Combi Rutte – Wilders ontmaskerd door #gelehesjes

Als politieke partijen en de overheidsmacht ergens allergisch voor zijn dan zijn dat spontane volksoproeren zoals deze zich al een aantal weken afspelen in Frankrijk. Rutte zal Wilders op zijn blote knietjes dan ook bedankt hebben voor diens aandeel in het onthoofden van het Gelehesjes-oproer van afgelopen zaterdag in Den Haag en Maastricht.

Het begon met een man die op de publieke tribune van de Tweede Kamer de kamer wordt opgepakt omdat hij een geel hesje durft te dragen. Snel arriveert de politie en bijna nog sneller beweert de voorzitter van de Tweede Kamer dat zij zal onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Toen moeten de raderen zijn gaan draaien. Wilders heeft de laatste tijd flink wat tegenslag in zijn zucht naar publiciteit. De moslim kwestie is al wat ‘gewoontjes’ aan het worden. De actie van de gelehesjesman moet hem op een briljant idee hebben gebracht.

Zijn grootste uitvalsbasis is Almere. En daar vindt dan ook de onthoofding van het spontane Nederlandse volksoproer plaats. De PVV-leden hullen zich afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering in gele hesjes. Uitgekiend. Geen opstandig mens in Nederland, die niet van de PVV is, zal er langer over piekeren een geel hesje te dragen!

Een prachtig voorbeeld van gecontroleerde oppositie. Opstandige mensen die het overheidsbeleid beu zijn een uitlaatklep bieden, maar hun actie wel aansturen zodat de werkelijke macht niet in gevaar wordt gebracht. Op deze manier wordt het politieke spel al eeuwen gespeeld. Steeds wanneer de politieke partijen hun vingers achter verzet krijgen, gaan zij er met de macht vandoor. Ze grijpen de controle van een ongeleide volkswoede en manoeuvreren zich in de spotlights waarna zij de macht gewoon overnemen. Het volk dat de opstand begon blijft daarna steeds met een katergevoel achter, omdat wat ze werkelijk wilden weer niet gelukt is.

Een schitterende ontmaskering ook waarvoor de PVV werkelijk staat. Ze zijn geen haar beter dan de partijen die zij zeggen te bestrijden. Ingewijden weten al veel langer dat de PVV en de VVD onder een hoedje spelen, de oorspronkelijke gelehesjes actievoerders krijgen dit feit nog eens ingewreven.

De actie lijkt een beetje op die van het Vlaams Blok (ultra rechts in België, nu bekend onder de naam Vlaams Belang). Zij kaapten de Vlaamse Leeuw als symbool voor hun partij, waardoor veel organisaties inclusief de Vlaamse Overheid eigenlijk hun eigen Vlaamse vlag niet meer konden vertonen.

De PVV-actie komt natuurlijk niet alleen Rutte goed uit. Alle andere politieke partijen zullen met ontzetting de emoties hebben gevoeld die onder het protest van 1 december in Den Haag en Maastricht leven. Emoties waarop zij geen vat hebben. Ze huiverden al bij de gedachte dat de Nederlandse Gelehesjes beweging even krachtig zou worden als de Franse. Sommige Franse vakbonden willen wel samenwerken met de #GiletsJaunes, maar de beweging blijft een ongeleid projectiel.

Ter correctie op het negatieve beeld dat de massa media over #GiletsJaunes in Parijs lieten zien.

Het is (voorlopig) een volksoproer. Weliswaar bezoedeld omdat Macron hierop geen vat krijgt. Zo laat hij zijn manschappen van de CRS de betogers met geweld bestrijden en intimideren. Hij provoceert ze door politie in cognito zich te laten  mengen met de betogers. Hij bestrijdt hen met grove middelen, zo worden geregeld Franse Gele hesjes door knokploegen van de politie in het geniep in elkaar gehakt, ook laat hij hen opnieuw in cognito vernielingen aanbrengen. Het blijven de achterbakse acties van een politicus in het nauw.

Ook het voortdurende verhaal (waaraan de NOS natuurlijk braaf meedoet) dat de #GiletsJaunes een gewelddadige beweging zou zijn bewijst de angst van Macron en zijn kliek omdat ze de controle aan het verliezen zijn.

Politieterreur, zo stuurt Macron zijn troepen erop los.

— Rob Vellekoop (@rob_vellekoop) 4 december 2018

Rob Vellekoop, 8 december 2018

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.