#GeleHesjes koorts en hun werkelijke macht om regeringen te laten gehoorzamen

Voor DLM Plus volg ik nauwgezet de ontwikkelingen in Frankrijk. Ik doe dit al jaren. Ik volg echter niet de massa media, maar neem alternatieve routes. Daardoor heb ik andere volksopstanden zoals NuitDeBout ook kunnen verslaan via deze website. Daarom was ik er snel bij toen de eerste Gele Hesjes in Frankrijk de straat op gingen. Zij barricadeerden toegangswegen en kwamen naar Parijs. Talloze filmpjes heb ik sinds die tijd van tal van professionele maar ook amateurfilmers voorbij zien komen.

De beelden hebben op mij een magnetische aantrekkingskracht, ik moet ze echt van het begin tot het eind bekijken.

Ik haal er veel voldoening uit. Niet uit de gruweldaden van de Franse gendarmerie (als het tenminste de Fransen zijn, het zou zo maar kunnen dat dit andere Europese robocops zijn die opgeroepen worden om in Frankrijk huis te houden). Mijn voldoening zit in het zien van het meest dappere volk in actie, de Fransen, althans het deel dat een geel hesje draagt en met honderdduizenden tegelijk met ware doodsverachting de troepen van Macron weerstand biedt.

Hun koppigheid, omdat hun meningsuiting beperkt wordt, is uniek. Zij laten zich niet naar de slachtbank leiden van de Europese muilkorfpolitiek. Zij zeggen, er zijn revoluties gewonnen voor mijn vrijheid van meningsuiting, daar blijven jullie Macronnieke maniakken vanaf. Ondanks honderden gewonden, waarvan sommigen met levenslang letsel, blijven ze naar buiten komen met hun eisen: Macron treed af! en voor een maatschappij die niet alleen voor de rijken zorgt, maar voor iedere inwoner.

Zij zijn het eerste Europese volk dat echt weerstand biedt tegen de verpauperingspolitiek van de regeringen van de EU, geen enkele uitgezonderd.

Deze regeringen zijn zo arrogant dat ze zelfs niet ontkennen dat ze de rijken ten koste van de armeren steeds rijker laten worden en dat deze landen steeds meer ‘verzorgingsstaten van multinationals’ worden.

Wanneer ik de beelden voorbij zie komen van Gilets Jaunes die achterna gezeten worden door sadistische oproerpolitie en even later met een aantal laffe robocops in elkaar wordt geslagen, voedt dit mijn boosheid. Toch weet ik even later weer dat dit nergens toe leidt. Deze soldaten krijgen een hongerloontje en begaan hiervoor misdaden tegen de mensheid. Eigenlijk zijn zij net zo betreurenswaardig als hun onderbetaalde, overwerkte of werkloze medemens. Ze hebben dit alleen niet door, anders zouden ze geen geweld plegen (tenzij het echte sadisten zijn).

Wat mij het meeste raakt is dat Macron of welke regeringsleider dan ook, een mens is , die wordt gekozen door het goedgelovige deel van de bevolking dat nog in een democratie gelooft. Deze mensen krijgen jaar op jaar, regering na regering het deksel op hun neus. Ondanks alle mooie praatjes verpauperen zij. Meestal wordt dit door de regeringen verkocht als ‘noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen’ omdat het niet anders kan. Terwijl het natuurlijk wel degelijk zonder het korten van de massa kan. Ze spelen allemaal het spel dat de EU van hen begrotingsdiscipline eist waardoor ze moeten bezuinigen. Het grootste deel van de bevolking gelooft hen, ‘tja, er moet bezuinigd worden’ praten ze in koor de regeringen en hun mediakanalen na.

Het is dit eindeloze spoor van leugens dat al tientallen jaren aan mij voorbijtrekt waarvoor ik allergisch ben geworden. ‘Zijn ze helemaal belazerd?’, hoor ik mezelf regelmatig roepen.

De leugens over ‘de economie’, ‘het klimaat’, ‘de bezuinigingen’, ‘gevaarlijke Russen’, ‘er voor zorgen dat elders democratieën komen’ maken me kotsmisselijk.

Al deze leugens waarvan er op DLM+ regelmatig voorbij komen dienen maar een doel: nog meer welvaart naar de ‘happy few’, al maar meer armoede naar de rest en de macht aan de multinationals (en via hen naar de rijken). Met andere woorden de regeringsleiders zijn de puppets, ook zij laten zich misbruiken, door de echte macht.

