Vijf argumenten tegen (mazelen)vaccinatie

Foto 123rf

Er loopt al sinds het begin van de vakantieperiode een publiciteitscampagne voor vaccinaties in dag- en weekbladen en op tv. Gelukkig zijn op het internet bij de alternatieve media ook berichten tegen vaccinatie en voor het versterken van de immuniteit te vinden.

Argument 1. Normale kinderziekte niks mis mee

Een normaal verlopende kinderziekte als de mazelen is niet gevaarlijk of dodelijk, maar geneest uit zichzelf, zonder medische interventie. In uitzonderlijke situaties of gevallen kunnen er complicaties optreden. In een extreem geval kan een kind aan complicaties overlijden. Tot deze ontnuchterende vaststelling komt de Stichting Vaccinvrij. In de jaren vóór de introductie van het mazelenvaccin werden kinderziektes gezien als ‘iets dat erbij hoort’. De dokter kwam langs om de ouders gerust te stellen.

Het blijkt dat er in het jaar vóór de introductie van het losse mazelenvaccin (1975) nog 1 sterfgeval was. Terwijl er in 1900 nog een piek is van 2741 sterfgevallen aan de mazelen, zien we dit steeds meer afnemen. Dit beeld bevestigt de uitkomsten van het proefschrift van Judy Wilyman.

Ze stelt dat voordat in de 50-er jaren met massale inentingscampagnes werd begonnen het aantal overlijdens- en ziektegevallen door infectieziekten al enorm was afgenomen doordat het milieu schoner was en onze levensstijl verbeterd (meer hygiëne). Massale vaccinatie programma’s werden pas na deze periode ingevoerd om infectieziekten te voorkomen, dus eigenlijk als mosterd na de maaltijd.

Bron data: RIVM-rapport 213676008

Opmerkelijk is dat van de eerste vaccinatie die is gebruikt aan het einde van de 18e eeuw om pokken te bestrijden, nooit de effectiviteit is getest en gecontroleerd via klinisch onderzoek. Massa vaccinatie programma’s zijn pas de laatste 60 jaar toegepast. Ondanks dat ontwikkelingslanden tientallen jaren vaccinatieprogramma’s hebben gehad komen de infectieziektes daar nog steeds voor!

Wilyman:”Het feit dat ontwikkelingslanden nog steeds worstelen met infectieziekten suggereert dat de afhankelijkheid van vaccins in landen met slechte leefomstandigheden twijfelachtig is, dit is te wijten aan de invloed van slechte voeding op het ontstaan van ziektes.”

Argument 2. Hygiëne en weerstand

Kinderziektes als mazelen konden vroeger dus dodelijke complicaties krijgen, doordat de patiënten onvoldoende weerstand hadden opgebouwd. Met name aan het begin van de 20e eeuw waren de leefomstandigheden van kinderen die in armoede leven bijzonder slecht. Door gebrek aan goede voeding, warmte, overbevolking, sanitaire voorzieningen, elektriciteit, enzovoort.

Door de verbeterde economische omstandigheden aan het begin van de 21ste eeuw kan de weerstand toenemen en de sterfte bij kinderen afnemen. Vaccins zijn overbodig om de kinderziektes te voorkomen, kinderen hebben dankzij hun goede gezondheid voldoende immuniteit opgebouwd tegen de ziektes.

Argument 3. Verminderde kans op kanker

De Stichting Vaccinvrij heeft een rijtje reguliere wetenschappelijk studies verzameld – die zijn gepubliceerd in internationale medische tijdschriften. Zij tonen aan dat kinderen die in hun jeugd de mazelen (of een andere kinderziekte) hebben doorgemaakt op latere leeftijd een verminderde kans hebben op het krijgen van verschillende vormen van kanker:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/9824838/
http://www.bmj.com/content/330/7503/1294 
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ijc.20787/full
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S0361090X06000043
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26122188
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/16406019/
http://www.nature.com/bjc/journal/v82/n5/full/6691049a.html 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/10737396/
http://www.mdpi.com/1999-4915/8/10/294 
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5086626/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4100922
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4574047
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1589969/

Argument 4. Winst

Het zal niemand verbazen dat vaccins financieel bijzonder interessant zijn voor de farmaceutische bedrijven. Zeker als ze door de overheid worden gepromoot en soms zelfs opgelegd, zoals in Australië en Italië. Volgens Global Research is Merck het enige bedrijf dat een licentie heeft om het mazelenvaccin te produceren.

