‘Wij zijn de gele hesjes, het volk van Nederland, wij stoppen niet voordat er een BRIB is’

DLM PLus in gesprek met Ingeborg Westerhoff, een van de Gele Hesjes, die op 11 maart was uitgenodigd om te komen praten in De Rode Werf in Amsterdam. Ondanks dat de Gele Hesjes wel degelijk actief zijn in Nederland worden ze doodgezwegen door de massa media.

Ingeborg doet haar verhaal.

Gisteren waren we uitgenodigd bij De Rode Werf, politiek café in Amsterdam. Volgens zeggen, is dit een onafhankelijk politiek café, maar wel gelieerd aan de PvdA. We kunnen je nu wel zeggen dat ze niet onafhankelijk zijn.

We zaten daar samen met klimaatspijbelaars en een professor die onderzoek heeft gedaan naar het demonstreren. Daar hebben we wel iets van opgestoken. Zoals de “gele hesjesbeweging” eerst werd weggezet als tokkieclub, blijkt dus nu dat demonstranten over het algemeen hoog opgeleid zijn.

We hebben nu dus aan den lijve kunnen ondervinden met welk publiek we te maken hebben. De klimaatdemonstranten zijn studenten, veelal aan een universiteit, maar als je vraagt: “Ken je de EU”?, dan krijg je als antwoord: “Ja we zijn in Brussel geweest”. Ze hebben het gebouw gezien, wellicht ook van binnen, maar ze kennen de Europese Unie en waar het voor staat, blijkbaar niet. Zij houden zich liever bezig met liedjes zingen, toneelstukjes opvoeren, daten en vooral naar gezellige feestjes gaan en oh ja, samen leuk naar de klimaatdemonstraties. Niet denken aan de toekomst en wat de consequenties zijn als je klaar bent met je studie. Want ja, we leven toch nu en oh wat hebben we het gezellig.

Waarom zaten jullie gisteren in De Rode Werf?

We zijn ingegaan op de uitnodiging omdat wij ons en onze standpunten duidelijk konden en mochten maken. Daar hebben we 10 minuten de tijd voor gehad. Er waren 2 vragen maar als wij zelf ergens op in wilden gaan, werd ons de mond gesnoerd. We hebben dat maar zo gelaten, want we zijn wel opgevoed en geen tokkieclub. Daar is de politiek overigens wel achter. De politiek is bang voor onze beweging. Niet zozeer in aantal, maar wel over wat we weten, onze kennis. Wij zijn ervan overtuigd dat meer mensen zich gaan aansluiten bij de gele hesjes zodra zij weten waar we voor staan, nl voor een eerlijke volksvertegenwoordiging. Dat weet de main stream media daarom worden wij ook daar genegeerd.

Wat vinden jullie van de huidige politiek?

De huidige politiek, alle gevestigde partijen, zijn stuk voor stuk geen volksvertegenwoordigers. Immers, een volksvertegenwoordiger zou altijd in gesprek gaan op het moment dat een deel of groep van het volk zich ergens tegen verzet. De gevestigde partijen hebben hier geen oren naar en misschien ook geen tijd voor. Tja, ze zijn te druk met het krijgen van de macht in Nederland. Het mag nu onderhand wel duidelijk zijn, dat we geen democratie hebben maar een plutocratie. Nog steeds zijn we van mening dat het om een verkapte dictatuur gaat. Dictatuur kent vele vormen. Wij mogen bijvoorbeeld wel zeggen dat Mark Rutte een 1e klas loser is, die het leven niet begrijpt en zeer waarschijnlijk uit een “ei” komt. Met een beetje geluk krijg je dan geen “beledigen van ambtenaar in functie” aan je broek. We mogen dan niet zeggen dat koning Willem Alexander een idioot is, want dat is majesteitsschennis. We gaan weer terug naar de Middeleeuwen, lijkt het.

Een geel hesje die in Den Haag wordt verzocht zichzelf te verwijderen van de plaats waar hij staat (een enkeling), maar als ie dat niet doet wordt zijn bijstandsuitkering aan banden gelegd en zijn toeslagen ingetrokken. Boeren, veel boeren, die op dit moment alleen maar kunnen overleven door subsidie maar mogen geen protestgeluid laten horen, want dan wordt de subsidie gekort of ingetrokken. Als gele hesjes worden gedwongen hun gele hesje uit te trekken terwijl nergens in de wet staat dat dit is verboden. Dit zijn toch wel dictatoriale trekjes.