Heb je er weleens over nagedacht hoe een onbeduidend bankmannetje als Macron president van Frankrijk heeft kunnen worden, terwijl hij zelfs geen achterban of politieke partij had die achter hem stond? Zijn benoeming tot president heeft niets met democratie of de macht van het volk te maken. De werkelijke macht vindt hem geschikt en maakt van hem de eerste man van Frankrijk. Het volk heeft het nakijken.

Dat beeld, van het machteloze volk, dat wanhopig schreeuwt ‘Macron demission’, vertoont zich iedere weekend al meer dan 10 weken lang op mijn netvlies.

Ze zijn machteloos. Ze laten zich vertraangassen, in elkaar meppen, met pepperspray bespuiten, met granaten bestoken en keer op keer vernederen. Zij moeten luisteren naar een Jan Doedel die dankzij heel veel (bankiers)geld in het presidentszadel zit.

Zolang zij blijven protesteren op deze manier komen zij geen stap verder. Akkoord, zij winnen steeds meer aan sympathie en meer en meer mensen zien wat hun democratie eigenlijk is, en niet bestaande illusie, want als het volk zijn mening wil uiten wordt dit hen verboden door de machthebbers!

De Gele Hesjes rest maar een manier om de macht te wippen. Zij hoeven niet de straat op, zij hoeven zich niet in elkaar te laten slaan. Gewoon vanachter hun computer of mobieltje kunnen zij deze dictatuur bestrijden met enkele simpele kliks. Zij hebben de keuze om iedere periode een multinational op de knieën te krijgen, door simpelweg af te spreken met miljoenen tegelijk benzine niet meer te tanken bij een bepaalde oliemaatschappij of de voeding van een bepaalde multinational te boycotten. En als ultiem middel kunnen ze daarnaast gewoon cash geld opnemen van hun bankrekening, tegelijkertijd en massaal.

ALLEEN met deze acties kan je de macht aanpakken, omdat deze hierop geen antwoord heeft. Het ziet er minder spectaculair uit en de massa media zullen hierover zwijgen als het graf. Ook zal de macht de politie hiertegen niet kunnen inzetten, want de Gele Hesjes doen dan niets illegaals.

Helaas hebben ze tot op heden hun macht nooit gebruikt.

Laat de zon schijnen, betrap je parlementen op hun leugens en laat hen een toontje lager zingen. Laat hen weten dat het volk de baas is.

Lees het dossier over de Gilets Jaunes in Frankrijk.

 

Rob Vellekoop, 23 januari 2019

12 Comments

 1. Precies Rob, het enige wat we kunnen is onze macht terug pakken door massale acties tegen bijvoorbeeld Nestlé. Alle producten laten liggen in de supers waar zij inzitten. https://www.youtube.com/watch?v=L0gzqwM3ajo
  Beter is om massaal geen zorgverzekering te betalen of de aanslagen van de belasting! Want de (r)overheid is in principe onze grootste vijand! De (r)overheid heeft een hekel aan zelf denkende burgers! De burger komt er dan achter dat de (r)overheid waaronder hij leeft corrupt, misdadig, intolerant, onbetrouwbaar en gekocht is door bankiers en industrie! Weet je wie de meeste aanslagen pleegt! De belastingdienst!!!!

