Vier maanden terreur van Franse politie tegen #giletsjaunes

De Franse Gele Hesjes die al vier maanden vreedzaam betogen tegen Macron zingen ‘Iedereen haat de politie.’ Bekijk waarom. De beelden zijn schokkend, maar de realiteit is helaas niet anders. De politie mishandelt op grote schaal betogers. Zelfs kinderen moeten ontzet worden. VN rapporteurs maken melding van schending van mensenrechten.

 

 

Is er nog sprake van een democratie wanneer het volk zijn mening  niet meer vrij kan uiten?

 

 

Via zijn twitter account brengt David Dufresne in kaart de gewonden die vallen door het buitensporig geweld van de politie, vaak met schokkende beelden van afgerukte handen en diepe wonden.

Hij komt tot 1 dode, 202 hoofdletsels, 21 bedwelmd en 5 afgerukte handen.

De volgende wapens worden tegen de voor 99% vreedzaam demonstrerende Gele Hesjes ingezet:

Frankrijk is een van de weinige landen in de EU die  zogenaamde “subletale” wapens gebruikt die ernstige verwondingen veroorzaken.

Explosieve granaten zijn de ultieme instrumenten voordat de politie met scherp schiet. De kleine granaat met 25 gram TNT  (GLI-F4) produceert een sterke explosie (165 decibel tot 5 meter) waarover een Frans politierapport erkent dat deze apparatuur waarschijnlijk een individu zal verminken of verwonden.

Daarnaast wordt op de menigte geschoten met de LBD-40. Dit is een geweer waarmee rubberkogels met een diameter van 4 centimeter op ooghoogte op de Gele Hesjes worden afgevuurd.

Wanneer je de ontwikkeling van de demonstraties iedere week volgt herken je daarin een zeker patroon. Eerst verzamelen de Gele Hesjes zich.

De politie sluit om te voorkomen dat de actievoerders zich bij elkaar voegen vaak metro- en treinstations af, ze zetten straten af waar niemand door mag, ze blokkeren uitgangen van stations waarbij ze de gele hesjes net zo lang tergen totdat er na wat heen en weer geduw met traangas, pepperspray en rubberkogels van korte afstand geschoten wordt of er wordt simpelweg op los gemept.

Meestal na 17 uur escaleert het politiegeweld, maar volgens de Franse Minister van Binnenlandse Zaken Castaner is er helemaal geen sprake van geweld door de politie.

Hier wordt door straatverplegers een kind ontzet.

Er zijn verschillende soorten troepen die worden ingezet, ook in burger. Hier ligt een demonstrant geboeid op de grond en wordt behandeld als een stuk vee. In het commentaar wordt terecht aangegeven dat onderdrukken geen vak is maar een (vreemde) passie.

Mensenrechtenschending

VN-experts schrijven in hun aanklacht over ernstige beperkingen van de rechten van “gele hesjes”.
Zij schrijven dat het recht om te demonstreren in Frankrijk wordt beknot in recente “gele hesjes” -demonstraties en de autoriteiten moeten hun politionele beleid heroverwegen om de uitoefening van de vrijheden te waarborgen.

“Sinds het begin van de protestbeweging in november 2018 hebben we serieuze berichten ontvangen van overmatig gebruik van geweld. ”

“De beperkingen van de rechten hebben ook geleid tot een groot aantal arrestaties en aanhoudingen, huiszoekingen en confiscaties van de uitrusting van demonstranten, evenals tot ernstige verwondingen veroorzaakt door het onevenredige gebruik van de zogenaamde” niet-dodelijke “wapens. als granaten en werpers van verdedigingskogels of “flashballs”.

Daarnaast zijn de experts bezorgd over het voorgestelde verbod op demonstraties, het instellen van aanvullende controlemaatregelen en het opleggen van zware straffen. Deze vormen een ernstige beperking van de vrijheid om te demonstreren en kunnen willekeurig worden toegepast wat tot ernstig misbruik kan leiden.”

 

#Acte16

Op 2 maart komen de Gilets Jaunes voor de 16e week op straat. Naar schatting 200.000 mensen protesteren tegen Macron. Na zestien weken van demonstraties door de Franse Gele Hesjes is er nog altijd geen leider opgestaan of heeft een politieke partij of vakbond de macht kunnen overnemen. Het is is nog steeds een spontaan volksoproer dat is omgevormd tot een beweging zonder leiding. Een korte samenvatting van deze dag.

Lees ook Dossier GiletsJaunes

Rob Vellekoop, 3 maart 2019

6 Comments

 1. Hoe lang moet het bij Socron en zijn globalisten kliek nog doordringen dat het over en uit is voor hen aldaar, er is nog nooit één dictatuur overeind gebleven in de geschiedenis !!!