Mark Rutte is vierkant uitgejouwd in zijn bezoek aan Limburg. Hierover niets in de media. Terwijl voor de landelijke verkiezingen steeds dat lachende gezicht van Mark Rutte overal werd vertoond, toen massaal Nederland nog in sprookjes geloofden. Massaal Nederland wordt langzaam aan wakker, gelukkig maar. Dus ook hier is toch weer bewijs dat de mainstream media niet onafhankelijk is.

Wat is je het meest bijgebleven van de bijeenkomst van gisteren?

Ook gisteravond weer dat ‘hokjes’ denken. Op het moment dat je nationalistisch bent, ben je per definitie rechts. Met andere woorden, je mag wel trots zijn op Nederland maar je mag niet ergens “tegen” zijn. Dus als je tegen joden bent dan ben je antisemitisch, als je tegen moslims bent dan ben je extreem rechts, maar je mag wel tegen christenen zijn, daar is geen ‘hokje’ voor, raar he?

Zijn jullie rechts?

De gele hesjes zijn nationalistisch. Wij willen Nederland terug zoals ie was, jaren geleden. Het feit dat de gele hesjes over het algemeen nationalistisch zijn, heeft puur te maken met dat we onze soevereiniteit terug willen. Wat zonder onze toestemming voor een deel is weggeven aan de EU.

Er geldt vrijheid van godsdienst in Nederland en dat is prima. Maar laten we wel wezen, er zijn onderhand genoeg gebedshuizen in Nederland, in welke vorm dan ook. Als een kerkgemeente heel veel leden heeft, dan worden er extra kerkdiensten gehouden. Wij zien graag dat moskeeën dat ook doen. Dus het niet is nodig om buiten te gaan zitten, zoals dat laatst in Den Haag gebeurde. Religie is iets persoonlijks en dat doe je thuis of in het betreffende gebedshuis. Zijn wij dan rechts? Absoluut niet, gewoon een kwestie van rationeel denken.

Hoe staan jullie tegenover het referendum?

Het mag duidelijk zijn dat de politiek niets van ons wil weten. Vorig jaar is het referendum afgeschaft. Een raadgevend referendum, daar werd al niets mee gedaan, dat is wel gebleken bij het Oekraïne Verdrag, maar toch even nog dat laatste beetje “inspraak” weghalen. Dat willen wij niet. Wij willen/eisen een Bindend Referendum geïnitieerd door de Burger, BRIB. Geen enkele politieke partij heeft dit in zijn/haar programma staan. Geen enkele partij wil inspraak van de burger. Dat zegt toch genoeg, dachten wij. Op het moment dat de politiek een groot besluit wil nemen hoort het volk geraadpleegd te worden. Neem als voorbeeld het Verdrag van Marrakesh, dat krijgt een enorme impact op Nederland. Dat is besloten zonder ons. Het gaat er ons niet om of je voor of tegen bent, het gaat om de inspraak. Het enige wat wij als Nederlander kunnen doen, is 1 x in de 4 jaar kiezen op een leugenachtig verkiezingsprogramma en daarna moeten we onze mond houden. Wie kan mij uitleggen wat hier democratisch aan is. Om nog even terug te komen op het Verdrag van Marrakesh, is het niet te belachelijk voor woorden dat de vice minister president geen idee had wat er in dat verdrag stond? Hoe dan!!!

Wat vind je van de gebeurtenissen in Frankrijk?

Op het moment dat ons gevraagd wordt: “ben je niet bang voor Franse taferelen”? Hier kan ik twee antwoorden op geven. Ten eerste, die bal ligt bij de politiek. Als zij ons (het volk) blijven negeren, kan ik mij voorstellen dat het protest anders zal gaan lopen. Ten tweede, het is in Frankrijk wel duidelijk geworden dat ook daar geen democratie is, want er wordt keihard opgetreden tegen mensen die tegen de huidige regering zijn. Daar is sprake van het schenden van mensenrechten. De tijd zal leren of de VN hier daadwerkelijk iets mee zal gaan doen, of dat de VN ook een toneelspel is doorspekt van een politieke agenda.