 2. Lieve mensen,
  als je vandaag een nieuwe rekening aanvraagt bijvoorbeeld bij Triodos, een als betrouwbare bank bekend staande voor jouw geldverwerking, regelt deze bank de overstap voor jou.
  Zelf ben ik al 5 jaar tevreden met Triodos maar er schijnt ook een alternatief te zijn, opgericht door mijnheer Ad Broere (zie onsgeld.nl en verdere berichten hierover op deze site) maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee vandaar mijn aanbeveling voor de bank waarvan het kantoor is gevestigd in Zeist.
  Denk niet dat reclame maak voor deze bank waarna zij mij een leuk bedrag doen toekomen want ten eerste verkeer ik helemaal niet in de positie voor zo’n deal en ten tweede verwacht ik ook niet dat dit onder hun werkzaamheden geschaard kan worden. Mooie woorden maar…
  Ik mag blij zijn dat zij mij tot op heden netjes behandelen want van deze klant (als alleenstaande bijstandsmoeder) worden ze in ieder geval niet rijker.
  Het is misschien even een lastige stap maar je kunt bij iedere pinautomaat of winkel voldoen met je pas van Triodos.
  Dit is een heel mooi middel om de grote banken zoals ING AMRO ed, die in het recente verleden meer bekend zijn geworden door hun zeer risicovolle schandalen als door hun klantvriendelijkheid.
  Ik ben niet precies op de hoogte (want heb geen interesse hun schimmige zaken te volgen) maar volgens mij liggen ze nog steeds aan het infuus bij de overheid.
  Tevens zorgen deze financiële instellingen in deze huidige onzekere tijden ook nog eens voor minder werkgelegenheid omdat zij hun te bezoeken bankkantoren in fases gesloten hebben.
  Met deze actie hebben deze geld-goochelaars het grootste deel van het (voor hun klanten zichtbare en te bezoeken personeel) ontslagen die zonder enig arbeidsperspectief het nakijken kregen en waardoor men in de gesloten achterkamers tenminste nog wat meer frauduleus werk kan verrichten.

  Doe het gewoon, geef de oplichters met hun loze praatjes geen kans meer om hun zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, als een gif te verspreiden.
  Petronella

 3. Ja Rob, je hebt volkomen gelijk.

  Wij doen het allemaal zelf, door te blijven tanken, door vergiftigd eten te kopen bij de multinationals, door voor hen te blijven werken, door ons te laten beroven door de belastingdiensten, door ons geld op de banken te laten staan en hen er zich meer mee te verrijken dan degene waar het geld werkelijk aan toebehoort etc.
  Je weet dat ik daar 23 jaar geleden al afstand van heb genomen en die afstand nog steeds groter aan het maken ben.
  Ik weiger bijvoorbeeld mee te betalen aan een regime die elders demo(n)cratie opdringt met een wapen in de hand. Dat is niet de wereld die ik voor ogen heb, dus doe ik er niet aan mee.
  Het is feitelijk heel simpel, zorg dat je geen schulden hebt, verbouw je eigen voedsel, werk voor werk met elkander, niet voor de pegels,geef weg wat je zelf niet nodig hebt aan mensen die het wel kunnen gebruiken, ruil je spullen, leen ze uit zodat een ander ze niet hoeft te kopen, etc.

  Er zijn talloze manieren om een rijk bestaan te hebben, maar dan dien je wel te beseffen dat zoiets onbenulligs als gemaakt(!) geld daar ondergeschikt aan is.
  De meeste mensen die veel problemen met geld hebben, zijn degenen die er veel van hebben.
  Ze hebben namelijk nooit genoeg, en teveel er nog iets zinnigs mee te doen voor deze wereld.
  Geld creëert macht, en macht corrumpeert, maakt slechte egoïsten , mensen die zich verrijken ten koste van hun medemensen.
  Een goede egoïst doet het tegenovergestelde, die zorgt in eerste instantie goed voor zichzelf zonder daar een ander mee te schaden.
  En daarmee begint een andere wereld, een wereld die iedereen graag ziet.
  We hebben ons voor de gek laten houden en het is mooi geweest zo.

  Get together, en vergeet niet dat wij in de meerderheid zijn. Machthebbers zijn altijd bang om hun macht te verliezen, zij leven in een grotere angst dan wij, vandaar dat ze constant angst zaaien, door verdeeldheid en haat te creëren.
  Maar alles wat je zegt ben je Zelf, en alles wat je doet krijg je vroeg of laat terug op je eigen bord.

  Stay Human, gedraag je voor wat je bent, een mens, een sprirituele ziel die in een mensenlichaam woont, die een oneindig leven heeft.
  Dus angst hoeft geen plaats te hebben, immers, je bent en blijft onsterfelijk……

  Laat de Liefde de boventoon voeren, voor je Zelf en voor jouw medemensen, Liefde wint altijd, een natuurwet waar niet aan te tornen valt.

  Ik merk aan de mensen hier dat ze zich steeds meer achter de initiatieven van de Gilet Jaunes scharen, het is de stem van het Franse volk die zich laat horen en die wordt steeds luider.
  Steeds meer gendarmes en soldaten weigeren nog langer hun familie, buren en landgenoten in elkaar te rossen.

