Paardebloemwortel tegen kanker?

Foto R. Vellekoop

Luca roept al jaren ‘Geen chemo aan mijn lijf.’ Maar zal hij dit ook volhouden op het moment dat hij wordt geconfronteerd met leukemie? Op een gegeven moment ‘krijgt hij wat’ en is hij heel verbaasd hierover. ‘Ik was een beetje moe. Ik kreeg een buikje op een rare plek met een breukje in het middenrif. Toen werd voor het eerst in 20 jaar bij mij bloed geprikt’. Er volgen extra onderzoeken. Het blijkt dat zijn mild en lever enorm opgezet zijn. Luca blijkt te lijden aan CLL Chronisch lymfatische leukemie. Een veel voorkomende vorm van leukemie. Het lichaam produceert niet helemaal volgroeide witte bloedlichaampjes. Deze zijn niet functioneel en gaan ook niet dood. Ondertussen verdringen zij echter wel de rode bloedlichaampjes en de bloedplaatjes.

Wat nu? Wat ga je doen? vraagt Luca zich af. Het protocol van het ziekenhuis is chemotherapie en immunotherapie om de groei van de foutieve witte bloedlichaampjes af te remmen. Het probleem is echter dat Luca geen chemo wil. Daarom zoekt hij middelen in de alternatieve hoek. Naast een hele reeks voedingssupplementen start hij met bioresonantie. Tot zijn ontzetting slaat dit echter niet aan. Bij meting van zijn bloedwaarden geven artsen aan dat hij op deze weg de kerst niet gaat halen. Dan neemt hij een gewaagd besluit. Hij neemt alleen chemotherapie in de 50% doses, omdat de lijst met bijwerkingen geen kwaliteit van leven meer geeft.

Drie dagen twee pillen, gevolgd door twee weken niets, dan weer drie dagen twee pillen, dit zes keer achter elkaar. Er volgt een serieuze doorbraak wanneer de bloedwaarden na twee keer al naar beneden gaan. Dan stopt hij met deze behandeling en wil weer de alternatieve middelen gaan proberen. Zijn oncologe die redelijk meedenkend is, gaat hierin mee.

Hij spreekt met haar af om ervoor te zorgen dat de stamcellen ophouden met hun foute productie en daarom een keer immunotherapie te nemen, met als ondersteuning in vet oplosbare kurkumina, maretak, groene thee plus bijna alle vitamines. (kosten 700 euro per maand, niet door de gewone zorgverzekeraar vergoed, maar wel door Artabana)
Hij gebruikt echter tegelijkertijd met de immunotherapie ook thee van de paardebloemwortel.

Het leidt tot een verrassend resultaat. ‘Binnen een paar weken waren mijn witte bloedlichaampjes nog lager dan bij gewone mensen’. Sinds januari 2019 is hij stabiel. Voor Luca’s idee is het de paardebloemwortel die voor dit geweldige resultaat heeft gezorgd. Hij vertelt dat de geneesmiddelindustrie in 2010 de wortel heeft getest. Zij slaagden er echter niet in om het te synthetiseren zodat de stof gepatenteerd kon worden.

Wanneer wij proberen te analyseren wat er voor de inzet van de immunotherapie is gebeurd komen we op nog een mogelijke oorzaak, die zeker zijn bijdrage heeft gehad op de wonderlijke genezing. We komen uit bij stress, oorzaak van talrijke ziekten. Luca is een actieve wereldverbeteraar en draagt op zijn manier aan bij aan een betere wereld. Hij vertelt heel open dat het daarbij zeker niet altijd gaat zoals hij wil. Dit bezorgt hem ongelofelijk veel stress. Ook stelt hij zich nu achteraf de vraag wie er dan eigenlijk autoritair is, het systeem dat je bestrijdt of jijzelf? ‘Tja, zegt hij, dan heb je als soevereine mens een hele brok te verwerken.’ Hij is er dankzij dit inzicht in zichzelf in geslaagd deze oorzaak van zijn stress aan te pakken. Ook dat draagt bij aan zijn genezing.

Het zal dus altijd de vraag blijven wat nu het meest doorslaggevend is geweest. Luca geeft de voorkeur aan de paardebloemwortel.

Rob Vellekoop, 13 juli 2019

2 Comments

  1. Omdat paardebloem zo goed werkt en het niet gepatenteerd kan worden hebben ze het maar op de verboden lijst geplaast.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.