Naar schatting van Global Research  draait de vaccinatiemarkt wereldwijd een omzet van 61 miljard dollar in 2020. Volgens een rapport voor investeerders van Merck maken zij 1,5 miljard dollar winst per jaar wereldwijd voor het vaccin tegen de mazelen. Wanneer vaccins werkelijk hun werk zouden doen, zijn ze na een aantal jaar niet meer nodig, dit blijkt niet het geval te zijn. Blijkbaar zijn vaccins een jaarlijks terugkerende winstbron van de farmaceutische bedrijven.

Argument 5. Bewijs ontbreekt

Transparant wetenschappelijk bewijs ontbreekt dat vaccinaties veilig zijn. Desondanks worden wereldwijd massavaccinatieprogramma’s uitgevoerd, die door de overheid op aanraden van de farmaceutische industrie geïnitieerd worden! Om dit voor eens en voor altijd duidelijk te maken aan het publiek is de Stichting Vaccinvrij een WOB-procedure gestart om de overheid te dwingen openheid van zaken te geven. Dit is een geweldige actie tegen de massale berichtgeving in de massamedia die uitsluitend positief is over vaccinaties en de mensen die hiertegen zijn demoniseert als geloofsfanaten en verwarde ouders.

Rob Vellekoop, 1 september 2018

3 Comments

  1. Zijn jullie soms helemaal …geworden?????? Door dit soort onzinnige publicaties en zijn aanhangers loopt de volksgezondheid ernstige risico’s. Het niet vaccineren van je kinderen zou gelijk moeten staan aan kindermishandeling! De kinderen zouden subiet uit huis geplaatst moeten worden bij mensen die wel iets geven om de gezondheid van de kinderen.
    Stelletje …., ik hoop dat je de mazelen krijgt. Kijken hoe je dan tegen vaccineren aankijkt.

  2. Beste PP, ik heb je scheldwoorden gewist, die maken je opmerking zwakker. In tegenstelling tot wat de meeste pro vaccinatie mensen doen, geef ik jou wel de gelegenheid om je grieven hier neer te zetten. Daar wringt namelijk de schoen, ik ben van mening dat jij mij niet kunt dwingen om wie dan ook te laten vaccineren. Dat is mijn recht op zelfbeschikking. Daarnaast begrijp je blijkbaar het doel niet meer van vaccineren, dat is namelijk om te voorkomen dat jij een infectie oploopt. Dus nadat je bent gevaccineerd zou je immuun zijn voor de ziektes waartegen anderen zich niet willen laten inenten. Waar maak je je dan druk over?

  3. Helaas ben ik het helemaal eens met deze publicatie. Het enge vind ik dat de meeste mensen niet meer de tijd nemen om zich in zaken te verdiepen. Mensen kunnen zich gaan verschuilen achter het mantra van de meerderheid, want ‘zij’ hebben het immers al voor iedereen uitgezocht? Wie die ‘zij’ dan zijn en ‘wat’ ze dan precies hebben uitgezocht weet niemand. En dat hoeft ook niet wat hij en zij zeggen ook dat het goed is om te vaccineren. En ik begin te vrezen dat de stupiditeit van de menigte het gaat winnen van gezond verstand. Pietje Puk kan alleen maar schreeuwen en anderen allerlei ziektes verwensen Als we Pietje Puk eens zouden vragen naar zijn kennis, dan zal ook hij verwijzen naar ‘zij’…..

    In 1914 stuelde Dr. Finnegan (State Department of Education) een brief op die scholen voor moesten lezen en waarin het verplichte karakter van vaccineren uit de doeken werd gedaan. Als ouders hun kind niet zouden laten inenten, dan zou hun kind van school worden gestuurd en de ouders zouden in de gevangenis belanden. Gelukkig gaven niet alle scholen hier gehoor aan, maar de New Windsor School in New Windsor wel… De gevolgen waren niet mals voor o.a. Arthur Smith (11 jaren oud) en Mary McCurry.

    De geschiedenis lijkt zich te herhalen…. Hopelijk gaan de redelijke gronden, zo als bovenstaand stuk, voeten aan de grond krijgen. De meerderheid heeft niet altijd gelijk en de minderheid is niet altijd kansloos….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.