  Stap voor stap ontwaakt in het collectieve bewustzijn dat de maat vol is. De poppenspelers hebben hun handen overspeelt en krijgen plotseling hun eigen reden voor angstzaaierij terug in hun gezicht, een volk wat hun poppenkastenspel doorheeft en er geen waarde meer aan hecht.

  Het leger van de stem van het volk is groter dan die van de poppenspelers.

  They’ve got the guns, but we’ve got the power ! (Jim Morrison)

  Bedankt Rob voor alle moeite, Jos, Frankrijk.(email bekend bij de redactie)

 4. In 2013 schreef NRC Handelsblad dat de bank niet uitsluitend in duurzame projecten investeerde: bovenop de verplichte kapitaalbuffers die de bank bij andere financiële instellingen moet aanhouden van de ECB, bracht ze noodgedwongen nog eens 10% van het toevertrouwde geld bij o.a. de Rabobank en ABN AMRO, die investeren in kernwapenproducenten.[23] Hetzelfde jaar publiceerde het magazine M-Belgique een lijst met belastingparadijzen waar Triodos offshoreconstructies had opgezet.[24]

 5. @Ben de Belazerde: een reactie van mij De Besodemieterde. Inderdaad, de roverheid heeft een hekel aan zelfdenkende burgers, vandaar ook dat belabberde onderwijs; men wordt kritisch denken onthouden en volgestopt met flut. Het is niet vreemd dat in dictatoriale- en fascistische staten het eerste de denkers, schrijvers, kunstenaars, onderzoeksjournalisten e.d. een koppie kleiner of nog erger gemaakt worden. Ik schaar Nederland ook onder de (verkapte) fascistische landen met dictatoriale trekken. Ze verkopen het wel mooi aan ons maar we worden steeds meer wakker; misschien is het nog niet te laat.

 6. Beste Rob,
  ik las je bericht over de verwijdering van bovenstaand artikel
  op deze manier wordt je wel gedwongen onder ondergronds te gaan
  als je op een beschaafde manier enige kritiek wilt uiten
  ik was in de veronderstelling dat wij in Nederland het recht
  VRIJHEID VAN MENINGSUITING genoten
  Wat’s kebeurt?
  moeten we allemaal zo stiekem en achterbaks worden als
  de leden van het huidige kabinet, die de zorgvuldig opgebouwde
  goede naam van Nederland verpesten en ons straks met hun paranoia
  in de ellende en strijd met Jan en Alleman storten?
  Mensen in Nederland kom op voor de zwaarbevochten vrede die nu
  op het spel staat door dit haantjesgedrag, daar zijn we toch
  te wijs voor geworden of niet dan
  zonnetje

 7. Ik denk het wel ‘Zonnetje’ dat je tegenwoordig dient op te letten wat je tegen wie zegt.
  Al wat je zegt kan tegen jou gebruikt worden.
  Helaas is dat hoe de zaken er thans voor staan.
  Internet is gecreëerd om eenieder te kunnen monitorren, zijn/haar wandelgangen exact na te kunnen gaan.
  Facebook is daar in de cherry on the cake.
  Men beseft niet zelf zijn/haar privacy weg te geven door zich te begeven op de sociale media.
  Wij leven in een vreemde doch ook interessante tijd. Natuur versus kul-tuur.En die virtuele wereld van kul-tuur krijgt steeds meer de overhand, alles word geautomatiseerd, dingen worden virtueel bepaald en geregeld.
  En als het dan mis gaat, is het een foutje van de computer, tsja.
  Maar, wij zijn mensen, spirituele wezens, wij zijn bezield en hebben een geest. Wij zijn verbonden en een deel van de natuur.
  Natuurlijk.
  Dus, blijf bij jezelf Zonnetje, het is namelijk het enige wat je echt bezit, de rest is maja, onecht.
  Een betere, andere wereld begint namelijk bij je zelf en nergens anders.
  Wij zijn zelf de magïers van de dageraad.
  Life is what you make it,

  Stay Human,

  Jos.

 8. Er had ook kunnen staan “Hoe een onbeduidend geschiedenisleraartje” premier voor het bedrijfsleven kon worden” en dat al drie kabinetten lang !!!

 9. @ Ben
  persoonlijk vind ik jouw uitspraak over wie de meeste aanslagen pleegt, de leukste grap die ik in tijden heb gehoord, misschien is het allang gemeengoed
  en ben ik niet op de hoogte maar hij is leuk
  ik kan er in ieder geval heerlijk om lachen
  Geniaal!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.