Wij zijn de gele hesjes, het volk van Nederland, wij stoppen niet voordat er een BRIB is.

8 Comments

 1. heel goed nieuws in dit artikel met duidelijke standpunten
  hopelijk is het mogelijk dat de Gele Hesjes Nederland via deze site
  de lezers op de hoogte houdt van ontwikkelingen en bijeenkomsten
  ik wens Ingeborg ea heel veel succes en doorzettingsvermogen
  en hoop dat er in heel Nederland navolging komt en Gele Hesjes
  lokaal samen kunnen komen om de idealen (uiteraard geweldloos)
  uit te dragen en nieuwe ideeën te ontwikkelen
  ideaal zou zijn om vanuit die organisatie de media te informeren
  aangezien de geijkte journalistiek geen interesse lijkt te hebben
  ook daarom moeten de eisen en standpunten helder uitgedragen worden
  en de gebeurtenissen hieromtrent regelmatig beschreven
  zodat sympathisanten en geïnteresseerden ook meekrijgen
  dat er vooruitgang in het toekennen van de eisen zit
  en dat nog meer duidelijk wordt welke rol de politici
  in dit emancipatie-proces (nog kunnen) spelen
  zonnetje
  misschien kan DLM hierin weer een belangrijke rol spelen

 2. Dat was de kracht van de satanisten, maar die prietpraat die robocob nou nog te vertellen heeft, doet deze partij nog verwijderen van de burgers wensen?

 3. Het woord ‘fractiediscipline’ zegt al genoeg. Wij hebben helemaal geen volks-vertegenwoordigers, zoals ze wel worden genoemd, maar het zijn partij-vertegenwoordigers. We zouden elke 4 jaar 150 mensen moeten kunnen kiezen in plaats van een beperkt aantal partijen. Die mensen kunnen enerzijds aan hun kiezers verantwoording kunnen afleggen en anderzijds ministers kunnen kiezen voor beleid. Dit is een vereenvoudigde weergave van iets dat als democratie zou kunnen werken.

 4. Heel duidelijk relaas Ingeborg. Jammer dat er niet dieper en breder op onderwerpen kon worden ingegaan maar het is een begin en ik hoop van ganser harte dat het een aantal mensen tot denken aanzet. Degene die nog niet bekend waren met de gele hesjes beweging of voor hun informatie afhankelijk waren van de gevestigde (mainstream) media en daardoor een vertekend beeld hadden van het fenomeen “gele hesjes” wil ik aanraden de landelijke facebookpagina te bezoeken maar ook te kijken of er voor hun regio een gele hesjes facebookpagina bestaat. Lees de posts en meng je in de discussies. De meeste gele hesjes leggen graag uit wat hun grieven zijn en welke alternatieven zij graag zouden willen zien.

 5. Allereerst even over Rutte die liegen
  Nog maar steeds niet laten kan en maar rustige met een gemaakte lach doorgaat. 140.000 mensen in Nederland zitten in armoede netals in Venezuela.kunnen we Rutte niet beter
  MARK MADURO NOEMEN DAT PAST BETER BIJ HEM DAN ALLEEN MAAR MOOIE WOORDEN VAN LEUGENS. Rutte rot toch op aub

 6. Beste gele hesjes, praat namens “gele hesjes”, niet namens het volk, want dat ben ik ook.
  Marcel.

 7. Protesteren heeft geen zin! Het systeem moet anders en dat kan maar op 1 manier worden gerealiseerd! Stekker eruit!!! Maar we hebben nog steeds te veel te verliezen en dat zorgt ervoor dat er niets gebeurt. Bovendien is een groot deel van de wereldbevolking diep in slaap en denken dat het allemaal zo hoort. Als je diep graaft kom je langzaam tot de ontdekking dat eigenlijk niets deugt. Willen we nog een toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen dan zal er iets moeten gebeuren. Dan moet de politiek weten dat we ze door hebben en uiteindelijk niet meer meewerken aan het door en door verrotte systeem wat ze hebben bedacht om ons tot slaaf te maken van een fascistische wereldregering !!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.