ontdekkingen in een reeks boeken. Vitamin C and the Common Cold (in 1970), Vitamin C, the Common Cold and the Flu (1976), Vitamin C and Cancer (1979) en How to Feel Better and Live Longer (1986)

Vitamine C

“[Ewan Cameron] en Pauling ontdekken dat vitamine C de levens van kankerpatienten vier keer langer maakt dan van patienten die geen C krijgen toegediend,” schrijft Dr. Ronald Hoffman van het Hoffman Center in New York City, een kliniek die hoge doses intraveneuze vitamine C toedient als onderdeel van kankerbehandelingen.

Dr Hoffman deelt meer interessante informatie over het gebruik van vitamine C. Hij schrijft dat al meer dan 20 jaar zijn kliniek het Hoffman Center hoge doses vitamine C gebruikt in de strijd tegen kanker.

Cameron en Pauling dienden hoge doses vitamine C toe in de vorm van natriumascorbaat (niet zure variant ) zowel oraal als intraveneus.

Vitamine C wordt nog al eens door het slijk gehaald door al dan niet door de farmaceutische industrie betaalde doktoren, waardoor het vaak tijdelijk een dipje in populariteit krijgt.

Gelukkig volgt daarna vaak weer een onderzoek met positief resultaat, zo ook bijvoorbeeld dat van Dr. Hugh Riordan uit Kansas die honderden kanker patiënten behandelde met doses tot 200 gram (!) per dag gedurende 4-12 uur verschillende keren per week. Hij behaalt hiermee indrukwekkende resultaten volgens Hoffman.

Latere onderzoeken laten zien dat een hoge dosis vitamine C ingenomen via de mond slecht opgenomen wordt door het lichaam. Het beste resultaat wordt behaald bij doses van 500 mg gedurende verschillende momenten op de dag.

Vitamine C via een infuus is een ander verhaal. Op deze manier kunnen veel hogere concentraties van C toegediend worden.  Bij hogere concentraties zien we andere kenmerken van vitamine C dan oraal. Via de mond binnen gekomen C verhoogt de immuniteit en ondersteunt weefselherstel, maar is te zwak om kankercellen te doden of te remmen. Maar bij hoge doses die direct in de bloedbaan worden afgeleverd lukt dit wel.

Volgens de Moerman Vereniging is vitamine C is terug van weggeweest. Het is tot wel tien keer effectiever tegen de groei van kankercellen dan farmaceutische producten, zo blijkt uit onderzoek.

Nog meer positief nieuws uit de UK. Wetenschappers van de Universiteit van Salford publiceren in 2017 hun vindingen in Oncotarget, een gerespecteerd internationaal blad over kankeronderzoek. Volgens dit blad leveren de wetenschappers uit Salford bewijs dat vitamine C ingezet kan worden om kankerstamcellen uit te schakelen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de ‘brandstofvoorziening’ van dodelijke tumoren.

De meeste dieren kunnen vitamine C zelf aanmaken, op cavia’s en primaten na. Ook mensen kunnen dit niet en moeten het via hun voeding binnenkrijgen. Vitamine C vervult talloze nuttige functies voor de mens. Zo speelt het een rol bij de productie in het lichaam van collageen, carnitine (dat helpt vet in energie om te zetten) en catecholamines (hormonen gemaakt door de bijnieren). Ook gebruikt het lichaam C om wonden te helen, repareren en het onderhoud van de gezondheid van botten en tanden en helpt het ijzer opnemen.

Inname van vitamine C

De meest ideale manier om vitamine in te nemen is door een grote variatie te eten van biologisch verbouwde groente en fruit. Een grote groep mensen denkt dat om vitamine C zo effectief mogelijk t gebruiken je dit moet doen in combinatie met samenhangende micronutriënten, zoals bijvoorbeeld bioflavonoïden. Aangeraden wordt om voldoende groente te eten, het gemakkelijkst is hiervan sap te maken. Het sap van een uitgeperste limoen of citroen toevoegen aan een glas water is ook een aanrader, vooral tijdens warme dagen. Lees hier de tips van Dr Mercola.

Rob Vellekoop, 1 september 2018

1 Comment

  1. Ik ben in behandeling bij een dokter die mij 60€ vraagt om een baxster te steken, zelf rij ik naar Duitsland om vitamine c te kopen. Dat kost mij een vierde van de prijs. Elke week kost mij dat 105 € en trek ik niets terug van de ziekenfonds. Mijn vraag is,kan het nog goedkoper?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.