 2. waarom blijft deze site de hele tijd gefixeerd
  op wat er in Frankrijk gebeurd
  een land, waar ik bijvoorbeeld als Nederlander,
  nooit echt warme gevoelens voor heb kunnen ontwikkelen

  dat zou zomaar aan mij kunnen liggen
  aangezien mijn favoriete dooddoener op het gebied
  van uitdagende uitspraken nog steeds
  “Nederland is een leuk land maar die Nederlanders
  moeten ze eruit gooien” is

  maar om terug te komen op de (mijns inziens)
  overdreven berichtgeving met betrekking tot
  het buitensporige gewelddadige politieoptreden in Frankrijk
  lijkt het mij belangrijk om je af te vragen
  wat er met dit hele gebeuren van actie en tegenactie
  nu werkelijk tot stand komt

  er lijkt maar geen positief resultaat te boeken
  dan moet je je toch eens afvragen waarom niet
  het lijkt erop dat de Fransen zich hebben vastgebeten
  in het scenario van zwartmakerij en rebellie
  zonder een realistisch toekomstbeeld voor ogen

  ik ben blij dat die koele kikkers in Nederlander zich niet gek
  hebben laten maken en hetzelfde zijn gaan doen
  er zijn namelijk alleen maar verliezers in Frankrijk tot nu toe
  zowel bij de revolutionairen als bij de Franse politie

  wat mij betreft is het tijd voor een nieuwe tactiek
  gelukkig werd er aandacht besteed in het NOS aan
  geweldloze Nederlandse Gele Hesjes die in Leeuwarden
  protesteren tegen het verplichte Eigen Risico in de zorg
  dat is nu eens iets om voor te strijden en makkelijk
  te omschrijven bovendien
  en zo zijn er nog een paar overbekende
  onderwerpen waar burgers het slachtoffer van zijn

  hopelijk gaan deze onderwerpen dicht bij huis
  steeds meer aanspreken en kunnen we op vreedzame
  wijze via de politieke weg veranderingen bewerkstelligen
  dan zullen mensen wel moeten gaan stemmen
  in plaats van de straat op gaan en het risico
  te lopen in elkaar te worden geslagen

  zonnetje

 3. Wat dacht je van inspiratiebron of voorbeeldwerking?
  Ik denk dat je de gebeurtenissen in Frankrijk onderschat. Het is tot nu toe het enige land waar een deel van de bevolking zich actief en langdurig verzet tegen de neo-liberale politiek van de verpaupering van de bevolking. De Fransen laten zien dat je je eigen regering niet alleen kritisch moet volgen of er op zijn Nederlands langdurig over moet KLAGEN, maar dat je ook de straat op moet om anderen te inspireren of minimaal te laten nadenken over wat er in het land aan de hand is.

 4. als inspiratiebron hebben de Gele Hesjes in Frankrijk
  natuurlijk hun werk allang gedaan
  het lijkt mij nu zaak meer slachtoffers te voorkomen
  en zo snel mogelijk tot zaken doen te komen
  om de inzet te verzilveren
  en nogmaals meer slachtoffers te voorkomen
  zonnetje
  dat betekent zaken/eisen in de media
  (die altijd welwillend is in deze)
  te brengen en afwikkeling af te dwingen
  door personen die het voortouw willen nemen
  te laten tekenen voor de eisen
  dus uiteindelijk:
  een politieke omwenteling zonder het geweld
  wat nu gaande is
  als er een moment is om dit te doen
  is het nu

 5. Heb a.u.b. geen vertrouwen in de VN..De Verenigde Nazi’s! Kijk maar eens welk plan ze hebben geschreven tegen de mensheid. AGENDA 21….De depopulatie agenda voor de 21e eeuw. De VN, opgericht na de WOll met het doel de NWO (Nieuw World Order) te implementeren. Ze willen van het vee (wij dus) af en zullen alles doen om dit te bereiken. Zolang het grootste deel van de wereldbevolking diep in slaap is en nog steeds vertrouwen heeft in de (r)overheid en de massamedia kunnen ze ongehinderd dit plan uitvoeren. De klimaat en CO2 leugen komen ook uit deze agenda. Om de wereld naar HUN hand te zetten en wederom trappen we er weer in. Ook het duurzaamheid verhaal (leugen) komt hieruit! Mensen, trap er niet in en ga zien waar ze mee bezig zijn! https://www.youtube.com/watch?v=bMeXSlGJZYc&t=1494s

 6. Zolang het geldsysteem, waarbij de regering geld leent van banken die uit het niets geld scheppen, verandert er niets. Het kost die banken niets, maar regeringen die daar hun geld vandaan halen (Nederland en de EU bijvoorbeeld) moeten het wel, én terugbetalen, én dat met rente.

  Door deze machinaties (verplicht geld pompen in een niet functionerend economisch systeem: lees Neoliberaal systeem) verliezen de huidige bestuurders elke controle over haar financiën. Hiervan zijn we iedere dag getuige, als er weer een publieke service nét iets duurder is geworden of geruisloos verdwijnt.

  De Gele Hesjes zijn een politieke macht die doeltreffend kan worden ingezet als elke deelnemer en sympathisant vanaf nu aan geen enkele verkiezing meer mee doet, hierdoor namelijk wordt elke huidige partijpolitieke vertegenwoordiging illegaal en komt er ruimte voor vernieuwing.

  Vernieuwing voor een vorm van bestuur waarbij iedereen zich betrokken voelt, mits het principieel elke uitgave met (ons eigen) belastinggeld gaat betalen, en daarmee de verschraling van het publieke sector in de hand werkende leningen van vreemde privébanken radicaal van de hand wijst.

  Wij, De Gele Hesjes, zijn een macht die van haar vertegenwoordigers dienstbaarheid kan eisen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.